Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כמה חודשים רוצה לרכוש רכב ראשון. אחרי שעות רבות בפורומים ובפייסבוק די ננעלתי על סיאט איביזה ידנית בשנתונים 2014-2017. תקציב עד 40,000 אבל מעדיף לרדת לכיוון 30,000-35,000 כדי להשאיר יותר כסף לביטוח ותחזוקה. גם סקודה פאביה וייטי אופציות טובות בעיניי אבל הן פשוט יותר נדירות ביד 2.. בחיפוש ביד 2 ראיתי שמנוע 1.4 הכי נפוץ, אחריו 1.2 ו1.0 אני בכלל לא זוכר אם ראיתי. הבנתי שמבחינת כוח וביצועים הסדר הפוך :( ומבחינת אמינות ה1.4 הכי אמינה, אחריה ה1.0 ו1.2 אחרונה.

1. האם הבנתי נכון? בעקרון מעדיף אמינות על פני ביצועים כיוון שאני מקווה להישאר עם הרכב לכמה שנים הבאות.

2. עד כמה ההבדלים בביצועים משמעותיים? מחפש רכב שיסע 140 בביטחון גם עם מזגן ביום חם עם 3 אנשים ברכב (סתם דוגמה) ולא ירד מ100 בעליות (אולי אני חי באשליות שיש חיה כזו בתקציב).

3. מבחינת טיפולים וצריכת דלק, כמה הפערים ניכרים? זה רכב יחסית זול מאוד לכן טיפולים מעט יקרים מתקבלים על הדעת אבל עדיין מעדיף מן הסתם שהתחזוקה תהיה כמה שיותר זולה. גם כמה זה משנה ש1.2 ו1.0 זה טורבו מבחינת אמינות ומחיר טיפולים?

תודה מראש :)

פורסם

ה1.4 יותר אמנה בפער, אמנם פחות חזקה אבל אמינה מאוד ומספיקה גם למהירויות גבוהות וגם לא בזבזנית. 

אפשר לחפש גם פולו זו אחות תאומה כמו הפאביה, אישית לא אהבתי את האיביזה לעומת האחיות בגלל פלסטיקה זולה וחוסר אבזור 

מבחינת מנועי הטורבו אתה צודק בסדר אמינות שרשמת, אבל קח בחשבון שבתקציב כזה במנועי טורבו המגדש והמכלול שלו עשויים להתבלות וזו הוצאה יקרה. 

אם תמצא טורבו ידנית זה כן שילוב מוצלח אבל שים לב שטופל בזמן עם שמן מתאים

פורסם
לפני 18 דקות, nissan1211 כתב:

ה1.4 יותר אמנה בפער, אמנם פחות חזקה אבל אמינה מאוד ומספיקה גם למהירויות גבוהות וגם לא בזבזנית. 

אפשר לחפש גם פולו זו אחות תאומה כמו הפאביה, אישית לא אהבתי את האיביזה לעומת האחיות בגלל פלסטיקה זולה וחוסר אבזור 

מבחינת מנועי הטורבו אתה צודק בסדר אמינות שרשמת, אבל קח בחשבון שבתקציב כזה במנועי טורבו המגדש והמכלול שלו עשויים להתבלות וזו הוצאה יקרה. 

אם תמצא טורבו ידנית זה כן שילוב מוצלח אבל שים לב שטופל בזמן עם שמן מתאים

פולו יש רק GTI או ישנות מאוד ביד 2 ופייסבוק. זה רכב ראשון אז אין לי יותר מדי רכבים להשוות אבל איך הביצועים למשל ביחס לסוזוקי קרוסאובר 2015 או קיה סול 2012? (רכבים שיצא לי לנהוג בהם :) ). נשמע שה1.4 הכי מתאימה לי.

לפני שלוקחים למכון יש דרך לזהות תקלות בסיסיות ומהותיות כשמסתכלים על הרכב? לימדו אותי רק לפתוח מכסה מנוע, לחפש כתמי שמן, לבדוק צבע וגובה שמן ולבדוק תאריך של מצבר.

ותודה על התשובה!

פורסם

קודם כל לדעת שזה גם הרבה מזל וגם איך טיפלו ברכב!

היו לנו במשפחה כמה רכבים עם מנוע ה 1400 ותיבה ידנית ורובם המוחלט הפגינו אמינות טובה חוץ מרכב אחד.

עד היום יש לנו במשפחה פולו שעלתה לכביש ב 2006, ונמצאת בשימוש של המשפחה מאז 2011.

סוס עבודה!

מה שכן, הטיימינג שם לא זול כי זה 2 רצועות וצריך לבדוק מתי החליפו לאחרונה ואם יש ספק - להחליף באופן יזום (החלפה כל 4 שנים או 90 אלף ק"מ כמדומני).

הכי חשוב להשתדל לקנות רכב עם תיעוד טיפולים או לפחות קבלות על חלקים וזה נכון לכל רכב. 

פורסם
לפני 35 דקות, Coronald כתב:

פולו יש רק GTI או ישנות מאוד ביד 2 ופייסבוק. זה רכב ראשון אז אין לי יותר מדי רכבים להשוות אבל איך הביצועים למשל ביחס לסוזוקי קרוסאובר 2015 או קיה סול 2012? (רכבים שיצא לי לנהוג בהם :) ). נשמע שה1.4 הכי מתאימה לי.

לפני שלוקחים למכון יש דרך לזהות תקלות בסיסיות ומהותיות כשמסתכלים על הרכב? לימדו אותי רק לפתוח מכסה מנוע, לחפש כתמי שמן, לבדוק צבע וגובה שמן ולבדוק תאריך של מצבר.

ותודה על התשובה!

הביצועים דומים יותר לסוזוקי קרוסאובר אבל אין דרך לתאר מלבד נסיעה, סדר גודל של רכב משפחתי עם מנוע 1.4-1.6 

כלומר אתה לא תקבל איזה בעיטה של טורבו אבל יש כוח לכל מה שצריך כולל עקיפות ולא תרגיש "עגלה". 

תראה בקצרה שאין נורות בלוח שעונים, שהקלאץ במצב טוב ולא מחליק, העברות הילוכים חלקות, שים לב לרעידות מהרכב גם במהירויות של כביש מהיר. 

תשמע אם יש רעשים מוזרים מהמנוע בנסיעה. 

מערכת בלמים תבלום ותשמע אם יש חריקה ואם הדוושה נמוכה מדי, תראה שהרכב לא מעשן מהאגזוז.

זה בעיקרון בנסיעה, בעמידה תבדוק שמן שהוא לא שחור (חום כהה גם בסדר) , תפתח פקק שמן ותראה שאין בוצה על הפקק או בפנים. 

תראה במיכל עיבוי שהמים צבע ורוד או אדום ונקיים , אם הרכב קר (אך ורק אם הוא קר לגמרי ) אפשר לפתוח פקק רדיאטור ולראות שאין אבנית או צבע מוזר למים. 

דברים של בלאי- צמיגים תראה שאין סדקים ותאריך, חריצים מספיק עמוקים, מצבר תראה תאריך.

לגבי הדגם ספציפית כפי שאמרו יש רצועת טיימינג שצריך להחליף כל 90 אלף אז צריך לוודא שהיא הוחלפה בזמן, וכמובן שטופל בזמן. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 44 דקות, nissan1211 כתב:

הביצועים דומים יותר לסוזוקי קרוסאובר אבל אין דרך לתאר מלבד נסיעה, סדר גודל של רכב משפחתי עם מנוע 1.4-1.6 

כלומר אתה לא תקבל איזה בעיטה של טורבו אבל יש כוח לכל מה שצריך כולל עקיפות ולא תרגיש "עגלה". 

תראה בקצרה שאין נורות בלוח שעונים, שהקלאץ במצב טוב ולא מחליק, העברות הילוכים חלקות, שים לב לרעידות מהרכב גם במהירויות של כביש מהיר. 

תשמע אם יש רעשים מוזרים מהמנוע בנסיעה. 

מערכת בלמים תבלום ותשמע אם יש חריקה ואם הדוושה נמוכה מדי, תראה שהרכב לא מעשן מהאגזוז.

זה בעיקרון בנסיעה, בעמידה תבדוק שמן שהוא לא שחור (חום כהה גם בסדר) , תפתח פקק שמן ותראה שאין בוצה על הפקק או בפנים. 

תראה במיכל עיבוי שהמים צבע ורוד או אדום ונקיים , אם הרכב קר (אך ורק אם הוא קר לגמרי ) אפשר לפתוח פקק רדיאטור ולראות שאין אבנית או צבע מוזר למים. 

דברים של בלאי- צמיגים תראה שאין סדקים ותאריך, חריצים מספיק עמוקים, מצבר תראה תאריך.

לגבי הדגם ספציפית כפי שאמרו יש רצועת טיימינג שצריך להחליף כל 90 אלף אז צריך לוודא שהיא הוחלפה בזמן, וכמובן שטופל בזמן. 

תודה רבה על התשובה המפורטת

לגבי חוויית הנסיעה, הייתי מסתכל על מבחן דרכים או משהו כזה אבל כל מה שמצאתי זה מבחנים של דגמים אוטומטיים או חדשים יותר.

פורסם

אם אתה מחפש ביצועים מנועי ה 1.2/1.0 משמעותית חזקים יותר. ב2015 האיביזה עברה

מתיחת פנים וקבילה לא נוסעים איכותי יותר ואבזור טוב יותר מאשר ה 1.4.

מבחינת אמינות גם מנועי הטורבו בסדר ועלות טיפולים ממוצעת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כשאני רואה את ההשוואות שלך: אני מחזיק בסוזוקי קרוסאובר 1.6 אוטומטית ובארונה 1.0 רובוטית, שזו איביזה מוגבהת, שוקלת כ-100 ק״ג יותר מהאיביזה. עם כל היתרונות של הסוזוקי (בעיקר מרחב פנים) הארונה מאיצה הרבה יותר טוב, וזאת בעליות של חיפה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

אם אתה מחפש ביצועים מנועי ה 1.2/1.0 משמעותית חזקים יותר. ב2015 האיביזה עברה

מתיחת פנים וקבילה לא נוסעים איכותי יותר ואבזור טוב יותר מאשר ה 1.4.

מבחינת אמינות גם מנועי הטורבו בסדר ועלות טיפולים ממוצעת.

אם אני קונה איביזה עם טורבו משנת 2015 שעברה את כל הטיפולים בזמן והבדיקה תהיה תקינה הטורבו אמור להחזיק מעמד עוד כמה שנים? או שבכל מקרה צריך להחליף/לתקן אותו בגלל בלאי שגרתי? אני מנסה להבין אם הביצועים של הטורבו שווים את הירידה באמינות ועלייה בעלות התחזוקה. אם ההבדל בתחזוקה ובאמינות זניח אז אני אלך על הטורבו אבל מבחינתי אמינות (במיוחד ברכב בן 8-9) > ביצועים מטורפים.

לפני שעה, sperial כתב:

כשאני רואה את ההשוואות שלך: אני מחזיק בסוזוקי קרוסאובר 1.6 אוטומטית ובארונה 1.0 רובוטית, שזו איביזה מוגבהת, שוקלת כ-100 ק״ג יותר מהאיביזה. עם כל היתרונות של הסוזוקי (בעיקר מרחב פנים) הארונה מאיצה הרבה יותר טוב, וזאת בעליות של חיפה.

איך הנוחות ואיכות החומרים בסיאט לעומת הסוזוקי?

פורסם

אם זה מנוע 1.0 שעבר את כל הטיפולים בזמן ובשמן בתקן יצרן (חשוב מאוד), אז לדעתי אין מניעה לקנות אותו. מדובר במנוע אמין מאוד בתחזוקה נכונה.

לגבי מנוע 1.2, זה כבר פחות חד משמעי.

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

הטורבו אמור להחזיק לא מעט שנים.

איכות החומרים בסיאט אחרי מתיחת פנים טובה מהקרוס אובר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הקרוסאובר הוצג כרכב להשוואת ביצועים, לא כמועמד לרכישה.

פות"ש, בשאלות שלך חסר מידע, למשל לגבי נסועה צפויה, מאפייני הדרכים או מספר הנוסעים וכמות המטען שתזקק להוביל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 25 דקות, sperial כתב:

הקרוסאובר הוצג כרכב להשוואת ביצועים, לא כמועמד לרכישה.

פות"ש, בשאלות שלך חסר מידע, למשל לגבי נסועה צפויה, מאפייני הדרכים או מספר הנוסעים וכמות המטען שתזקק להוביל.

לשנה הקרובה לנסיעות עירוניות ובין-עירוניות (בערך חצי חצי), נגיד 12,000 בשנה. שנה הבאה אני עוד לא סגור איפה אני אהיה אבל ייתכן שאני אגור בירושלים ושם הנסועה תרד באופן משמעותי ובעיקר תהיה עירונית עם נסיעות למרכז וחזור פעם בשבועיים. לרוב אסע לבד או עם עוד 2 אנשים ומבחינת מטען- לא משהו מיוחד. כרגע בעבודה שלי אני סוחב כמה תיקים אבל אני לא צריך תא מטען גדול במיוחד.

פורסם
לפני 22 שעות, Coronald כתב:

2. עד כמה ההבדלים בביצועים משמעותיים? מחפש רכב שיסע 140 בביטחון גם עם מזגן ביום חם עם 3 אנשים ברכב (סתם דוגמה) ולא ירד מ100 בעליות (אולי אני חי באשליות שיש חיה כזו בתקציב).

אין ספק שמנועי הטורבו 1.0 ו 1.2 יתנו ביצועים טובים ונגישים בהרבה מ 1.4 אטמוספרי. 

אבל הרף שהצבת אני חושב שאפשרי גם ל 1.4. העניין הוא שהרכב יגיע ל 140 יותר לאט. ולגבי עליות במעל 100 זה כמובן תלוי שיפוע אבל בכבישים סטנדרטיים ה 1.4 יעשה זאת אבל עם הרבה בחישה בגיר וטורים גבוהים.

השאלה אם זה מספק אותך או לא...

לפני הרבה שנים היתה לי איביזה ידנית (שנת 1998). 1.6 ידנית. עם  75 כ"ס. עמדה בדרישות שהצבת ללא בעיה רצינית. אני חושב שהמנוע ב 1.4 לא רחוק מזה בכלל.

משתמע מהשרשור שביצועים חשובים לך ולכן אני מציע לך לנסות להתרשם בעצמך מ 1.4 ולראות אם עומדת בדרישותיך. אם אין אפשרות כזו או שהיא תוכיח לך שה 1.4 לא מספיקה אז תתמקד במוגדשים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...