Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בד"כ המוסך יקח יותר על  העבודה אם מביאים חלקים מהבית זה לגיטימי כי חלק מהרווח של המוסך זה מכירת החלקים אז לדעתי השאלה אם אתה מוכן לשלם את האקסטרא הזו 

יש מוסכים שאין להם בעיה עם זה ויש שכן עדיף למצוא מישהו שיעשה את זה בהסכמה ולא כ"דרישה ע"פ החוק"

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
  • תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, nit_zan כתב:

בד"כ המוסך יקח יותר על  העבודה אם מביאים חלקים מהבית זה לגיטימי כי חלק מהרווח של המוסך זה מכירת החלקים אז לדעתי השאלה אם אתה מוכן לשלם את האקסטרא הזו 

יש מוסכים שאין להם בעיה עם זה ויש שכן עדיף למצוא מישהו שיעשה את זה בהסכמה ולא כ"דרישה ע"פ החוק"

ואם אתה לוקח מהם את החלק אז הם גם מרוויחים על החלק

ולא בהכרח שהם לוקחים יותר כסף על העבודה, שאלתי מכונאי אם אני מביא את הזוג בולמים הקדמיים כמה יקח על החלפה, ואמר 400 ש"ח שזה מחיר מעולה (יש לציין שהחלפה יותר קשה מהרבה רכבים מכיון שהנאבה לא תפוסה על הבולם עם 2 ברגים ואז שולפים את הבולמים אלא יש לפרק תפוח הגה, משולש, צירייה בשביל לחלץ את הבולם החוצה.

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם

ברכב קודם החלפתי 4 בולמים שקניתי בעצמי במוסך וסגרתי איתו את זה מראש  הוא דווקא שמח זה היה פחות ווג'ארס בשבילו

סוגרים ענינים מראש וככה זה חוסך זמן ועוגמת נפש

וההוא שהזכיר הפרשות למיניהן מקווה שלא אמר זאת מנסיון אישי כי מי שנוהג כך הוא עבריין לא ראוי לפרנסה ומקומו מחוץ לחברה 

פורסם

למוסך שלי ליד הבית אין שום בעיה שאני מביא את החלקים. להיפך זה פחות כאב ראש בשבילו לחפש אותם ולבדוק איזה תקן ואיזה מק"ט צריך...

הוא מוציא לי חשבונית רק על עבודה ומציין עליה חלקים שהלקוח הביא.

פורסם
לפני 15 שעות, Deutz912 כתב:

אם זה משהו מסובך שאינני יודע לעשות בעצמי, אני אומר "אני צריך להחליף X יש לי את החלק/קניתי, כמה יעלה החלפה ?" אף פעם לא אמרו לי אני יביא את החלק 

ואז המחיר עבודה עולה יותר לא חסכת כלום.

פורסם
לפני 17 שעות, Tal7699 כתב:

פלאגים וכהלים

קוילים*. כּהלים זה משהו אחר. 

למען האמת, זה נשמע שאתה יותר עושה את זה מטעמי חיסכון ולא מטעמי ״אכפתיות״ (מילים שלך). יש מוסכים טובים שישתמשו בחלפים  באיכות שאתה מצפה לה, וזה לא יעלה לך דרמטית יותר מלהביא את החלפים בעצמך. מוסך שמתמחה ברכבי היצרן שלך מכיר ויודע מה לשים, ויכול לשים לך גם את היקר יותר, ולעיתים זה יכול לבוא לטובתך משום שאתה רק עכשיו רכשת את הרכב ולא מכיר את כל הניואנסים - אבל הוא כן. הכל עניין של מה תבקש. בהצלחה. 

2016 BMW M235i.

פורסם

מניסיוני הדל לי היה מאוד קל למצוא מוסך שיטפל בחלפים שלי.

בדרך כלל מוסכים קטנים וכלליים. אם כי אפילו במוסך גבע שמתמחה הצרפתיות בלי שום בעיה הסכימו לטפל עם החלפים שלי.

תכלס למוסך בסוף זה ישתלם כי שיהיה בלתם אני אגש אליו.

פורסם
לפני 51 דקות, NTZSV כתב:

ואז המחיר עבודה עולה יותר לא חסכת כלום.

לא נכון, כבר כתבתי שהמחיר של העבודה הוא נטו עבודה ולא רווח נוסף כמו שהוא מביא את החלפים

פורסם
לפני 17 דקות, Deutz912 כתב:

לא נכון, כבר כתבתי שהמחיר של העבודה הוא נטו עבודה ולא רווח נוסף כמו שהוא מביא את החלפים

אצלי הוא ביקש עבודה 600 שקל. ואז אמרתי לו שאני מביא את החלק. אז הוא אמר שאין לו רווח על החלק אז המחיר יהיה 1000 שקל לעבודה. 
הרבה מוסכים עושים ככה. כי יש להם רווח טוב על החלפים.

פורסם

מה מסובך?

אתה מדבר עם בן אדם לא עם ייעוץ משפטי.

תשאל, האם זה מתאים לך שאני אביא את החלקים ואתה תעשה את העבודה? כמה זה יעלה?

מתאים לו הסידור ומתאים לך המחיר - תכניס את הרכב.

לא מתאים - תעבור למוסך הבא שכן מתאים לו.

חוקים ודרישות זאת לא דרך לעשות לאנשים חשק לעבוד איתך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 9 דקות, amosbmw כתב:

יש פה קצת בלבול, בעל העסק לא עושה לי טובה, ברור שתמיד יהיה מי שייקח את הרכב שאלתי באופן עקרוני מה נהוג. 

גם אני בעל עסק בעצמי,בגלל זה אני יודע ששירות לא פחות חשוב ממקצועיות, יש לי לקוחות שבא לי לבעוט להם בראש אבל מולם אני תמיד אענה בחיוך ואתן 100% זה למה כמעט כולם חוזרים. 

אחד פה דיבר על זה שהוא ישתין לי באוכל אתה מדבר איתי על חשקים בא לי לא בא לי, אחר כך בעלי עסקים בוכים שלא סוגרים את החודש, תמשיכו לדבר ללקוחות כמו אבו עלי. 

בסוף אם אני אביא חלקים ואהיה מבסוט אני בהמשך אטפל שם באופן קבוע ואם אני אמשיך להיות מבסוט אני אביא גם את אבא,סבתא,חברים שלי למוסך הזה. 

השאלה הגדולה הייתה מה נהוג ומה לא נהוג. אבל אני רואה שזה נוגע לאנשים מסוימים בנקודות רגישות.

פורסם
לפני 9 דקות, Tal7699 כתב:

יש פה קצת בלבול, בעל העסק לא עושה לי טובה, ברור שתמיד יהיה מי שייקח את הרכב שאלתי באופן עקרוני מה נהוג. 

גם אני בעל עסק בעצמי,בגלל זה אני יודע ששירות לא פחות חשוב ממקצועיות, יש לי לקוחות שבא לי לבעוט להם בראש אבל מולם אני תמיד אענה בחיוך ואתן 100% זה למה כמעט כולם חוזרים. 

אחד פה דיבר על זה שהוא ישתין לי באוכל אתה מדבר איתי על חשקים בא לי לא בא לי, אחר כך בעלי עסקים בוכים שלא סוגרים את החודש, תמשיכו לדבר ללקוחות כמו אבו עלי. 

בסוף אם אני אביא חלקים ואהיה מבסוט אני בהמשך אטפל שם באופן קבוע ואם אני אמשיך להיות מבסוט אני אביא גם את אבא,סבתא,חברים שלי למוסך הזה. 

השאלה הגדולה הייתה מה נהוג ומה לא נהוג. אבל אני רואה שזה נוגע לאנשים מסוימים בנקודות רגישות.

כל המוסכים מחוייבים לספק שירות עם חלפים שאתה מביא לאחר שהם בדקו שאכן החלפים מתאימים. 

יש מוסכים שלא אוהבים את זה ומנסים להתחמק באמצעות שכנוע בכל מיני טענות או שפשוט מבקשים מחיר שהופך את העניין ללא כדאיי מבחינת הלקוח

ויש מוסכים שאין להם עם זה כל בעיה ויתנו לך מחיר ושירות טובים.

אתה פשוט צריך למצוא מוסך מהסוג השני ויש כאלו לא מעט. 

פורסם
לפני 21 שעות, NTZSV כתב:

היה  לי מקרה כזה. אני פעם שאלתי מוסך כמו עולה החלפת בולמים. אמר לי 600 הבולמים ו-600 עבודה. אמרתי לו בסדר. אני מביא את הבולמים. ישר הוא התהפך הוא אמר שהוא לא עובד ככה ואם הם לא תקינים אין אחריות. אמרתי לו בסדר. תרכיב. ואז הוא אמר עבודה תעלה 1000 שקל. בשביל שאני לא יעשה אצלו. ולא עשיתי אצלו.

חלק מהרווח של המוסך מגולם במחיר של הבולמים, ולכן הוא תימחר את העבודה בסכום של 600 ש"ח.

אם אתה מביא חלקים מהבית, אתה פוגע לו ברווח,

ונראה סביר שבמקרה כזה הוא יכול לתמחר אחרת ולשנות את ההצעת המחיר.

מצד שני אתה הלקוח, ויש לך זכות לחפש עסק אחר.

-

פורסם
לפני 5 שעות, amosbmw כתב:

לא מדובר כאן רק על חוקים ודרישות, אלא גם על הגיון. על מוסכניקים שלוקחים כסף של שירות שלא התבקשו לו, ולא נתנו אותו. באילו עוד תחומים אתה משלם על משהו כזה?

לפני 3 שעות, BEEKER כתב:

אם אתה מביא חלקים מהבית, אתה פוגע לו ברווח,

אז שיעלה מחיר ש"ע לכולם בגלל אלו והחוק, ואז לא יפגע לו הרווח. זו הדרך החוקית. לא קומבינות.

פורסם
לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

אז שיעלה מחיר ש"ע לכולם בגלל אלו והחוק, ואז לא יפגע לו הרווח. זו הדרך החוקית. לא קומבינות.

למה ההתעקשות?

כי לא קיבלת את המחיר שרצית?

הניסיון לתפוס את המוסכניק על מחיר מסויים שקיבלת כשהוא מספק את הבולמים, הוא לא הוגן.

הוא יכול לתמחר את העבודה במחיר יקר יותר,

ואתה כלקוח יכול לגשת למוסך אחר.

אתה באמת רוצה להכריח מישהו לעבוד לך על הרכב בכוח?

זה עסק ויש לו עלויות.

לא טוב לך , תעשה בעצמך, או שתמצא מישהו שיעבוד במחיר שיתאים לך.

-

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...