Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר ראיתי שדנו על זה פה בעבר והיו חילוקי דעות. לאחרונה קניתי שברולט ספארק חדשה אחרי טויוטה קורולה 2003 שהייתה נוסעת גם עם קולה במקום שמן. 

כעת כשיש לי רכב חדש בא לי להשקיע בו ולא סתם לזרוק אותו במוסך כל פעם כשיש טיפול ולך תדע מה שמו לך שם. 

עשיתי שיעורי בית, עיינתי בספר רכב, דיברתי עם פורומים אמריקאים של שברולט וקניתי שמן מנוע סינטטי מלא הכי טוב למנוע lv7 שמצאתי בארץ בצמיגות שמצוינת בספר רכב. 

קניתי פילטר אוויר לא מהסינים שנפרמים. 

היות שמדובר בשברולט ebay ואתרים אמריקאים מפוצצים בחלקים שלו. 

עכשיו השאלה שלי האם יש איזהשהי בעיה לדרוש מהמוסך להשתמש בחלקים שאני הבאתי? 

אני יודע שלפי החוק אסור לו להתנגד אבל תכלס מי אוכף את זה, הוא גם לוקח לי את הרכב לטסט כי אין לי זמן בבקרים ואני חושש שאם אני אביא את החלקים הוא יבלבל לי המוח שאין אחריות על זה ויעשה לי בעיות בהעברת הטסט. 

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כשאתה הולך למסעדה ובא בדרישות, בסטייל Karen, אתה חושב שבמרק שתקבל לא יהיה גם קצת רוק/שתן?

אז אופציה ראשונה, תלמד להכין מרק לבד. כלומר לטפל (לפחות) טיפולים קטנים ברכב בעצמך (ולצורך הענין, פילטר אוויר זה באמת שטויות).

אופציה שניה, חפש מוסך שמקבל בחיוב הבאת חלפים שלך להתקנה (פשוט לשאול מראש) ואתה סומך עליו באופן כללי (ואם לא מכיר, אז ע"ב ביקורות ברשת ונסיון מצטבר).

בכל הנוגע לאחריות, יהיה לך צורך להוכיח קשר ישיר בין עבודת המוסך לכשל כלשהו במוצר שתספק לבד.

אני מקווה שברור לך שמוסך לא יכול, ולא צריך, לקחת אחריות על חלק שהבאת ומתגלה כאינו תקין. גם אם כושל בתוך תקופה קצרה זה יכול להיות לא קשור למוסך.

מניח שיתנו את המינימום הנדרש בחוק לעבודה עצמה.

אגב, התוכן מטעה. אתה כותב שקנית שברולט ספארק חדשה, כשמשתמע שמדובר ברכב באחריות. אבל בהיסטוריית ההודעות שלך התייחסות לרכישת רכב משנתון 2016. כך שאין פה אפילו ענין של אחריות יצרן/יבואן (למעט קריאות שירות/ריקול למיניהן).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 41 דקות, Tom_22 כתב:

כשאתה הולך למסעדה ובא בדרישות, בסטייל Karen, אתה חושב שבמרק שתקבל לא יהיה גם קצת רוק/שתן?

לא יודע אחי, אם אתה יורק לאנשים במרק בגלל בקשה מסוימת או מחבל להם ברכב רק כי איכפת להם ממנו אז עדיף שלא תתקרב לבני אדם. 

המטרה היא לשמור על הרכב מתוך הערכה לכסף שלי ואיכפתיות ממנו לא במטרה לחסוך כמה שקלים להפך השמן שלי יותר יקר.

לצאת "קארן" כי אני מבקש לשים שמן איכותי ולא זבל של תחנות דלק נשמע לי קצת מגוחך 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Tal7699 כתב:

עכשיו השאלה שלי האם יש איזושהי בעיה לדרוש מהמוסך להשתמש בחלקים שאני הבאתי?...לפי החוק אסור לו להתנגד...

אם אתה מבקש, הכל טוב.

אם אתה דורש, הסיפור קצת שונה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לפני 6 דקות, Tom_22 כתב:

אם אתה מבקש, הכל טוב.

אם אתה דורש, הסיפור קצת שונה.

נתפסת אז על המילה? 

אם אני אומר לו "אח שלי אני רוצה להשתמש בשמן שהבאתי כי הוא הכי טוב שמצאתי למנוע שלי" או "אח שלי בבקשה ממך אם אתה יכול להשתמש בשמן שהבאתי כי הוא הכי טוב למנוע שמצאתי"

זה משנה משהו לגופו של עניין? 

פורסם

"החיים והמוות ביד הלשון". יש משמעות שונה לדברים כמו שהצגת אותם. 🤷‍♂️

הדוגמאות שנתת כעת די שוות ערך בעיני ולא באות בדרישה. 

אין שום בעיה עקרונית לשאול כך מוסך זה או אחר. רק הייתי מחליף את "הכי טוב למנוע שלי" ב"עומד בתקן ובצמיגות שמופיעים בספר רכב".

ובאופן דומה גם התייחסות לכל חלף אחר שתספק בעצמך, פשוט לשאול מראש אם זה בסדר שתביא בעצמך חלפים מקוריים/תואמי מקור איכותיים ושהם יתקינו. פשוט.

פורסם

היה  לי מקרה כזה. אני פעם שאלתי מוסך כמו עולה החלפת בולמים. אמר לי 600 הבולמים ו-600 עבודה. אמרתי לו בסדר. אני מביא את הבולמים. ישר הוא התהפך הוא אמר שהוא לא עובד ככה ואם הם לא תקינים אין אחריות. אמרתי לו בסדר. תרכיב. ואז הוא אמר עבודה תעלה 1000 שקל. בשביל שאני לא יעשה אצלו. ולא עשיתי אצלו.

פורסם

אתה יכול להביא למוסך חלקים ולבקש שיתקינו אותם, אין שום מניעה חוקית לכך.

בעל המוסך יכול לסרב מכל מיני סיבות, הכרתי בעבר כמה מוסכניקים מהטיפוסים שיסרבו, משהו בסגנון של "אח שלי השמן שלי הכי טוב, תאמין לי 30 שנה אני שם אותו בשברולט ספארק (למרות שלפני 30 שנה לא היתה שברולט כזו בכלל), או משהו בסגנון של לא תקבל אחריות על העבודה, אבל תאכלס מי נותן אחריות על טיפול לרכב ? ואם משהו יתקלקל אחרי הטיפול וזה היה השמן שלו, הוא היה לוקח אחריות ?

נראה שקנית רכב חדש, אני מניח שלא חדש באחריות אלא חדש אצלך, ואתה לא רוצה להתקמצן מצד אחד, ומצד שני כן מתכוון להתקמצן ולהכנס למוסך שיתן לך את העלות הכי זולה שניתן על העבודה והחלפים, עד כדי כך שאתה לא סומך עליו שישים רכיבים איכותיים...

אז במקומך קודם כל הייתי מחליף מוסך, לא מכניסים רכ בלמוסך שאתה לא סומך עליו, הרי מי יבטיח שלך שאם תביא לו את השמן הכי מומלץ והכי יקר בעולם ומסננים שעשויים מזהב ויהלומים שהוא לא יקח אותך למחסן שלו וישים לך זבל סיני בכל זאת ? אתה אפילו לא תדע שעבדו עליו.

הכי טוב שתלך למוסך, תציע שאתה תביא את החלפים ותראה מה קורה, אם בעל המוסך יעשה פרצופים תבין שזה לא המוסך בשבילך ותעבור הלאה, במידה ויסכים אז סבבה, תיתן לו את החלפים ותקווה שאלו באמת החלפים שהורכבו ברכב שלך.

או שפשוט תכנס למוסך gm מורשה ותעשה טיפול שיהיה באמת יקר יותר אבל תדע שמה שהרכיבו באמת שייך ומתאים לאוטו שלך.

אגב טיפולים זה לא רק שמן פילטר שמן, לכל רכב יש שגרת טיפולים שונה שמוגדרת על ידי היצרן, יש רכבים שמחליפים פלאגים לפני שהם הולכים, אחרים מחליפים נוזל קירור כל 60 או 75 אלף קילומטר, פילטר אוויר כל 30 או אולי כל 45 אלף, נוסל בלמים אחת לכמה טיפולים וכדומה, אם אתה חושב שתקנה חלפים איכותיים וכל 15000 ק"מ תחליף שמן ופילטרים ותקבל רכב נקי מתקלות טעות בידך...

פורסם
לפני 6 דקות, Roycohen1979 כתב:

אגב טיפולים זה לא רק שמן פילטר שמן, לכל רכב יש שגרת טיפולים שונה שמוגדרת על ידי היצרן, יש רכבים שמחליפים פלאגים לפני שהם הולכים, אחרים מחליפים נוזל קירור כל 60 או 75 אלף קילומטר, פילטר אוויר כל 30 או אולי כל 45 אלף, נוסל בלמים אחת לכמה טיפולים וכדומה, אם אתה חושב שתקנה חלפים איכותיים וכל 15000 ק"מ תחליף שמן ופילטרים ותקבל רכב נקי מתקלות טעות בידך...

זה ברור לי, לכן אני הולך למוסך ולא עושה את זה בבית, להחליף שמן ופילטר אוויר זאת לא בעיה בשבילי, אבל לבדוק משולשים, תושבת מנוע, פלאגים וכהלים זה לצערי אני לא יודע לעשות לבד לכן הרכב הולך למוסך. 

הכוונה לא הייתה שעל כל בורג אני אתעקש לקנות בעצמי, אלא על שמן שאני יודע שהוא הכי איכותי ובעתיד (מקווה שלא אצטרך) חלקים מסוימים שראיתי שזולים בחול משמעותית מהארץ.

פורסם
לפני 7 דקות, Tal7699 כתב:

זה ברור לי, לכן אני הולך למוסך ולא עושה את זה בבית, להחליף שמן ופילטר אוויר זאת לא בעיה בשבילי, אבל לבדוק משולשים, תושבת מנוע, פלאגים וכהלים זה לצערי אני לא יודע לעשות לבד לכן הרכב הולך למוסך. 

הכוונה לא הייתה שעל כל בורג אני אתעקש לקנות בעצמי, אלא על שמן שאני יודע שהוא הכי איכותי ובעתיד (מקווה שלא אצטרך) חלקים מסוימים שראיתי שזולים בחול משמעותית מהארץ.

בשביל זה לא אמורה להיות לך בעיה ללכת למוסך שאתה סומך עליו ולתת לו את השמן ופילטר השמן שאתה רוצה שירכיב במכונית שלך, הוא כמובן יקח כסף על העבודה ואמור לתת לך את אותה אחריות שהיה נותן אילו היה מדובר בשמן שלו, כל עוד הוא מסכים עם השמן שהבאת ומדובר בחברה מוכרת ורצינית ואין לו חשש ששמת שמן שרוף מהפלפליה בפינת הרחוב. 

פורסם
לפני 4 דקות, לירון .ה. כתב:

וללכת למורשה?

אם אתה דואג שישימו שלא בתקן וכו.

וגם מורשים ירכיבו חלקים שאתה מביא.

בכללי אין מניעה למורשה, כשיש תקלה אני דווקא מעדיף ללכת למורשה או אפילו לנסוע קצת למישהו ספציפי עם ביקורות טובות. 

בטיפול תקופתי הנוחות משחקת אצלי תפקיד חשוב, המוסך לוקח לי את הרכב גם לטסט. 

המוסך יחסית במרחק הליכה מהבית ואני פשוט שם את הרכב בבוקר ואחרי עבודה לוקח אותו אחרי שעבר הכל. 

פורסם

בסופו של דבר אתה צריך למצוא מוסך קבוע שידע שבחלק מהמקרים אתה תביא את החלקים ובחלק האחר אתה תיתן לו לבצע את הכל. לי יש מוסך כזה, אני משפר ומטפל מעל ומעבר ללקוח הממוצע ולכן אין לו בעיה שיש חלקים שאני מביא, זה לרוב חלקים משופרים או כאלו שלא קל להשיג בארץ, ואני מצידי מבין שהוא בסוף צריך להרוויח ורווח על חלפים זה חלק בלתי נפרד מההכנסה ולכן בדברים מסוימים אני נותן לו להשתמש בחלפים שלו, פשוט מדברים לפני על איזה מותג הוא שם וכו'. 

פורסם
לפני 9 דקות, Tal7699 כתב:

בטיפול תקופתי הנוחות משחקת אצלי תפקיד חשוב, המוסך לוקח לי את הרכב גם לטסט. 

המוסך יחסית במרחק הליכה מהבית ואני פשוט שם את הרכב בבוקר ואחרי עבודה לוקח אותו אחרי שעבר הכל

גם מורשה יקח לך את הרכב לטסט, ויסיע אותך הביתה ויחזיר אותך. בסוף אתה משלם על השירות.

תלוי מרחק.

אבל לא יודע מאיפה אתה ומה המרחק למורשה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

אם זה משהו מסובך שאינני יודע לעשות בעצמי, אני אומר "אני צריך להחליף X יש לי את החלק/קניתי, כמה יעלה החלפה ?" אף פעם לא אמרו לי אני יביא את החלק 

עריכה אחרונה על ידי Deutz912

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...