Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב, בשבועות הקרובים יוצא למזרח הרחוק.

זו הפעם הראשונה שנוחת בערב שבת כך שכל דקה חשובה - צריך להספיק לעבור בסופר לקניית מצרכים, לעבור בבית חב"ד לרכוש חלות, יין וכו', לעשות צ'ק אין במלון ואולי להספיק לשכור רכב שיהיה מוכן כבר למוצ"ש.

כל הנ"ל תוך 5 שעות מהנחיתה שמתוכן שעה נסיעה מהשדה לעיר.

חשבתי להזמין נהג שימתין בשדה. אולי זה יחסוך איזה חצי שעה בהתארגנות. אף פעם לא השתמשתי בשירות כך שאין לי מושג כמה הוא מדויק וגם מבחינת הנושא הבטחוני וזה שאנחנו דיי "אהודים" כרגע בעולם גם קצת גורם לי לתהות אם כדאי.

מישהו פעם התנסה?

יש המלצות לאתר שמתמחה בזה באופן נקודתי? אולי איזשהו פורום להשיג טלפונים של נהגים ספצפיים?

אשמח לקבל קצת תובנות בנושא.

תודה,

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

תנסה לבדוק אם יש קבוצות לאותו היעד (לא כתבת לאן אתה טס) בפייסבוק ולראות האם יש הסדרי הסעות עם איזשהו נהג (אולי אפילו ישראלי).

ביעדים אירופאיים יש דברים כאלו, אז שווה לבדוק.

שים לב שגם נהגים כאלו לא תמיד מגיעים 100% בזמן גם כשקובעים איתם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על הרעיון. חיפשתי קבוצות כאלו. רובן ככולן בפייסבוק ואין לי חשבון שם.

יש כמה קבוצות וואצאפ שנכנסתי אליהם אבל אין בהן תנועה למעט פרסומים שרק מנהלי הקבוצה יכולים להעלות.

היעד אגב- פוקט.

פורסם (נערך)

לפני שבוע עשיתי זאת לראשונה - הזמנתי דרך בוקינג מלון כאשר ההזמנה  כללה המונית מהשדה. נוח לי כיוון שמדובר בנחיתה בשעות הערב.

אני מבין שאתה שומר שבת - איך תתמודד עם איחור של שעתיים בנחיתה? 

אני רוצה להציע לך כמה רעיונות:

1. לקחת איתך מצרכים חיוניים ליממה הראשונה, נניח מנה חמה, נמס בכוס וכו׳ לחמניות חלה ואפילו בקבוק יין קטן. יין תוכל לקנות גם בדיוטי בנתב״ג (ובמקרה של קונקשן לארוז בשקית האטומה) כך שאם יהיה לחץ זמן תפתור בעיית הקניות ובית חב״ד.

2. לפתוח חשבון פייסבוק ריק מכל מידע אישי, אם תרצה גם עם ניק שאינו מזהה אותך, ולהשתמש בו כדי לגלוש בקבוצות הרלוונטיות. לא צריך לספר על עצמך דבר.

3. אם ממילא אתה ספון במלון ביממה הראשונה לבחור מלון קרוב לנמה״ת, אפילו במרחק הליכה ממנו ולבלות בו עד מוצ״ש.

4. בנמלי התעופה הגדולים יש חנויות נוחות, הרבה פעמים לא קטנות, לפעמים ממש ברמה של סופרמרקט. נצל אותן, במיוחד אם אתה בוחר באופציה 3.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Just now, sperial כתב:

3. אם ממילא אתה ספון במלון ביממה הראשונה לבחור מלון קרוב לנמה״ת, אפילו במרחק הליכה ממנו ולבלות בו עד מוצ״ש.

אם הוא רוצה להיות קרוב לבית חב״ד, איך זה עוזר לו? אולי ירצה לאכול שם בשבת? (כמה שזכור לי יש אופציה כזו)

לפני 25 דקות, Muzic4Ever כתב:

תודה על הרעיון. חיפשתי קבוצות כאלו. רובן ככולן בפייסבוק ואין לי חשבון שם.

אין חברים או קרובי משפחה שיש להם פייסבוק? אם כן שישאלו עבורך.

לתאילנד לא צריכה להיות בעיה למצוא לדעתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מעלה רעיונות, פות״ש צריך לבחור מה מתאים לו מבחינת סדרי העדיפות שלו. אם לוח הזמנות מבחינת השבת משמעותי, ובמיוחד אם מדובר בקונקשן שעלול להתפספס, הוא צריך להיות ערוך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אם לא תהיה ברירה אצטרך למצוא מישהו שיחפש עבורי בפייסבוק. למרות שמעדיף בעצמי, טלפון שבור אף פעם לא עובד טוב.

חשבתי אולי ליצור קשר טלפוני עם סוכנות תיירים מקומית זו או אחרת. הם בטח עובדים עם נהגים קבועים.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

פורסם

אני חושב שכדאי שתציין את היעד, את התאריכים ואת מספרי הטיסות (או, לפחות,  שעות). המידע יוכל לסייע למי שמכיר את הדרך למצוא לך את הפתרון המתאים.

חוץ מזה, אם הזמנת מלון, בדוק האם הוא מספק שירותי שאטל מהשדה. יכול להיות נוח וחסכוני. אם טרם הזמנת מלון קיום השירות יכול להיות שיקול בבחירתו. כמוכן לעתים המתווכים (כגון בוקינג) מספקים את השירות.

לגבי שכירת רכב - לדעתי עדיף להזמין מראש. גם בלי לדעת מה היעד אני ממליץ לך לשכור ביום ראשון בבוקר, עדיף לא לנהוג לראשונה במקום לא מוכר בלילה, ואם מדובר בעיר גדולה עם תנועה צפופה כצוי גם לשכור בנמה״ת או בשולי העיר כדי להמנע מנהיגה ראשונה בתנאים הלא נוחים של העיר.

פורסם
בתאריך 24.1.2025 בשעה 08:40, Muzic4Ever כתב:

יש המלצות לאתר שמתמחה בזה באופן נקודתי?

עשיתי את זה כמה פעמים דרך Booking.  

קיים שם שרות הסעה משדה תעופה כשרות בפני עצמו בלי קשר למלון.

אתה מזין שם מספר טיסה, נהג מונית שלוקח את ההזמנה מקבל את מספר הטיסה ויודע מתי היא נוחתת, עומד בטרמינל איפה שהנוסעים יוצאים ומחזיק שלט עם השם שלך. 

בכל הפעמים השרות עבד בסדר, הנהגים המתינו במקום.

עובד גם בכיוון ההפוך מהמלון לשדה.

אבל זה לא היה במזרח הרחוק.

• רעיון טוב! 1

פורסם

יש לי עצת זהב בשבילך. תטוס ביום ראשון. הנהיגה בתאילנד כמו באנגליה - קח בחשבון.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

לקחתי כמה פעמים דרך בוקינג.

תמיד קיבלתי נהג/ת אדיבים שחיכו לי ביציאה.

כל הפעמים היו באירופה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בקש מהשליח של חבד בוואצפ או במייל (מתוך האתר ’בית חבד’) שיתווך לך נהג מקומי.

ברוב היעדים יש להם ארסנל נהגים מקומיים / תחנת מוניות קבועה וכד’

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

צריך לבדוק גם באתר של שדה התעופה. יש שדות בהם עניין המוניות מסודר מאוד ולא צריך להזמין מראש, מצד שני יש מקומות בהם יש הרבה חאפרים (לעתים לצד המוניות מוסדרות) שגובים מחיר כפול. ויש מקומות עם אוטובוסים או רכבות מצויינים.

פורסם
לפני שעתיים, Michazzz כתב:

יש לי עצת זהב בשבילך. תטוס ביום ראשון. הנהיגה בתאילנד כמו באנגליה - קח בחשבון.

מכיר קצת אחרי 20 ביקורים או משהו.

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

לקחתי כמה פעמים דרך בוקינג.

תמיד קיבלתי נהג/ת אדיבים שחיכו לי ביציאה.

כל הפעמים היו באירופה.

תודה, הפונקציה קיימת גם באגודה ובעוד כמה. השאלה הייתה באמת האם הם ממתינים שם או שצריך להתחיל לחפש אותם.

ועוד עניין, מי שמכיר קצת את פוקט, יש שם המון אהמ.. בני דודים? לא בקטע של גזענות. אבל מוסלמים. וכל הנושא הזה עכשיו של הפרסים וכו' קצת מוריד לי את המוטבציה להודיע מראש שאני מגיע.

לפני 15 דקות, tinoki כתב:

בקש מהשליח של חבד בוואצפ או במייל (מתוך האתר ’בית חבד’) שיתווך לך נהג מקומי.

ברוב היעדים יש להם ארסנל נהגים מקומיים / תחנת מוניות קבועה וכד’

פחות מעדיף להטריד את השליח עם בקשות פרטיות. בטח לא בערבי שבת שבו הם מארחים שם מעל 1000 ישראלים (בהתנדבות מלאה אגב). 

פורסם
לפני 45 דקות, Muzic4Ever כתב:

תודה, הפונקציה קיימת גם באגודה ובעוד כמה. השאלה הייתה באמת האם הם ממתינים שם או שצריך להתחיל לחפש אותם.

ועוד עניין, מי שמכיר קצת את פוקט, יש שם המון אהמ.. בני דודים? לא בקטע של גזענות. אבל מוסלמים. וכל הנושא הזה עכשיו של הפרסים וכו' קצת מוריד לי את המוטבציה להודיע מראש שאני מגיע

עוד לפני שאתה ממריא אתה מקבל הודעה עם פרטי הנהג.

והסמים בפוקט מרגיעים את בני הדודים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...