Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, Haim_gds כתב:

לא, זו בדיוק הנקודה.

ראשית, הרכב משמש "רגליים" לנכה ועקב המחסור האקוטי במקמות חניה לנכים אין זה מן הראוי שרכב ענק ינצל יותר משטח המינימלי הדרוש לחניה, אין צורך בקייה קרניבל לסידורים בעיר.

אם אתה מוכן לוותר על הרכב הקטן ולוותר על אופציית החניה שהוא מעניק אז אתה יכול להשתמש בתו ברכב אחר.

חוצמזה, להזכירך. כל הוויכוח התחיל מכך שתוי נכה החלו להיות מוענקים לאנשים ללא בעיית התניידות וכך שטיפוסים שונים קיבלו תווים לרכבי פאר ללא שום תוחלת. הגבלת החנייה לסוג מסויים של רכב תקטין מאוד את התמריץ לבקשת התו ורק מי שבאמת צריך את זה ומוכן לוותר על הפינוק של רכב יוקרתי ללא מיסים יקבל אותו.

הנקודה שאני מנסה להעביר היא שלא יתכן נגביל אדם נכה שגם ככה מוגבל פיזית/נפשית, באיזה רכב מותר לו לקנות ולהשתמש בעוד ששאר האנשים הבריאים יקנו ויסעו במה שבא להם.

אין לזה שום קשר לזה שאנשים השיגו תו במירמה, תטפל בהם ואל תקשה על הנכה!  נכה שיש בידו אמצעים יכול לנהוג בבמוו  X6 האמר חשמלי סובארו גסטי או כל מה שהוא חושב לנכון..

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

יש נכים שזקוקים לרכב ה״ענקי״ בגלל צורך במתקני עזר, שמה לעשות - תופסים הרבה נפח ומשקל. ואותם נכים זקוקים לא רק למקום שיכיל את הרכב הגדול, אלא גם את המתקנים הנוספים שבולטים מהרכב - אותו שטח מקווקו שרואים צמוד לחנית הנכה (ושלעיתים יש החונים בו באופן לא חוקי).

לגבי הקלות מס - להבנתי דווקא בהן יש הגדרת גודל הרכב (אם כי לפי נפח המנוע) - נשאל את המטמחה @zvit

זה תופעה שכל פעם שאני רואה את זה אני מגחח מטמטום,
הרכב שחונה על מפרץ חניה מקווקו בין 2 חניות נכים עם מעלון -> לרוב אין לא בכלל תו נכה, והוא הרי לא חונה בחניה נכה

פורסם

בשנות השבעים בבריטניה אפילו חילקו רכבים יעודיים לנכים בחינם (!). התפעול היה ידני ואפילו היה מקום לכיסא גלגלים מתקפל:

בטיחות אפסית של הדבר הזה הורידה אותו בסוף מהכביש, אבל זה מדהים בעיני שכבר לפני כמעט חמישים שנה כבר יישמו רעיון לאפשר לנכה רכב יעודי, שיהפוך אותו לעצמאי ואפילו בחינם.

פורסם

איזה רכב זה?

בשנות ה-60 הכרתי נכה ישראלי שהתנייד בראליאנט תלת אופני (האבא של הסוסיתא).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 19.9.2025 בשעה 14:59, gpro כתב:

הנקודה שאני מנסה להעביר היא שלא יתכן נגביל אדם נכה שגם ככה מוגבל פיזית/נפשית, באיזה רכב מותר לו לקנות ולהשתמש בעוד ששאר האנשים הבריאים יקנו ויסעו במה שבא להם.

אין לזה שום קשר לזה שאנשים השיגו תו במירמה, תטפל בהם ואל תקשה על הנכה!  נכה שיש בידו אמצעים יכול לנהוג בבמוו  X6 האמר חשמלי סובארו גסטי או כל מה שהוא חושב לנכון..

לא נכון. התעלמת ממה שכתבתי. ה"נכה" (מילה לא נכונה בשירשור זה, צ"ל "בעל בעיית התניידות") רשאי ויכול לקנות כל רכב שהוא. המגבלה היא שרק דגם(ים) מסויימים מאוד של רכבים יוכלו להיהנות מאופציות החניה המורחבות. 

ציטוט

אין לזה שום קשר לזה שאנשים השיגו תו במירמה, תטפל בהם ואל תקשה על הנכה! 

כמובן, מה זה קשור? אני מדבר לא על "נכה" אלא על "בעל בעיית התניידות". ה"נכה" (חוקית) מקבל תו חנייה חופשית/חינמית שצריך היה להיות אך ורק אצל "בעל בעיית התניידות".

אזכיר את זה שוב.

לקרובת משפחה שלי יש ילד עם בעיית התפתחות (ממש לא כיף גדול) ןעקב כך הוצא לה תו נכה. מכיוון שיש לה בעל, ילדים נוספים ושלושה כלבים היא קנתה קייה קרניבאל ענקית. אז בבוקר היא מקפיצה את הילד למעון ובשאר היום משתמשת ברכב.

-האם יהיה לה נוח לחנות 50 מטרים ולהוליך אותו הלוך/חזור? לא. האם אפשרי? כן.

-האם יהיה לה נוח להכניס/להוציא אותו מפיאט 500? לא. האם אפשרי? כן.

בפעם הבאה שתראה בבמוו  X6 או האמר חשמלי עם תו נכה בחניית נכים או על המדרכה אז ראשית חשוב על "נכה" רישמי עם תעודות שאינו "בעל בעיית התניידות" ולא על האנשים שהשיגו תו במירמה.

פורסם
לפני 6 דקות, Haim_gds כתב:

לא נכון. התעלמת ממה שכתבתי. ה"נכה" (מילה לא נכונה בשירשור זה, צ"ל "בעל בעיית התניידות") רשאי ויכול לקנות כל רכב שהוא. המגבלה היא שרק דגם(ים) מסויימים מאוד של רכבים יוכלו להיהנות מאופציות החניה המורחבות. 

כמובן, מה זה קשור? אני מדבר לא על "נכה" אלא על "בעל בעיית התניידות". ה"נכה" (חוקית) מקבל תו חנייה חופשית/חינמית שצריך היה להיות אך ורק אצל "בעל בעיית התניידות".

אזכיר את זה שוב.

לקרובת משפחה שלי יש ילד עם בעיית התפתחות (ממש לא כיף גדול) ןעקב כך הוצא לה תו נכה. מכיוון שיש לה בעל, ילדים נוספים ושלושה כלבים היא קנתה קייה קרניבאל ענקית. אז בבוקר היא מקפיצה את הילד למעון ובשאר היום משתמשת ברכב.

בפעם הבאה שתראה בבמוו  X6 או האמר חשמלי עם תו נכה בחניית נכים או על המדרכה אז ראשית חשוב על "נכה" רישמי עם תעודות שאינו "בעל בעיית התניידות" ולא על האנשים שהשיגו תו במירמה.

אני חושב שהעניין הוא כזה

האם המדינה יכולה לאכוף ולהעניש בחומרה עבריינים בכול מה שקשור לתו-כן

האם היא מעוניינת לעשות זאת-לא

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

אזכיר את זה שוב.

אני כמובן מתכוון לנכה בעל בעיית התניידות, לנכה שקיבל תג נכה לרכב בצורה חוקית חייבת להיות בעיית התניידות!

ומה שאני טוען הוא שלנכה כזה צריכה להיות אפשרות לרכוש לנהוג ולחנות בחניית נכים עם כל רכב שידו משגת.

ראיתי כבר לא מעט רכבים יוקרתית מאוד שחונים בחניית נכים, כמובן שהסתיגמות התחילו לרוץ בראש אבל אין לי שום דרך לדעת מה הנכות של הבן אדם והאם זה תג אמיתי/מזויף או בן משפחה, אז אני מתאפק 

ושומר את המחשבות שלי לעצמי. 

עריכה אחרונה על ידי gpro
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

שוב פעם, נכון לחלוטין אך ללא שום קשר.

המגבלה אותה אני רואה היא של מקומות חניה ומספר בעלי תו נכה אמיתי (לא מקומבן) גדול ממספר מקומות החניה. לדעתי תו חנייה חופשית/חינמית שצריך היה להיות אך ורק אצל "בעל בעיית התניידות".

לפני 6 דקות, gpro כתב:

אני כמובן מתכוון לנכה בעל בעיית התניידות, לנכה שקיבל תג נכה לרכב בצורה חוקית חייבת להיות בעיית התניידות!

פשוט לא נכון עובדתית. נתתי כבר 3 דוגמאות של אנשים עם תו נכה אמיתי ועם, למרבה הצער, נכות. האנשים האלה לא מוגדרים בעיניי כ"בעלי בעיית התניידות" כי הם יכולים ללכת (קצת).

לפני 10 דקות, gpro כתב:

מה שאני טוען הוא שלנכה כזה צריכה להיות אפשרות לרכוש לנהוג ולחנות בחניית נכים עם כל רכב שידו משגת.

זו פשוט אנוכיות כלפי חבריהם הנכים. המגבלה היא של מקומות חניה קיימים ומי שלא אכפת לו שה X6 שלו מונע מ"בעל בעיית התניידות" אחר לחנות כי בא לו "שופוני" אז שיתארגן על מקום חנייה אחר ויגיע בכוחות עצמו.

ד"א, עוד אחד שמשתין מהמקפצה. מעניין כמה הנכות שלו כ"כ חמורה שהוא כמעט חוסם את המעבר בזמן שבמרחק חד סיפרתי של מטרים הוא היה יכול לחנות עם שני גלגלים על המדרכה ולא לחסום...

20250921.jpg

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
פורסם
לפני 30 דקות, Haim_gds כתב:

שוב פעם, נכון לחלוטין אך ללא שום קשר.

המגבלה אותה אני רואה היא של מקומות חניה ומספר בעלי תו נכה אמיתי (לא מקומבן) גדול ממספר מקומות החניה. לדעתי תו חנייה חופשית/חינמית שצריך היה להיות אך ורק אצל "בעל בעיית התניידות".

פשוט לא נכון עובדתית. נתתי כבר 3 דוגמאות של אנשים עם תו נכה אמיתי ועם, למרבה הצער, נכות. האנשים האלה לא מוגדרים בעיניי כ"בעלי בעיית התניידות" כי הם יכולים ללכת (קצת).

זו פשוט אנוכיות כלפי חבריהם הנכים. המגבלה היא של מקומות חניה קיימים ומי שלא אכפת לו שה X6 שלו מונע מ"בעל בעיית התניידות" אחר לחנות כי בא לו "שופוני" אז שיתארגן על מקום חנייה אחר ויגיע בכוחות עצמו.

ד"א, עוד אחד שמשתין מהמקפצה. מעניין כמה הנכות שלו כ"כ חמורה שהוא כמעט חוסם את המעבר בזמן שבמרחק חד סיפרתי של מטרים הוא היה יכול לחנות עם שני גלגלים על המדרכה ולא לחסום...

20250921.jpg

על פניו נראה שהרכב שבתמונה לא חונה בהתאם לחוק הנכים וחוסם מעבר לעגלות (זה לפי התמונה יכול להיות שבמציאות יש מעבר) ולכן אמור לקבל דוח.

אני לא יודע על הדוגמאות שאתה הבאת אבל לפי חוק (ואנחנו מסכימים שלא כולם מקבלים לפי החוק), מי שקיבל תג נכה חייב להיות בעל מגבלת ניידות.זה שאנשים נראים בעינך לא מוגבלים לא אומר שזה נכון.

לגבי סוג הרכב של נכה זה פשוט לא הגיוני בעיני שאתה חושב שזה תקין לגביל אנשים נכים(חלקם נפגעו במלחמה בהגנה על חיינו במלחמות וכדומה) לאיזה רכב מותר להם לקנות ושים בו את התג נכה.

לדוגמה נכה שנפגע במלחמה בעזה ונקטעו לו 2 רגלים, ויש לו יכולת כלכלית לקנות רכב יוקרה, אתה חושב שאסור לו לקנות ולחנות בחניית נכים עם הרכב שלו?

פורסם

נכה הוא עם בעית התניידות לפי הגדרה.

קטוע יד יכול להתקשות לחנות בחניה מוגבלת גם עם המנגנון.

חולה באי ספיקת הלב יכול להראות שלם לחלוטין חיצונית אבל צריך לעצור כל 5 צעדים כי הלב כושל והנשימה קצרה.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, sperial כתב:

נכה הוא עם בעית התניידות לפי הגדרה. נכון אבל זה לא מדויק, יש הגדרות מאוד מדויקות של מי זכאי לקבלת תג נכה מהמדינה, במשרד הביטחון זה נשמר מאוד מאוד בקפידה, במשרד התחבורה הייתי אומר פחות בלשון המעטה.

קטוע יד יכול להתקשות לחנות בחניה מוגבלת גם עם המנגנון.

חולה באי ספיקת הלב יכול להראות שלם לחלוטין חיצונית אבל צריך לעצור כל 5 צעדים כי הלב כושל והנשימה קצרה.

עריכה אחרונה על ידי gpro
פורסם

אני התייחסתי כאן למי שממעיט בהכרה במגבלות, שלא תמיד נראות לעיני הדיוטות.

אני לא מתמצא בקריטריונים המדוייקים לקבלת תג נכה, אבל ברי לי שבלי היכרות מעמיקה איתן והיכרות עם מצבו של מטופל אי אפשר לשפוט אף אחד.

ומתוך ניסיון של 43 שנים במקצוע הרפואה - מעטים מאוד המטופלים שיושבים בתוך כל הקריטריונים הרפואיים, ולכל שני רופאים יהיו שלוש הערכות.

• אהבתי 3

פורסם

בתור "בעלים" של תו נכה  יותר מ-40 שנה, המצב יכול להשתנות מיום ליום. יום אחד אני יכול ללכת יותר, ביום שני יש לי כאבים ואני צריך לחשוב על כל צעד.

אין כללי אצבע. 

• אהבתי 3

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

^^ בדיוק

לי יש תו רק 20 שנה אמנם, אבל לא כל הזמן הזה הייתי מסוגל ללכת, ותקופה של כמה שנים היה לי מתקן הרמה "רובוט" לכסא גלגלים ברכב פרטי , רכב שמבחוץ נראה רגיל לחלוטין.

"התמזל מזלי" ובאמצעות הרבה מיכשור טכנולוגי רפואי, אני מסוגל ללכת למרחקים קצרים עם קביים. מישהו פה יקבע לי באיזה יום אני מסוגל ללכת יותר או פחות, רק כי אני נוהג ברכב משפחתי סטנדרטי?

עריכה אחרונה על ידי tomerR
  • אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...