Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לקבל עצות ברכישת רכב יד שניה. אני עייף מחיפושים ברשת ומאתרים עם מידע "יבש"/"מטעם".

נתחיל מזה שאני רגיל שנים לנסוע בסקודה אוקטביה מנוע 1400 טורבו (רכישה במגרשים בטרייד אין מליסינג) אבל עלויות הטיפול גדלו מאוד וגם בא לי רכב עם ישיבה "גבוהה".

הרכב ישמש רק אותי (אשתי לא נוהגת והילדים כבר עזבו את הקן) בעיקר לנסיעה לעבודה (רחובות-אשדוד) ובעיר.

הקריטריונים שלי:
- מנוע חזק (150 כ"ס)

-רצוי גיר רובוטי (יש לי ניסיון חיובי מהאוקטביה)

- ישיבה גבוהה יחסית למשפחתי סדן (האם זה אומר ג'יפון?)

- אמינות ועלות טיפולים סבירה

- צריכת דלק יחסית נמוכה (12-13 ק"מ לליטר לפחות) אבל לא מנוע חשמלי/היברידי (נוסע רק 17 אלף לשנה מול עלויות החלפה/ביטוח סוללה)

- בגז' יחסית גדול (מעל 450-500 ליטרים) עם  הגדלה בקיפול מושב אחורי

- נסיעה נוחה ושקטה

- רכב עם "שוק" טוב.

- תקציב שלי : 100-110 אלף ₪ . רוצה שנתון 2021 לפחות

החיפושים שלי ברשת הובילו אותי לקיה ספורטג' דגם בנזין , גיר רובוטי , אורבן טופ.

האם הבחירה טובה? יש דיווחים על בעיות עם הרכב/דגם הזה?

האם ניסאן קשקאי בחירה טובה (קראתי על בעיות במעבר גיר?. האם השוק שלו טוב?).

יש עוד הצעות/טיפים?

אגב, אני מוכר סקודה אוקטביה אמבישיון 2017, 149 אלף ק"מ, במצב טוב.

תודה!

פורסם (נערך)

הדרישות שלך הובילו אותי לסיאט אטקה/ סקודה קארוק / פולקסוואגן טוראן,  כולם עם מנוע 1.5.

כי למעשה אתה מחפש אוקטביה גבוהה.

לגבי קיה ספורטאז' טורבו בנזין 1.6 וגיר רובוטי ( או יונדאי טוסון עם אותם מנוע וגיר): 

פחות חסכוני, עלויות תיקוני הגיר גבוהים יותר מאשר ברכבי VAG .

חוץ מזה, גם עונים לדרישות.

אם הדרישה לגודל הבגאז' תרד לאיזור ה 400 ליטר, תשקול סקודה קאמיק/ סיאט ארונה מנוע 1.5, כי אין לך צורך בגודל של כל הרכבים שהוזכרו, תקבל רכב זריז יותר וחסכוני יותר, גם פחות יקר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עם הארונה גם מנוע הליטר יהיה מספק מאוד, בוודאי בנהיגה בשטח מישורי (אם כי אין לה שום בעיה גם בעיר הררית כחיפה). אני מניח שהאחיות מבית סקודה ופולקסואגן יהיו דומות.

ובמאמץ לא גדול תוכל לרכוש ארונה חדשה מהסוכנות. אמנם 15 אש"ח מעל תקציבך, אבל עם 3 שנות אחריות ותוכל לשמש אותך יותר שנים. 

אם הבגאז' קריטי קיימת הסקודה סקאלה עם אותו מנוע, אבל היא לא גבוהה. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עברתי מאוקטביה 1.5 דור 3 לאטקה לפני 3 חודשים.

ממליץ לך לחפש קארוק 1.5 בעיקר בגלל שהקארוק מרגישה יותר סקודה.

יש בה יותר תאי אחסון פנימיים, איכות תא הנוסעים גבוהה יותר והמולטימדיה איכותית יותר.

פורסם

גם אני עשיתי את אותו המעבר, אוקטביה 1.5 אמבישיין לאטקה 1.5 סטייל, מעט מוקדם יותר. בניגוד לקודמי לא מזהה פערי איכות ופרקטיות בין האוקטביה לאטקה, למעט הבדלי איבזור זניחים ( אין מטריה ואין רשתות לתא מטען באטקה ), מאידך הגיר מכויל טוב יותר והנסיעה שקטה יותר. המוטילמדיה אחרת, מספקת אולי פחות נתונים אבל לא הייתי קורא לה נחותה, ודאי לא בפרמטרים החשובים לי לפחות, כמו איכות החיבור לרשת וקליטת ה FM העדיפות. לגבי תאי אחסון פנימיים לא מזהה הבדל, דווקא בדלתות יש לדעתי יתרון לאטקה. אשר לקארוק, היא עדיפה מבחינת אבזור, רכה יותר בנסיעה, אבל על חשבון ניתוק יחסי כמובן יקרה יותר. האטקה היא ג'יפון מאוד מרשים בכל הנוגע ליכולות דינמיות,  ( הכל יחסי כמובן מדובר בג'יפון ) ודאי יחסית לספורטאז' ( 1.6 טורבו ) שגם אותה אני מכיר לא רע, זו מרגישה כבדה, מסורבלת ומנותקת מהכביש באופן כמעט מטריד.

פורסם

האטקה אצלי שנה וחצי, עברה בינתיים טיפול ראשון בעלות 700 ש"ח. האוקטביה שימשה כרכב צמוד ולכן אין לי מושג ירוק על עלויות. הואיל ומדובר על מכניקה זהה, מעריך שמדובר באותן עלויות פחות או יותר. מאידך צריכת הדלק גבוהה יותר באטקה, מעריך ב 10 אחוז. לא יודע אם בגלל המשקל והמבנה הגבוה והקובייתי, או הכיול הנמרץ יותר לגיר, אולי שילוב של השניים.

פורסם

בדוק עלויות ביטוח. הואגיות נהנות מביטוח יחסית זול, הקוריאניות והיפאניות יקרות - אבל זה כלל אצבע, ועליך לבדוק לתנאים האישיים שלך ולדגם הספציפי שאתה בוחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...