Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תגיע לארץ? מזדה 3 טורבו AWD

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כבר נאמר על מנועי V6 יפנים שהצריכה שלהם היא כמו V8 והעוצמה של מנוע 4 צילינדר אטמוספרי.

ובשפת העם הסוסים שלהם רזים בגרסת המקור (לא במנועים החזקים באמת שלהם ) 

לפני כשעה, אליהו שבת כתב:

נהגתי על הCX90, על פניו המנוע החזק ביותר של מאזדה בהיצע, לא התרשמתי במיוחד.

משהו לא ברור לי כמות הסוסים מול מה שה עושים, אולי הם סוסים זקנים.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 1 דקה, zaf כתב:
לפני כשעה, אליהו שבת כתב:

נהגתי על הCX90, על פניו המנוע החזק ביותר של מאזדה בהיצע, לא התרשמתי במיוחד.

משהו לא ברור לי כמות הסוסים מול מה שה עושים, אולי הם סוסים זקנים.

הסוסים נעולים באורווה 🙂. ההפרש בין אותו המנוע עם טורבו ובלי טורבו זה 36 כו"ס על מנוע 2.5 שזה בדיחה. לא מצדיק הטמעה של טורבו במנוע בשביל כזה דבר. אתה אומר לעצמך, אולי בשביל להקטין צריכת דלק, ואז מגלה שהאטמוספרי צורך פחות מגרסת הטורבו שזה אחד הדברים המוזרים שנתקלתי. המסקנה היחידה היא שזה מנוע שאמור להיות סביב 300 כו"ס ולזה תוכנן על הנייר, ובדרך משהו קרה וכלאו את הסוסים באורווה.

פורסם (נערך)
לפני שעה, itsik170 כתב:

כל מי שמוכן לשלם עבור אוקטביה RS או קופרה לאון סטיישן, כבר לא צריך את צ'מפיון.

הוא יכול לעבור כמה סוכני ייבוא מקביל עד שימצא מישהו שיהיה מוכן להביא לו את הרכב.

בדיוק כמו הייבוא של גולף R, אוקטביה RS בגרסת פלאג אין ועוד כמה דגמים שהגיעו דרך ייבואנים מקבילים ולא דרך צ'מפיון.

לא מדוייק. בדקתי את הנושא כשהוכרזה הלאון קופרה סטיישן, קיבלתי מחיר לא הגיוני בעליל. עזוב את הדגם החדש, באותה בדיקה על הדגם היוצא של הלאון סטיישן רצו סדר גודל של הפורמנטור החדש.
ליצרן יש יכולות מיקוח שאין ביבוא אישי והוא מקבל תמחור אחר לגמרי... כהוכחה אתה יכול להסתכל על התמחור של הפומנטור והסטיישן בחו"ל. הסטיישן מעט יותר זולה, בארץ הפער הזה היה מסתכם ב10-20K.

לפני 33 דקות, zaf כתב:

כבר נאמר על מנועי V6 יפנים שהצריכה שלהם היא כמו V8 והעוצמה של מנוע 4 צילינדר אטמוספרי.

קופצות לי כל מני דוגמאות לראש שסותרות לחלוטין את הטענה הזו שלך, בעיקר בגזרת יפניות ספורטיביות.
בדוק כמה ניסאן GTR מוציאה בפועל, ולא צריך ללכת לאקזוטיקה, ממה שיצא לי לשמוע גם הBRZ היא אנדרייטד ושם אין אפילו טורבו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 47 דקות, zaf כתב:

בשביל לשמור על מוניטין האמינות במאזדה מעדיפים להתפשר על ביצועים וגאדג'טים ולא סוחטים את המנוע לקצה. לכן הם נמנעו מטורבו הרבה שנים, ועדיין לא מייצרים גיר רובוטי. לכן מי שקונה מאזדה בדר"כ כמו קורולה מחפש אמינות ורכב שמוביל בכיף לנהג ממוצע מנקודה A ל B. כשאתה קונה VAG אתה שם 20,000 בצד לתיקונים.

מזכיר לך שמאזדה הוציאה את המנוע הרוטורי שהוציא ממנוע 1.3 280 כו"ס, ואת ה-RX-7.
שסובארו את האימפרזה טורבו, את המיצובישי EVO, ושאם אעשה רשימת דגמים של היצרנים היפנים, כולל הסניפים האמריקאים שלהם (לקסוס, אינפיניטי, אקורה ועוד) יהיו הרבה מרובי סוסים. כיום יש לך קורולה GR מנוע 1.6 עם 300 כו"ס וגיר ידני. מחיר משוער בארץ  350,000. הם לא יגיעו לארץ בגלל התימחור והיבואנים פה שהולכים על בטוח. אולי בצדק מבחינתם.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעה, zaf כתב:

מתי זה נאמר, בשנות ה80?

מה עם רכבים סתמיים כמו ניסאן מקסימה עם 300 כ"ס ממנוע v6 אטמוספרי, או קאמרי v6 עם הספק דומה?

חוץ מזה שהמאזדה 3 2.5 זה 4 צילינדר. יש להם מנוע 6 צילינדר טורי בcx90 שלא חסר לו כח.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 שעות, Doron_Z כתב:

יש לדלק את הפתח להביא את הגרסה הידנית, אולי יהיה אפשרי גם פה בהזמנות מיוחדות

דלק זה לא צ'מפיון.

צ'מפיון מביאים גרסאות קצה, גם אם הן אוטומאטיות, דלק למיטב זכרוני הביאו רק מכוניות לחם וחמאה... אפילו לא, אולי יותר כמו לחם ומרגרינה, לפחות במותגים העממיים. לפני הרבה שנים, לפני עידן היבוא המקביל, כשקיוויתי שהסטארטאפ שעבדתי בו יעשה לי קצת כסף, נכנסתי לדלק ובררתי על פיאסטה RS בהזמנה מיוחדת - למיטב זכרוני הם היו מאוד אדיבים, אבל התשובה היתה לא מוחלט.

בסוף הסטארטאפ נסגר, כך שאני לא יודע מה היה קורה אם הייתי לוחץ עליהם עם כסף אמיתי על השולחן, אבל יש לי תחושה שהתשובה היתה דומה - מנודניקים שקונים רכב אחד או שניים לא עושים ביזנס.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, נירו72 כתב:

שמת לב שפרסמתי את המחירון של מאזדה מהאתר שלהם? נראה לי שזה קצת יותר מדויק

בדקתי באתר של מאזדה והמחירים בכתבה נכונים.

מאזדה 3 סדאן עם מנוע 2.5 טורבו והנעה לכל הגלגלים נמכרת ב- 195 אלף ₪. 

גירסת האצ'בק עם אותו מנוע והנעה לכל הגלגלים נמכרת ב- 215 אלף ₪.

כלומר גירסת הסדאן נמכרת במחיר אטרקטיבי למפרט הזה ולמי שרוצה רכב ספורטיבי.

אדם רגיל יעדיף cx5 עם המפרט הזה ב- 205 אלף ₪.

Screenshot_20250605_211546_Chrome.jpg

Screenshot_20250605_211507_Chrome.jpg

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם

אין כלל גרסה ידנית כך שזה לא רלבנטי אם ירצו או לא לייבא.

לפני 44 דקות, bigzoltar כתב:

בדקתי באתר של מאזדה והמחירים בכתבה נכונים.

מאזדה 3 סדאן עם מנוע 2.5 טורבו והנעה לכל הגלגלים נמכרת ב- 195 אלף ₪. 

גירסת האצ'בק עם אותו מנוע והנעה לכל הגלגלים נמכרת ב- 215 אלף ₪.

כלומר גירסת הסדאן נמכרת במחיר אטרקטיבי למפרט הזה ולמי שרוצה רכב ספורטיבי.

Screenshot_20250605_211546_Chrome.jpg

Screenshot_20250605_211507_Chrome.jpg

כמו שאתה רואה הכל מופיע כאין במלאי, אני העליתי מחירון מלינק אחר באותו אתר. להערכתי המחירים עדיין לא סופיים והאתר בעדכון ולכן המחירים שונים. במקרה הזה אקווה שאתה צודק. אני תמיד בעד מחירים יותר נמוכים לצרכן

פורסם
לפני 19 דקות, tan tan כתב:

עזבו רגע את גרסת הטורבו 

מאזדה 3 חדשה עולה יותר מ160 אלף?

לא הגזימו קצת?

https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/2025-מאזדה-3-תשווק-מעתה-בישראל-גם-עם-מנוע-2-5-ליטר-או-2-5-ליטר-טורבו

תגיד לי איפה אין הגזמה בארץ?

מוצרי מזון, בילוי, ביגוד?? או לא עלינו דיור..

• אהבתי 2

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

ברוך הבא ל-2025, תבדוק כמה תעלה לך קורולה.

לפני שעתיים, Fazer כתב:

בררתי על פיאסטה RS בהזמנה מיוחדת

אתה מתכוון לפיאסטה ST?

בסוף הגיעו חמישה-שה חתיכות דרך איילון מוטורס.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, bigzoltar כתב:

שוב, מאזדה 3 טורבו AWD זה לא רכב שבאמת יכול לדגדג את ה CX5 והוא לא עומד מולו לבחירה עבור הקונה הממוצע. 

ברור שהקונה הממוצע בסכום כזה ילך על הג׳יפון אבל לעומת זאת לצורך העניין - כמעט כל יושבי הפורום (מלבד כמה בודדים שקשה לי להגדיר אותם חובבי רכב) ישמחו לקחת את ה 3 טורבו בסכום הזה. 

אז כן זאת נישה יחסית אבל גם מנישה כזאת עושים כסף. אין ויכוח שה CX5 תמשיך להיות הלחם והחמאה כשלאחר מכן תשב ה CX3 והמאזדה 3 הרגילה.

לפני 8 שעות, נירו72 כתב:

אין כלל גרסה ידנית כך שזה לא רלבנטי אם ירצו או לא לייבא.

מה הכוונה? עם טורבו נכון אין, הסברה ממה שהבנתי זה שהתיבה הידנית שיש למאזדה עדינה מדי בשביל הרכב הזה בגרסת הטורבו. אפילו במיאטה ND היא התפגרה ובדגמי 22-23 של המיאטה שוב חזרה קצת להתפגר לכן היא קיימת בגרסה של ה 2.5 ליטר ללא הטורבו. מאזדה לא ישקיעו בפיתוח תיבה עמידה יותר שתעמוד בעומס של רכב טורבו יחסית חזק בשביל גרסת קצה שגם ככה נישתית יחסית. זה לפחות מה ששמעתי אבל גרסה ידנית קיימת והיה נחמד אם היו מציעים אותה כאופציה. אישית מוותר על הטורבו ולוקח אותה גם בגרסה של ה 190 כוח אבל זה טירוף שלי. ברור שרוב חובבי הרכב לוקחים את הטורבו אוטומט שמביאה תמורה גבוהה יותר משמעותית במחירים פה בארץ. 

לפני 7 שעות, tan tan כתב:

עזבו רגע את גרסת הטורבו 

מאזדה 3 חדשה עולה יותר מ160 אלף?

לא הגזימו קצת?

בוקר טוב. מאזדה 3 עם מנוע 2 ליטר כבר ממזמן עולה 160 אלף. הגיוני שה 2.5 ליטר תעלה עוד כמה אלפים. ברוך הבא לשוק הרכב של ישראל (ולישראל בכלל)

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
לפני 9 שעות, Avia כתב:

אתה מתכוון לפיאסטה ST?

כן כן... תן למישהו שחי בעולם המושגים של רנו לכתוב הודעה על פורד, ותקבל שטויות כאלו 😄 לא שמתי לב לטעות עד שכבר לא יכולתי לתקן אותה, וקיוויתי שזה יעבור מתחת לרדאר. פורד קשה שפה, פורד קצת מדבר...

פורסם

הייתה פעם פיאסטה rs שהפסיקו לייצר אי שם סביב 2016 לדעתי. גם פוקוס rs. הייתה הוט האצ׳ משובחת עוד כשהיה לפורד שלדות והיגוי מטורפים. למאזדה היה את הmps על השלדה וההגה של הדור הראשון. יאמי. 

ביפן יש תרבות שיפורים ענפה מאוד ומאזדה יצרן שיודע מה הוא מייצר למרות כל השנאה שיש כלפיהם. להשאיר מרווח עבודה למשפרים זה גם קטע תרבותי. ואם תריך הם גם יודעים לייצר מנועים בקיצון כפי שנכתב לעיל.

למי שחשוב רק מנוע ו-0-100 מעולם לא היה לקוח פוטנציאלי של מאזדה ולכן הם לא מכוונים לשם. לכן דוגמאות כמו ספורטאג׳ או טוסון לא רלטווניות מחוץ למיקרוקוסומוס של ישראל ישראלי, אבל בהחלט רלוונטיות אצלנו כי זה מה יש באותו מחיר. 

כאמור, אני חושב שזה מאוד מבורך שיש אפשרות לרכוש את ה-3 awd בפחות מ-200 אלף או מעט מעל, ואני מקווה שנראה גם כמה וכמה כאלו בכבישים, כי אני כן קצת בנישה של הרכב הזה אם כי לא חושב שאקנה אחת כזו, מסחינתי הבאה היא ברז. 

וכי בניגוד ל-95 אחוז מהיצרנים מאזדה יודעים לעשות מכוניות יפות דור אחרי דור אז בין כל הגילי, צ׳רי והbyd יהיה נחמד לראות משהו אסתטי לשם שינוי. 

• אהבתי 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...