Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עודף שמן אחרי טיפול

מעבר לפיתרון נפתר ע"י THELAD,

פוסטים מומלצים

פורסם

עודף שמן אחרי טיפול כ 2 סמ מעל המקסימום במדיד שאבתי קצת אבל לא ממש יוצא הרבה..לפתוח קרטר ולהוריד שמן? המכונאי שלי אומר שאין עם זה בעייה וזה סתם "סיפורים" הקצפה של השמן ולחץ על השסתומים..ושהוא ממלא יותר לכולם גם ככה השמן יורד עד הטיפול הבא...מה באמת המשמעות בכמות כזאת?

20250830_105607.jpg

20250831_085447.jpg

פורסם

ה"מכונאי" (לדעתי אי אפשר לקרוא לו ככה, ואני ממליץ לך למצוא מכונאי אמיתי ללכת אליו לטיפול הבא) משקר.

2 ס"מ מעל המקסימום זה המון, וזה בהחלט יכול לגרום לנזק למנוע. חייב לרוקן את העודף.

• מעניין 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

יש דעות לכאן ולכאן. נטיית הרוב ללכת נגד זה כי הטענה שזה יכול לגרום לפריצת מחזירי שמן ו/או אטם מכסה שסתומים ובעיות נוספות.  יש טענות שזה לא יעשה נזק ומתחילים לומר דברים בסגנון חצי מעל זה בסדר, ס"מ מעל זה כבר יותר מדי וכיו"ב. זה גם יכול להשתנות מרכב לרכב תלוי במבנה המנוע, לחץ השמן וכו'. הדעה שלי היא שכשיש ספק אין ספק. למה לקחת את הסיכון? עדיף לרוקן.

לא צריך לפתוח קרטר. אם לא הצלחת לשאוב מהמדיד פשוט תפתח קצת את הבורג ניקוז של ריקון השמן בקרטר, שים כלי נקי, תרוקן כחצי ליטר, תסגור. תבדוק את המדיד. ובמידת הצורך תוסיף לאט ממה שרוקנת.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון טוב! 1
  • פיתרון
פורסם

זה לצערי המצב הסטנדרטי במוסכים, פשוט שופכים את כל המיכל פנימה במקום להכניס את הכמות המדוייקת ולתת את היתרה ללקוח לצורך הוספה בין טיפולים. זו אחת הסיבות שאני מטפל בלבד, אי אפשר לסמוך על מוסכים בארץ, גם על כאלו עם המלצות. 2 ס"מ מעל המקסימום זה המון, אני הייתי מרוקן באופן מיידי כחצי ליטר שמן לפחות. 

אתה יכול להכניס צינורית דקה דרך השרוול של מדיד השמן ולשאוב עם מזרק גדול לאט לאט (השיטה הכי בטוחה ונוחה) או לחלופין, לפתוח מעט את בורג הריקון ולנקז לאט לאט לאט שמן (כשהמנוע קר לחלוטין כמובן), רק שים לב שאתה לא פותח אותו עד הסוף כי אז כל השמן יצא. לרוקן את השמן שבפילטר השמן פחות ממליץ למרות שראיתי אנשים שעושים את זה. 

או שפשוט קח אליו את הרכב ושהוא ישבור את הראש, הרי שילמת במיטב כספך וקיבלתי שירות לא מיטבי, בלשון המעטה. 

מה שלא יהיה, אל תלך למוסך הזה יותר ותלמד לעשות טיפול בסיסי בעצמך להבא, כך תחסוך כסף ועוגמת נפש. 

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 8

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם
לפני 18 שעות, THELAD כתב:

זה לצערי המצב הסטנדרטי במוסכים, פשוט שופכים את כל המיכל פנימה במקום להכניס את הכמות המדוייקת ולתת את היתרה ללקוח לצורך הוספה בין טיפולים. זו אחת הסיבות שאני מטפל בלבד, אי אפשר לסמוך על מוסכים בארץ, גם על כאלו עם המלצות. 2 ס"מ מעל המקסימום זה המון, אני הייתי מרוקן באופן מיידי כחצי ליטר שמן לפחות. 

אתה יכול להכניס צינורית דקה דרך השרוול של מדיד השמן ולשאוב עם מזרק גדול לאט לאט (השיטה הכי בטוחה ונוחה) או לחלופין, לפתוח מעט את בורג הריקון ולנקז לאט לאט לאט שמן (כשהמנוע קר לחלוטין כמובן), רק שים לב שאתה לא פותח אותו עד הסוף כי אז כל השמן יצא. לרוקן את השמן שבפילטר השמן פחות ממליץ למרות שראיתי אנשים שעושים את זה. 

או שפשוט קח אליו את הרכב ושהוא ישבור את הראש, הרי שילמת במיטב כספך וקיבלתי שירות לא מיטבי, בלשון המעטה. 

מה שלא יהיה, אל תלך למוסך הזה יותר ותלמד לעשות טיפול בסיסי בעצמך להבא, כך תחסוך כסף ועוגמת נפש. 

האמת שזה מה שרציתי לעשות לפני הטיפול הזה כנראה שהגיע הזמן שאטפל בעצמי...ניסיתי עם משאבת דלק לשאוב מהמדיד חיברתי לה צינורית אבל זה הגיע לקצה של המדיד ועדיין יש עודף..צריך לפתוח את הבורג מלמטה..אנסה להעלות תרכב על מדרכה או משהו

פורסם
לפני 19 שעות, THELAD כתב:

או לחלופין, לפתוח מעט את בורג הריקון ולנקז לאט לאט לאט שמן (כשהמנוע קר לחלוטין כמובן), רק שים לב שאתה לא פותח אותו עד הסוף כי אז כל השמן יצא

לפי מה שאני זוכר בכל הטיפולים לרכבים אם הבורג לא בחוץ לגמרי לא יוצא טיפת שמן

פורסם

איזה הזיה של "בעלי מקצוע". לטענתם המקסימום במדיד נמצא שם רק בשביל היופי ואין באמת למה להתייחס אליו ואם נסתכל מהצד ההפוך. נניח שהיה סנטימטר מתחת למינימום, מה הם היו אורמים אז? לא בתם קרואים לזה מינימום ומקסימום.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שהלכתי לראות אותו באיזה סוכנות ראיתי שהשמן מעל המדיד כמו בתמונה פה, אחד מהסוכנים אומר לי שזה מנוע טורבו הוא צריך יותר שמן.. חושבים שאנשים משוגעים

• מבאס 2
פורסם
לפני 9 שעות, Deutz912 כתב:

לפי מה שאני זוכר בכל הטיפולים לרכבים אם הבורג לא בחוץ לגמרי לא יוצא טיפת שמן

בטוח?..אני חושב שאם מתחילים לפתוח ממש לאט  מתחיל לנזול..

פורסם

בוקי, רוקנתי בשיטה הזאת שמן כמה וכמה פעמים צריך לפתוח את הבורג כמעט עד הסוף בזהירות כשהמנוע קר לחלוטין כדי לא להיכוות. 

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...