Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבלית - היכן חונים?

פוסטים מומלצים

פורסם

חשקה נפשי לעשות יום כיף בחיפה ביום שישי, כולל גיחה הלוך ושוב ברכבלית.

הכניסה הראשית מתחנת רכבת/אוטובוס מפרצית?

היכן להחנות את הרכב - מהו הפיתרון הזול והנוח שניתן?

אגב, סתם מסקרנות, מה עלות הנסיעה ברכבלית? כמה זמן לוקחת נסיעה עד למעלה ובחזרה?

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

עשיתי טיול כזה לפני שנתיים בערך עם הבכור - חווייה נחמדה, עלות כשל נסיעת אוטובוס רגילה. לוקח בערך 20 דקות עד למעלה. קח בחשבון שיש קטע מאווווד גבוה באמצע המסלול, ושלפעמים היא עוצרת לדקה - זה לא בשביל מי שיש לו פחד גבהים. אבל חוץ מזה ממש כיף בעלות מצחיקה. 

אנחנו פשוט הגענו ברכבת לתחנת מרכזית המפרץ ומשם ברגל דרך הקניון לרכבלית. אגב, עשינו מסלול שבו אתה יורד מהרכבלית בתחנה האחרונה באוניברסיטה, משם אוטובוס למרכז הכרמל ואז יורד לעיר עם הכרמלית (וככה משלב תח"ץ הכי גבוה עם התח"ץ הכי נמוך). בדרך עצרנו באחת התחנות והלכנו למדעטק, אחרי שסיימנו ירדנו שוב לכרמלית לנסיעה עד למטה, ולא רחוק מהתחנה התחתונה יש מקדונלדס, ככה שגם סוגרים ארוחת צהריים. משם הליכה קלה לתחנת רכבת מרכז השמונה והביתה. 

• מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, thebaron כתב:

הכניסה הראשית מתחנת רכבת/אוטובוס מפרצית?

אתה מאמין לי שאין לי מושג? 

אני חיפאי ומעולם לא עליתי על הרכבלית... 

לפני שעתיים, thebaron כתב:

היכן להחנות את הרכב - מהו הפיתרון הזול והנוח שניתן?

לדעתי- שים ב WAZE "רחוב המוסכים". זה בגדול מול לב המפרץ, אם תמצא שם חנייה היא חינמית (ורוב הזמן יש שם משהו פנוי). אני לא יודע אם בלב המפרץ עצמו ובתחנה המרכזית החניון בתשלום, אני די מנסה לא להגיע לשם ברכב... מזמן לא נסעתי לשם. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

החנייה בלב המפרץ בחינם ל-3 שעות ראשונות לדעתי

חנייה חינמית זה רק מעבר לכביש, אזור השווארמות/מוסכים

פורסם

ב"מעבר לכביש" נדיר למצוא מקום, בגלל זה המלצתי להיכנס לתוך רחוב המוסכים. 

פורסם (נערך)

אתה יכול לחנות בקניון לב המפרץ או ליד האוניברסיטה (תלוי מאיזה צד אתה מגיע).

העלות היא כמו כרטיס נסיעה בתחבורה ציבורית רגילה (משלמים עם ה MOOVIT או רב קו) , זמן נסיעה כ 10-15 דק.

קח בחשבון שיש הבדלי טמפרטורה מאוד גדולים בין הקצה העליון (אוניברסיטה) לתחתון (מרכזית המפרץ/לב המפרץ) - למעלה קר מאוד ויש רוחות חזקות.

ביום שישי האחרון הייתה ראות 0 בגלל ערפל.

אם מזג האוויר טוב - מול תחנת האוניברסיטה יש מסלול הליכה סלול עם נוף יפה ביער הכרמל (הכניסה דרך חניון טללים ששם גם אתה יכול לחנות), בגוגל מאפס המסלול נקרא Stav's Carmel Road.

נקודת עניין נוספת - אפשר לרדת כמה מדרגות וללכת למרכז אוסקר 7, יש שם גלידה שיש עליה הייפ מאוד גדול - אייסלון.

WhatsApp Image 2024-12-23 at 12.06.13.jpeg

WhatsApp Image 2024-12-23 at 12.05.42.jpeg

WhatsApp Image 2024-12-23 at 12.02.20.jpeg

WhatsApp Image 2024-12-23 at 11.51.08.jpeg

WhatsApp Image 2024-12-23 at 11.48.45.jpeg

זה מאתמול:

WhatsApp Image 2024-12-22 at 19.49.45.jpeg

עריכה אחרונה על ידי `Infinity
  • אהבתי 3

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אחד ממסלולי הטיול האהובים עלי הוא באיזור הזה, גם אליו הכניסה מטללים (נדמה לי). 

אני מדבר על מסלול קק"ל, לא הסלול. המסלול יוצא בטירת הכרמל. 

לא מומלץ בחורף... במיוחד לא אחרי גשם. הסלול אין בעייה :LOL:

פורסם (נערך)

קיבלת עצות טובות, הייתי לוקח את זו של @yohai71ומוסיף עליה הגעה ברכבת ישראל למרכזית המפרץ וחזרה מחיפה מרכז - השמונה. בתלות בשעת ההגעה. אפשר לעשות את המסלול בכיוון ההפוך. אופציה נוספת היא לחנות בחוף הכרמל (חוף דדו) ולנסוע למרכזית המפרץ במטרונית 4 (דרך מנהרות הכרמל. גם מטרונית 1 מגיעה, אבל עושה סיבוב, קח אותה רק אם אתה רוצה סחבוב באמצעי תחבורה זה.. היתרון של מטרונית 1 הוא שעות פעילות ארוכות כולל השבת, אבל צריך לבדוק התאמה לצרכים.

קו האוטובוס העיקרי בין האוניברסיט ומרכז הכרמל הוא 37.

ממליץ על תשלום בתחב"צ באפליקציה (אישית מעדיף את cello או הופאון, אבל זה עניין של טעם), תחסוך כמה שקלים. שים לב שהתשלום ברכבלית ובכרמלית מתבצע כמו ברק"ל, במטרונית כמו באוטובוס.

לגבי האייס סלון - מהפידבקים של הדור הצעיר שלי - מומלץ ביותר. ההגעה מהאוניברסיטה 10-15 דקות ברגל בירידה. המשך הדרך באוטובוס מצומת שבדיה (הליכה של 2 דקות לצומת, חצייה של שינדלר לכיוון האוניברסיטה והתחנה באותו צד של אבא חושי).

חשוב: בדוק שעות פעילות של כל אמצעי התחבורה והאתרים המיועדים לביקור. הדבר אמור במיוחד ברכבלית, שחזרה לפעילות רק לאחרונה, לאחר השבתה ממשכת בשל המלחמה.

אם אתה מתכוון לעבור במנהרות הכרמל הרשם אליהן כדי לקבל הנחה ולעבור בלי מחסומים. מדובר במפעיל של כביש 6 אבל התשלום נפרד.

@ברווז- ההצעה שלך לחנות באיזור הצ'ק פוסט גרועה, ההליכה ברגל למרכזית המפרץ לא קצרה, סיוט מבחינת הרמזורים, ואם מזג האוויר לא משתף פעולה אז בכלל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, thebaron כתב:

שקה נפשי לעשות יום כיף בחיפה ביום שישי, כולל גיחה הלוך ושוב ברכבלית.

יום שישי זה כבר חופש חנוכה, לא?

מעולם לא הייתי ברכבלית, אבל זכור לי שבעבר בחגים היו דיווחים על תורים ארוכים של משפחות שרוצות אטרקציה במחיר של נסיעה באוטובוס.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

חנוכה זה בשבוע הבא נופל על הכריטמס והשנה החדשה, אפילו גולש לינואר (לתשומת לב מי שלוקח ימי בחירה יל חשבון איזה שנה הם).

חוץ מזה - אם לא היה ברור מההודעה הקודמת שלי, חשוב לבדוק שעות פעילות. לא לשכוח, חורף, שישבת בישראל - שעות קצרות. הייתי מעדיף לתכנן הגעה מוקדמת, ועדיפות ליום חול מלא.

מצטרף לשאלתו של @אלעדית-מהיכן אתה מגיע? ההמלצות שלי תקפות אם אתה מגיע מכיוון דרום. אם מגיע מצפון או מזרח, או מעדיף להגיע דרך צומת יגור, ההמלצות שונות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צודק. רואים שאני בג'ט לג וטועה בשבוע, ומבחינתי הסיפור הוא החופשה מאונס ב-31.12 בגלל כל חוגגי השנה החדשה.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

@ברווז- ההצעה שלך לחנות באיזור הצ'ק פוסט גרועה, ההליכה ברגל למרכזית המפרץ לא קצרה, סיוט מבחינת הרמזורים, ואם מזג האוויר לא משתף פעולה אז בכלל.

למדתי במכללת עתיד, ברחוב המוסכים, במשך 3 שנים בערך. סיימתי בספטמבר. כולל ימי שישי.

חנייה אפשר למצוא שם, ומרחק ההליכה ברגל לקניון סביר לחלוטין. 

הנה לינק לסטריט ויו, רואים את הקניון מבצבץ לו מבעד למעבר הפתוח והחופשי- הליכה של 3 דקות בלחץ. המרכזית צמודה אליו- עוד 2 דקות הליכה בלחץ.

לגבי הרמזורים, אתה צודק... עם זה אין הרבה מה לעשות. 

פורסם

וואלה, עשיתם חשק לטייל בחיפה.

אני גר כבר עשור 50 ק"מ מהעיר הזו, שירתתי בה 3 שנים סדיר ועוד 20 שנה מילואים, ואף פעם לא טיילתי בה כמו שצריך.

חוץ מיונק, אני לא מכיר כלום בחיפה😁

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...