Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אבא נוהג על טרנטה מ-2006 שפג זמנה, מייד לאחר שניפטר ממנה ארצה לרכוש לו רכב יד2 שיהיה נוח גבוה וחסכוני, 
בתקציב של עד 80-90 אלף גלשתי לכיוון הסיטרואן C5 איירקרוס עם מנוע בנזין 1.6 או מקבילתה הפיז׳ו 3008 אבל...
אלה רכבים קצת יקרים ולא הכי חסכוניים, מדובר על רכב שני במשפחה ויש לי כמה דגשים חשובים שהוא חייב למלא:
נוח, חסכוני, מרווח, גבוה, מושבים מחוממים, אמין ולא יקר לתחזוקה, בנוסף חייב שנוכל לשים עליו וו גרירה למען שגעון שלי לשנע אופנוע שטח, מאחר ועל הרכב שלי (ספארק) לא ניתן להתקיין וו גרירה.
מצד אחד, אומנם ה-C5 הכי קורצת לי בפאן הנוחות מרווח ופשוט אוהב את העיצוב שלה הן חיצונית ופנימית (מלבד הגג הפנורמי שמגיע בגרסא המאובזרת ולא מהווה לטעמי יתרון מלבד חימום הרכב בשמש ישירה).
מצד שני, זה רכב לאבא שלא נוסע הרבה מפאת גילו ומחלה, כך שיתכנו מקרים שהוא גם יעמוד לא מעט, למרות שאני אנסה למלא את החסר בנסיעות להרפתקה ששם מקבל החסכון משמעות גדולה יותר.
אז אני קצת מתלבט, האם בתקציב הזה ניתן להשיג רכב נוח גבוה וחסכוני (גם הייבריד וחשמלי נכנסים לתמונה) שלא יחרוג מ-100 אלף ק״מ ומעל שנתון 2020? 
מה הייתם ממליצים? 

תודה רבה!

פורסם

אתה אומר שהרכב לא ייסע הרבה אבל אתה מחפש רכב חסכוני? בשביל מה ? מה אכפת לך אם חחסכוני או לא? חפש משהו שיהיה טוב ותהנה ממנו ואל תשים דגש על חסכוני

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בשביל מי אתה שואל - בשביל אבא או בשבילך?

לא ברורים לי הצרכים. אתה מדבר על האיירקרוס וה-3008 - האם יש באמת צורך ברכבים גדולים שיהיו פחות נוחים לתנועה בעיר? האם אתם נוסעים ים רכב מלא באנשים או ציוד? וכמובן, דגמים עם בעיות אמינות ידועות ותחזוקה לא זולה.

אנחנו בישראל - למה כל כך חשוב חימום מושבים? 99% מהזמן יש שמש קופחת, וגם כשאין הטמפרטורות נוחות.

לגבי צריכת דלק - ״לא נוסע הרבה״ - כמה זה? אם מדובר בפחות מ-20-25 אק״מ בשנה ההפרשים בצריכת הדלק בין רכב ״חסכוני״ לרכב שאינו כזה יהיו קטנים יחסית לשאר עלויות אחזקת הרכב.

אני מצטרף להצעה של @mazda2011 לסוזוקי - מדובר בשני דגמים אמינים שתחזוקתם זולה. לטעמי הקרוסאובר עדיף על הויטארה - בעיקר יותר מרווח, אבל זה עניין של טעם אישי ומדידה בישיבה בתוך הרכב (וברכב יד שניה יתכנו הבדלים בין אקזמפלרים של אותו דגם בגלל שימוש שונה). הם קטנים משמעותית מהצרפתיות שהזכרת (יתרון גדול בתנועה וחניה עירונית), עלויות המוסך יחסית נמוכות

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על ההמלצות, הרכב יהיה של אבא אבל כנראה שאשתמש בו גם לנסיעות יותר ארוכות מחוץ לעיר רק בגלל עניין הוו גרירה שעל שלי אין אפשרות לשים. 
הקרוסאובר של סוזוקי האם מדובר על ה-Scross? 
בנוסף אני באופן אישי מאוד מתחבר לעולם החשמלי המלא, מכיוון שהנסועה לא תהיה רבה אני לא רואה שתהיה בעייה של טווח, וגם לי באופן אישי אין בעיה לחכות קצת לטעינה אם אני יוצא לנסיעה ארוכה, העניין שראיתי שמרבית הרכבים החשמליים לא תומכים בוו גרירה מלבד אולי ה-MG5 ועוד כאלה אחרים שיותר יקרים ומחוץ לתחום, אם לוקחים סתם לדוגמא את ה-scross וה-MG5 ניתן להשיג את שניהם יד2 באותו מחיר +-, מי עדיפה? 

פורסם

הסוזוקי קרוסאובר אכן סובל מבעיית זהות, הוא קרוי גם SX-4 (אם כי בארץ שם זה בדרך כלל מיוחד לגלגול הקודם מהשנים 2006-2014) וגם S-cross, ובשנים הרלוונטיות מצויין גם שהוא טורבו. אני מתכוון לכיתוב על אחורי הרכב.

לגבי רכב חשמלי - האם יש לכם אפשרות להתקין עמדת טעינה ביתית? בלעדיה חלק גדול מהטעם ברכב חשמלי הולך לאיבוד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל מחיר הטעינה הופך את העסק להרבה פחות כדאי.

פורסם

שים לב שעל רובם המוחלט של הדגמים החשמליים - לא ניתן להתקין וו גרירה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כבעל רכב חשמלי ובמשפחה יש עוד 3 רכבים חשמליים. 

אם אין לך אפשרות להתקין עמדה בבית, אל תקנה רכב חשמלי. 

זה יהיה נחמד לשבועיים, אח"כ זה יתחיל להציק נורא לרדת לביג לכל טעינה. 

• אהבתי 3

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
בתאריך 21.9.2025 בשעה 16:18, לב טוב כתב:

כבעל רכב חשמלי ובמשפחה יש עוד 3 רכבים חשמליים. 

אם אין לך אפשרות להתקין עמדה בבית, אל תקנה רכב חשמלי. 

זה יהיה נחמד לשבועיים, אח"כ זה יתחיל להציק נורא לרדת לביג לכל טעינה. 

אז ירדנו מחשמלי וכרגע הכיוון הוא לכיוון SUV או משפחתית פשוטה כמו יונדאי I25/אלנטרה, גם הדאצ'יה דאסטר נכנסת לתמונה, יש הרבה התלבטויות אבל המטרה להשיג רכב גדול עם שנתון מתקדם עיצוב טוב נוחות ואמינות, עד 80K. 

פורסם (נערך)

סובארו XV נשמעת מתאימה. אפשר וו גרירה. מתאימה להרפתקאות קלילות. יכולה לגרור אופנוע שטח בכיף.

תשחרר מהחסכוני. אין לזה שום הגיון אם מראש אתה אומר שהרכב לא יעשה הרבה ק"מ. אז זו דרישה די מטופשת.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הקשקאי פחות מומלץ. יחידת הכוח שלו לא חפה מתקלות. 

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...