Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 40 דקות, BEEKER כתב:

הוא יכול לתמחר את העבודה במחיר יקר יותר

אז זהו שלא, יש מחיר לשעת עבודה.

ולא לחינם יש שלט גדול (או שזה רק בשביל לרצות את איגוד המוסכים) וכבר דשנו בעניין

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 15 שעות, Deutz912 כתב:

אז זהו שלא, יש מחיר לשעת עבודה.

ולא לחינם יש שלט גדול (או שזה רק בשביל לרצות את איגוד המוסכים) וכבר דשנו בעניין

מה לא הבנת?

אתה מקבל הצעת מחיר שכוללת זמן וחלקים,

ואז אתה מחליט לשנות את תנאי העסקה,

ולהגיע עם החלקים (שזה המקביל של להיכנס למסעדה עם מוצרים מהבית),

מגלה שיש מולך עסק עם הוצאות, ואז אתה מתרגז כי לא הצלחת להפריד את פרטי העסקה, ולהכפיף את המחיר של העסקה לרצונך.

סכום הכסף הנוסף שאתה משלם, נועד לפצות את המוסך על אובדן ההכנסה הפוטנציאלית מאי מכירת חלקים.

אם זה יקל עליך, אז אתה יכול לחשוב שהוא לא שינה את המחיר של שעת עבודה,

אלא רק החליט לא לתת לך "הנחה בסעיף של שעות עבודה".

נ.ב

למה אתה לא לאמץ את הגישה הנהדרת הזו עם בעלי מקצוע אחרים? 

יש לי כמה הצעות בשבילך:

• להגיע לפלאפליה עם פיתה מוכנה עם קצת סלטים בפנים, כי מה שארתה באמת צריך זה רק את הכדורים בשבעה שקלים ועשרים אג'.
  • להגיע לארוחה במסעדה עם יינות, וכמובן להתעקש לא לשלם "דמי חליצה". בכל זאת, מדובר בכמה כוסות שנכנסות גם ככה למדיח.
  • להגיע לחנות תבלינים עם כמון שלם שקנית באליאקספרס, ולבקש מהם "רק לטחון", כי בכל זאת, יום קודם אמרו לך שהטחינה היא בחינם.

• מצחיק 1

-

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, BEEKER כתב:

• להגיע לפלאפליה עם פיתה מוכנה עם קצת סלטים בפנים, כי מה שארתה באמת צריך זה רק את הכדורים בשבעה שקלים ועשרים אג'.
  • להגיע לארוחה במסעדה עם יינות, וכמובן להתעקש לא לשלם "דמי חליצה". בכל זאת, מדובר בכמה כוסות שנכנסות גם ככה למדיח.
  • להגיע לחנות תבלינים עם כמון שלם שקנית באליאקספרס, ולבקש מהם "רק לטחון", כי בכל זאת, יום קודם אמרו לך שהטחינה היא בחינם.

אהבתי שהבאת דוגמאות שכולן ביחד מסתכמות לשקל תשעים. 

מוסכים כידוע לך זה עסק הרבה יותר יקר, יש לי חבר שהלכה לו הסוללה בקיה נירו הצעת מחיר הכי זולה שקיבל הייתה 7,500₪ פלוס עבודה. 

אחרי חרישה של כל האינטרנט הוא קנה את הסוללה ב4000₪ ולקחו לו 1500₪ על עבודה. 

זה קצת יותר משמעותי משקל פה ושם

עריכה אחרונה על ידי Tal7699
פורסם
לפני 8 דקות, Tal7699 כתב:

מוסכים כידוע לך זה עסק הרבה יותר יקר, יש לי חבר שהלכה לו הסוללה בקיה נירו הצעת מחיר הכי זולה שקיבל הייתה 7,500₪ פלוס עבודה. 

אל תתאמץ, לא הגבתי כי אין טעם לשכנע

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, BEEKER כתב:

למה ההתעקשות?

אתה באמת רוצה להכריח מישהו לעבוד לך על הרכב בכוח?

זה עסק ויש לו עלויות

ההתעקשות היא על הדבר ה"מצחיק" הזה שנקרא חוק שלצערנו אנחנו נאלצים לחיות איתו, ועל הדבר המצחיק הזה, שלא מוכר לי בשום תחום (מוזמן להזכיר אם יש כזה), שאומר שגובים על משהו שלא מכרת אותו ולא התבקשת לו, אלא פשוט התרגלת אליו, ואתה מתעקש להמשיך איתו.

לא רוצה להכריח מישהו לעבוד על הרכב שלי. רוצה שהוא ייגבה ממני על פי השירות שהוא נתן לי, ובהתאם לעלות שעת עבודה שלו שעליה הוא הצהיר בשלט. בלי קומבינות וישראבלוף.

ידוע שזה עסק ויש לו עלויות. לכן הוא צריך לתמחר את עלות ש"ע שלו כרצונו. זה הכל.

לפני 4 שעות, BEEKER כתב:

מה לא הבנת?

אתה מקבל הצעת מחיר שכוללת זמן וחלקים,

ואז אתה מחליט לשנות את תנאי העסקה,

ולהגיע עם החלקים (שזה המקביל של להיכנס למסעדה עם מוצרים מהבית),

מגלה שיש מולך עסק עם הוצאות, ואז אתה מתרגז כי לא הצלחת להפריד את פרטי העסקה, ולהכפיף את המחיר של העסקה לרצונך.

סכום הכסף הנוסף שאתה משלם, נועד לפצות את המוסך על אובדן ההכנסה הפוטנציאלית מאי מכירת חלקים.

BEEKER, לקוח לא ביקש הצעת מחיר לעבודה וחלפים, ולא ביקש לשנות עסקה, אלא רק הצעת מחיר לעבודה, אז למה אתה רוצה לתת לו הצעת מחיר לעבודה וחלפים? כי פשוט התרגלת לזה, ואתה מקובע? הזמנים השתנו. זה השירות שהוא מעוניין בו, כמו שאתה נכנס לסופר ורוכש רק מה שאתה רוצה, ולא מה שהסופר רוצה למכור לך.

רוצה המוסך לפצות את עצמו על אובדן ההכנסה הפוטנציאלית מאי מכירת חלקים לנודניקים הללו? שיעלה עלות ש"ע. פשוט מאוד, ו-0 הפסד.

בעייתי להשוות את זה עם מסעדות, כי שם ישנו את עניין בריאות הציבור, ולוקחים בארץ את נושא המזון מאוד ברצינות (בכתב, פחות בביצוע). אז תבוא ותגיד שגם במכונאות רכב יש את העניין הבטיחותי, אבל החוק נותן למוסכניק את שיקול הדעת הזה.

הלקוח לא רוצה להכפיף את המחיר של העסקה לרצונו. החוק, הפיקוח על התחום, וההיגיון מכפיפים את המוסכניקים.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם
לפני שעתיים, Tal7699 כתב:

הדוגמאות נועדו להבהיר שקיימות כמה וכמה אפשרויות של התנהגות,

אבל כולן לא הוגנות ולא מקובלות חברתית.

לפני שעתיים, Tal7699 כתב:

אני בעד,

כל עוד המחיר נקבע בצורה הוגנת, והמוסך נתן הצעת מחיר לעבודה,

בידיעה שיכול להיות שהסוללה תירכש במקום אחר.

כל מה שצריך זה שהלקוח ישאל מראש מה מחיר העבודה במקרה שהוא יביא את החלפים, והם ירכיבו.

המקרה האחר של לקחת הצעת מחיר ממוסך, כשהוא מספק חלפים ועבודה, ואז לבקש לשלם רק על העבודה, נראה לי לא הוגן כלפי המוסך, או כל בעל מקצוע אחר.

-

פורסם
לפני 8 דקות, BEEKER כתב:

הדוגמאות נועדו להבהיר שקיימות כמה וכמה אפשרויות של התנהגות,

אבל כולן לא הוגנות ולא מקובלות חברתית.

אבל זה לא נכון, מה שציינת לא חוקי ומצד שני החוק כן מחייב בעל מוסך לגבות תשלום רק על שעת עבודה, מה שאומר שההשוואה שלך לא במקום. 

ההגיון אומר לי שבמהלך השנים בעלי מוסכים גבו סכומים לא הגיוניים על חלקים ולכן חוקקו לגבי זה חוקים, רוצה לשלם למוסך על חלק מסוים פי 2 מהמחיר האמיתי שלו? תפדאל

כל עוד יש חוק לגבי זה הבקשה הינה לגיטימית ובטח שלא לחבל לאף אחד ברכב או לעבוד בצורה של "חפיף" במידה ומוסך עושה דבר שכזה הוא כבר עבריין בהנחה שכולנו פה אנשים ישרים ושומרי חוק. 

רוצה להמציא לי תירוצים למה לא לטפל ברכב עם החלקים שלי? גם תפאדל אבל קח בחשבון שהפסדת אותי ואת המכרים שלי בתור לקוחות, האם זה שווה בשביל חלק? לא בטוח

פורסם
לפני 10 דקות, Tal7699 כתב:

ההגיון אומר לי שבמהלך השנים בעלי מוסכים גבו סכומים לא הגיוניים על חלקים ולכן חוקקו לגבי זה חוקים,

באמת?

מאיפה הגיעה התיאוריה הזו?

לפני 10 דקות, Tal7699 כתב:

רוצה להמציא לי תירוצים למה לא לטפל ברכב עם החלקים שלי? גם תפאדל אבל קח בחשבון שהפסדת אותי ואת המכרים שלי בתור לקוחות, האם זה שווה בשביל חלק? לא בטוח

כשאתה מגיע עם חלקים למוסך, זה בעייתי.

מה קורה כשהתיקון לא צלח, או התברר שחלק שהבאת, סדוק, עקום או לא תקין?

אתה כמובן תאשים אותו והוא יאשים את החלק שאתה הבאת 

ועם כל הכבוד, מכיר בעלי מקצוע ש"מוותרים" על לקוחות,

אם אין הבנה, והלקוח מצטייר מההתחלה כפתית שלג שהוא נודניק רציני,

אז לדעתי זה לגיטימי.

כמו שללקוח יש זכות לבחור את בעל המקצוע שלו, אז גם לבעל מקצוע יש אפשרות לברור את לקוחותיו, זה אולי "לא נשמע טוב",

אבל זו המציאות.

יש כאלה שאפילו מקפיצים את המחיר בכוונה כדי שהלקוח יעבור למקום אחר.

הנה דוגמה מהשרשור

בתאריך 27.11.2024 בשעה 14:57, NTZSV כתב:

היה  לי מקרה כזה. אני פעם שאלתי מוסך כמו עולה החלפת בולמים. אמר לי 600 הבולמים ו-600 עבודה. אמרתי לו בסדר. אני מביא את הבולמים. ישר הוא התהפך הוא אמר שהוא לא עובד ככה ואם הם לא תקינים אין אחריות. אמרתי לו בסדר. תרכיב. ואז הוא אמר עבודה תעלה 1000 שקל. בשביל שאני לא יעשה אצלו. ולא עשיתי אצלו.

אתה לא רוצה לשלוח לקוחות אליו? אחלה.

הוא יתמודד עם ההשלכות של זה

-

פורסם
לפני 37 דקות, BEEKER כתב:

באמת?

מאיפה הגיעה התיאוריה הזו?

לא יודע אם גדלת בכדור הארץ איתנו אבל יש סטיגמה ארוכת שנים על כך שמוסכים זה לא בדיוק המקום הכי אמין וישר, הסטיגמה כל כך חזקה שאפילו הקדישו לה פרק ברמזור קטעי סטנדאפ וכמה פרקים ביצאת צדיק.

לא פעם תפסתי מוסכניקים חרטטנים שזרקו בעיות הזויות שמצביעות על רכב גוסס, ומאז עשיתי עוד עשרות אלפי קילומטרים בלי בעיה. 

ככה כשהמוסך אומר לי שיש בעיה מסוימת וזורק הצעת מחיר, אני מעדיף לבדוק בעוד 2 מקומות לפחות ולא לומר לו אמן קח תעשה לי מה שאתה רוצה ברכב גם אם זה אומר לתמחר חלקים במחיר מופקע. 

פורסם
לפני 1 דקה, Tal7699 כתב:

לא יודע אם גדלת בכדור הארץ איתנו

עלית עלי,

אני מגיב כבר 18 שנים בפורום עם ערכת צלחת לוויין מהחלל.

אבל אם כבר העלית את הנושא של מישהו שלא ברור אם הוא גדל בכדו"א איתנו

אז אני מצרף לך את מה שההגיון שלך אמר לך:

לפני כשעה, Tal7699 כתב:

ההגיון אומר לי שבמהלך השנים בעלי מוסכים גבו סכומים לא הגיוניים על חלקים ולכן חוקקו לגבי זה חוקים, רוצה לשלם למוסך על חלק מסוים פי 2 מהמחיר האמיתי שלו? תפדאל

או בקיצור, ההגיון שלך אמר לך ש:

'חוקקו חוקים בגלל שמוסכים גבו סכומים לא הגיוניים על חלקים' 

אין ספק שזה שווה תיאוריה, והיא בטוח גם נכונה, כי אתה בטוח צודק.

נ.ב.

יש לי חבר שמחפש שמשה קדמית לרכב נדיר, ומבקשים ממנו סכומים לא הגיוניים.

מה אתה מציע לעשות?

בכל זאת כתבת שיש לגבי זה חוקים,

אתה יכול לשלוח קישור לאיזה חוק כזה?

Sent from Asteroid belt using my Starlink Satellite Dish Kit Router

• מצחיק 3

-

פורסם
לפני 13 שעות, BEEKER כתב:

המקרה האחר של לקחת הצעת מחיר ממוסך, כשהוא מספק חלפים ועבודה, ואז לבקש לשלם רק על העבודה, נראה לי לא הוגן כלפי המוסך, או כל בעל מקצוע אחר.

רוצה לדבר על המקרה הזה? סבבה. מה הבעיה עם לקוח שמשנה דעה? אתה מתעסק עם אנשים שמשנים לעתים את דעתם. אם המוסכניק דאג לפני כן להעלות את עלות שעת עבודה שלו (ו/או את הרווח על חלפים) בעקבות החוק, הוא לא מפסיד מזה שהלקוח שינה את דעתו. אז מה לא הוגן כאן? אתה ואשתך לא שיניתם מעולם את דעתכם, ולא ביטלתם רכישה של מוצר בסופר או בעסקים אחרים? אין סיכוי. אז אני רוצה לחדש לך, גם אתם לא הייתם הוגנים לפי השיטה שלך עם בעלי עסקים, כי פגעתם ברווחים שלהם. נראה לך הגיוני שאתה לא הוגן, ולחייב אותך בסופר ב-5 ש"ח בגלל ששינית את דעתך, אם החזרת מוצר לקופאית, והעסק הפסיד רווח? היית רואה מיד במקרה כזה חתיכת תביעה ייצוגית נגד רשת הסופרמרקטים, שהם לא היו יוצאים טוב ממנה.

המוסכניקים פשוט התרגלו וקיבעו פרקטיקות עסקיות מבלי לשים לב שהזמנים השתנו. ואז כשעולים על הפרקטיקות הללו, ודואגים יותר לכלל הציבור (כמו שדואגים אולי יותר למוסכניקים מול חברות הביטוח, או מול המדינה בזמן מלחמה, קורונה, רעידת אדמה, או צונמי), כי זה מה שמטריד יותר את המדינה, המוסכניקים מתלוננים. מה לעשות שמצבו הכלכלי של הציבור מטריד יותר את המדינה.

לפני 13 שעות, BEEKER כתב:

כשאתה מגיע עם חלקים למוסך, זה בעייתי.

מה קורה כשהתיקון לא צלח, או התברר שחלק שהבאת, סדוק, עקום או לא תקין?

אתה כמובן תאשים אותו והוא יאשים את החלק שאתה הבאת 

כמו שללקוח יש זכות לבחור את בעל המקצוע שלו, אז גם לבעל מקצוע יש אפשרות לברור את לקוחותיו

למה לא להאשים את המוסכניק אם הוא לא עשה עבודה מקצועית, ולא בדק חלק שהבאת לפני ההרכבה? הוא אמור לעשות זאת בכל מקרה. אם החלק פגום מבפנים, כמובן שאין לו אחריות אלא ליצרן.

בקשר לפסקה השנייה, מה לעשות שזה לא חוקי, ומוסך מורשה יבואן או מומחה, למשל, לא רשאים לעשות זאת. מוסכניקים קיבלו רישיון מהמדינה לטפל בכל רכבי הציבור, והם מחויבים, לצערם אולי, לפעול לפי הגבלותיה. אתה מגיע עם גישה של "אני עצמאי ומותר לי לעשות מה שאני רוצה", וזה פשוט לא נכון בגלל הפיקוח על התחום. בדיוק כמו שעו"ד או רו"ח, למשל, לא יכולים לעשות כל מה שהם רוצים.

פורסם
לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

רוצה לדבר על המקרה הזה? סבבה. מה הבעיה עם לקוח שמשנה דעה? אתה מתעסק עם אנשים שמשנים לעתים את דעתם. אם המוסכניק דאג לפני כן להעלות את עלות שעת עבודה שלו (ו/או את הרווח על חלפים) בעקבות החוק, הוא לא מפסיד מזה שהלקוח שינה את דעתו. אז מה לא הוגן כאן? אתה ואשתך לא שיניתם מעולם את דעתכם, ולא ביטלתם רכישה של מוצר בסופר או בעסקים אחרים? אין סיכוי. אז 

מישהו כאן טען שאי אפשר לשנות דעה?

או שלא ניתן לבטל עסקה?

ברכותיי, זכית בתשובה הפופוליסטית והלא קשורה של היום

לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

למה לא להאשים את המוסכניק אם הוא לא עשה עבודה מקצועית, ולא בדק חלק שהבאת לפני ההרכבה? הוא אמור לעשות זאת בכל מקרה. אם החלק פגום מבפנים, כמובן שאין לו אחריות אלא ליצרן.

המוסכניק צריך לבדוק את החלק שהבאת? או שזו אחריותך?

בכל זאת לא נשכח שאתה קנית את החלק וסיפקת לו אותו.

מי אמור לשאת את עלות הבדיקה? בכל זאת זה זמן מבוזבז.

במקרה והמוסכניק מוכר לך חלק תקול, זו בעיה שלו ושל היבואן שמכר לו.

מי אמור לשלם על האחריות על העבודה הנוספת של המוסכניק, אם הבאת לו חלק לא תקין?

מדובר בעוד זמן שמתבזבז על אבחון פירוק ועוד הרכבה.

זה לא מצב דימיוני אלא דוגמה מהמציאות, לי הייתה חיפושית 1973 אספנות, וקניתי קרבורטור מפירוקיה ברחוב המסגר בת"א, וגם קיט אטמים וטבעות לקרבורטור.

הגעתי למוסכניק (ז"ל) עם החלקים כדי שינקה, ישפץ וירכיב אותו בחיפושית.

זה לקח כמה ימים, והאוטו לא הגיב טוב להחלפה, הוא רעד בסרק, צרך יותר דלק, הוציא יותר פיח ובכללי נראה כאילו הוא משתנק בכל רמזור.

שנינו הבנו שמשהו לא בסדר, והמוסכניק בשיא אדיבותו ורצונו לעזור,

טיפל באוטו שוב ושוב, עד שאחרי שלושה חודשים נפתרה הבעיה.

הקיט שיפוץ שקניתי ברחוב המסגר לא היה באיכות טובה, הגומיות התנפחו והסיכה של המצוף לא אטמה.

אני בדקתי שהקיט מתאים לפני שקניתי, גם הוא בדק לפני שהרכיב, הכל היה נראה מושלם, קיט חדש.

אבל זה לא מנע מהמציאות לטפוח לשנינו על הפנים, עם הצד הכואב.

אני הצעתי לשלם כי אני הבאתי את החלק הבעייתי, ומתוך הגינות הוא לא הסכים לקבל תשלום למרות שהיו כמה וכמה ביקורים וכיוונונים של הקרבורטור,

ויצא ששילמתי עבור קיט חדש שהוא קנה וידע שהוא טוב,

ועוד מחיר סמלי עבור הרכבה וכיוון מחדש עם בדיקת CO.

אם הייתי מתרגז ומתרעם על המוסכניק (ז"ל), ומגיע אליו בגישה שמגיע לי, כי הוא סגר איתי על מחיר עבודה והוא אחראי לה, אז כנראה שהיינו רבים,

והייתי מפספס בעל מקצוע מצויין והגון.

אז מבחינתי "הלקוח תמיד צודק" זו דעה פופוליסטית,

היא לא תמיד נכונה ובטח שלא הוגנת כלפי החברה בה אנו חיים,

לפעמים המציאות יותר מורכבת משחור ולבן.

• אהבתי 1

-

פורסם (נערך)
לפני שעה, BEEKER כתב:

מישהו כאן טען שאי אפשר לשנות דעה?

או שלא ניתן לבטל עסקה?

ברכותיי, זכית בתשובה הפופוליסטית והלא קשורה של היום

לפני 20 שעות, BEEKER כתב:

לפני שעה, BEEKER כתב:

המוסכניק צריך לבדוק את החלק שהבאת? או שזו אחריותך?

בכל זאת לא נשכח שאתה קנית את החלק וסיפקת לו אותו.

מי אמור לשאת את עלות הבדיקה? בכל זאת זה זמן מבוזבז.

מוסכניק צריך לבדוק חלק שהביא לקוח כי הוא בכל מקרה אמור לעשות עבודה מקצועית שעליה הלקוח משלם. לקוח גם משלם את עלות הבדיקה.

לפני שעה, BEEKER כתב:

מי אמור לשלם על האחריות על העבודה הנוספת של המוסכניק, אם הבאת לו חלק לא תקין?

מדובר בעוד זמן שמתבזבז על אבחון פירוק ועוד הרכבה.

מי שפישל.

לפני שעה, BEEKER כתב:

מתוך הגינות הוא לא הסכים לקבל תשלום למרות שהיו כמה וכמה ביקורים וכיוונונים של הקרבורטור,

נראה באמת מוסכניק הגון. הוא הבין אולי שפישל בבדיקת הגומיות או בעבודה שעשה, ולכן לא רצה להפיל את העלות עליך. במקרה של סחורה פגומה, כל העלות לא צריכה להיות על המוסכניק, אלא אולי גם על היבואן. הכל תלוי בפרטיי המקרה.

לפני שעה, BEEKER כתב:

אם הייתי מתרגז ומתרעם על המוסכניק (ז"ל), ומגיע אליו בגישה שמגיע לי, כי הוא סגר איתי על מחיר עבודה והוא אחראי לה, אז כנראה שהיינו רבים,

והייתי מפספס בעל מקצוע מצויין והגון.

אז מבחינתי "הלקוח תמיד צודק" זו דעה פופוליסטית,

היא לא תמיד נכונה ובטח שלא הוגנת כלפי החברה בה אנו חיים,

לא הייתה סיבה לריב. אתה היית צריך לשלם על עבודה סטנדרטית, והמוסכניק היה יכול לדרוש/לתבוע את העסק ברחוב המסגר על הנזקים שנגרמו לו בשל מכירת סחורה פגומה. כך שניכם לא צריכים להפסיד. אבל פשוט יותר להתעסק עם מישהו שהוא לא מהמגזר.

מסכים איתך שהלקוח לא תמיד צודק.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם

המחיר של שעת עבודה זה מדד לשום דבר וכלום. הרבה פעמים זה בלוף שאין קשר בין זמן העבודה האמיתי לבין המחירון של התיקון.

זה קורה גם במוסכי יבואן וגם סתם במוסכים מורשים.

כמה דוגמאות:

אצל אחד היבואנים ברכב שהחזקתי לוקחים על החלפת מסנן מזגן חצי שעת עבודה + מע"מ בפועל זה 2 קליפסים והמסנן שנמצא במקום מאוד נגיש בחוץ אני עושה את זה לבד בפחות מ-2 דקות.

עוד 2 דוגמאות ממוסך שאני עובד איתו שאינו יבואן מהזמן האחרון:

1) החלפת חנוכיית הצתה + פלגים בשברולט תמחור של שעה וחצי עבודה. הייתי עושה לבד אבל אין לי את כל הכלים יש סרטון ביוטיוב לא ערוך של כל תהליך ההחלפה שלוקח 20 דקות בלחץ כולל הסברים תוך כדי ולא נראה שהמכונאי ממש ממהר אבל אם אפשר לתמחר בפי 4-5 אז למה לא.

2) ניגשתי למוסך בעקבות רעידות קניתי לבד תושבות מנוע מקוריות וצירפתי גם משאבת מים חדשה על הדרך כיוון שמשאבה יושבת ממש מתחת לתושבת העליונה שגם ככה מפרקים זה סה"כ עוד 7 ברגים לפרק ולהרכיב על הדרך גג 15 דקות עבודה נוספות כולל הריקון של הנוזל קירור. אבל בחשבונית היה תמחור בנפרד להחלפת תושבות ולמשאבה גם מחיר מלא של החלפה למרות שזה היה על הדרך, אחרי ויכוח קצר עם בעל המוסך הוא חתך את המחיר של החלפת המשאבה בחצי.

ספציפית פה לא שאלתי מראש מחיר על המשאבה רק על התושבות בגלל זה ההפתעה.

בקיצור השעתון עבודה זה יפה אבל אין קשר בינו למציאות ברב המוסכים וצריך תמיד לוודא ולסגור מחיר מראש

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...