Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, ברווז כתב:

הנה לך עוד אופציה. אם אתה יודע את שם האונייה, אדרבה.

קוריוז משעשע. 

בתקופת "חיצי הצפון", אונייה שרציתי לראות מה מצבה נמצאה שהיא נחתה בשדה התעופה בבירות.

אתה מנסה להגדיר את הזהות המגדרית שלה בשנת 2025? 

• תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חס וחלילה, לא הסתכלתי לאונייה בין הארובות.

אין לי גם פטיש לאורך שרשרת העוגן. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

מזכיר לי בצבא כשאתה חותם על ארגז כלים.

מביאים לך רשימה שאין לך מושג מה זה 90% ממה שכתוב שם.

אבל את הכלים עצמם אתה מכיר.

במסגרת ביקורת פלוגתית בהפתעה של המג"ד פשטו לי על המכולה.
המג"ד בכבודו ובעצמו בחר בארגז שנמצא לחוץ בין המדפים לרצפה, ארגז שמי שמיקם אותו לא התכוון שמישהו אי פעם יוציא אותו.
לאחר מאבק של כמה דקות המג"ד הצליח להוציא את הארגז, פתח אותו ולעיניו התגלה חפץ מוזר.
מג"ד: "אתה יודע מה זה?"
אני: "כן, שבש נ"ט המג"ד".
מג"ד: "למה יש לך שבש נ"ט במכולה?"
אני: "וואלה לא היה לי מושג שיש לי".
מג"ד: "יש לך שבועיים להיפטר ממנו, אני אחזור לביקורת חוזרת כי נכשלתם בענק".

במשך שבועיים חיפשתי מי יקח ממני את השבש ללא הצלחה... אף אחד לא רצה לגעת בו. לא אפרט יותר מדי אבל השבש נעלם באורח פלא לפני הביקורת החוזרת.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

במסגרת ביקורת פלוגתית בהפתעה של המג"ד פשטו לי על המכולה.
המג"ד בכבודו ובעצמו בחר בארגז שנמצא לחוץ בין המדפים לרצפה, ארגז שמי שמיקם אותו לא התכוון שמישהו אי פעם יוציא אותו.
לאחר מאבק של כמה דקות המג"ד הצליח להוציא את הארגז, פתח אותו ולעיניו התגלה חפץ מוזר.
מג"ד: "אתה יודע מה זה?"
אני: "כן, שבש נ"ט המג"ד".
מג"ד: "למה יש לך שבש נ"ט במכולה?"
אני: "וואלה לא היה לי מושג שיש לי".
מג"ד: "יש לך שבועיים להיפטר ממנו, אני אחזור לביקורת חוזרת כי נכשלתם בענק".

במשך שבועיים חיפשתי מי יקח ממני את השבש ללא הצלחה... אף אחד לא רצה לגעת בו. לא אפרט יותר מדי אבל השבש נעלם באורח פלא לפני הביקורת החוזרת.

לי היתה בעייה הפוכה. כשעשיתי טופס טיולים גיליתי שדכחנו למשוך חזרה זחל"ד מזווד אחרי שירד לטיפול בערך חצי שנה לפני. 

רס"ר האפסנאות שלנו לא הצטיין באינטיליגנציה גבוהה אפילו יחסית לרסר אז ביקשתי את הקבלות כדי לארגן את כל הציוד במקום שאבוא כמה פעמים והוא הסכים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 שעות, saar5555 כתב:

לאחרונה גיליתי את האתר של כלי השייט בלייב (VESSEL משהו).

כנראה שכוונתך vesselfinder. אבל כמו ש-יflightradar24 יש הרבה מתחרים, כל אחד עם הייחוד שלו, גם מחרוזת החיפוש ship tracker תניב לא מעט תוצאות.  

לפני 4 שעות, saar5555 כתב:

זה מאוד מעניין. ויש חוקים וכללים לאוניות מטען, לא ידעתי. 

הכל בגלל שתהיתי אם אוכל למצוא אוניה מסוימת שמובילה אוטו חדש שאמור להגיע אליי. 😄

לאיזה איזה כללים אתה מתכוון? החוק הימי עתיק יומין ומסודר מאוד. מחוקי הדרך (חוקי הכוונת התנועה) ועד חוקי הביטוח. אגב, חוקי התעופה נגזרים מהם במידה רבה.

האתר הזה 

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

הנה לך עוד אופציה. אם אתה יודע את שם האונייה, אדרבה.

קוריוז משעשע. 

בתקופת "חיצי הצפון", אונייה שרציתי לראות מה מצבה נמצאה שהיא נחתה בשדה התעופה בבירות.

אם היית בודק בוייז היית מוצא את עצמך לידה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני 10 דקות, pasat04 כתב:

מישהו כבר עשה את זה בעבר 😉

אתר את האוניה שמובילה את ה-vw שלך

(מתנצל על האופטופיק)

וואו, תודה על השרשור..

ואני עדיין מחכה לראות את השיפוץ כאן.. 

לא מעוניין להסיט את נושא השרשור המקורי.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בתאריך 14.7.2025 בשעה 09:04, Emanuel5 כתב:

אתחיל ואגיד שלפני מספר שנים שיפצתי את הבית , הכל מלבד הקומה העליונה.

מתנצל שלא הייתי כאן לאחל לך בהצלחה - כי בדיוק שיפצתי בעצמי את חדר האמבטיה בבית שלי...אחרי דחיה על דחיה על דחיה שבסוף הגיעה לזמן מצטבר של כמעט 4 שנים - החלטתי שאני עושה סטופ להכל ומתחיל לדאוג גם לבית שלי.

לקח לי בערך שבועיים וחצי (כמעט שלושה) עד שהגעתי לחדר אמבטיה פעיל לחלוטין, אבל לציין שההבדל ביננו הוא שיש לי המון ציוד עזר וידע שלך אין - ובנוסף, ייתכן שעשיתי דברים שאתה לא עשית\מתכנן-לעשות לכן אולי זה לקח לי "קצת" יותר.

אתה לא המשוגע היחיד בסיפור, אני לא יודע איך ולמה - אבל לקחתי את השיפוץ הזה על עצמי ***לבד***.

מיומנויות העבודה שנרכשות לאורך שנים שוות זהב והן באות לידי ביטוי בדיוק במקרים כאלה, שאתה צריך לעבוד ממוקד, מדוייק ומקצועי. זה חוסך לך המון כאב פיזי וגם מייעל לך את הזמנים (שלא לדבר שהתוצאה היא חלום שמתגשם).

למרבה הפלא, אני לא מרגיש שנשברתי פיזית או מנטלית - להפך.

באתי לשיפוץ הזה עם חיוך והמון חשק, וזה עשה את ההבדל דיי תהומי. לא סיימתי כאן ימים עם כאבים פיזיים בכלל.

הזכירו כאן סינים - אז מילה קטנה עליהם:

הצוות שאני עובד איתו - סופר מקצועי. לא זול בכלל אבל העבודה שלהם חלום

למדתי מהם המון שיטות חדשות שתרמו לי באופן אישי לרמה המקצועית (כאשר אני נדרש לעשות משהו בעצמי, לרוב זה עבודות קטנות יחסית) - שלא לדבר על שיטות עבודה שגם ממקסמות לך זמנים, גם מביאות אותך לתוצאות ברמה סופר-גבוהה, וגם משאירות לך את התשתית\בסיס של העבודה - חזקים מאוד.
בעבודה הספציפית הזו שעשיתי אצלי בבית - מה שמיקסם את האירוע לחלוטין הוא נטו 90% מהשיטות שלמדתי מהם (בתחום הקרמיקה\ריצוף).

אם תרצה תמונות מהתהליך או רק התחלה\סוף, אשלח לך.

איציק

• אהבתי 4
  • מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, איציק נ. כתב:

אם תרצה תמונות מהתהליך או רק התחלה\סוף, אשלח לך.

בבקשה שתף אותנו בשרשור נפרד על הפרויקט שלך.

• רעיון טוב! 9
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 22.7.2025 בשעה 23:29, farkash7 כתב:

יש דברים שנחמד לעשות לבד.
יש דברים שאני לא רואה סיבה לעשות לבד, בקטגוריה הזו נכנסים דברים שקשה/לוקח המון זמן לעשות או דברים שטעות בהם פירושה נזק גדול מאוד.
נראה לי שאינסטלציה, חשמל וריצוף נכנסים לקטגוריות האלה, וואללה באמת שכל הכבוד לך, אבל אני אישית מזמין אינסטלטור.

תראה, אני אענה לך מתחום שמתאים יותר לפורום רכבים, אני לא פנצרמעכר ובחיים לא תיקנתי פנצ'ר של רכב. אבל כל פעם שאני או מישהו שאני מכיר מבקש המלצה/מתייעץ אחד מהבאים קורה והשני לסירוגין:

1. הצמיגאי מסמן עם גיר את מיקום הצמיג על הג'אנט מוציא אותו מתקן ומחזיר בלי איזון - עכשיו גם בלי להיות צמיגאי אני יודע ש: א. בחיים לא תצליח להחזיר על המ"מ. תמיד תהיה סטייה קטנה. ב. גם אם תחזיר על המ"מ זה לא משנה- ברגע שהוא גילח קצת מתוך הצמיג ושם תיקון הצמיג משתנה ומצריך איזון מחדש. תמיד צריך להתווכח איתם על זה, לאחרונה אני פשוט ישר אומר שאני אשלם אקסטרה וזה סוגר את הדיון. 

2. אי אפשר לתקן את הצמיג בוא תיקח פה חדשים במחיר מופקע. על צמיגים שחד משמעית אפשר לתקן ומתוקנים אח"כ במקום אחר. 

אז מה שאני בא להגיד פה זה שהרבה בעלי מקצוע חסרים מקצועיות וגם לא פעם אמינות/הגינות. ולכן אני מבין הרבה מאוד אנשים שמעדיפים לעשות הרבה בשביל לא להתעסק איתם.

• אהבתי 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה רגיל לרמה מסויימת קשה לחזור אחורה, ועוד לשלם על זה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לא הבנתי מה זה "לחזור אחורה"? קח שיפוצניק טוב והוא יעשה עבודה יותר טובה ממך בחצי מהזמן.
לא הבנתי, מה הכוונה ו"עוד לשלם על זה"?
כאילו אם אני אקח עכשיו חודש חופש כד לשפץ חדר מקלחת במקום לשלם למישהו 40K זה עדיף? וואלה לא בטוח. תחשוב כמה אתה מרוויח, תוסיף את החומרים תחשוב איזה מוצר תקבל בסוף, תשקלל את הסיכוי לסיבוכים/עיכובים שיצריכו הזמנה של בעלי מקצוע שיעזרו/יתקנו. אני יכול להגיד חד משמעית שלי זה לא נשמע כמו עסק משתלם.

רוצה אתגר? אהלן וסהלן בהצלחה. אני משתחווה לאנשים כאלה, אבל כלכלית לא בטוח שיש פה חסכון.
יש פה קאצ' אחד, צריך למצוא שיפוצניק ראוי, הנה ראינו בשרשור מקביל איך נראית עבודה מעולה, יש אנשים כאלה, פשוט צריך למצוא אותם ולשלם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

יש פה קאצ' אחד, צריך למצוא שיפוצניק ראוי

לא מדויק, הקאץ' הוא כזה שמציאת שיפוצניק לא ראוי תביא להוצאה כפולה ותסכול מתמשך.

והאמת, מישהו באמת משאיר שיפוצניק לעבוד לבד בבית שלו? אז חופש תצטרך לקחת.

בינתיים נראה שפות"ש עושה עבודה טובה, אני עוקב לראות איך זה מתקדם, ובכלל למדתי המון מהשרשור הזה ומקבילו המקצועני.

• תוכן חדש...