Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחמם מים מהיר

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי דירה חדשה במגדל, לצערי אין מקום על הגג לכל הקולטים ואני כרגע ללא דוד שמש. התקנתי סוויצר לדוד, אבל עדיין לא נוח, ורציתי להתקין מחמם מים מהיר. הציעו לי לשים אטמור במקלחת אבל זה מכוער ופתרון חלקי, כי בבוקר ששוטפים פנים או ששוטפים כלים המים קרים. מחפש פתרון לכלל הבית. יש בשוק מחמם מים בגז, אבל המטבח בצד השני של הדירה, ואני לא מעוניין להרים את כל הריצוף והבנתי שלא מאשרים להעביר צנרת גז בקירות וזה גם המון חציבות. נשארתי עם פתרון של מחמם מים תלת פאזי, כמו אטמור אבל לכל הדירה שמותקן ליד הדוד. קיים חשמל תלת פאזי בדירה והלוח חשמל די קרוב להוליך קו, שחשמלאי מוסמך יבצע. למישהו יש ניסיון עם המכשיר הזה? המלצות? אפילו אם יש המלצה למתקין אשמח.

תודה

פורסם

אומנם לא בדיוק מה ששאלת ,אבל שיהיה לרפרנס.  גר בדירה מפוצלת, בחצי מהדירה יש דוד שמש + חשמל רגיל, בחצי השני אין כלום. 

בחצי שאין מים חמים, יש לי אטמור תלת פאזי (בעצם הוא דו פאזי ולא תלת)  מתחת לכיור. הספק 7.7KW. 

"מזין" ברז מים במטבחון, ברז מים במקלחת ואת המקלחת עצמה. 

מספיק לחלוטין לשימוש הזה, יש מים חמים בערך אחרי 15-20 שניות בברז הרחוק  ופחות מזה בברז הקרוב. 

טמפרטורת המים מבחינתי בסדר גמור ומספיקה למקחלת נעימה. 

בחורף בימים מאוד קרים כשהמים בכניסה קרים מאוד, למי שאוהב מקלחת חמה, זה אולי לא היה מספיק, המים נעימים אבל לא חמים. אפשר לפתור את זה על ידי הקטנת זרם המים.

פורסם

היי תודה על המענה, לגבי מחליף חום תדריאן, פתרון האמת די יקר והדירה גם יוצאת לשכירות, אבל אם אין פתרון נוציא כמה שצריך. Buki - האטמור שאתה מציע זה בעצם מה שהתכוונתי, אולי לקחת דגם טיפה יותר חזק כדי שיתן מענה לכל הדירה. 

צ'ופצ'יק- הדוד אצלי נמצא במסתור הכביסה, ואין הכנה של צנרת גז שם. כדי לעבור את כל התוואי צריך להרים כ18 מרצפות בחלל המרכזי של הדירה ועוד מספר מרצפות במקלחת. בגלל זה אם אני חושב שעדיף אולי להעביר את זה בקירות וחלק בהנמכת גבס קיימת(לא יודע עם מותר).

פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

יש לי אטמור תלת פאזי (בעצם הוא דו פאזי ולא תלת)  מתחת לכיור. הספק 7.7KW. 

מה צריכת הזרם (כמה אמפר נדרש להפעלתו) ומה מידת החתך של כבל ההזנה?

פורסם

הספק 7700W. 

לחלק ב 230 וולט זה 33.5 אמפר בקירוב. 

הוא מוזן משתי פאזות אז זה 16.7 אמפר לפאזה. 

צריך כבל הזנה 4X4.0 mm^2.

זאת אומרת כבל 4 גידים (2 פאזות, מוליך 0, מוליך הארקה) בשטח חתך 4 ממ"ר.

פורסם (נערך)

לדעתי הכי משתלם והכי פשוט יהיה להשתמש בדוד הקיים במיוחד שכבר יש סווצ'ר,  אפילו אם זה אומר להדליק אותו רצוף.  או לעשות שעון מראש לכל הפעמים שאולי תהיה צריך קצת מים או לכוון את המעלות של הדוד למעלות הכי נמוכות (40 אלל"ט) ולהפעיל כל הזמן חוץ מזמנים שיוצאים מהבית, בפועל הגוף חימום יעבוד עם תרמוסטט ויעבוד חצי מהזמן או פחות.  כשהגוף חימום של הדוד פעול רצוף העלות היא 1.3~ שקל, *24 שעות *30יום בערך 900  אם הוא יעבוד חצי מהזמן זה יהיה 450 שקל לחודש, לדעתי יצא פחות.

אגב המחממי מים על חשמל רוב אלה שראיתי לא מתקרבים לרמה מקובלת של ספיקה, מה שראיתי היו 2.5 ליטר לדקה, לשם השוואה במכשירי הגז הפשוטים הם 17 ליטר..

עריכה אחרונה על ידי ELI001
פורסם

הדירה יוצאת להשכרה? עזוב את ההשקעה הזו שתהיה יקרה מאוד. אם אין לך מספיק מרצפות ספייר, כולל רזרבה מספקת לתיקונים בעוד כמה שנים אז אתה גם תקלקל את הדירה. אפשר לחיות מצויין עם דוד חשמל רגיל, פשוט לתכנן את ההדלקה שלו חצי שעה מראש. מניסיון רב שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 22 שעות, elad11 כתב:

בבוקר ששוטפים פנים או ששוטפים כלים המים קרים

אם יש סוויצר מה הבעיה לכוון שיחמם מים כל בוקר, חצי שעה לפני שמתעוררים?

ואם הדירה יוצאת לשכירות, אז בכלל לא רואה טעם בהשקעה הזו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יש גם פתרונות כדוגמת טרמוביט שדואגים לשמור על טמפרטורה קבועה בדוד לאורך כל שעות היממה, זה הרבה פחות בזבזני ממה שנשמע כי רוב צריכת החשמל היא בחימום דוד, אם התרמוסטט צריך לשמור על חום קיים קבוע הוא נדלק לכמה דקות ונכבה. אני קניתי דירה עם זה ואני מרוצה מאד, דוד חשמל רגיל בלי התעסקות בלו סוויצ׳ר. תמיד יש מים.

• אהבתי 1
פורסם

אנחנו גם זוג פלוס שלושה קטנים. אין דוד שמש.

יש דוד חשמל עם סוויצ'ר. בחורף מוגדר לעבוד כשעה בערב. בבוקר כשאני מתקלח מדליק 5 דקות לפני המקלחת.

בקיץ מחמם חצי שעה בערב, וגם בבוקר חמש דקות לפני המקלחת מכבה בסוף.

עובד מעולה.

• תוכן חדש...