Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

החברה שלי העניקה לי מניות, RSU.
אני יודע מתי התחלתי לעבוד.
אני יודע מתי קיבלתי מייל שמודיע "הענקנו לך מניות... זה יופיע בחשבון הברוקר שלך בתוך 3 שבועות".
בחשבון הברוקר שלי מופיע לי Award date לכל מניה שקיבלתי. די תואם את תקופות ההענקה שלי, אבל אני לא יודע אם זה התאריך שיקבע כמה מס אשלם.

אם יש מישהו שמבין בזה ויוכל להסביר אודה לו מאוד. יש לזה משמעויות כספיות לא מועטות.
הברוקר שלי הוא Schwab.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה מה שאני יודע.

הברוקר הוא שוואב, אבל אמור להיות נאמן ישראלי כמו esop. אם יש לך נאמן, אמור להופיע לך אצלו התאריך הקובע.

בכל מקרה אתה אמור לחכות לפחות שנתיים, גם אם המניות מבשילות קודם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 דקות, פינדר כתב:

אשמח להסבר,

קיבלתי RSU בחלוקה ל-3 שנים, החלק הראשון משתחרר בעוד כחודש

למה לחכות שנתיים ?

פורסם
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

זה מה שאני יודע.

הברוקר הוא שוואב, אבל אמור להיות נאמן ישראלי כמו esop. אם יש לך נאמן, אמור להופיע לך אצלו התאריך הקובע.

יש לי מסמך ממנו שמופיע לי אותו תאריך הענקה כמו בשוואב, אז נהמר שזה זה ונקווה לטוב.

פורסם (נערך)

@phpclub

אם אתה מוכר לפני שחלפו שנתיים, אתה משלם על כל התמורה מס הכנסה, לפי גובה המס השולי שלך.

אחרי שנתיים זה מתחלק:

על כל מה שמתחת למחיר ההענקה משלמים לפי מס שולי.

על כל מה שמעל משלמים מס רווחי הון, 25%.

נגיד שקיבלת rsu ומחיר ההענקה (מחיר המניה הממוצע בזמן ההענקה) הוא 100$.

אם אחרי שנה תמכור ב200$, תשלם מס שולי על כל ה200$ (כפול מספר המניות כמובן).

אם אחרי שנתיים תמכור ב200$, תשלם:

1. מס שולי על ה100$ הראשונים.

2. 25% מס רווחי הון על ה100 הנוספים

עוד נקודה לקחת בחשבון:

במכירה של כמות גדולה של מניות, יש סיכוי שתעבור את רף ההכנסה השנתי של כ700 אלף שח (לא זוכר מה המספר העדכני) ואז תחויב ב:

1. הגשת דוח שנתי

2. מס יסף של 3% על כל ההכנסות שמעל הסף

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

חידשת לי, תודה.

אף אחד לא טרח לספר לי את זה, הייתי בטוח שברגע שזה מפשיר אני משלם מס הכנסה מלא בתלוש (כך עושים לנו עם תוכנית ESPP) ומרגע זה כל רווח נוסף זה מס רווחי הון.

איך מתבצע בפועל ניכוי המס ? ע"י הנאמן מהמניות עצמן ? ע"י המעסיק דרך התלוש ?

מה קורה אם המניות מופשרות ואני עובר לחברה אחרת ?

אותה שאלה לגבי מס רווחי ההון, אני צריך למלא הצהרה או שגורם כלשהו מנכה את זה ברגע שאני מממש ?

פורסם

ניכוי המס מתבצע על ידי המעסיק בתלוש. גם מס ההכנסה וגם מס רווחי ההון, אתה לא צריך לעשות כלום חוץ מלקבל את הכסף לחשבון.

אם עברת למעסיק אחר - RSU שהפשירו הם מניות לכל דבר והם רכושך. אתה יכול להעביר אותם לתיק מנוהל אצל ברוקר אחר, או למכור אותן ולהתחשבן עם מס הכנסה בדו"ח השנתי על הרווח וההפסד. אני מניח שהנאמן לא ישבור את הראש וינכה מס מקסימלי במקור, אתה תקבל את זה חזרה +ריבית כשתגיש את הדוח למס.
אם אתה עובר את התקרה שמחייבת דיווח למס, אתה ממילא מגיש דוח שנתי כל שנה, אז שם אתה מפרט את הכנסותיך ממכירת מניות ואת המס שנוכה לפי טופס 106 שלך, בגדול לא אמור להיות צורך לשלם מס נוסף. אם יש לך הפסד, אתה יכול לקזז אותו מרווחי ני"ע אחרים אם יש לך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, פינדר כתב:

במכירה של כמות גדולה של מניות, יש סיכוי שתעבור את רף ההכנסה השנתי של כ700 אלף שח (לא זוכר מה המספר העדכני) ואז תחויב ב:

1. הגשת דוח שנתי

חבר טוב שמכר באחת ההנפקות לפני כמה שנים לא ידע שזה קיים, וקיבל קנסות של עשרות אלפי שקלים + זימון לבירור במס ההכנסה.

האמת שקצת חבל שאנשים רלוונטיים בחברות רלוונטיות לא מסבירים לעובדים מה, כמה ולמה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 שעות, elibaba כתב:

אם עברת למעסיק אחר - RSU שהפשירו הם מניות לכל דבר והם רכושך. אתה יכול להעביר אותם לתיק מנוהל אצל ברוקר אחר,

יצא לך לעשות את זה? אני לא בטוח שזה אפשרי.

במקום העבודה הנוכחי שלי הנאמן מנכה מס מכסימלי במכירה והמעסיק מחשב את המס האמיתי ומחזיר לי את ההפרש, בשכר של החודש העוקב.

יצא לי בעבר למכור rsu אחרי שכבר עזבתי את החברה. במקרה הזה הנאמן הוריד לי מס מכסימלי ובסוף השנה הגשתי טופס להחזר מס וקיבלתי את ההפרש ממס הכנסה.

לפני 36 דקות, יבגניפ כתב:

האמת שקצת חבל שאנשים רלוונטיים בחברות רלוונטיות לא מסבירים לעובדים מה, כמה ולמה.

אצלנו יש הרצאה בנושא פעם בכמה שנים. 

יש פה כל מני דברים שאנשים לא יודעים ומשלמים מיסים סתם, או מסתבכים עם מס הכנסה שלא לצורך.

נגיד יש אופציה שנקראת release.

אם קיבלת rsu ב100$ ואחרי שנה המניה ירדה ל50.

אם אתה אופטימי לגבי העתיד של המניה, אתה יכול לבצע release. שזה אומר למכור ולהמשיך להחזיק.

ככה אתה משלם מס שולי לפי 50 ומכאן והלאה אם המניה תעלה, תשלם רק 25%.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 26 דקות, פינדר כתב:

אתה יכול לעשות את זה על מה שהבשיל או על הכל?

אם זה על מה שהבשיל זה זהה בעצם למכירה וקניה עצמאית מחדש של המניות של אותה חברה.
אם זה על הכל זה כבר סיפור אחר וחבל שלא ידעתי על זה, זה בעצם אומר לקבע שער הענקה חדש.

פורסם

ברור שרק על מה שהבשיל.

לפני כשעה, farkash7 כתב:

זה זהה בעצם למכירה וקניה עצמאית מחדש של המניות של אותה חברה.

נכון. זה רק מפשט את התהליך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

אם קיבלת rsu ב100$ ואחרי שנה המניה ירדה ל50.

אם אתה אופטימי לגבי העתיד של המניה, אתה יכול לבצע release. שזה אומר למכור ולהמשיך להחזיק.

ככה אתה משלם מס שולי לפי 50 ומכאן והלאה אם המניה תעלה, תשלם רק 25%.

האם ברגע ביצוע הrelease אתה צריך לשלם מס שולי על המניות שעשית להן release?

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...