Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני מעוניין לדעת מה הפרוצדורה הכרוכה ברישמת הרכב על בעלים במשרד הרישוי לאחר שהבעלים הקודם ביטל את הבעלות עליו.

באתר משרד הרישוי כתוב "רכב שרישיונו בוטל לא יחודש" אבל באותה נשימה כתוב שאפשר בעזרת עורך דין במידה ולא עבר חודש (אחרי חודש כתוב שצריך אישור ממוסך מורשה)

על פניו זה נשמע שאני יודע במה כרוכה הפרוצדורה, אבל הייתי שמח לעוד פרטים אם מישהו כאן יודע. האם כלול בזה קנס? כמה עורך דין אמור לקחת על זה? מישהו ממליץ על עורך דין שמתעסק בזה? או אפילו אם מישהו יודע בכמה זה עלות מקצה לקצה והאם ישנם קשיים נוספים שצריך להתגבר עליהם?

תודה ענקית על העזרה

פורסם

תהליך לא פשוט ובדרך כלל לא ממש כדאי. 
אתה יודע למה רשיון הרכב בוטל? הורד מהכביש מסיבה בטיחותית או סתם רכב ישן שאתה רוצה להחזיר לאספנות?

החזרת רכב שרישומו בוטל לכשירות
אם ברצונכם להחזיר את רישיון הרכב לכשירות לאחר ביטול רישום הרכב, עליכם להגיש למשרד הרישוי תצהיר חתום על ידי עורך דין, בו מופיע כי הרכב תקין ושלם על כל חלקיו.
יש להגיש את התצהיר תוך חודש מיום הורדת הרכב מהכביש על ידי בעל הרכב הרשום.
אם התצהיר יוגש לאחר יותר מחודש ימים מיום ביטול רישום הרכב, עליכם לגשת לביצוע בדיקה במוסך מורשה על פי תקנה 308, המוסך יצייד את בעל הרכב באישור על תקינות הרכב.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 8 דקות, zaf כתב:

תהליך לא פשוט ובדרך כלל לא ממש כדאי. 
אתה יודע למה רשיון הרכב בוטל? הורד מהכביש מסיבה בטיחותית או סתם רכב ישן שאתה רוצה להחזיר לאספנות?

החזרת רכב שרישומו בוטל לכשירות
אם ברצונכם להחזיר את רישיון הרכב לכשירות לאחר ביטול רישום הרכב, עליכם להגיש למשרד הרישוי תצהיר חתום על ידי עורך דין, בו מופיע כי הרכב תקין ושלם על כל חלקיו.
יש להגיש את התצהיר תוך חודש מיום הורדת הרכב מהכביש על ידי בעל הרכב הרשום.
אם התצהיר יוגש לאחר יותר מחודש ימים מיום ביטול רישום הרכב, עליכם לגשת לביצוע בדיקה במוסך מורשה על פי תקנה 308, המוסך יצייד את בעל הרכב באישור על תקינות הרכב.

הרישיון בוטל בעקבות סכסוך, הקונה לא רצה לעשות העברת בעלות (עזוב שזה טעות מלכתחילה שהרכב היה אצלו לפני שנעשתה העברת בעלות רשמית). 

בכל מקרה, עכשיו כנראה יש לו רצון כן להעביר את הרכב על שמו ולא לשלוח לפירוק והוא מוכן לספוג את התשלום לעורך דין.

אנחנו מנסים אבל להבין מה דרוש לעשות לפרטי פרטים, האם העורך דין רק כותב תצהיר? או הרכב צריך לעבור בדיקה מסוימת על מנת שתצהיר כזה יכתב. 

רשמת תהליך לא פשוט, מה עוד לא פשוט בו? האם יש קנס בנוסף? ברור לי שהמצב הוא בעייתי והיה מוטב מלכתחילה לא להיכנס אליו, אבל זאת הסיטואציה, אנחנו מנסים איך ובכמה כסף אפשר לפתור אותה, או שבאמת עדיף מראש לוותר, להכיר בהפסד ולמכור לפירוק (זה כן רכב ישן, אבל בהחלט תקין ויש לו עוד כמה שנים טובות על הכביש)

פורסם

אף אחד לא עובד בחינם בתחום, לא עורך דין ולא מוסך שצריך לבדוק ולהוציא אישור.

קח בחשבון שבשביל שהרכב בכלל יגיע למוסך לבדיקה , ולפני שעורך הדין יכתוב מילה, צריך לגרור את הרכב למוסך (שיסכים לבצע כזו בדיקה) ורק אחר כך כשיתברר מצב הרכב , כדאי יהיה להפעיל את עורך הדין. 

קח בחשבון שבדיקת המוסך תמצא ליקויים שהמוסך לא יאשר תקינות הרכב אם לא יתוקנו אותם ליקויים ואתה עומד לפני הוצאה שאולי אינה כדאית ביחס לערך הרכב. 
אגב על איזו פנינה מדובר? 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 7 דקות, zaf כתב:

אף אחד לא עובד בחינם בתחום, לא עורך דין ולא מוסך שצריך לבדוק ולהוציא אישור.

קח בחשבון שבשביל שהרכב בכלל יגיע למוסך לבדיקה , ולפני שעורך הדין יכתוב מילה, צריך לגרור את הרכב למוסך (שיסכים לבצע כזו בדיקה) ורק אחר כך כשיתברר מצב הרכב , כדאי יהיה להפעיל את עורך הדין. 

קח בחשבון שבדיקת המוסך תמצא ליקויים שהמוסך לא יאשר תקינות הרכב אם לא יתוקנו אותם ליקויים ואתה עומד לפני הוצאה שאולי אינה כדאית ביחס לערך הרכב. 
אגב על איזו פנינה מדובר? 

עזוב אותך כל הסיפור הזה מביך אותי כבר ככה חחחח, אני לא זה שרוצה להחזיר את הרכב לכשירות תהיה בטוח, אני רק יצאתי מטומטם מהקצה השני ואני מנסה לפתור פה סכסוך.

אני לוקח אותך צעד אחורה רגע (קודם אודה לך על התגובות), לא עבר עדיין חודש מרגע ביטול הבעלות, על פניו לפי איך שזה נראה צריך רק תצהיר מעורך דין, או שכבר עכשיו צריך לגרור למוסך ולהוציא אישור ממנו? עוד דבר, הרכב עדיין עם טסט לעוד חודש וחצי. וכמובן לא אמרתי לרגע שמישהו עובד בחינם, מתחילת הפוסט רוב השאלות שלי היו בנוגע לכמה זה יעלה.

תודה על המשך הדיון 

פורסם

נוטוריון עולה בערך 700 שקל + מע״מ 
לא יודע לגבי עלויות מוסך.

https://notary-israel.com/notary-confirmation/

https://notary-israel.com/notary-fees/

פורסם (נערך)

לא ראיתי בתקנה שדרוש נוטריון. ופחות מחודש לא צריך מוסך (מה שכן, ייתכן שיהיה קצת קשה למצוא תור מיידי -כדי שלא יעבור חודש- במשרד הרישוי)

אני מכיר עורך דין שיכול לעשות תצהיר ב-50 ש"ח. תבוא אליו עם התצהיר מוכן ותחתים אותו.

אין לי ניסיון עם זה אבל תמיד אומרים שזה סיפור מסובך וכדומה - מסקרן אותי מה יכול להיות מסובך במשהו שהליך הסדרתו מעוגן מפורשות בתקנה - אולי צריך אחד שיעשה את זה וישתף את כולנו...

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

כן לא ברור בכלל למה אומרים שההליך כל-כך מסובך (במסגרת החודש כמובן). גם רושמים ואומרים לך לא ניתן לחדש רשיון שבוטל, וכאילו מתייחסים לאפשרות שכן באותיות קטנות קטנות. נורא מוזר כל הסיפור, אכן גם לבטל רשיון ולנסות להחזיר אותו בתוך פחות מחודש גם כן מאוד מוזר, אבל עובדה יש מקרים כאלה חחח

פורסם (נערך)

כמה זמן עבר מהביטול?

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...