Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הבת שלי נהגת מתחילה וקשה לה בחניות

האם יש מוטות לפגוש כדי לראות את תחילת האוטו מקדימה?
כמובן בהדבקה או בוואקום(או מגנט) ולא קידוח כמו שהיה פעם למורי נהיגה.

האוטו הוא יונדאי  I10 שנת 2016.
אי אפשר לראות את תחילת האוטו מקדימה כי יש שם שיפוע חזק.

עריכה אחרונה על ידי shmulik88
פורסם

מוט כמו שהיה פעם ב-נ.נ.? לא. זה לא בטיחותי.

אם היא לא מסתדרת תתקין חיישני חניה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי לוקח אותה למגרש חנייה פנוי, שם 2-3 קרטונים גדולים, 

ונותן לה לשחק עובר/לא עובר. מהר מאוד היא תקבל את התחושה המרחבית של הרכב.

בדירה הקודמת שלי הייתה חנייה צפופה בין העמודים מתחת לבניין.

היה מפתיע לראות באיזו מהירות למדו הנהגים הצעירים להשתחל פנימה על הס"מ.

• אהבתי 3
פורסם

קצת קשה להסביר טוב בהתכתבות אבל:

מגרש חניה ריק אפילו לא צריך קרטונים. ברגע שממוקמים טוב להסתכל מה רואים. אם לא, יוצאים ומנסים שוב.

ובהזדמנות זאת לתרגל כיוון מראות וחניה בכניסה אחורה. לכאורה זה יותר קשה, אבל היציאה יותר קלה ובטיחותית.

תרגול ותרגול עד שיש הרגשה טובה והבנה של מימדי הרכב.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מהשרשור הזה והקודם, צריך משהו שלא ישפד הולכי רגל תמימים חס וחלילה:

image.jpeg.a8f39c8cdb7305db1c728f14618b3f6d.jpeg

😉

וברצינות, כל ההצעות שניתנו לגבי תרגול בסביבה סגורה הן טובות וילמדו אותה לא להסתמך בצורה עיוורת על אמצעים נוספים.

כמו כן, מציע לבדוק שתנוחת הישיבה נכונה. כולל גובה המושב אם ניתן לכיוון.

ובוא, זה i10 בימבה, לא סמי טריילר עם מיליון שטחים מתים.

• אהבתי 2
  • מצחיק 3
פורסם

אפשר להירגע עם ההטפות, הוא לא ביקש המלצה למראה פנורמית.

גם נהג עם עשרים שנות נסיון יתקשה לראות את קצוות הרכב אם הוא מתחת למטר שבעים, ויש אנשים שבשבילם זה חשוב כדי להוסיף בטחון בחניה ובתמרונים צפופים. 

המוצר הזה עשה אצלי עבודה טובה כשעברתי לרכב עם הגה ימני לפני כמה שנים, והוא לא היחידי בשוק: https://a.co/d/jb0PRQo

חשוב שהבסיסים יהיו תפוסים עם דבק איכותי ושהמוטות יתברגו החוצה, אחרת הם מושכים תשומת לב מיותרת. עם הזמן הבת תלמד להרגיש את מימדי הרכב ואז ניתן יהיה להוריד אותם, בדומה לגלגלי עזר על אופניים.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 3 שעות, Tom_22 כתב:

מציע לבדוק שתנוחת הישיבה נכונה. כולל גובה המושב אם ניתן לכיוון.

ובוא, זה i10 בימבה, לא סמי טריילר עם מיליון שטחים מתים.

זה בדיוק.
הרכב קצר והשיפוע לא משמעותי. 

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 46 דקות, Derish כתב:

בדומה לגלגלי עזר על אופניים.

הרבה יותר נכון ויעיל ללמוד על אופני איזון.

גלגלי עזר מנטרלים את ההיגוי הטבעי של אופניים, ומאלצים להיגוי ישיר כמו קלנועית.

בתמונה: דו-דו"ג אדום. של סבא ושל הנכד...

IMG_20201117_122305.jpg

• אהבתי 3
פורסם

היות וכולם פה מומחים - מישהו מתנדב לעשות כמה שיעורים עם הבת של פות"ש ולתרגל איתה עד שהיא תרגיש בנוח ללא אמצעי עזר? אנחנו לא יודעים כלום על תנאי הנהיגה או על טיב ההדרכה שהיא קיבלה עד כה, אז למה שלא תציעו תמיכה מעשית במקום ערימות של ביקורת?

כאמור, גם עם נסיון בינלאומי עשיר ורשיון C1 בכיס - היו נסיבות שבהן המוצר הזה מאד עזר לי להתרגל לרכב חדש ומאתגר. אמנם הרכבתי את המוטות רק בסיטואציות נקודתיות ולא באופן קבוע, אבל כשכבר עשיתי זאת - המטרה הייתה למנוע פגיעות ברכב שלי או של אחרים, ללא שום חסרונות או הפרעה לציבור. אז מה כואב לכם שילדה שרק הוציאה רשיון מחפשת כלים להפוך לנהגת טובה יותר? זה שרשור התייעצות, לא קול קורא לספר לנו איזה נהגים מעולים אתם ואיזו מטומטמת היא.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 6 דקות, Derish כתב:

היות וכולם פה מומחים - מישהו מתנדב לעשות כמה שיעורים עם הבת של פות"ש ולתרגל איתה עד שהיא תרגיש בנוח ללא אמצעי עזר? אנחנו לא יודעים כלום על תנאי הנהיגה או על טיב ההדרכה שהיא קיבלה עד כה, אז למה שלא תציעו תמיכה מעשית במקום ערימות של ביקורת?

😘

• אהבתי 1
  • מצחיק 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

1. בדיוק לצורך זה יש תקופת ליווי. אבא שלי עשה לי ב-1977 לפני שמישהו חשב להכניס את זה לתוכנית ההכשרה, וכמה שהיה מהג גרוע זה תרם לי לא מעט. אז לא כל בן/בת 18 מסתדרים יפה עם אבא או אמא, אבל הרצון לנהוג יתגבר על זה. ואולי זה דווקא יהיה זמן איכות עם הבת. לכן, @shmulik88, תתאזר בכל הסבלנות שלך וסע איתה הרבה (אם טרם התחלת). מה שאני עשיתי עם הבנים שלי היה לנסוע למגרש שאני יודע שהוא ריק, לתרגל אותם בשליטה ברכב שאינו מוכר להם (ובהילוכים האוטומטיים שלא היו רגילים אליהם. כן, שלושתם למדו בידני) - ואז, קדימה, לסימטאות של העיר הישנה. למחרת - כביש 2 מחיפה לזכרון. אחד מהם זכה לנסיעה מחיפה לירושלים שבוע אחרי קבלת הרישיון. ולגייס אותה לנהיגה לכל קטע אפשרי. לסופר, לסידורים, לטיול בסופ״ש. כך עשיתי עם שני הגדולים, השלישי קצת איתי והרבה עם האחים שלו שכבר היו כשירים לליווי.

2. מוטות אינם פתרון טוב. הם סכנה בטיחותית. אבל חיישני חניה על הפגוש הקדמי הם התקן לא יקר שיכול להועיל.

3. @Derish הקישור שלך לא תקין. בבקשה תקשר שוב.

4. הערה חשובה של @zaf. לפני שאתה נותן לה להתניע בפעם הראשונה תן לה תדריך של 10 דקות על הפקדים ולוח המחוונים ברכב שבו תנהג. מן הסתם הם שונים מאלה ברכב של המורה, והיא צריכה את הזמן שלה כדי להכיר את הלוח, הן לסימונים אוניברסליים והן לייחודיים ליצרן או לדגם. באותה הזדמנות להדריך את הנערה כיצד לכוון את המושב והמראות. וכשזמנך בידך - למד אותה לתדלק, לבדוק לחץ אוויר בצמיגים, לבדוק מפלסי נוזלים. לנשים יש איזה נטיה להטיל את האחריות על הגברים. לא טוב, אתה לא רוצה שבתחנת הדלק יוסיפו לה שמן מיותר (חייב לומר שאני מתרשם שמבחינה זו הקורונה - והמעברהלתדלוק עצמי - עשו משהו טוב).

ובסיכום - שב עם הילדה ברכב כמה שיותר, ותוציא את כל כישרון ההדרכה שיש או אין לך. אל תכעס עליה, רק תסביר לה את השגיאות. ואם יש בבית עוד מי שיכול ללוות (אמא, אחים, אולי סבים וסבות) - שייתלוו גם הם אליה (כמובן בתנאי שיש ביטוח מתאים).בכל קילומטר וכל חניה יקדמו אותה.

מאחל לכם שתהנו יחד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 3

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 58 דקות, sperial כתב:

2. מוטות אינם פתרון טוב. הם סכנה בטיחותית.

3. @Derish הקישור שלך לא תקין. בבקשה תקשר שוב.

שום סכנה בטיחותית, הם מתקפלים/נתלשים בכל מגע עם הולך רגל או עצם קשיח, הרבה לפני שיספיקו לעשות נזק. זה לא מוטות הברזל הקשיחים שאתה מכיר מהאמבולנסים.

לגבי תקופת המלווה - הורים או חברים הם לא בהכרח נהגים טובים (אפילו אם הם חברי פורום) או מומחים בטכניקות חניה/כוונון מראות/הערכת מימדי הרכב - לכן אין שום בעיה להיעזר באביזר חיצוני כזה, כל עוד לא מפתחים בו תלות.

הקישור עובד אצלי, אבל אתה מוזמן לנסות את זה במקום: https://www.amazon.com/dp/B092KTB15B

image.thumb.png.43b4fff3c44222b3dc827192a598980f.png

image.thumb.png.fe30274d184e94c1361ec0e7a307197b.png

ולמי שהספיק לשכוח - הטווינגו המקורית והמיקרה של תחילת שנות האלפיים שילבו את הפיצ'ר הזה בעיצוב הפרונט שלהן בצורת בליטות בקצה מכסה המנוע שרואים ממושב הנהג, בדיוק ע"מ להקל על נהגים חדשים או נמוכי קומה:

image.png.86d81eebfc72e3a38c66e75d7fd380d6.png

image.png.2b171a81caf227600350754f8c053e82.png

• אהבתי 3
  • מעניין 2
פורסם

המוטות המודבקים לא מפריעים לתאורה?

אגב, הרבה זמן תהיתי מה מטרת הבליטות על הפנסים. תודה על ההסבר - למרות שבמיקרה הזו הבליטות די מרוחקות מהפינה של הרכב. בכלל, כשעוקבים אחר עיצובי הרכב משנות ה-60 עד היום העיצובים הולכים ומתעגלים עם השתפלות חזיתות הרכבים, מן הסתם לשיפור אוירודינמי על חשבון זיהוי ברור של קצהו הקדמי ממושב הנהג.

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...