Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוח שומר דרך

פוסטים מומלצים

למעוניינים, הצלחנו לשים ידינו על הסרטון, הייתה הולכת רגל במעבר חציה מהצד השמאלי לפני האי תנועה, הרכב המצלם עצר עצירה מלאה בעוד שבת הזוג המשיכה. שוטר תנועה ששוחחתי איתו טען שהדוח לא תקין ואם כבר דוח אז זה היה צריך להיות אי מתן זכות קדימה להולך רגל 0 נקודות 250 שקל בעוד ששוטר אחר טוען שאין עילה לדוח כי ההולכת רגל לא הורידה רגל במעבר ואפילו טרם הגיעה לאי-תנועה שמחלק בין 2 התנועה החוצה ולכן יש אפשרות לבטל את הדוח לחלוטין.

לפי חלק מהתגובות כאן כל רכב שעובר לנתיב השמאלי מבצע עקיפה, אז מעניין אם סולל הדרך במכוון רוצה להכשיל אנשים או שמדובר פה על משהו אחר. בכל אופן אנחנו נפעל לביטול הדוח, אעדכן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אם תעלה לכאן את הסרטון, אשריך. יהיה אפשר לראות את מיקום הולכת הרגל

2. לא יודע עם איזה שוטר תנועה דיברת, אבל מקצועי הוא לא. 

3. תבדוק את הנוסח המלא של ס"ס שנרשם לחובת אשתך ותווכח שלפי הצילום, מהות האירוע וכנראה גם הסרטון, הדוח מוצדק.

4. כפי שכבר ציינתי קודם, אם יש הולך רגל בתמונה אפשר להלביש ס"ס נוספים לדוח.

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא לגמרי ברור מהתיאור שלך בדיוק איפה היתה הולכת הרגל.

אם היתה בחלק של המעבר שנמצא בכיוון הנסיעה השני, הרי שהיא אינה רלוונטית, בדרך מחולקת שכזו, כל מעבר חציה הוא נפרד. אז אם היא לא היתה קרובה להשלים את המעבר הרחוק, ואפילו לא הגיעה לאי התנועה, אין כאן עבירה של אי מתן ז״ק להולך רגל, אלא רק של עקיפה במעבר חציה.

(הורדת הרגל שמוזכרת אינה רלוונטית, כבר שנים מאז ששונתה התקנה ויש חובה לעצור גם להולך רגל שעוד לא התחיל לחצות, אם הוא עומד בסמוך ומתכוון לחצות).

עצוב לראות ששני שוטרים טועים בעבירה מהותית של אי מתן ז״ק להולכי רגל, אלא אם לא מדובר בשוטרי תנועה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 שעות, Be roo כתב:

לא לגמרי ברור מהתיאור שלך בדיוק איפה היתה הולכת הרגל.

אם היתה בחלק של המעבר שנמצא בכיוון הנסיעה השני, הרי שהיא אינה רלוונטית, בדרך מחולקת שכזו, כל מעבר חציה הוא נפרד. אז אם היא לא היתה קרובה להשלים את המעבר הרחוק, ואפילו לא הגיעה לאי התנועה, אין כאן עבירה של אי מתן ז״ק להולך רגל, אלא רק של עקיפה במעבר חציה.

(הורדת הרגל שמוזכרת אינה רלוונטית, כבר שנים מאז ששונתה התקנה ויש חובה לעצור גם להולך רגל שעוד לא התחיל לחצות, אם הוא עומד בסמוך ומתכוון לחצות).

עצוב לראות ששני שוטרים טועים בעבירה מהותית של אי מתן ז״ק להולכי רגל, אלא אם לא מדובר בשוטרי תנועה.

כן, בחלק השני של כיוון הנסיעה. איפה שסימנתי עם מלבן לבן

image.thumb.png.1b5f06a35dc6c049f49de2fa0e9095f8.png

אגב סביר להניח שאתה לא מכיר שוטרי תנועה ולכן זה מפתיע אותך, אבל לא הייתי מגדיר הרבה מאלו שבשורות המשטרה כמשכילים במיוחד.

כמו כן יש רשימה של מצומצמת של תקנות שלא נאכפות כפי שכתובות בחוק. אם זה טוב או לא, לשיקול הקורא.

בכל אופן, התנסחתי כאן בצורה לא הכי נכונה מבחינת מה שאני כנהג מגדיר כנכון, בלי קשר לחוק. בוודאי שאני לא מצדיק עקיפה לפני מעבר חציה זה מסוכן ביותר ואני הרבה פעמים חווה ביום יום אנשים שעושים זאת, לרוב לרוב שאני עוצר להולך רגל אני פותח במקביל חלון למקרה שמישהו יחליט לעקוף כדי לסמן. 

במקרה הזה, בהתחשב בנסיבות לא מדובר פה על עקיפה מהסוג הזה, יש כאלו שיפרשו זאת בצורה אחרת ויגידו שדין מעבר חציה כדין כל מעבר, לדעתי צריך להפעיל שיקול דעת בהתאם לסיטואציה, עצם זה שנפתח נתיב נוסף כמטרים בודדים לפני המעבר לדעתי היא כשל בתכנון בדיוק בגלל החוק היבש, שכן כל מעבר לנתיב הזה גם למטרה הכי ״מוצדקת״ - פנית פרסה הינה עבירה על החוק (לפחות כפי שהצגתם אותו כאן, אני לא בקיא בו במאת האחוזים)

מי שמכיר את הכביש היטב וגר באזור יודע עד כמה הרכב שצילם את האירוע נסע לאט, בלתי אפשרי לעקוף (במיוחד לא עם קיה פיקנטו) ובת הזוג שלי נוסעת כמו סבתא בלשון המטעה ובקושי עוברת את ה20 קמ״ש בכביש עירוני

סביר להניח שהיא עברה נתיב לשמאלי ברגע שהוא נפתח והבחינה בהולכת רגל שלשמה עצר הרכב המצלם בדיוק כמו שהוא הבחין והבינה שהיא יכולה לעבור 5 פעמים לפני שהיא בכלל תגיע לאי-תנועה. לא אתפלא אם מדובר על נהג מבוגר יותר. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הולכת הרגל לא נזכרת בדוח, גם סעיף האישום לא מזכיר הלך רגל.

על פניו הדוח שגוי בגלל הסעיפים שהזכרתי בהודעה קודמת.

חשוב לראות את הסאטון כדי להבין האם עלולים להמיר את סעיף האישום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 שעות, Aviv13467 כתב:

אגב סביר להניח שאתה לא מכיר שוטרי תנועה ולכן זה מפתיע אותך, אבל לא הייתי מגדיר הרבה מאלו שבשורות המשטרה כמשכילים במיוחד.

הכרתי כמה עשרות. לא כתבתי שזה מפתיע, כתבתי שזה עצוב. עבירת אי מתן ז"ק להולך רגל במעבר חציה היא חמורה, והבורות של השוטרים שהזכרת בנושא, לא רק עצובה אלא גם מכעיסה (שוב, אם הם שוטרי תנועה).

בוודאי שאני לא מצדיק עקיפה לפני מעבר חציה זה מסוכן ביותר ואני הרבה פעמים חווה ביום יום אנשים שעושים זאת, לרוב לרוב שאני עוצר להולך רגל

אתה ממשיך לערבב בין שתי העבירות.

אין קשר להולכת הרגל, כאמור, היא לא מוזכרת בדו"ח, לא ביצעת כל עבירה כלפיה.

עברת עבירה של עקיפה לפני מעבר חציה.

יש כאלו שיפרשו זאת בצורה אחרת ויגידו שדין מעבר חציה כדין כל מעבר, לדעתי צריך להפעיל שיקול דעת בהתאם לסיטואציה, עצם זה שנפתח נתיב נוסף כמטרים בודדים לפני המעבר לדעתי היא כשל בתכנון בדיוק בגלל החוק היבש

אין פרשנות, אין שיקול דעת, יש חוק. אסור לעקוף במעבר חציה. (מילא אם היה מדובר בצומת מרומזר, אפשר היה לדבר על ליקוי בנוסח החוק, אבל זה לא המקרה)

גם אין קשר לפתיחת הנתיב הנוסף. נתיבים נפתחים לפי שיקולי זרימת תנועה, וחובת הנהג להתאים את עצמו למציאות.

מה הקשר לפנית פרסה? רוצה לפרסס בכיכר? אפשר לעבור נתיב גם בלי לעקוף.

סביר להניח שהיא עברה נתיב לשמאלי ברגע שהוא נפתח והבחינה בהולכת רגל שלשמה עצר הרכב המצלם בדיוק כמו שהוא הבחין והבינה שהיא יכולה לעבור 5 פעמים לפני שהיא בכלל תגיע לאי-תנועה

אם הוא עצר, היא אשמה שבעתיים, כי אז יתכן שהיתה מפספסת הולך רגל אחר מימין שעבורו עצר הנהג.

(אנחנו יודעים היום שלא היה, כי לא בסעיף הזה היא מואשמת, אבל היא לא ידעה זאת אז.

בקיצור, אתה מנסה לדלג בין טיעונים כדי להוציא אותה בסדר.

העבירה נעברה.

נכון, זו עבירה שנאכפת לעיתים רחוקות, רוב האנשים בכלל לא מודעים לאיסור.

נכון, היא יוצרת לפעמים אתגרים לנהגים ומציאות מורכבת.

אבל בסופו של דבר חברתך עברה על חוק שאפילו לא ידעה את קיומו ואת הסכנות שנועד למנוע. נראה לי שעדיף ללמוד מהשרשור הזה (אני למשל התחלתי לשים יותר לב למקרים כאלה) ולסיים את ההתקרבנות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, sperial כתב:

הולכת הרגל לא נזכרת בדוח, גם סעיף האישום לא מזכיר הלך רגל.

על פניו הדוח שגוי בגלל הסעיפים שהזכרתי בהודעה קודמת.

חשוב לראות את הסאטון כדי להבין האם עלולים להמיר את סעיף האישום.

לא מובן על מה אתה מדבר. 

בס"ס 6201 אין שום אזכור להולך רגל. ס"ס מבוסס על תקנה 47 (ה) (3) ועוסק נטו בעקיפה/סטייה לצורך עקיפה לפני מעבר חציה המסומן על כביש או תמרור.

כפי שציינתי, במידה ובסרטון רואים הולך רגל בסמוך למעבר החציה, ופות"ש יחליט ובקש להשפט, ייתכן שיתווסף ס"ס נוסף לאישום (7041,7159,6458). הכל תלוי בתוכן הסרטון שטרם זכינו לראות.

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדיוק מה שאתה כתבת, במילים אחרות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן. הדו"ח ניתן על סעיף שאינו יכול להתקיים במקום - סעיף של עקיפה בצומת כאשר יש בתקנות החרגה לצומת בכביש דו נתיבי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 דקות, sperial כתב:

סעיף של עקיפה בצומת

שוב, זה לא נכון.

אתה ממשיך לטעות באותה נקודה.

הדוח הוא לא על עקיפה בצומת, הוא על עקיפה במעבר חציה.

תקנה 47 ה 3, ולא לפי סיעף 4 שאליו אתה ממשיך להתייחס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סליחה על הטעות, תפסת אותי כשאני בג'ט לג.. מכל מקום, מדובר באותם סעיפים בתקנות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, sperial כתב:

סליחה על הטעות, תפסת אותי כשאני בג'ט לג.. מכל מקום, מדובר באותם סעיפים בתקנות.

אלה סעיפים שונים. אין לי מושג איך להסביר את זה בצורה אחרת.

באחד הוא לא מואשם ובשני כן.

אחד לא מתקיים כשיש יותר מנתיב אחד באותו כיוון, והשני כן.

אחד לא רלוונטי לדיון, והשני כן.

image.thumb.png.204ae74c29cd9209070cf73b0f0205e3.png

image.thumb.png.9bd1f00b3feb0bbecf723dc922c02e9c.png

עריכה אחרונה על ידי Be roo
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 4 שבועות מאוחר יותר ...

שלום  @Aviv13467 וסליחה על ההקפצה,

אני עוזר למכרים בעניין דומה, נעשתה עבירה לכאורה, נשלח דו״ח אבל הסרטון בקישור QR לא קיים.

תוכל לשתף מה אפשר לעשות כדי להשיג את הסרטון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, איתי123 כתב:

שלום  @Aviv13467 וסליחה על ההקפצה,

אני עוזר למכרים בעניין דומה, נעשתה עבירה לכאורה, נשלח דו״ח אבל הסרטון בקישור QR לא קיים.

תוכל לשתף מה אפשר לעשות כדי להשיג את הסרטון?

ערערנו על הדוח באינטרנט דרך האתר הממשלתי, תוכל להגיע אליו בקלות תכתוב בגוגל ערעור על דוח תנועה. בדו״ח ביקשנו לקבל את תיעוד העבירה ומפנ״א שלחו את התיעוד בוואצאפ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...