Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שמעתי שאפשר להגיע להסדר עם התביעה, איך זה עובד? מתי אפשר להגיע להסדר.

ובכלל, איך כדאי לגשת?

המעשה היה כך:

שוחחתי בנסיעה ע"י דיבורית. אלא שהחזקתי את המכשיר בשתי אצבעות תוך כדי שהיד אוחזת בהגה.

ציטוט

תקנה 28

28.   (א)  נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה.

תק' (מס' 2)  תשס"ח-2007

(ב)  (1)   בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב –

(א)   לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית;

(ב)   לא ישלח או יקרא מסרון (s.m.s);

השאלה אם אפשר לטעון שסיבת התקנה ש"לא יאחז בטלפון קבוע או נייד" היא מחמת "נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון". ואני כן החזקתי את ההגה בשני ידיים. גם השוטר מודה בזה.

הערעור למשטרה לא התקבל וביקשתי בקשה להישפט.  הגיע הזמנה למשפט. לא כ"כ שווה לי להזמין עו"ד. השאלה מה אני יכול לעשות את המקסימום שלי.

עריכה אחרונה על ידי יאיר הצעיר
פורסם
לפני 6 דקות, אלעדית כתב:

מבחינה משפטית, תקנה 28(ב) עומדת בפני עצמה ואינה קשורה לתקנה 28(א).

כך שאם זו הטענה שלך די חבל על הזמן.

מאחלת לך הצלחה

אבל יש עם מי להגיע להסדר או שחייבים לבוא להישפט מול השופט?

פורסם

שמעתי שיש דברים שנסגרים במסדרונות (למשל הסדר טיעון שמתקן את כתב האישום ל-28(א) ואז קיבל קנס של 1000 ש"ח ללא נקודות).

אבל זה לא מניסיון אישי (ב"ה) ואני לא רוצה להטעות, נחכה למומחים שיבואו ויסבירו...

• רעיון טוב! 1
פורסם

אתה יכול לנסות ליצור קשר עם התביעה שמנהלת את התיק שלך. לפני המשפט לעשות זאת קשה עד בלתי אפשרי. אפשרות נוספת זה לכתוב מכתב למזכירות בית המשפט (יש פרטי כתובת בהזמנה לדין שקיבלת). סביר יותר זה להגיע מוקדם בבוקר המשפט ולפגוש את התובע במקום , לנסות להגיע להסדר או להודות באשמה במעמד ההקראה ולבקש התחשבות מהשופט.

• רעיון טוב! 2

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, fatboy1340 כתב:

סביר יותר זה להגיע מוקדם בבוקר המשפט ולפגוש את התובע במקום

כמה זה מוקדם בבוקר? הזמינו אותי ל9:00 בבוקר.

לפני שעתיים, אלעדית כתב:

(למשל הסדר טיעון שמתקן את כתב האישום ל-28(א) ואז קיבל קנס של 1000 ש"ח ללא נקודות)

איך אפשר לשנות ל28 א' אם לא הזזתי ידים מההגה?

עריכה אחרונה על ידי יאיר הצעיר
פורסם
לפני 3 דקות, יאיר הצעיר כתב:

כמה זה מוקדם בבוקר? הזמינו אותי ל9:00 בבוקר.

איך אפשר לשנות ל28 א' אם לא הזזתי ידים מההגה?

סיפרתי סיפור שהיה. לא בטוח שרלוונטי אליך...

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

ב 9 מתחיל הדיון. כדאי להגיע לקראת 8, מקסימום תמתין קצת.

תוכל לעלות את הדוח לכאן, אולי אפשר לאתר כשלים שיעזרו לך.

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340

פורסם

ישבתי בשבוע שעבר בביהמ"ש לתעבורה ומלא תיקי טלפון נסגרו באי החזקת ההגה בשתי ידיים "עקב קשיים ראייתיים". הקנסות אבל היו מעל 1000 ש"ח.

פורסם
לפני שעתיים, 2pac כתב:

ישבתי בשבוע שעבר בביהמ"ש לתעבורה ומלא תיקי טלפון נסגרו באי החזקת ההגה בשתי ידיים "עקב קשיים ראייתיים". הקנסות אבל היו מעל 1000 ש"ח.

בדיוק לזה התכוונתי. כנראה שזו הקומבינה להימלט מנקודות.

זה היה גם למי שבא בלי עו"ד?

פורסם
לפני 8 שעות, 2pac כתב:

הבעייה שלי היא שהוסרטתי כשאני מודה לשטר שהיה לי טלפון. והוא שואל אותי למה החזקת את הטלפון, ועניתי אין לי תשובה. 🙄חבל!

פורסם
לפני 6 שעות, אלעדית כתב:

זה היה גם למי שבא בלי עו"ד?

היה אחד שהגיע בלי עורך דין והשאר נסגרו בין התובעת לסנגורים.

התובעת הבינה שהנקודות לא שוות כלום כי המשטרה לא אוכפת את הפסילות של משרד הרישוי.

פורסם
בתאריך 16.1.2024 בשעה 16:31, 2pac כתב:

המשטרה לא אוכפת את הפסילות של משרד הרישוי.

מה זאת אומרת?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

קיימים מספר גורמים שפוסלים רשיון נהיגה: קצין משטרה, בית משפט,רשות הרישוי. במחשב המשטרתי לרוב מופיע מי הגורם הפוסל. בעוד שמערכת בתי המשפט מסונכרנת עם המערכת המשטרתית, המערכת של רשות הרישוי לא כל כך. לכן בדרך כלל נהג שנעצר על ידי שוטר ומתגלה כפסול נהיגה על ידי רשות הרישוי, יישלח לדרכו בברכת " לך סדר את עניין הפסילה מול הרשות".  כבר יצא לי להתקל לא פעם בנהגים שמופיעים כפסולי רשות רישוי במחשב, למרות שבפועל כבר השלימו מזמן את חובותיהם והציגו אסמכתאות לכך. זו הסיבה שהמשטרה מעדיפה לא להתעסק עם זה כדי לא להציק לנהגים לחינם

• מבאס 1
  • מעניין 3

פורסם
לפני 17 דקות, fatboy1340 כתב:

קיימים מספר גורמים שפוסלים רשיון נהיגה: קצין משטרה, בית משפט,רשות הרישוי. במחשב המשטרתי לרוב מופיע מי הגורם הפוסל. בעוד שמערכת בתי המשפט מסונכרנת עם המערכת המשטרתית, המערכת של רשות הרישוי לא כל כך. לכן בדרך כלל נהג שנעצר על ידי שוטר ומתגלה כפסול נהיגה על ידי רשות הרישוי, יישלח לדרכו בברכת " לך סדר את עניין הפסילה מול הרשות".  כבר יצא לי להתקל לא פעם בנהגים שמופיעים כפסולי רשות רישוי במחשב, למרות שבפועל כבר השלימו מזמן את חובותיהם והציגו אסמכתאות לכך. זו הסיבה שהמשטרה מעדיפה לא להתעסק עם זה כדי לא להציק לנהגים לחינם

סתם סקרנות: "יצא לך להיתקל"- בכובעך כ...?

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...