Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות על קאיה ev3

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הבנתי שזה אוטו מאוד מומלץ וזכה בפרסים מרובים. מדוייק?

עוד שאלות שיש לי.

אני לא נוסע הרבה והחשש שלי שהסוללה תידפק כי היא תהיה הרבה מהזמן על אחוז גבוה. כי לפי מה שידוע לי אחוז גבוה קבוע די מקלקל סוללות.

אז קודם כל, רציתי לשאול אם זה נכון?

וגם יש לי שאלה נוספת על זה. האם אפשר להגדיר לאוטו להיטען רק עד ל 80 אחוז ומדי פעם להיטען עד למאה אחוז?

הרעיון הוא מהטלפון שלי. יש בו אפשרות כזאת. זאת אומרת שהוא נטער עד 80 אחוז ופעם בשבוע או שבועיים על מנת ל'התכייל' הוא נטען עד למאה אחוז.

אז השאלה שלי אם יש משהו דומה במכוניות חשמליות. בשביל להאריך חיי סוללה.

דבר אחרון. הבנתי של מכוניות קאיה מיוצרות בדרום קוריאה. זה נכון? כמובן שלא ארצה לקנות אוטו טורקי או משהו.

ידוע לי שחלקים מסויימים מגיעים מסין. זה מה שהבנתי בכל אופן.

תודה. ואשמח מאוד אם תוכלו לשפוך אור על מה שלא ברור לי.

שבוע קסום.

פורסם

אמנם עם EV3 אין לי ניסיון, אבל יש לי נירו חשמלית (מהדור החדש) שאני מאמין שחולקת הרבה מאוד תכונות. 

דבר ראשון, אם אתה לא נוסע הרבה אני לא רואה סיבה שתיפגע הסוללה. כל עוד אתה לא משאיר את הרכב באחוזים נמוכים/גבוהים קיצונית לתקופה ממושכת, לא אמורה להיות בעיה. תטעין את הרכב ל-80%, ותטען כשאתה מגיע ל-30%-40%, ויהיה בסדר. 

את הסוללה אפשר להגביל בשגרה ל-80%, או כל אחוז אחר, לא מכיר אפשרות כמו בטלפון שהוא מדי פעם יעשה טעינה מלאה לצורכי בריאות סוללה. עם זאת, אתה תמיד יכול לעשות את זה עצמאית, פשוט לפני שאתה טוען תעלה ל-100% את ההגבלה. לא רואה סיבה לעשות את זה לעתים דחופות כמו כל שבוע למשל, במיוחד אם לא תיסע הרבה (ולכן לא יהיה הרבה מחזורי טעינה). אצלי ממילא יש פה ושם נסיעות ארוכות שאני יוצא אליהם ב-90/100%, ולכן זה מכסה לי את הסעיף הזה, אם באמת יש צורך בכך. 

דבר שני, למירב ידיעתי היא מיוצרת בקוריאה, אך לא חושב שיש משמעות כלשהי למדינת המקור של כל חלק וחלק. 

אם יש עוד שאלות מוזמן לשאול, על הנייר ה-EV3 נשמעת כעסקה נהדרת.

• רעיון טוב! 1

Kia Niro EV 2024

MG4 2023

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עוד לא קנינו..

שאלה נוספת.

אם תוך כמה שנים יהיו בישראל מכוניות אוטונומיות יהיה ניתן בקלות להפוך גם כזה אוטו לאוטונומי?

ושאלה נוספת

עדיף סוכנות ראשית או סוכנות משנית בשביל לרכוש?

תודה

פורסם
לפני 6 דקות, רב הנסתר כתב:

אם תוך כמה שנים יהיו בישראל מכוניות אוטונומיות יהיה ניתן בקלות להפוך גם כזה אוטו לאוטונומי?

גם אם יהיו, אני לא בטוח שזה הדבר הנכון לעשות בשנים הראשונות שזה יהיה בארץ. לא הייתי משתמש בזה בעשור הראשון לקיום של זה. לך תדע מה יהיה, תקלות תאונות בלגן. חיי אדם מעל הכל.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שאלת הרבה, אענה רק על מה שאני כן יודע:

- בוודאי שאפשר להגביל את אחוז הטעינה המקסימלי (ל- 80 אחוז או כל שיעור אחר שתבחר), ניתן לעשות זאת דרך מסך הרכב בהגדרות הטעינה. אם אתה מתכוון להטעין דרך תחנת טעינה פרטית (שלך או של העבודה, העיקר כזו שיש לך שליטה עליה) אז ניתן לכוון גם את קצב הטעינה וגם את זמן הטעינה הכולל (נניח, תפסיקי להטעין אחרי שעתיים).

- לגבי מניין להזמין, מנסיון שלי דווקא הסוכנויות הראשיות קשוחות יותר, כשדווקא הזכיינים מצליחים להשיג הנחות או הטבות (אבזור או טיפולים) כדי לפתות אותך להזמין דרכם

• אהבתי 2

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

בתאריך 4.10.2025 בשעה 22:27, רב הנסתר כתב:

שלום

זכה בפרסים של מי? לא ידוע לי.  שואל בצורה עניינית, כי בעיניי, האוטו צריך להתאים לך ולמי שייסע בו. ויכול להיות שאוטו X זכה בפרס, אבל בעינייך הוא לא משהו, וההפך. אוטו שנחשב לא משהו, בעינייך יהיה וואו.

אני לא נוסע הרבה והחשש שלי שהסוללה תידפק כי היא תהיה הרבה מהזמן על אחוז גבוה. כי לפי מה שידוע לי אחוז גבוה קבוע די מקלקל סוללות.

אז קודם כל, רציתי לשאול אם זה נכון?

אני לא יודע לענות. אני מניח שאתה קונה אוטו חדש מהחברה. בדיוק לתקלות כאלה יש אחריות. 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

גם אם הרכב זכה בפרסים, מה זה מעניין אותך ?

האם זכיה בפרס על עיצוב מקורי או על שטות כזאת או אחרת - מעניין אותך ?

אתה קונה את הפרס או את הרכב ?

ידוע לי שחלקים מסויימים מגיעים מסין. זה מה שהבנתי בכל אופן.

אינני יודע ספציפית לגבי קיה, אך בהרבה רכבים יש רכיבים שמגיעים מסין. למשל חלק גדול מהסוללות ברכבים חשמליים מיוצרים בסין.

האם זה משפיע על האיכות של הרכב ?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, רב הנסתר כתב:

זה משטר אפל ביותר..

אז אולי אל תקנה את האוטו אם זה הערך שלך. נראה לי שבסוף הם מעוניינים להרוויח כסף. 

אל תשכח שכדאי לבדוק שהאוטו נוח לך  בנסיעת מבחן. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 2

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני לא נוסע הרבה והחשש שלי שהסוללה תידפק כי היא תהיה הרבה מהזמן על אחוז גבוה

אני לא בקיא בסוגיית החשמל אבל זה קצת מרגיש לי פוטנציאל לדיון דומה לדיונים ביחס לרכבי רגילים עם קילומטראז' נמוך....

שאיכשהו חוזר על עצמו שוב ושוב עם אנשים שטוענים שרכב שנסע 10,000 ק"מ ב 6 שנים פחות טוב מרכב שנסע 70,000 ק"מ ב 6 שנים. 

• אהבתי 1
פורסם

וגם יש לי שאלה נוספת על זה. האם אפשר להגדיר לאוטו להיטען רק עד ל 80 אחוז ומדי פעם להיטען עד למאה אחוז?

זה בדיוק מה שהייתי עושה במקומך אם הייתי נוסע מעט. מטעין גג עד 80 אחוז אלא אם כן אני יודע שמחכה לי נסיעה ארוכה.

ואם אני יודע שאסע ממש מעט השבוע בוודאות, מטעין אפילו עד 70 אחוז.

להבנתי אותו עקרון של סוללות ניידות ליטיום שמאוחסנות במגירה תקף גם פה - אני יודע שלא אשתמש בסוללה הניידת, לכן עוצר הטענה ב 70%. יש שיגידו גם 60%.

• אהבתי 1
פורסם

לך תדע איזה מערכת תשבוק חיים ומתי, חיישן כזה או אחר, תן להם להריץ את המכוניות האלה לפחות שנתיים בקיבוצים ובערים שבסופ"שים אין הרבה תנועה, אחר כך עם תנועה ובסוף עם פקקים ואז תשקול לקנות.

לפני עשור מי שקנה טלפון של שיאומי היה נחשב למוזר, היום בחוץ אתה רואה מכוניות חשמליות של מותגים שנחשבים להרבה פחות מוכרים משיאומי בקלות.

תן לזה 5-10 שנים ואז תקנה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...