Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מטיול בפאריז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלשום חזרתי מטיול של כמה ימים בפאריז (היה מצויין, אם כי קצת קר).

אני אחסוך מכם את הרשמים על האוכל והמוזאונים, ואספר כמה רשמים מוטוריים:

- תצוגת ה F1 של רנו: לרנו יש חנות גדולה למדי ומעוצבת יפה בשאנז אליזה, עם בית קפה בפנים, שבה תצוגה של מכונית ה F1 הנוכחית, חתך של המנוע הנוכחי והרבה תמונות, הסברים וסרטים בנושא F1. למרבה ההפתעה כמעט כל מה שיש בצרפתית, יש גם באנגלית.

בנוסף למכונית הנוכחית עומדות גם שתי מכוניות ישנות - הבנטון רנו של 95 כמדומני, שבה נהג שומאכר והוויליאמס רנו של 93 שבה נהג פרוסט. זו גם בערך המכונית שבה נהרג סנה, רק שאת זה הם 'שכחו' לציין.

בצד עומדת לה מגאן חדשה, שהמכירות שלה הן תכל'ס הסיבה לכל הבלאגן.

שווה ביקור למי שבאיזור. חינם כמובן.

- תצוגת העיצוב של פג'ו בשאנז אליזה - בתוך חנות קצת מוזרה, שלא כל כך ברור למה היא קיימת (מוכרים שם כל מיני צעצועים מעוצבים במחירים מופקעים), עומדת לה הפג'ו 'אספלט', גרסת תצוגה פתוחה מעניינת של 406 (טוסקנה) ו 402 קלאסית עם גג קשיח מתקפל לתוך תא המטען בסגנון פג'ו 206CC. גם פה עומדת לה בצד 307SW, שוב הסיבה לכל הבלאגן.

- קצת מכוניות מעניינות על הכביש:

ב.מ.וו Z4 - מוזרה, קשה לעיכול, אבל בעלת נוכחות מרשימה וחזקה מאד. הרבה יותר טוב מה Z3 שתמיד נראתה לי קיטשית מדי.

- המגאן החדשה - למרות הכל נראית טוב. לוקח לעין קצת זמן להתרגל, אבל בסוף זה נתפס. גם גרסת ה 3 דלתות, העוד יותר מוזרה, נראית טוב ואפילו ספורטיבית.

- רנו ואל סטיס - מיניואן פאר ? ואן סלון ? איכשהו זה עובד. רואים די הרבה מהן.

- רנו אוונטיים - מה לעזאזל הם חשבו לעצמם ? ראיתי רק אחת בכל התקופה שהייתי שם, וכנראה שיש סיבה טובה לכך...

- קטנות ספורטיביות - מעט מאד למרבה ההפתעה. 106/306 ספורטיביות פשוט לא רואים, קליאו ספורט ו 206 S16 בכמויות קטנות. אולי הן פופולאריות יותר באיזורים אחרים. דווקא וולקנים ישנים וחבוטים שרדו.

- פרארי אדומות: 360/355 - המראה, הצליל... כל מילה מיותרת.

- דיזלים - הרבה, המון. כולל משהו שנראה כמו 306 GTI אבל דיזל, אלפא 156 דיזל (עם צמיגים מגוחכים וטאסות) ועוד ועוד.

- אופנועים - הרבה ומכל הסוגים, כולל יצירות איטלקיות מעוצבות שלא מגיעות לארץ.

- אמריקאיות - אין כמעט מכוניות כמובן (קאדילק אחת, PT קרוזר אחת), אבל יש נוכחות יפה לקרייזלר עם מיניואנים וג'יפים. עם כזה היצע של מיניואנים אירופאיים מעולים, צרפתים רבים מעדיפים וויאג'ר דווקא.

התכוונתי להגיע גם למוזיאון המכוניות בלה דפאנס ולא הספקתי. פעם אחרת.

ולסיום הערת אוף טופיק - יש בפאריז מיליון סניפים של מקדונלדס. ואנשים אשכרה אוכלים שם. העיר מוצפת מסעדות מעולות מכל הסוגים ובכל תחומי המחירים, ואנשים אוכלים את הקציצה הרוטטת הזאת... לך תבין.

פורסם

הייתי בפאריז לפני חודשיים וזה בדיוק הדברים שראיתי, בנוסף ל פרארי 575 מדהימה, כזו :

575M_10_copie.jpg

מכוניות משופרות כמעט ואין. כמויות עצומות של טווינגו ופורד קא.

בכלל, החנות של פיג'ו היתה בבנייה שאני הגעתי לשם, זה דבר חדש.

לא נכנסת לחנות של מרצדס לראות את ה 300 SL עם דלתות השחף ?

יותר יפה משער הנצחון.

פורסם

למה חנות חדשה?

הייתי בפריז באוקטובר וגם אני נכנסתי לחנות של פיז'ו בשאנז אליזה.

אפילו קניתי חולצה במחיר מופקע. :D

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
למה חנות חדשה?

הייתי בפריז באוקטובר וגם אני נכנסתי לחנות של פיז'ו בשאנז אליזה.

אפילו קניתי חולצה במחיר מופקע. :D

זה מחיר מיוחד לישראלים מזרחיים שמעמידים פנים שהם אשכנזים יפי נפש.

ואני בטוח שיש שם המון רכבים משופרים, פשוט צריך לדעת מתי ואיפה - סביר

שבאיזורי הבילוי בשעות הלילה, סה"כ התנועה שם בשעות היום היא סיוט לא קטן.

וסחטיין על הפירוט, חיים :mm_yeah:

פורסם

לא ממש, דווקא כשהייתי בפריז באוקטובר (לתערוכה אלא מה...) ראיתי די הרבה מוניות פיז'ו 607 HDI - רעיון לא רע למונית ! ופורשה מכל השנתונים מסתובבות בפריז חופשי !

מה שהכי אהבתי לראות שם היו הפיז'ו 406 קופה שהפריזאים כנראה מאוד אוהבים (להזכירכם, מיצרת בכלל אצל פינינפרינה באיטליה...) - נפוצה מאוד בפריז, נדירה מאוד אצלנו וחבל ...

ניר.

If u have to go - go with a smile

lancia.jpg

• תוכן חדש...