Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי טויוטה קורולה היברידית מודל 2020.

יש קודנית ברכב, אבל נאמר לי שאם הקודנית לא מנתקת באופן עצמאי קו קריטי ברכב, אז אפשר לעקוף אותה ע"י חיבור לשקע OBD (כמו שאפשר לשכפל מפתח דרך השקע הזה).

אמרו לי לנסות להניע את הרכב ללא קוד, או עם קוד שגוי ולראות מה קורה.

אז אם אני לוחץ על כפתור start ללא הכנסת קוד, כל מערכות החשמל ברכב נדלקות. יש אורות מהפנסים, מערכת המולטימדיה עובדת.

לא נדלקת נורת חיווי ירוקה של ready (כמו במצב התקין), וגם יש נורת חיווי כתומה עם סימן שנראה כמו מנוע.

גם ההגה ננעל ולא ניתן לסובב אותו, ויש נורת חיווי כתומה בצורה של הגה.
אפשר להעביר את מוט ההילוכים למצב drive, אבל לחיצה על דוושת הגז לא עושה כלום.

כל זה אומר משהו לגבי הקודנית? אפשר להסיק מזה אם הקודנית מנתקת קו קריטי ברכב?

או שהיא למעשה מחוברת למחשב הרכב כך שניתן לעקוף אותה דרך חיבור לשקע OBD?

תודה מראש על העזרה

פורסם (נערך)
בתאריך 4.8.2025 בשעה 09:47, mh53 כתב:

אם אתה לא מצליח להניע אז היא מנתקת קו "קריטי" להתנעה.

בכל מקרה הניתוק הוא דרך מחשב הרכב ולא פיזי.

אז בכל מקרה אפשר לעקוף כל קודנית על ידי חיבור למחשב הרכב דרך שקע OBD?

כי לי אמרו שיש קודניות שאכן ניתן לעשות את זה דרך חיבור למחשב הרכב ולכן הן לא מגנות באמת על הרכב,

אבל הבנתי שיש קודניות שגם חיבור למחשב הרכב לא יכול לעקוף, ולכן גם חיבור לשקע OBD יכול לכל היותר לשכפל מפתח, אבל ללא הקוד אי אפשר יהיה להניע.

זה לא נכון?

אתה בעצם אומר שכל קודנית אפשר לעקוף על ידי חיבור למחשב דרך שקע OBD?  

עריכה אחרונה על ידי שימדון
פורסם
לפני 6 שעות, שימדון כתב:

אתה בעצם אומר שכל קודנית אפשר לעקוף על ידי חיבור למחשב דרך שקע OBD? 

אולי תשאל את מי שאמר לך.

אתה לא מצפה לקבל כאן הדרכה איך אפשר לגנוב רכב. נכון.?

כעיקרון, כל מערכת מיגון אפשר לעקוף.

זה באמת משנה לך אם זה דרך שקע OBD או בדרך אחרת ?

גם מה שרשמת על שכפול מפתח דרך שקע OBD, אני לא חושב שזה נכון בכל המקרים. (או בכלל)

פורסם
לפני 10 שעות, IsraCar כתב:

אולי תשאל את מי שאמר לך.

אתה לא מצפה לקבל כאן הדרכה איך אפשר לגנוב רכב. נכון.?

כעיקרון, כל מערכת מיגון אפשר לעקוף.

זה באמת משנה לך אם זה דרך שקע OBD או בדרך אחרת ?

גם מה שרשמת על שכפול מפתח דרך שקע OBD, אני לא חושב שזה נכון בכל המקרים. (או בכלל)

מה הקשר להדרכה על גניבת רכב? מאיפה שלפת את זה?

אני בסה"כ רוצה לדעת אם חיבור למחשב רכב תמיד יכול לעקוף גם את הקודנית,

או שאולי יש קודניות שאי אפשר לעקוף דרך מחשב הרכב, גם אם אפשר בדרך אחרת.

משנה לי לדעת את התשובה, מה רע בזה?

אם אתה לא יודע את התשובה אז הכל טוב ...

• רעיון טוב! 1
פורסם

אכן היו בעבר קודניות שהיו מנתקות פיזית קו "קריטי". 

הלוגיקה היתה ליצור "תקלה מכוונת" כמו לנתק את החשמל לסטרטר, למע' ההצתה (מודול הצתה ממוחשב), למשאבת הדלק... מניח שהבנת את הרעיון. הקודנית (באמצעות עלוקה אלחוטית או באמצעות מפסק קווי) היתה מחברת מחדש את הניתוק שהמתקין ביצע.

הגאונות הזו (שלא קיימת כמעט בשום מקום חוץ מבישראל) היתה מתקלקלת מתי שהוא, ואז בעל הרכב החוקי היה נתקע ביום שהוא הכי ממהר/יורד גשם/חום איימים.

לעומת זאת, הגנבים הכירו את כל המיקומים של הניתוקים לפי דגם רכב, והיו עוקפים אותם יותר מהר ממה שאתה מקיש את הקוד.

אז (כמעט) הפסיקו עם זה. 

במקום זה, הוסיפו קודניות שאו שלא מנתקות כלום, אלא רק מדווחות למוקד מאוייש (איתורן וכו')  אם מישהו התחיל נסיעה בלי להקיש קוד, או לחליפין משבשות את האנטנה של האימובילייזר המקורי של הרכב. (ואז אם מישהו בא עם מחשב פרוץ, אין משמעות לשיבוש). אף מערכת הגנה אפטר-מרקט לא מתערבת בתוך הקרביים של מחשב הרכב עצמו, וכמו כן - אף גנב לא "משכפל מפתח". זה פשוט קשקוש.

בנוסף - למרות מה שאמר לך ה"מומחה", אין בין המערכות האלו  כמעט שום הבדל במידת העיכוב שנגרם לגנב. כלל האצבע הוא - אם מישהו החליט לקחת לך את האוטו - הוא כנראה יצליח.

אם אתה רוצה לעכב גנבים (במקרה של רכב שאין לו תחליף/נדיר/לא מבוטח נגד גניבות/ עמוס בציוד או כלים יקרים וכו') אז השיטה הכי יעילה היא מחסומים פיזיים -  כמו סנדל על הגלגל, או מנעול הגה מאסיבי (מאלה שמכסים את כל ההגה, ננעלים עם מנעול רתק של רב-בריח ושוקלים כמו ילד קטן).

אם זו סתם ליסינגומטית סטנדרטית - פשוט אל תשאיר ברכב דברי ערך, ותן לחברת הביטוח לא לישון בלילה.

• אהבתי 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני 18 שעות, natco כתב:

אכן היו בעבר קודניות שהיו מנתקות פיזית קו "קריטי". 

הלוגיקה היתה ליצור "תקלה מכוונת" כמו לנתק את החשמל לסטרטר, למע' ההצתה (מודול הצתה ממוחשב), למשאבת הדלק... מניח שהבנת את הרעיון. הקודנית (באמצעות עלוקה אלחוטית או באמצעות מפסק קווי) היתה מחברת מחדש את הניתוק שהמתקין ביצע.

הגאונות הזו (שלא קיימת כמעט בשום מקום חוץ מבישראל) היתה מתקלקלת מתי שהוא, ואז בעל הרכב החוקי היה נתקע ביום שהוא הכי ממהר/יורד גשם/חום איימים.

לעומת זאת, הגנבים הכירו את כל המיקומים של הניתוקים לפי דגם רכב, והיו עוקפים אותם יותר מהר ממה שאתה מקיש את הקוד.

אז (כמעט) הפסיקו עם זה. 

במקום זה, הוסיפו קודניות שאו שלא מנתקות כלום, אלא רק מדווחות למוקד מאוייש (איתורן וכו')  אם מישהו התחיל נסיעה בלי להקיש קוד, או לחליפין משבשות את האנטנה של האימובילייזר המקורי של הרכב. (ואז אם מישהו בא עם מחשב פרוץ, אין משמעות לשיבוש). אף מערכת הגנה אפטר-מרקט לא מתערבת בתוך הקרביים של מחשב הרכב עצמו, וכמו כן - אף גנב לא "משכפל מפתח". זה פשוט קשקוש.

בנוסף - למרות מה שאמר לך ה"מומחה", אין בין המערכות האלו  כמעט שום הבדל במידת העיכוב שנגרם לגנב. כלל האצבע הוא - אם מישהו החליט לקחת לך את האוטו - הוא כנראה יצליח.

אם אתה רוצה לעכב גנבים (במקרה של רכב שאין לו תחליף/נדיר/לא מבוטח נגד גניבות/ עמוס בציוד או כלים יקרים וכו') אז השיטה הכי יעילה היא מחסומים פיזיים -  כמו סנדל על הגלגל, או מנעול הגה מאסיבי (מאלה שמכסים את כל ההגה, ננעלים עם מנעול רתק של רב-בריח ושוקלים כמו ילד קטן).

אם זו סתם ליסינגומטית סטנדרטית - פשוט אל תשאיר ברכב דברי ערך, ותן לחברת הביטוח לא לישון בלילה.

תודה על התשובה המפורטת, מאוד עזר!

מה שמוזר לי זה שכדי לקבל ביטוח מקיף במחיר מוזל, חברת הביטוח דרשה ממני לשים כספת על מחשב הרכב עצמו,

בנוסף כמובן לקודנית עם עלוקה וניתוק מחשב,

למרות שהם לא דרשו הגנה על שקע OBD בכלל.

כשניסיתי להבין למה, אמרו לי שזה בגלל שהפורץ חייב גישה ישירה למחשב הרכב עצמו מתחת למכסה מנוע,

ואם המחשב בתוך כספת קשיחה, אז חיבור לשקע OBD בלבד לא יעזור לו...

פורסם

כמו שכתבתי בפוסט הקודם - הנבלות באים עם מחשב רכב פרוץ. מנתקים את הקונקטור של המחשב המקורי- מחברים את שלהם, וכל מערכות ההגנה המקוריות של הרכב לא פועלות יותר.

הלוגיקה של חברת הביטוח- כספת מתכת שמכסה את הקונקטור של המחשב מעכבת אותו בכמה דקות טובות. 

הדרישה לעלוקה אלחוטית מתחת לכספת קצת מיושנת, ושווה להתווכח כדי שיוותרו עליה.

קח בחשבון שאם התקלקלה העלוקה, כדי להגיע אליה יצטרכו לפרוץ את הכספת. זה לוקח זמן ועולה כסף. המכונאים של שירותי הדרך יבקשו ממך לחכות לגרר וילכו לדרכם בלי להניע לך את האוטו.

כמו כן במקרה של תקלה במחשב הרכב עצמו, המוסך ממש לא יאהב את העיכוב של הסרת הכספת.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
בתאריך 7.8.2025 בשעה 11:32, natco כתב:

כמו שכתבתי בפוסט הקודם - הנבלות באים עם מחשב רכב פרוץ. מנתקים את הקונקטור של המחשב המקורי- מחברים את שלהם, וכל מערכות ההגנה המקוריות של הרכב לא פועלות יותר.

הלוגיקה של חברת הביטוח- כספת מתכת שמכסה את הקונקטור של המחשב מעכבת אותו בכמה דקות טובות. 

הדרישה לעלוקה אלחוטית מתחת לכספת קצת מיושנת, ושווה להתווכח כדי שיוותרו עליה.

קח בחשבון שאם התקלקלה העלוקה, כדי להגיע אליה יצטרכו לפרוץ את הכספת. זה לוקח זמן ועולה כסף. המכונאים של שירותי הדרך יבקשו ממך לחכות לגרר וילכו לדרכם בלי להניע לך את האוטו.

כמו כן במקרה של תקלה במחשב הרכב עצמו, המוסך ממש לא יאהב את העיכוב של הסרת הכספת.

תודה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...