Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אף פעם לא לקחתי את הזמן להתעמק בפיננסים, אבל הנה המצב:

בקרן השתלמות אני במסלול S&P 100%. המדד הזה עלה, נכון להיום, קצת מעל 10% מאז ינואר 2025. הרווח שלי בקרן לתקופה זו: 1% (זה לפני דמי ניהול). יש הסבר לגיטימי לזה? איך אצל אחרים?

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

לפני 35 דקות, Step כתב:

שערי מטבע

הדולר ירד כ-30 אגורות בתקופה הזו, שזה בערך 9%. כלומר, התשואה אמורה הייתה להיות במקום 10%+, 9% לכל הפחות. אבל בפועל זה 1%. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • רעיון טוב! 2

פורסם

לא הבנתי איך הגעת לחישוב הירידה במטבע וגזרת מכך על חישוב התשואה.

בכל מקרה, כשאתה משקיע בקרן מחקה או עוקבת s&p, זה לא אומר שהשקעת במדד או יותר נכון במניות שנכללות במדד אלא בקרן שמבטיחה לנסות להגיע לביצועי המדד, ממליץ לראות את הסרטון של מיכה סטוקס לגביי זה, יצא ממש השבוע/שבוע שעבר, הוא גם מדבר על השפעת המטבע אבל מסביר שזו לא הבעיה המרכזית. 

• רעיון גרוע 2

Miata ND2

פורסם
לפני 5 דקות, Or05230 כתב:

ממליץ לראות את הסרטון של מיכה סטוקס

לא שלפני זה הייתי מחובבי הבחור, אבל הבן אדם התחרפן לגמרי סביב הסיפור הזה. מפיץ המון דיסאינפורמציה וקונספירציות.

ממש לא ממליץ לקבל ממנו מידע בנושא הזה.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Jack457 כתב:

אף פעם לא לקחתי את הזמן להתעמק בפיננסים, אבל הנה המצב:

בקרן השתלמות אני במסלול S&P 100%. המדד הזה עלה, נכון להיום, קצת מעל 10% מאז ינואר 2025. הרווח שלי בקרן לתקופה זו: 1% (זה לפני דמי ניהול). יש הסבר לגיטימי לזה? איך אצל אחרים?

כמו שכתבו - שער הדולר.

אם, לצורך הדוגמה, שמת 3600 ש"ח על SP500 בינואר 2025, זה אומר שהשקעת כ-1000 דולר. היום יש לך 1100 דולר, אבל הם שווים גם כ-3600 שקל, כי שער הדולר ירד בקרוב ל-10%. המספרים זה רק לצורך הדוגמה.

תבדוק אופציה לקרן מנוטרלת מט"ח (לא יודע אם זה קיים בהשתלמות), למשל זה:

https://www.funder.co.il/fund/5127527

אבל, כדאי לזכור שקרן השתלמות היא אחד המוצרים הפיננסיים הכי טובים להשקעה, לטווח ארוך, מבחינת מס וכדומה. אם אתה בתחילת דרכך המקצועית, וסכום קרן ההשתלמות נמוך יחסית, אל תתרגש מקפיצות חדות לפה או לשם, בלי קשר לנושא הספציפי של שער מט"ח (בשביל זה כדאי לשקול את האופציה מעלה).

לעומת זאת, אם אתה בגיל יותר מבוגר, כדאי לשקול מעבר למסלול פחות "מסוכן".

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, Jack457 כתב:

הדולר ירד כ-30 אגורות בתקופה הזו, שזה בערך 9%. כלומר, התשואה אמורה הייתה להיות במקום 10%+, 9% לכל הפחות. אבל בפועל זה 1%. 

אז ההשקעה שלך עלתה ב~10% בזמן שהדולר ירד ב~9%,  10 מינוס 9 שווה 1

פורסם

בדקתי שוב: שם המסלול הוא "מחקה S&P" כלומר אין שם בפועל השקעה דולרית אלא מעקב אחרי מדד. אם המדד עולה 20% גם התשואה צריכה להיות 20%. לא ראיתי בשום מקום בתאור המסלול חשיפה לתנודתיות במטבע. 

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

כמו שכתבו - שער הדולר.

אם, לצורך הדוגמה, שמת 3600 ש"ח על SP500 בינואר 2025, זה אומר שהשקעת כ-1000 דולר. היום יש לך 1100 דולר, אבל הם שווים גם כ-3600 שקל, כי שער הדולר ירד בקרוב ל-10%. המספרים זה רק לצורך הדוגמה.

תבדוק אופציה לקרן מנוטרלת מט"ח (לא יודע אם זה קיים בהשתלמות), למשל זה:

https://www.funder.co.il/fund/5127527

אבל, כדאי לזכור שקרן השתלמות היא אחד המוצרים הפיננסיים הכי טובים להשקעה, לטווח ארוך, מבחינת מס וכדומה. אם אתה בתחילת דרכך המקצועית, וסכום קרן ההשתלמות נמוך יחסית, אל תתרגש מקפיצות חדות לפה או לשם, בלי קשר לנושא הספציפי של שער מט"ח (בשביל זה כדאי לשקול את האופציה מעלה).

לעומת זאת, אם אתה בגיל יותר מבוגר, כדאי לשקול מעבר למסלול פחות "מסוכן".

אני באמצע, אבל כמעט בלי חסכונות כי נאלצתי למשוך מהקרן איך שהשתחררה, אז מתחיל מחדש. ראשית רוצה להבין מה קרה, שנית אם להישאר במסלול. קראתי שהשבוע למשל הייתה קפיצה גדולה של המדד S&P, הביטחון שלי בכלכלה האמריקאית הוכיח את עצמו עד עכשיו, אבל בפועל אני מרוויח פחות מאג"ח המדינה.

"אם, לצורך הדוגמה, שמת 3600 ש"ח על SP500 בינואר 2025, זה אומר שהשקעת כ-1000 דולר. היום יש לך 1100 דולר, אבל הם שווים גם כ-3600 שקל, כי שער הדולר ירד בקרוב ל-10%. המספרים זה רק לצורך הדוגמה."

ההבנה שלי כשהשקעתי הייתה שאם שמתי 3600 ש"ח, המדד עלה 10%, היום צריך להיות לי 3960 ש"ח. כמו שאם הייתי שם במסלול שמחקה זהב, לא היו קונים לי זהב, אבל אם הזהב היה עולה 10% זו הייתה התשואה. אלא שאין לי... לא נאמר לי על ידי אף אחד שהמסלול כולל חשיפה לשער הדולר  😧

המלצה מה לעשות כעת? אחרי שכבר ספגתי לכאורה את עליית השקל. אבל הוא עוד ינשך אותי ב*** ויעלה ל-3.0...

לפני 3 שעות, Step כתב:

אז ההשקעה שלך עלתה ב~10% בזמן שהדולר ירד ב~9%,  10 מינוס 9 שווה 1

אני מבין את מה שאתה כותב פשוט כאמור לגמרי לא הבנתי שזו החשיפה במסלול! חשבתי שאני הולך על מניות blue chip לא על ספקולציה במט"ח שהיא דבר אחר לגמרי. 

פורסם
לפני 25 דקות, Jack457 כתב:

שם המסלול הוא "מחקה S&P" כלומר אין שם בפועל השקעה דולרית אלא מעקב אחרי מדד

השתמשת במילים מחקה ומעקב כאילו הן זהות, אבל בפועל קרן עוקבת וקרן מחקה הן דברים שונים.

לפני 30 דקות, Jack457 כתב:

הביטחון שלי בכלכלה האמריקאית הוכיח את עצמו עד עכשיו, אבל בפועל אני מרוויח פחות מאג"ח המדינה.

מסלול הסנפ500 הוא יותר מסוכן מאגח מדינה. אף אחד לא מבטיח לך שבכל נק׳ זמן התשואה שלו תהיה גבוהה יותר.

לפני 33 דקות, Jack457 כתב:

לא נאמר לי על ידי אף אחד שהמסלול כולל חשיפה לשער הדולר

זו הבעיה כשבוחרים השקעות לפי מה שכולם עושים.

אני לא יודע אם בקרנות ההשתלמות יש אפשרות להשקיע במסלול מנוטרל מטח, אבל גם אם יש כזו, יש לזה מחיר בתשואה.

לפני 35 דקות, Jack457 כתב:

המלצה מה לעשות כעת?

אף אחד לא יכול לענות במקומך. כנראה שאם אתה מתכנן להשאיר את הכסף שם לטווח הארוך, העיצה המקובלת תהיה לא לשנות כלום. אבל רק אתה יודע מה הצרכים שלך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני רק מזכיר שאם השקל חוזר לממוצע שלו בשנים האחרונות אז גם sp500 ישאר נטרלי אתה תרוויח. בכל מקרה כפי שאמרו מעליי אם אין לך את הידע בהשקעות ללכת על השקעה בסיכון גבוה כמו sp זו לטעמי טעות, בטח ובטח שאתה מסתכל עליו בטווח הקצר, הבטחון שלך בכלכלת ארהב מבוסס, שכן sp בהסתכלות אחורה תמיד השיג תשואה, אבל זה לא קרה בכל שנה ושנה.

• אהבתי 1

Miata ND2

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Jack457 כתב:

המלצה מה לעשות כעת? אחרי שכבר ספגתי לכאורה את עליית השקל. אבל הוא עוד ינשך אותי ב*** ויעלה ל-3.0...

אני מבין את מה שאתה כותב פשוט כאמור לגמרי לא הבנתי שזו החשיפה במסלול! חשבתי שאני הולך על מניות blue chip לא על ספקולציה במט"ח שהיא דבר אחר לגמרי. 

אתה לא "ספגת" כל עוד לא מימשת. השקעת 1000 דולר לצורך העניין, עכשיו יש לך 1100 דולר.

אף אחד לא יודע מה יהיה, אבל אם לקחת 20 שנה אחורה, או אפילו 50 שנה כמדומני, הSP500 עושה, בממוצע, כ-10% תשואה.

בנוסף, אם יש לך עוד 10-20 שנה לחסוך, סביר להניח (שוב, בגבולות יכולת הניבוי שלי), שהדולר מתישהו יתחזק שוב מול השקל.

בכל מקרה, אני ממליץ להתחיל ללמוד קצת את הנושא לפי שמקבלים החלטות הרות גורל (מי המליץ לך לשים הכל על SP500?). לשנות עכשיו כי הפסדת זה כנראה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות (זה לא שהשקעת באיזה מניית מם שמתרסקת יותר ויותר מיום ליום).

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון טוב! 3

פורסם
לפני כשעה, Jack457 כתב:

בדקתי שוב: שם המסלול הוא "מחקה S&P" כלומר אין שם בפועל השקעה דולרית אלא מעקב אחרי מדד. אם המדד עולה 20% גם התשואה צריכה להיות 20%. לא ראיתי בשום מקום בתאור המסלול חשיפה לתנודתיות במטבע. 

לא יודע באיזה קרן השתלמות אתה.

אבל ממה שאני מכיר מסלול מחקה sp500 חשוף בכמעט 100% לשערי מטבע.

מציע לך להוריד את המסמך שמפרט את הרכב הקרן. יש כזה.

• רעיון טוב! 2

.

פורסם

לפני שעתיים, Jack457 כתב:

לא ראיתי בשום מקום בתאור המסלול חשיפה לתנודתיות במטבע. 

אני באמצע, אבל כמעט בלי חסכונות כי נאלצתי למשוך מהקרן איך שהשתחררה, אז מתחיל מחדש. ראשית רוצה להבין מה קרה, שנית אם להישאר במסלול. קראתי שהשבוע למשל הייתה קפיצה גדולה של המדד S&P, הביטחון שלי בכלכלה האמריקאית הוכיח את עצמו עד עכשיו, אבל בפועל אני מרוויח פחות מאג"ח המדינה.

כל השקעה מחוץ לישראל חשופה לשינויי המטח אלא אם כן כלי ההשקעה הספציפי כולל הגנות נגד ירידות. להגנות האלה יש מחיר שמוריד את התשואה.

למשוך  מקרן השתלמות זה דבר לא מומלץ וחבל שעשית את זה. היה לך יותר עדיף לנסות לקבל הלוואה מהקרן כשהיא משמשת כבטוחה במקום למשוך.

משיקולי מס קרן השתלמות היא ההשקעה הכי טובה שיש עבור רוב האנשים וכדאי להשקיע בקרנות עד לסכום בפטור ממס.

יש עוד מסלולים להשקעה בכלכלה האמריקאית מלבד SNP500, חלקם מסוכנים יותר, וחלקם מסוכנים פחות.

לפני שעתיים, Jack457 כתב:

לדעתי כרגע אל תיגע אחרת אתה "מממש הפסדים". כשהמצב ישתפר תנסה לגוון את ההשקעות שלך בהתאם לאפשרויות בקה״ש ובשאר מכשירי החסכון שלך, והרצונות שלך.

S&P500 למרות שמו מורכב כרגע בעיקר משבע מניות טכנולוגיה, לא blue chip אבל לא בהכרח השקעה רעה אם מבינים אותה. יש מדדים אחרים שהם יותר blue chip, אינני יודע אם קה״ש שלך בעלת מסלול שמשקיע במדדים אלה.

מה שכן תעשה זה תלמד לפחות את הבסיס כדי שתוכל להבין את העולם ולקבל החלטות מושכלות ולא "מה שכולם עושים". אם אין לך רצון לעשות את זה אז תשקול לעבור למסלולים יותר סולידים.

לפני 44 דקות, gadik6 כתב:

מי המליץ לך לשים הכל על SP500?

חיפוש קל יגלה לך שגם בפורום פה היו כמה ליצנים עם ההמלצה הזו אפילו לא מזמן...

• רעיון טוב! 3

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני כשעה, borsood כתב:

למשוך  מקרן השתלמות זה דבר לא מומלץ וחבל שעשית את זה. היה לך יותר עדיף לנסות לקבל הלוואה מהקרן כשהיא משמשת כבטוחה במקום למשוך.

משיקולי מס קרן השתלמות היא ההשקעה הכי טובה שיש עבור רוב האנשים וכדאי להשקיע בקרנות עד לסכום בפטור ממס.

זה הדבר הכי נכון לעשות. גם ובעיקר משיקולי מס.
בעבר הריבית הייתה הכי אקטרטיבית בשוק (פריים מינוס 1 במקרה שלי לפני כמה שנים) , אאל״ט גם היום הריבית טובה מכל מקור אחר. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...