Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, DAHUJI כתב:

אז שאלה ברשותך - מה נשאר לך לעשות?

לבלום לא בלמת, ללחוץ על דוושת הגז גם לא לחצת, ומעל 60 קמ"ש אתה אפילו לא שומר על הנתיב ולא מתקן את ההגה.

אז באמת שואל מה נשאר לך לעשות?

לנהוג....

יוצא לי לנהוג לא מעט על ארונה עם בקרת שיוט אדפטיבית.

להגיד שאני באמת סומך על זה? אולי. תכלס זה עובד לא רע.

אותי אישית זה מלחיץ. אני הרבה יותר מתוח ודרוך כשהרכב "נוהג את עצמו".

בפועל השתמשתי בזה פעמיים שלוש. הבנתי את הפרינציפ וחזרתי לנהוג כהרגלי.

ברכב שלי יש בקרת שיוט 'טפשה' שמעולם לא השתמשתי בה.

אבל כנראה שזה אני ששייך לעולם הישן.

*מהאנשים שאוהבים להזיז מכונה, לא לשבת בתוך מחשב...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 4
  • תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 46 דקות, DAHUJI כתב:

ינעל העולם, העתיד כבר כאן בחיי. ממש בחזרה לעתיד לא פחות.

אני קורא את הפסקה הזאת וסליחה על הבורות והבומריות, אבל אני לא אחד המבינים הגדולים בשיט הזה, אין הרבה אנשים שאני מכיר אישית עם רכבים חדשים עם המערכות הנ"ל שיסבירו לי עליהם ויראו לי פיזית ובעיקר לא נתקלתי/נהגתי בהן בעצמי בפעולה - לקרוא את הפסקה שלך זה כמו לקרוא משהו שנכתב בעתיד.

אז שאלה ברשותך - מה נשאר לך לעשות?

לבלום לא בלמת, ללחוץ על דוושת הגז גם לא לחצת, ומעל 60 קמ"ש אתה אפילו לא שומר על הנתיב ולא מתקן את ההגה.

אז באמת שואל מה נשאר לך לעשות? (לא בהתרסה, נטו שאלה).

רק לפנות? לגלגל את גלגל ההגה לכיוון הרצוי?...

בפורסטר הייתה לי מערכת מושלמת, כמו שכתבת מאיצה/בולמת שומרת נתיב. גם בפקקים הייתה יודעת לעצור לגמור ואז להתחיל נסיעה, שומרת על נתיב גם כשהפסים דהויים.

לי... לי נשאר רק להניח ידיים על ההגה, אם עוזבים אותם ליותר מזמן מסויים הרכב מתריע ולאחר מכן מתחיל להאט.

• מעניין 1
פורסם

מצטרף לבועז. ניסיתי את בקרת השיוט האדפטיביתֶשל הארונה 3 פעמים או 10 ק״מ וחזרתי לנהיגה רגילה. מעבר לכך שהארונה משמשת אותנו כמעט רק בעיר, ועם הטופוגרפיה של חיפה אני מעדיף את העיניים, הידיים והרגליים שלי על הבקרות. חוץ מזה, מוט בקרת השיוט של הארונה נמצא במיקום מאוד לא נוח והתפעול לא אינטואיטיבי.

איפה שהשתמשתי יחסית הרבה בבקרת שיוט ״טפשה״ היה עם הגראנד צ׳רוקי במערב קנדה, נהיגה של 300-500 ק׳מ ביום בכבישים פתוחים (אם כי לא מהירים). וגם במצב הזה שיחקתי לא מעט במהירות, אם כי השליטב ביד המקום ברגל. ופה ושם גם בסוזוקי שלי בכבישים 2 ו-6, שבהם אני נוסע אחת למספר חודשים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באופן טיבעי בקרת שיוט לא מיועדת לעיר,

היא מיועדת ל....

Drum roll

שיוט. 

אני אישית מאוד נהנה ממנה. 

אני נוסע חדרה-חיפה-חדרה 3 פעמים בשבוע. 

עולה על כביש 2, מפעיל בקרת שיוט אדפטיבית, שמירה על מרכז נתיב, מנתק את המח.. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

יום טוב גם לך

פורסם

בבי וי די שלי ניסיתי כמה פעמים את בקרת השיוט בכביש 6 דרומה. כביש ריק ו'העזתי' לנסות את זה. 

זה עבד בסדר, לא היו לי תלונות, אבל אחרי כמה פעמים הבנתי שאני במצב כזה פשוט נרדם על ההגה. 

ביטלתי הכל, למעט בלימה אוטונומית בחירום, ביטלתי את כל העזרי נהיגה למיניהם, לא מסוגל עם זה.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, DAHUJI כתב:

אז באמת שואל מה נשאר לך לעשות? (לא בהתרסה, נטו שאלה).

רק לפנות? לגלגל את גלגל ההגה לכיוון הרצוי?...

שאלה טובה,

למעשה המערכת לא מונעת ממני לעבור נתיב. אם אני אסובב את ההגה האוטו ייסע לאן שאני ארצה.

ביונדאי איוניק חמש חשמלית, בנסיעה בינעירונית - אם לא תדליק איתות, ההגה לא ייתן לך לעבור נתיב. זה יצא לי לראות בנסיעה עם קולגה לעבודה. 

הנהיגה אכן קלה יותר במובן של הנסיעה - בהשוואה לאיביזה הידנית הקודמת שלי. (2018 חדשה מהחברה).

אני אחפש לך את הסרטון כשנסעתי באוטו בפעם הראשונה - איך שקיבלתי אותו. מבני עייש עד הבית. היה איזה רמזור שהאוטו עצר לבד.

לפני 8 שעות, BoazB11 כתב:

ברכב שלי יש בקרת שיוט 'טפשה' שמעולם לא השתמשתי בה.

אבל כנראה שזה אני ששייך לעולם הישן.

באיביזה 2018 ידנית יש בקרת שיוט כזאת. בנסיעות מחוץ לעיר - השתמשתי בזה הרבה. מהירות קבועה = חסכון בדלק.. לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 שעות, Igalz כתב:

באופן טיבעי בקרת שיוט לא מיועדת לעיר

מצד שני, עד שלא תנסה לעבור את הכפרים הדרוזים על הכרמל עם בקרת שיוט אדפטיבית פועלת, לא תדע איזה כיף זה.

• מצחיק 2
פורסם (נערך)

שאלה אם המערכות האלו שעושה רושם שמנוונות כישורי נהיגה ותורמות לנהיגה רשלנית של חלק לא מבוטל של נהגים - בעצם גורמות לכביש להיות מסוכן יותר? ובעצם גורמות להגדלת צורך בהן.

אישית, כחלק מתפיסת חיים, מעדיף פעילויות שדורשות הפעלת המוח והגוף ופחות מתפתה לנוחות שמחליפה אתגר ואחריות. 

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נתחיל מזה שכישורי הנהיגה של נהגים הם מראש מוגבלים מאוד. 

השאלה היא לא של כישורים אלא של תשומת לב.

האם המערכות הללו גורמות לנהגים להסתמך עליהם, במקום לשים לב לתנועה ולנהוג כהלכה.

אני חושב שבמקרה של נהיגה אוטונומית, גם אם היא חלקית כיום... בוודאי. זה בלתי נמנע.

אבל האם נהג מסתמך על הבלימה האוטונמית, כשהוא מסתכל על הסלולרי במקום על הכביש?

שאלה טובה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 23 שעות, DAHUJI כתב:

כשהמוח מקבל את האפשרות והזכות לנוח ולהנות ולא להתאמץ, הוא לא לוקח אצבע, אלא הוא חוטף על כל היד כולה עם הכתף וחלק מהגב. המוח חוטף את האפשרות שלא להתאמץ בצורה כל כך הדוניסטית שהוא פשוט מכבה את עצמו.

זה כל כך נכון. איפה הרגשתי את זה? אני נוהג ב2 מכוניות עם הנעת כפתור.

מאז שיש לי את המכוניות האלה, כל פעם שאני נוהג במכונית עם סויץ רגיל - אני יוצא מהרכב אחרי הנסיעה, לוקח את הציוד מהבגאז ואז אני מגלה ששכחתי את המפתח בתוך הסויץ.

לגבי המערכות נשוא השירשור - כל פעם שאני נוהג ברכב עם בקרות אקטיביות (אין לי כזה בבעלותי) אני מרגיש, שמעבר להתמודדות אם תמונת התנועה בכביש, אני צריך להתווכח עם עוד גמד שהבין או לא הבין את הסיטואציה. מערכות שמירה על נתיב אני תמיד מכבה במידת האפשר.

מערכת שמירת מרחק לא מפריעה לי - ואני שמח שיש אותה ברכב שהילדים נוהגים בו.

מבחינת הביצה והתרנגולת - קודם נכנסו מערכות המולטימדיה, מקור הסחת הדעת מספר 1, ואחר כך המערכות שכביכול מאפשרות לך להוריד את העיניים רגע מהכביש. אז אם במרצדס אין מסך מולטימדיה אז אין לך צורך בזה..

אישית נתקלתי רק בהפעלות פאנטום. קדילק אסקלייד שנסעתי בה, הנהג התחיל נסיעה לאחור וחטף בלימת חירום כשלא הייתה שום הפרעה. לקח לנו שנייה להבין מה קורה בכלל.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בסוזוקי קרוסאובר שיצא לי לנהוג בה, כשהרכב עוצר עצירה מלאה בגלל בקרת השיוט (ברמזור או בפקק), אחרי 2 שניות נשמע צפצוף ו...הברקס משתחרר.

בהתחלה זה עצבן אותי, עד שהבנתי שזה לא באג, זה פיצ'ר. הרכב אומר לך: אתה הנהג, עזרתי לך לעצור, קח את המושכות ותפעיל שוב את הבקרה כשתתחיל ליסוע.

פורסם

המקסימום שאני יכול לומר זה:

אני לא יכול לדעת בוודאות. 

אין לי אקטיבי, יש לי רק מובילאיי. 

ייתכן שפעמיים הציפצוף שלו בפקק מנע ממני פגישה עם טמבון זר. ייתכן. לא סגור על זה. עד היום מעולם לא קרה לי משהו כזה, כך שבהחלט ייתכן שהייתי תופס את זה בעצמי בזמן- היו פעמיים שהציפצוף פשוט הקדים את התגובה שלי. 

השירשור שפתח פות"ש רק מחזק את הנקודה שאני טוען כבר כמה שנים, היטב:

מערכות הבטיחות האלו גורמות לנהגים להפסיק להתרכז במה שהם עושים כי "הרכב יציל אותי" ואז העירנות שלהם כנהגים נופלת למינימום ההכרחי אם לא למטה ממנו. 

זו בדיוק הסיבה שלא התקנתי במשך שנים מצלמת רוורס ברכב הקודם- קל להתרגל ואז אתה חסר אונים ברכב ללא המצלמה. 

ברכב הנוכחי היא הגיעה עם הרכב, ובלעדיה לא חושב שהייתי יכול להסתדר (טמבון שבנוי בצורה זוועתית + חלון "חריר ירי" זוויתי שלא רואים ממנו כלום, והאור בלם מסתיר עוד קצת אפילו).

לעומת זאת, יש מקרים שבהם מערכות הבטיחות המתקדמות של רכבים אחרים כמעט גרמו לי לעשות תאונה:

-בקרת שיוט אדפטיבית, הרכב שמלפני בולם בצורה הזויה ולא מחוברת לגמרי למציאות. היה די אם הוא היה מוריד את הרגל מהגז, אבל לא! בלמים!!! . פיזדיי3. כמה מרתיח. 

מניח שהיו עוד כל מיני מקרים ; אני לא בקיא באיזה רכב יש איזה מערכת, כך שאני לא יכול לנחש.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 18 דקות, ברווז כתב:

לעומת זאת, יש מקרים שבהם מערכות הבטיחות המתקדמות של רכבים אחרים כמעט גרמו לי לעשות תאונה:

זה גם נכון. התגובות של המערכות האלה אגרסיביות מדי הרבה פעמים.

• אהבתי 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...