Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב 7 מקומות

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 23.4.2025 בשעה 14:57, Anton Gu כתב:

אם יש דרך לקנות פורד ב-25 ולהחליף גיר פעם אחת ב-20K - ואחר כך הכול יהיה בסדר - אני מוכן

רק נדמה לך. גם אני הייתי מוכן אבל אחרי תיבה אחת והחלפת חצי מנוע התיבה נדפקה שוב... 

אוטו מושלם מבחינת תכנון פנימי אבל תקול לגמרי בלי שום אפשרות לתיקונים זולים. אל תתקרב בחיים.

האאוטלנדר אמין להפליא והוא הבחירה הכי נכונה מבחינה כספית אבל המרווח בשורה השלישית מצומצם ואם הילדים גבוהים מההמוצע הם פשוט לא יצליחו להיכנס למישב האחורי בנסיעות המזדמנות עם סבא/סבתא. ליום-יום המרווח בסדר גמור בשורה האמצעית, אפשר להסיט אותה לאחור.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 שעות, Anton Gu כתב:

כן, רכב צרפתי אמין? איך מסבירים את זה?

כן אמין תתפלא לשמוע.

אתה מוזמן לבדוק עליו יש עליו כאן בפורום שפע המלצות, כולל אני שיש לי מנוע כזה..

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, Deutz912 כתב:

כן אמין תתפלא לשמוע.

אתה מוזמן לבדוק עליו יש עליו כאן בפורום שפע המלצות, כולל אני שיש לי מנוע כזה..

תודה Deutz912, אני אבדוק את הכיוון הזה. כמה יכול לעלות הביטול של הרכיב הזה במנוע, ומה משמעותו?

אגב, אני לא מוצא אפילו אחד בטווח המחירים של 50K, הראשון מתחיל מ-65K, אבל אלה כבר מחירים של אאוטלנדר.

לפני שעתיים, hans כתב:

רק נדמה לך. גם אני הייתי מוכן אבל אחרי תיבה אחת והחלפת חצי מנוע התיבה נדפקה שוב... 

אוטו מושלם מבחינת תכנון פנימי אבל תקול לגמרי בלי שום אפשרות לתיקונים זולים. אל תתקרב בחיים.

האאוטלנדר אמין להפליא והוא הבחירה הכי נכונה מבחינה כספית אבל המרווח בשורה השלישית מצומצם ואם הילדים גבוהים מההמוצע הם פשוט לא יצליחו להיכנס למישב האחורי בנסיעות המזדמנות עם סבא/סבתא. ליום-יום המרווח בסדר גמור בשורה האמצעית, אפשר להסיט אותה לאחור.

מצטער לשמוע, ותודה על המידע! לא אקח את הסיכון. לגבי האאוטלנדר, פשוט אני לא באמת צריך רכב גבוה, יהיה סתם חבל לשלם יותר על הטסט, הצמיגים והתחזוקה ברמה אחת מעל.

עריכה אחרונה על ידי Anton Gu
פורסם

לצורך הדוגמא : יש ב 49K, 53K, 55K, 60K.

בדגמים של פיג'ו סיטרואן עם מנוע 1.6BlueHDI קיימת מערכת אוריאה שאחרי תקופה לא ארוכה בגלל לחץ שנוצר במערכת המשאבה נהרסת וצריך להחליף את כל המיכל אוריאה בשלמותו (עסק לא זול בכלל).

אוריאה תפקידה להפחית את הזיהום אוויר מכיון שיש היום תקנים מחמירים.

זה נשמע כאילו הרכב לא יעבור טסט על זיהום אוויר, אז זהו שלא. אצלי ברכב מבוטל האוריאה ואני מכיר עוד כמה שביטלו ואין יותר את התקלה של האוריאה וגם הרכב עובר טסט ולא נכשל על זיהום אוויר ללא תוספים למיניהם, וגם אין תקלות שנגרמות כתוצאה מהביטול רק צריך שיהיה מישהו שיודע מה הוא מבטל ולא סתם איזה אחד שמחבר מחשב ועושה מה שהוא רוצה. (בכל אופן אינני לוקח אחריות).

עלות הביטול כ- 1000 ש"ח.

נשמע קצת מפחיד אבל לא בשמים היא, ביחס לאמינות של המנוע המוצלח והאמין והחסכוני הזה שווה כל שקל.

תמצא המון שעשו למעלה מ400K ק"מ (מנוע זהה למנוע של ברלינגו, פיג'ו 301 הדיזל, 5008, וכו'..)

פורסם (נערך)

החזקתי כמה שנים אאוטלנדר והאחזקה הייתה בערך כמו פרטי, למעט צמיגים.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

האאוטלנדר רק נראה גבוה, הצמיגים עצמם רגילים והאחזקה נמוכה בסדר גודל מהפורד... כנ"ל לגבי טסט. זה לא רכב שטח. סתם נראה ככה. 

תוספת:

חייב להוסיף כוכבית לגבי הגלקסי/אס מקס - התיבה האיומה מופיעה מ-2011 ואילך. ב-2011 ומטה יש מנוע אטמוספרי אמין ותיבה אוטומטית רגילה. התחזוקה עדיין יקרה יחסית אבל אין מה להשוות לשיקוץ שיצרו ב-2011.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, hans כתב:

האאוטלנדר רק נראה גבוה, הצמיגים עצמם רגילים והאחזקה נמוכה בסדר גודל מהפורד... כנ"ל לגבי טסט. זה לא רכב שטח. סתם נראה ככה. 

תוספת:

חייב להוסיף כוכבית לגבי הגלקסי/אס מקס - התיבה האיומה מופיעה מ-2011 ואילך. ב-2011 ומטה יש מנוע אטמוספרי אמין ותיבה אוטומטית רגילה. התחזוקה עדיין יקרה יחסית אבל אין מה להשוות לשיקוץ שיצרו ב-2011.

ז"א הדגם של ה-2011 הוא כבר לא טוב? לחפש 2010 ומטה? יש ב-12K דגמים שנסעו סביב ה-200 אק"ם :) יכול עדיין להיות שווה? מה עם כזה? 

לפני 4 שעות, tinoki כתב:

החזקתי כמה שנים אאוטלנדר והאחזקה הייתה בערך כמו פרטי, למעט צמיגים.

תודה על המידע, טוב לדעת

לפני 5 שעות, Deutz912 כתב:

לצורך הדוגמא : יש ב 49K, 53K, 55K, 60K.

בדגמים של פיג'ו סיטרואן עם מנוע 1.6BlueHDI קיימת מערכת אוריאה שאחרי תקופה לא ארוכה בגלל לחץ שנוצר במערכת המשאבה נהרסת וצריך להחליף את כל המיכל אוריאה בשלמותו (עסק לא זול בכלל).

אוריאה תפקידה להפחית את הזיהום אוויר מכיון שיש היום תקנים מחמירים.

זה נשמע כאילו הרכב לא יעבור טסט על זיהום אוויר, אז זהו שלא. אצלי ברכב מבוטל האוריאה ואני מכיר עוד כמה שביטלו ואין יותר את התקלה של האוריאה וגם הרכב עובר טסט ולא נכשל על זיהום אוויר ללא תוספים למיניהם, וגם אין תקלות שנגרמות כתוצאה מהביטול רק צריך שיהיה מישהו שיודע מה הוא מבטל ולא סתם איזה אחד שמחבר מחשב ועושה מה שהוא רוצה. (בכל אופן אינני לוקח אחריות).

עלות הביטול כ- 1000 ש"ח.

נשמע קצת מפחיד אבל לא בשמים היא, ביחס לאמינות של המנוע המוצלח והאמין והחסכוני הזה שווה כל שקל.

תמצא המון שעשו למעלה מ400K ק"מ (מנוע זהה למנוע של ברלינגו, פיג'ו 301 הדיזל, 5008, וכו'..)

תודה הוספתי אותו לאופציות. דווקא אופציה רצינית. יש פידבקים חזקים על אמינות צריכת דלק והתמורה הכללית למחיר.
יש לך רכב כזה? איך העלויות תחזוקה (למשל ביחס לאאוטלנדר שצויין פה)?
אני חדש עם מנועי דיזל, מה שונה איתם - צריך לחמם לפני הנסיעה? אצטרך את הרכב לרוב לנסיעות בגוש דן - קנייה כזאת לא תיחשב ל-overkill? 

תודה לכולם על העזרה, מתגבשים כיוונים!

עריכה אחרונה על ידי Anton Gu
פורסם

אם אתה מחפש לחסוך בהוצאות לדעתי תלך על אאוטלנדר אמינות ברמה גבוהה וכמעט אפס תקלות תחזוקה קלאסית וזהו

גם הפורד הישנים יותר האמינות שלהם לא משהו כמו שכבר כתבו

הפיג'ו יכול להיות דיו טוב אבל במקרה של תקלות כל חלק עולה הון ברמה קיצונית ובלי השוואה לרכבים אחרים 

פורסם

אין לי 5008 יש לי 301 שמצויד באותו מנוע 1.6BlueHDI, גם ל @Buki יש ברלינגו 2016 עם אותו מנוע אולי הוא גם יוכל לתרום מידע עליו.

אחזקה פשוטה - טיפול כל 15K שמן ופילטר (אני עושה כל 8-10K) פילטר אוויר בערך כל 2 טיפולים, פילטר סולר נראה לי כל 60K (שקניתי את הרכב שלי החלפתי), לא ידוע לי על בעיות מהותיות או תקלות סדרתיות חוץ מהאוריאה שציינתי.

אני לא יודע לגבי האאוטלנדר אבל בכל זאת בתקציב שלך השנתון שלהם נמוך ולכן גם רכב "יפני" עלול להיות תקלות.

מנוע דיזל אין צורך לחמם בעמידה לפני הנסיעה, יש הבדל בין בנזין לדיזל במכאני אבל לא משהו שצריך לעניין בעל רכב 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, Deutz912 כתב:

גם ל @Buki יש ברלינגו 2016 עם אותו מנוע אולי הוא גם יוכל לתרום מידע עליו.

שלי 2016 עם 321 אלף ק"מ. זה לא צרה כמו 1.6ТНР הישן או הפירטק 1.2 אבל רחוק מלהיות רכב אמין ויש הרבה התעסקות איתו. 

אני עושה הרבה טיפולים ותיקונים לבד אבל אם הייתי על כל דבר הולך למוסך הייתי כבר מתייאש מזמן. 

עד איזור 150 אלף ק"מ היה אמין מאוד. 

פורסם
לפני 1 דקה, Buki כתב:

שלי 2016 עם 321 אלף ק"מ. זה לא צרה כמו 1.6ТНР הישן או הפירטק 1.2 אבל רחוק מלהיות רכב אמין ויש הרבה התעסקות איתו. 

אני עושה הרבה טיפולים ותיקונים לבד אבל אם הייתי על כל דבר הולך למוסך הייתי כבר מתייאש מזמן. 

עד איזור 150 אלף ק"מ היה אמין מאוד. 

מעניין, שלי עשה 221K, קניתי אותו שהיה 183K לא היה לי איזה התעסקות.. דווקא משדר אמינות וגם אני מכיר עוד כמה בעלי מנועים כאלה שלא נתקלו בבעיות

פורסם

יש "מחלות נפוצות" גם במנוע 1.6 דיזל, הכל מפורט בשירשור תחזוקה שלי, למי שיש כוח לקרוא. 

נכון שזה לא דגם מאוד בעייתי וכנראה הכי טוב בכל הליין של פיז'ו סיטרואן מהעשור האחרון  אבל לדוגמא חבר העלה לא מזמן סיכום 300 אלף ק"מ עם טויוטה ורסו גם 2016 וזה הבדל גדול מאוד. 

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

יש "מחלות נפוצות" גם במנוע 1.6 דיזל, הכל מפורט בשירשור תחזוקה שלי, למי שיש כוח לקרוא. 

נכון שזה לא דגם מאוד בעייתי וכנראה הכי טוב בכל הליין של פיז'ו סיטרואן מהעשור האחרון  אבל לדוגמא חבר העלה לא מזמן סיכום 300 אלף ק"מ עם טויוטה ורסו גם 2016 וזה הבדל גדול מאוד. 

תודה Buki. למישהו שמתלבט כמוני על תקציב של כ-50K, מה היית ממליץ ללכת עליו?

- פג'ו 5008 דיזל עם כ-200 אק"מ דוגמה

- אוטלנדר דיזל 100-150 אק"מ דוגמה

- אוטלנדר בנזין 100-150 אק"מ

תוכל לקרוא את הפוסט המקורי שלי ולחוות את דעתך?

פורסם

מתנצל אני אף פעם לא החזקתי אוטלנדר ולא נוהג לתת המלצות על סמך מה שקראתי, אתה יכול לקרוא לבד.

ב 5008 דיזל עם 230 אלף ק"מ סביר להניח שיהיו לך פה שם תיקונים יקרים, אולי פעם בשנה ואולי פעם בשנתיים, אולי פעמיים בשנה. 

כמו כן ברכב כזה עדיף לטפל במוסך מתמחה או במורשה יבואן, במוסך כללי יכול מאוד להיות שלא יהיה את הידע הנדרש. 

לא אומר שצריך לפסול  את הפיז'ו על הסף אבל  צריך להבין שהתחזוקה שם לא תסתכם בטיפול ב 500 ש"ח פעם בשנה אלא יהיו עוד דברים. 

פורסם (נערך)

אם אתה מוצע בתקציב שלך אאוטלנדר בנזין עם 150 אלף קילומטרים אמיתיים, שעבר בזמן החלפת שמן גיר רציף, לך על זה.

5008 דיזל 1.6 יותר אמין מאשר עם מנוע דיזל 1.5 או בנזין 1.2, אבל זה לא אאוטלנדר מבחינת האמינות הבסיסית.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...