Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום,
מחפש מתקין מורשה (אלקטרה) ומוסמך להתקנת מזגן מיני מרכזי אינוורטור של אלקטרה/אלקו, חשוב לי מישהו פדנט עם ניסיון רב, שעובד בצורה נקיה ומסודרת, שיעשה עבודה מושלמת.
מדובר בפירוק מזגן מיני מרכזי ישן, והתקנה חדשה בחדר האמבטיה אז יש צורך גם בשבירת קירות והקמת תקרת גבס חדשה.
מעוניין להתקין מזגן מיני מרכזי של אלקו או אם אין ברירה אז של אלקטרה.

תודה מראש, שבת שלום וחג שמח.
פורסם

אין לי המלצה למתקין.

אבל אלקו מיוצר במפעל של AUX. כמה שזה נשמע מוזר. אלקטרה הפסיקו ליצר בארץ. לא יודע אם מביאים עוד מיצור סיני. תומרת חדשים.

לאלקו אלקטרה נותנת תשרות.  

חשוב לדעת מטרז' של הבית כדאי להמליץ על דגם ספציפי. חשוב מאוד על BTU מתאים. אי אפשר לעשות תמשחקים של פעם.

עוד דבר שחשוב זה כמה אמפר המפסק שלו. ואיים המזגן הישן היה חד פאזי. או תלאט פאזי.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

ראיתי שהייצור של אלקטרה ואלקו כבר לא מיוצרים בארץ, הדגם שאני רוצה (יש דגם ספיציפי שאני רוצה ובחרתי) הוא דגם חדש 2024 או 2025 וה BTU שלו גבוה מאד שזה סופר חשוב עבורי.

מדובר בחיבור תלת פאזי.

לא מתלהב מתדיראן ולא מעוניין בכלל בטורנדו.

תודה.

פורסם (נערך)

למידאה יש הסכם עם אלקטרה. אני ממש לא בטוח שאלקו עדיין ממוצב כHIGH END שם.

השנת דגם לא רלוונטית, כול עוד זה לא מזגן עם גז R32 הוא לא באמת דגם חדש.

ויש עוד יצרנים שהם לא יפנים - LG סמסונג וכו'

עריכה אחרונה על ידי shake
פורסם

מנסיוני לפני שנה, המתקינים לא רוצים להתעסק בפירוק מזגן מיני מרכזי. וגם השניים שהסכימו, ביקשו כמה אלפי שקלים. בסוף פרקתי בסיוע חבר, עבודה שלקחה כ3 שעות כולל הוצאת כל הזבל למכולה.

עוד נקודה לבדיקה, זה גודל היחידה החיצונית. רוב היחידות של מזגני 6,7 כס הן כפולות מאווררים, מה שהופך אותן למשמעותית גדולות יותר מהיחידות הישנות.

באיזה אזור בארץ מדובר?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני לא מתכוון לפרק את המזגן הנוכחי לבד, לכן מחפש איש מקצוע אמין ואיכותי שיעשה עבודה מושלמת, כולל פירוק המזגן, כל הקדיחות בקירות ועבודות הגבס.

מכיר מישהו כזה? מניח לפי מה שאתה רושם שהמתקין שהזמנת לא הסכים לפרק את המזגן - אז הוא לא מתאים עבורי.

אזור השרון.

פורסם
לפני 23 שעות, crazyj כתב:

אני לא מתכוון לפרק את המזגן הנוכחי לבד, לכן מחפש איש מקצוע אמין ואיכותי שיעשה עבודה מושלמת, כולל פירוק המזגן, כל הקדיחות בקירות ועבודות הגבס.

מכיר מישהו כזה? מניח לפי מה שאתה רושם שהמתקין שהזמנת לא הסכים לפרק את המזגן - אז הוא לא מתאים עבורי.

אזור השרון.

המתקין שעשה את העבודה, הגיע כבר אחרי שהמזגן פורק. אבל שווה לבדוק איתו אם יכול גם לפרק. אגב, אם מדובר על שרשורים ולא תעלות , עבודת פירוק פשוטה יותר.

בנוסף, תעשה שיעורי בית, ותמצא יחידה פנימית וחיצונית קרובה/זהה במידות ליחידות הישנות. יהפוך את ההתקנה לפשוטה יותר.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
בתאריך 30.5.2025 בשעה 20:20, crazyj כתב:

ה BTU שלו גבוה מאד שזה סופר חשוב עבורי

הערה קטנה: מומלץ מאוד לעשות שיעורי בית היטב-היטב. להסתכל רק על תפוקת קירור מקסימלית זו חוכמה קטנה. לכל מזגני האינוורטר/VRF יש תפוקה מינימלית שהם יכולים לרדת אליה, והיא  בגדול עומדת ביחס ישר לתפוקה הנומינלית של המזגן. אם דרישת הקירור נמוכה מהתפוקה המינימלית, המזגן יעבור לעבוד למעשה במוד on-off כמו מזגן "טיפש", ואתה תמצא את עצמך קופא לפרקים. כך שיש גם דבר כזה מזגן "חזק מדי".

חזיר דיזל

פורסם

התכוונתי ל BTU גבוה בקירור ובחימום, לא רק בקירור.

איך אני יודע מהי התפוקה המינימלית/נומינלית? איך זה מופיע במפרט הטכני של המזגן? יש לך אולי דוגמא שההסבר שלך יהיה טיפה יותר ברור?

אגב, איך מזגני טורנדו? הבנתי שהם מיוצרים באותו מפעל של מזגני אלקו או אלקטרה, מזגני טורנדו נחשבים אמינים נטולי תקלות ובעיות?

תודה וחג שמח.

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, crazyj כתב:

אגב, איך מזגני טורנדו? הבנתי שהם מיוצרים באותו מפעל של מזגני אלקו או אלקטרה,

כדאי לחפש קודם

https://www.calcalist.co.il/marketing/articles/0,7340,L-3635270,00.html

ולהבין מה בדיוק אתה צריך, כי לזרוק BTU, שנת דגם או מותג לא יקדם אותך.

אתה יכול לנסות להשתמש במחשבון הזה בשביל סדר גדול

https://barrabi.com/virtual-engineer

עריכה אחרונה על ידי shake
פורסם
לפני 46 דקות, crazyj כתב:

התכוונתי ל BTU גבוה בקירור ובחימום, לא רק בקירור.

אותו דבר לצורך העניין. איפה שכתבתי קירור, תקרא קירור/חימום.

לפני 47 דקות, crazyj כתב:

איך אני יודע מהי התפוקה המינימלית/נומינלית? איך זה מופיע במפרט הטכני של המזגן? יש לך אולי דוגמא שההסבר שלך יהיה טיפה יותר ברור?

דוגמה מהמסמך הבא, עמוד 16. https://mideauk.co.uk/wp-content/uploads/2020/09/R32-Freematch-Technical-Manual_opt.pdf

image.thumb.png.ee9c4c1f6669a858a9cea24f9b47fc8a.png

חזיר דיזל

פורסם

שייק וקורן, 

הכל טוב - לגבי המזגן אני כבר אסתדר - רק צריך המלצה למתקין, זה הכל.

תודה וחג שמח.

פורסם

צור קשר עם איציק  איציק נ.  - הוא מתקין מזגנים וקבלן שיפוצים מומחה.
(התקין אצלנו לפני מספר שנים, 2 מזגנים + שיפוץ קל, ומעבר צנרת מסובך בתיקרת המבנה)
עשה עבודה מעולה, לכן כייף להמליץ.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...