Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורסה OPC לנהג סחי

פוסטים מומלצים

פורסם

נתונים יבשים: חבר מוכר אופל קורסה OPC. קילומטראז׳ נמוך - בין חמישים למאה אלף ק״מ (הוא לא זוכר, האוטו אצל אמא שלו). יד ראשונה. שנת 2013/2014. 

עליי: לא מעניינת אותי ממש נהיגה ״ספורטיבית״. אני לא נהג מדהים, אבל לא נורא. ממוצע כזה. לא סופר חד על ההגה אבל לא עושה שטויות. נוסע מהר יחסית, מגיע ל-150 אם זה מה שהכביש והרכב נותנים. הרכב הקודם שלי היה ידני (יונדאי איי20) אבל אני לא איזה אלוף נהיגה. ממוצע כזה, כבר אמרתי.
צרכים: הרכב מיועד לנסיעות לעבודה - בין עירוניות, מעמק יזרעאל לגליל העליון, פעמיים-שלוש בשבוע, משהו כמו 20000 ק״מ בשנה (פרסמתי כבר בפורום והמליצו לי על וואגיות טורבו כפולות מצמד). חשוב לי שהרכב יהיה אמין וחזק ושיסע היטב בעליות.

שאלות/ תהיות: קראתי שהרכב לא סלחן וזורק זנב בקלות. להיזהר מרכב כזה? הוא מיועד רק לשואפים להיות נהגי מרוצים? כמו כן: מבחינת תחזוקה - הרכב מועד לפורענות? בעייתי במובנים אחרים? מצריך המון תחזוקה (זמן וכסף שאין לי עניין לבזבז)? או שבסופו של דבר זה רכב פשוט שיביא אותי ממקום למקום מהר ובבטחה?

המון תודה לעונים!!

פורסם

האופל קורסה OPC רכב מדליק, יש סאונד, מזיכרוני מדובר ברכב קשיח למדי עם מעט מאוד בודי רול (כמעט ואיננו רוכן עקב היותו קשיח), מספק התנהגות טובה ומהנה אך מנגד פחות נעימה ביום יום.

מידת הצמיגים הייתה ייחודית בזמנו עם חתך צמיג נמוך מאוד מה שתרם לנוחות נסיעה נמוכה, גם הצמיג עצמו היה פגיע יותר מאחרים, לא יודע מה המצב כיום עם המידה המקורית, אבל בעלי רכבים של כאלו היו במעין בעיה כשהיה צריך להחליף צמיגים.

המנוע 1.6 טורבו עם 192 כ''ס נוסע היטב, אך אני לא בטוח בקשר לאמינות שלו.

אם כל אלו לא מרתיעים אותך זו הרפתקאה מעניינת, אחרת אולי הייתי הולך על סופרמיני מטורבתת ואולי נעימה ואמינה יותר כפי שהוצע לך

פורסם

הקורסה opc היא רכב ממוקד מטרה, זהו רכב מאוד מהנה לנהיגה, נוסע נהדר על המסלול וכיף גדול בנסיעות בכבישים מפותלים.

לרכב כזה יש פלוס גדול אם אתה חובב נהיגה וזה מה שאתה מחפש, אם זה לא הכיוון שלך מראש אז המינוסים שלו גדולים על הפלוסים.

המתלים שנועדו למסלול ולאחיזת כביש, קשיחות השלדה שנועדה לשמור על מינימום זויות הטיה בעיקולים וסיבובים, הצמיגים עם החתך הנמוך ולמעשה כל מה שהופך את האוטו ליחודי על המסלול הוא המינוס שלו בחיי היום יום.

מתלים קשים= בורות בכביש מגיעות לך לגב, כביש גלי הופך לרכבת הרים, צמיגים חתך נמוך מעבירים את תחלואי מע"צ ישר לשדלת הרכב, הצמיגים פגיעים יותר בגלל הדופן הנמוכה, ויקרים יותר בגלל המידה.

צריכת הדלק תהיה גבוהה יותר מאשר סיפר מיני "רגועה", 192 סוסים להאכיל זה לא כמו להאכיל 100 איך שלא תסובב את המשוואה, חלקי חילוף נדירים, המנוע הזה לא היה מאוד פופולרי בארץ וגם פה רכב הוא לא רק מנוע, יש הרבה חלקים שיכולים להתבלות או להנזק ויתכן מאוד וגם דברים פשוטים כמו חלקי גומי למתלים לדוגמא יצטרכו להביא לך בייבוא לארץ וזה אומר זמן המתנה במוסך.

המלצה שלי- אם אתה חובב ספורטיביות ונהיגה מהודקת זה אחלה אוטו, אם אתה לא כזה ולא מחפש הרפתקאות אז תוותר על התענוג בלהחזיק חיה כזו.

אם כן הלכת על המהלך הזה תעדכן, ישנה קבוצה של חובבי אופל בפייסבוק ובווטסאפ שיכולים לעזור לך לתחזק וגם להפיק את המיטב מהיצירה הנדירה הזו.

פורסם
בתאריך 18.7.2024 בשעה 23:53, פאטון כתב:

חבר מוכר אופל קורסה OPC. קילומטראז׳ נמוך - בין חמישים למאה אלף ק״מ (הוא לא זוכר, האוטו אצל אמא שלו). יד ראשונה. שנת 2013/2014. 

רק לי הפתיח הזה מעורר מספר תהיות?

• מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...