Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום(לא הייתי בטוח אם זה המקום הנכון לשאול אבל אני צריך עזרה)
לאחר קנייה מזעזעת מצידי של הרכב רנו פלונאס 2011
לאחר 3 חודשים ותיקונים בו מנוע הרכב הלך בגלל התחממות יתר בגלל כבל שנקרא ולא נכנס מים למנוע.
המוסניק הודיע לי שהמנוע מת, ופתאום שאני מודיע לו שאני מתכנן לקחת את הרכב לפירוק פשוט ולגמור עם העניין הוא אומר לי פתאום שישנו חומר שאפשר לשמים בתוך המים שיאטום את המרווחים שנוצרו ושאני אוכל ללכת עם הרכב(אם זה יעבוד) למגרש ולעשות החלפה לרכב אחר(למרות שבשלב זה אני וויתרתי ואחסוך כסף לרכב נורמלי ואיכותי)
מכיוון שבפירוק לא מציעים לי הרבה כסף(ואת זה לצערי כבר קיבלתי שלא אקבל הרבה כסף חזרה בתמורה לרכב)

אז רציתי בבקשה לדעת ולשמוע את חוות דעתכם לגבי הרעיון הזה ומה כדאי לי לעשות?

פורסם

היי תודה על ההודעה
הרכב בנזין
והרכב לא מניע המנוע מת נסעתי במצב זה בערך חצי שעה לפני הגעתי למוסך שינסה לבדוק מה הבעיה
הוא מצא את הבעיה ואמר לי שהוא מת.

פורסם (נערך)

"מת" זה לא מסביר מה הבעיה,

אם הצלחת להגיע עד למוסך בנסיעה אז הוא לא בדיוק "מת" לפחות נכון לאותו הרגע, למה הוא לא מניע משם זה כבר עניין אחר.

סביר להניח שזה לא כלכלי לתקן במידה ונגרם נזק מהותי למנוע, אבל בלי להבין יותר מה קרה בדיוק- כמה זמן הרכב נסע בלי מים( בלי מים בכלל? או עם כמות מים נמוכה.?)
כמה חמורה ההתחממות, איזה חלקים התעוותו וניזוקו ובאיזה רמה וכו'
קשה להגיד מה כדאי לעשות.

מנוע "מת" זה לא אבחנה מקצועית בקיצור.

אני מניח מהתיאור שלך שנפרץ אטם ראש המנוע,ויתכן גם שהראש התעוות.
החומר שסותם את הפריצה יכול לעשות זאת ברמה מסויימת ( כשמדובר בחומר איכותי) בפריצות התחלתיות וקטנות יחסית, בדכ במידה והבעיה זוהתה בזמן ולא נסעו עם הרכב לרמה שהתחמם בצורה קיצונית.

זה  פתרון זמני ברוב המקרים,
אבל במקרה שלך אני מנחש שנסעת הרבה אחרי זה כבר.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם

נסעתי טיפה אחרי זה.
כרגע הוא מציע לי הוא יתקין סליל הצתה מפירוק בשביל שארבעת הצילנדרים יעבדו ושתי בקבוקים של החומר ההוא(שהוא עדיין לא הסביר לי מהו החומר)
ואני פשוט לא הכי מבין איך זה הכי יעזור למצבי,לפי מה שהוא אומר לי זה שאולי בנס אם זה יעבוד והאוטו יסע אני אקח אותו למגרש ואחליף אותו בתמורה לרכב אחר אך זה כבר לא אופציה טובה לדעתי סתם יהיה עוד בזבוז כסף.
תודה רבה לך על העזרה.

פורסם (נערך)

מה קשור סליל הצתה..?

נשמע לי שבגלל שאתה לא מבין המוסכניק מנסה להלביש עליך סתם עבודות.

אני במקומך הייתי קודם כל משיג מישהו שאתה יכול לסמוך עליו שמבין עניין ברכב
ומקבל אבחנה מדוייקת ומקצועית מה בדיוק הנזק שנגרם לאוטו.

בלי זה כל דבר שתעשה זה סתם הימור,

אתה מוזמן להתייעץ פה יש פה מספיק אנשים עם ידע ונסיון רב,

אבל אתה חייב לספק נתונים ומידע מדוייק בשביל שיכולו לעזור לך.

מכיוון שאתה לא מסוגל בעצמך לעשות זאת,

הכי טוב שתמצא מישהו -  חבר, בן משפחה שמבין ברכבים לפחות משהו - ושאין לו אינטרס ורוצה בטובתך,
ובעזרתו תקבל אבחנה מדוייקת ומפורטת מהמוסך ( ואולי ממוסך אחר יותר מומלץ..) .

לפני שאתה עושה משהו על עיוור וסתם מוציא כספים מיותרים,

זו לדעתי הרע במיעוטו מבחינתך.

ואגב כל זמן שהרכב ברשות המוסך הזה, כל החלקים שם נתונים לחסדיו על כל המשתמע מכך,

אותי מטריד שהגעת אליו בנסיעה, ועכשיו הוא לא מניע.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם
לפני 15 דקות, Gauss כתב:

אותי מטריד שהגעת אליו בנסיעה, ועכשיו הוא לא מניע.

בדיוק.

יש פה הרבה שיכולים לעזור לך - 

תבקש לדעת איזה חומר הוא מתכוון לשים ותכתוב פה. במידה ואם הוא לפחות יהיה מחוייב לזה. 

תבקש תמונות של הנזק ותעלה לפה.

תבקש הערכת מחיר לניסוי של החומר (בלי ההצתה) ותבקש לדעת מה הקשר להצתה סתם בשביל הכיף.

ותגדיר לעצמך מקסימום שאתה מקציב לתיקון ואל תחרוג מזה.

פורסם (נערך)

לתפישתי מוסכניק שאומר לי שאפשר להציל את המנוע עם טריק פשוט רגע אחרי שאמר לי שהמנוע מת (כנראה הניח תחילה שתבקש ממנו להחליף מנוע וחשב שיוכל להרוויח טוב) - זה נורה אדומה מהבהבת.

ההבדל בין מנוע גמור למנוע שמצוי ממש בראשיתם של סדקים בראש מנוע ואפשר להציל אותו הוא עצום, ולכן אומר דרשני.

הייתי עושה אחד משני דברים:

- או שמברר איפה באזור יש מוסך אמין מאוד שאפשר לסמוך עליו ושוקל לגרור את הרכב לשם ולקבל הערכת מצב שניתן לסמוך עליה (תקבל הצעת מחיר לגרירה, בהנחה שהרכב לא מניע).

- או מחפש מוסכניק אמין ואיכותי (בתשלום מן הסתם) שיכול לבוא איתי למוסך הנוכחי, עדיף בהפתעה, כדי להעריך במקום את הנזק ואת האפשרויות המעשיות (תגיד לבעל המוסך שזה "חבר שמבין" כדי שלא יהיו בעיות) ובהתאם שוקל האם לגרור למוסך אחר ולתקן או למכור לחלפים.

כך או כך, מאחר ולי אישית המוסכניק הנוכחי עובר כלא אמין, לא הייתי משקיע גם בטיפול שהוא הציע שלך תדע כמה זמן יחזיק.

תתייחס לכל הפרשה הזו כשכר לימוד.

קורה, טועים. אל תאכל לעצמך את הלב בגלל זה

עריכה אחרונה על ידי ...
פורסם
לפני שעתיים, ... כתב:

לתפישתי מוסכניק שאומר לי שאפשר להציל את המנוע עם טריק פשוט רגע אחרי שאמר לי שהמנוע מת (כנראה הניח תחילה שתבקש ממנו להחליף מנוע וחשב שיוכל להרוויח טוב) - זה נורה אדומה מהבהבת.

נכון מאוד.

אולי פותח השרשור לא הציג את זה נכון. אבל אם זה אכן המצב זו בהחלט סיבה לנטוש את המוסכניק הזה

פורסם

מבזק מציאות:

- סביר להניח שהשווי של רנו בת 14 הוא לא יותר מ 1500 שקל

- סביר עוד יותר שהמוכר ניצל את התמימות וחוסר הידע שלך ומכר לך נבלה שחוטה עם בעיות מפה ועד הירח וחזרה.

להוריד את הרכב מהכביש ולנסות לקבל כמה שיותר ממגרש לפירוק, כל שקל שאתה שם על הרכב הזה הולך ישירות לפח.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...