Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, Alf3 כתב:

מי שכתב לגבי מיסב טיפה רועש(שהמוסכניק לא שומע) סכנה של ממש, נראה לי פשוט נסחף קצת

מיסב לקוי בהתחלה אומנם ״רק״ טיפה  רועש אך הסכנה האמיתית היא כשהוא נתפס לגמרי ואותו גלגל נעצר במהלך נסיעה , דבר שיכול לגרום לסבסוב ואף להתהפכות הרכב וסכנת חיים של ממש, העומס כאשר המיסב נתפס במהלך נסיעה גם עשוי להוביל לגזירתו, ומכאן הדרך לאבדן כל הגלגל (!) קצרה מאוד

גילוי נאות: הכותב בעל ניסיון רב בתחום ועבודה במוסכים במשך למעלה מ25 שנה.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, Camaro 92 כתב:

מיסב לקוי בהתחלה אומנם ״רק״ טיפה  רועש אך הסכנה האמיתית היא כשהוא נתפס לגמרי ואותו גלגל נעצר במהלך נסיעה , דבר שיכול לגרום לסבסוב ואף להתהפכות הרכב וסכנת חיים של ממש, העומס כאשר המיסב נתפס במהלך נסיעה גם עשוי להוביל לגזירתו, ומכאן הדרך לאבדן כל הגלגל (!) קצרה מאוד

גילוי נאות: הכותב בעל ניסיון רב בתחום ועבודה במוסכים במשך למעלה מ25 שנה.

מחזק. קח הרכב לבדיקה יסודית אצל מכונאי מומחה. מיסב לא בודקים "ויזואלית".
המכונאי שבדק "ויזואלית" - נסע ברכב?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, BassDriver כתב:

מחזק. קח הרכב לבדיקה יסודית אצל מכונאי מומחה. מיסב לא בודקים "ויזואלית".
המכונאי שבדק "ויזואלית" - נסע ברכב?

כן. בנוכחותי. טען שלא שמע רעש חריג. אני בשלב הזה עוד הייתי "נתון להשפעה" ולא סגור במאה אחוז שהבעיה קבועה ולא משהו שקשור לנסיעה נקודתית אז לא התעקשתי איתו, אבל בחזרה הביתה בעיית הרעש חזרה על עצמה בוודאות.  

פורסם (נערך)

קודם כל מה השנתון, הדגם המדויק, והאם גיר ידני או אוטומט.

אם זה היה קשור לגלגלים זה לא היה משתנה בלחיצה על הגז, אלא אם כן היונדאי שלך 300 כו"ס.

אתה יכול להחליף את הגלגלים הקדמיים עם האחוריים ולראות אם זה משתנה.

לדעתי התיאור מתאים לבעיה שקשורה ברצועת מנוע וסביבתה. הכי מתאים לתיאור זה הפולי החד כיווני של האלטרנטור. 

אם עוזבים גז בפתאומיות הוא אמור להמשיך להסתובב, אם הוא נתקע והרצועה תחליק  זה יכול להשמע כמו שריקה.

הוא גם מגיב ישירות ללחיצה על הדוושה ועזיבתה, וכנ"ל הרצועה עצמה. זה הכיוון שהייתי מחפש בו.

אבל לא יודע מה השנה ומה הדגם, כך שלא יודע אם יש אצלך כזה.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
בתאריך 10.5.2025 בשעה 22:10, נירו72 כתב:

קודם כל מה השנתון, הדגם המדויק, והאם גיר ידני או אוטומט.

אם זה היה קשור לגלגלים זה לא היה משתנה בלחיצה על הגז, אלא אם כן היונדאי שלך 300 כו"ס.

אתה יכול להחליף את הגלגלים הקדמיים עם האחוריים ולראות אם זה משתנה.

לדעתי התיאור מתאים לבעיה שקשורה ברצועת מנוע וסביבתה. הכי מתאים לתיאור זה הפולי החד כיווני של האלטרנטור. 

אם עוזבים גז בפתאומיות הוא אמור להמשיך להסתובב, אם הוא נתקע והרצועה תחליק  זה יכול להשמע כמו שריקה.

הוא גם מגיב ישירות ללחיצה על הדוושה ועזיבתה, וכנ"ל הרצועה עצמה. זה הכיוון שהייתי מחפש בו.

אבל לא יודע מה השנה ומה הדגם, כך שלא יודע אם יש אצלך כזה.

יונדאי i-20 inspire 2012 אוטומט

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:  בימים האחרונים התלוותה לרעש גם תופעה שכשאני לוחץ על הברקס ומוריד מהירות בבת אחת האוטו מגיב במעין טלטול (גם רעש וגם יש תחושה שהאוטו קופץ). כמו כן בהתחלת נסיעה לאחר עצירה ברמזור יש לאוטו קושי להתחיל בנסיעה  (לוחץ על דוושת הגז ורק לאחר שנייה או שתיים הוא מתחיל לנסוע. עד היום היציאה הייתה מיידית). היום במהלך התופעה הראשונה שתיארתי (הורדת המהירות בבת אחת) נדלקה (אולי סוף סוף?) נורית חיווי תקלה צהובה. מתכוון הבוקר לקחת את האוטו למוסך, אבל חשוב לי לשמוע גם את דעתכם.   

פורסם
לפני כשעה, טריקו2 כתב:

נדלקה (אולי סוף סוף?) נורית חיווי תקלה צהובה

איזו נורית?

לפני כשעה, טריקו2 כתב:

). כמו כן בהתחלת נסיעה לאחר עצירה ברמזור יש לאוטו קושי להתחיל בנסיעה  (לוחץ על דוושת הגז ורק לאחר שנייה או שתיים הוא מתחיל לנסוע. עד היום היציאה הייתה מיידית

מפלס שמן גיר תקין?

פורסם

לאחר ביקור במוסך וחיבור למחשב רכב, המחשב העלה את התקלה הבאה: 

p0734

Gear 4 incorrect Ratio
ברור לי שזו תקלה בגיר ושאני צריך מכון גירים אבל אשמח להסבר מה כנראה התקלה, האם צריך להחליף רק רכיב בגיר או חס וחלילה את כל הגיר, מה סדר הגודל של העלויות ואם מותר פה לתת המלצות למכון גרים באזור המרכז אז אשמח גם לזה. הרכב הוא כאמור יונדאי i20 1400 inspire גיר אוטומטי, שנת 2012, עבר 215000 ק"מ ולא הייתה לי כוונה להישאר איתו עוד הרבה זמן. 

פורסם (נערך)

קוד P0734 הוא ראשי תיבות של "יחס הילוך 4 שגוי". הוא נרשם כאשר ה-PCM מזהה שסל"ד חיישן המהירות הקלט שלך אינו תואם את הסל"ד הצפוי בהילוך רביעי. כמה סיבות אפשריות לקוד כוללות נוזל תיבת הילוכים נמוך או מלוכלך, סולנואיד העברת הילוך רביעי פגום, כשל מכני בתיבת הילוכים הזקוקה לשיפוץ כללי.

הייתי מתחיל מהחלפת שמן גיר ופילטר ומשם מתקדם, בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם (נערך)

לאחר בדיקה במכון גירים ונסיעת מבחן עם בעל המכון נאמר לי שהתקלה דורשת שיפוץ של הגיר או החלפתו בגיר אחר מפירוק (כלומר משומש). משיקולים כספיים (האופציה השנייה זולה באופן די משמעותי מהראשונה) + הזמן שאני מתעתד להישאר עם הרכב עד מכירתו (עניין של חודשים ספורים) החלטתי ללכת על האופציה של החלפת הגיר בגיר מפירוק שעליו תינתן לי אחריות של 3 חודשים בלבד. בעל המכון התחייב שהוא בודק את הגיר מהפירוק ועושה איתו נסיעת מבחן של 20 דק' לפני שהוא משחרר לי את הרכב, אבל שאלתי היא: אם אני לא סומך רק על הבטחות בע"פ, האם לפני שהוא משחרר לי את הרכב לדרכו אני זכאי לדרוש גם חיבור של הגיר למחשב בנוכחותי כדי לראות שהגיר תקין וזאת ללא תוספת תשלום על בדיקה כזאת? האם יש דברים נוספים שאני זכאי/צריך לדרוש לפני שאני יוצא מהמכון ושיכולים להבטיח לי או לפחות להקטין את אי הוודאות שהגיר מהפירוק שהורכב לי הינו תקין (לפחות נכון להיום)?  

עריכה אחרונה על ידי טריקו2
פורסם
לפני 57 דקות, טריקו2 כתב:

לאחר בדיקה במכון גירים ונסיעת מבחן עם בעל המכון נאמר לי שהתקלה דורשת שיפוץ של הגיר או החלפתו בגיר אחר מפירוק (כלומר משומש). משיקולים כספיים (האופציה השנייה זולה באופן די משמעותי מהראשונה) + הזמן שאני מתעתד להישאר עם הרכב עד מכירתו (עניין של חודשים ספורים) החלטתי ללכת על האופציה של החלפת הגיר בגיר מפירוק שעליו תינתן לי אחריות של 3 חודשים בלבד. בעל המכון התחייב שהוא בודק את הגיר מהפירוק ועושה איתו נסיעת מבחן של 20 דק' לפני שהוא משחרר לי את הרכב, אבל שאלתי היא: אם אני לא סומך רק על הבטחות בע"פ, האם לפני שהוא משחרר לי את הרכב לדרכו אני זכאי לדרוש גם חיבור של הגיר למחשב בנוכחותי כדי לראות שהגיר תקין וזאת ללא תוספת תשלום על בדיקה כזאת? האם יש דברים נוספים שאני זכאי/צריך לדרוש לפני שאני יוצא מהמכון ושיכולים להבטיח לי או לפחות להקטין את אי הוודאות שהגיר מהפירוק שהורכב לי הינו תקין (לפחות נכון להיום)?  

אתה רוצה לקחת גיר מפירוק בן לפחות 10 שנים לפחות שאף אחד לא יודע מה מצבו, ולקבל גרנטי וודאות לזה. נותנים לך ל-3 חודשים בכדי להוכיח שברגע הרכבתו הוא תקין. לאחר מכן מי יודע מה יקרה? מאמין שלמוסך אין חשק להחליף לך אחד נוסף על חשבונו כי זה תקול, ולכן לפחות בזמן ההרכבה ישים משהו שמאמין שתקין. תוודא ותדאג שמופיע בכתב שאם הגיר המשומש דורש החלפה בתוך 3 חודשים העבודה מחדש היא בתחום אחריות המוסך כי יש כאלו שמתנערים מזה וטוענים שהאחריות רק על הגיר, לא העבודה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...