Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הגשם שיורד עכשו מעלה לי את הנושא 

הרכב הוא סוזוקי קרוסאובר.

מידות הצמיגים הן 205/50/17 89 v.

מידה לא זולה ליצרנים הטובים.

עקב קרע , זוג הקדמיים הוחלפו לפני כשנה למישלין פרימאסי 4 פלוס.

האחוריים הן דאנלופ spfm800 תאילנדי 

ייצור מתחילת 2019 .

קניתי את האוטו איתם כך שאינני יודע בדיוק כמה נסעו , מעריך כ 50000 ק"מ .

הם נראים טוב , אין סדקים ואין יובש.

אני מרגיש שהאוטו אוחז היטב.

אינני מרגיש דחיפות להחליף את האחוריים אבל 5 שנים בכל זאת ...

אני מעדיף להצמד למידה המדוייקת שברשיון הרכב ולכן עלו לגמר אם אחליט להחליף :

זוג קלבר - כ950 שקל.

זוג גודייר - כ1100

זוג מישלין - כ1300.

נוסעים בערך 16 / 17 אלף בשנה , נוהגים רגוע 

בבית יש חנייה מקורה אך בעבודה לא .

רעש הוא חשוב , אורך חיים פחות חשוב .

האוטו לא שקט ואינני יודע כמה db לפה או לשם ישנה משהו 

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם

לפני שבועיים החלפתי רביעייה ברכב דומה, לא היה לי זמן לחפש כי היה לי פנצ׳ר ובכל מקרה תכננתי להחליף את הרביעייה שהגיעה לגיל 4, ירדתי לפנצ׳ריה הסמוכה לביתי שנפתחת מוקדם בבוקר.  קניתי רביעיית Falken ZE 310 (קוד יותר גבוה, זה מה שהיה במלאי), עלו 550 ₪ ליחידה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כמו שאמרתי אני מעדיף להצמד להוראות יצרן ואני לא בלחץ זמן . אין פאלקן עם קוד משקל 89

האם אתה מחליף בגלל גיל 4 בלי קשר למצב הצמיג בפועל ?

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם (נערך)

אם אתה לא מרגיש בעיות מיוחדות, לדעתי אפשר למשוך עוד עונה-שתיים.

אם אתה מרגיש צורך להחליף, אישית הייתי בוחר בזוג זהה לאלו הקדמיים. לשמור על האיזון. אם ההחלפה תתבצע בקרוב, הייתי מתקין את החדשים מקדימה ואת הקדמיים מעביר לאחור. מעין רוטציה שכזו, למרות הדעה הרווחת להתקין את החדשים מאחור (הקדמיים יחסית צעירים).

קח בחשבון שצמיג חדש עשוי להיות קצת חלקלק, בעיקר ברטוב, עד שתעבור איתו כמה מאות בודדים של ק"מ.

אגב, לא בטוח שגם הצמיגים האחרים יהיו זמינים עם קודים 89V. אלא אם כבר בדקת ישירות בצמיגיה וראית במו עיניך.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 דקות, zvigolden כתב:

כמו שאמרתי אני מעדיף להצמד להוראות יצרן ואני לא בלחץ זמן . אין פאלקן עם קוד משקל 89

האם אתה מחליף בגלל גיל 4 בלי קשר למצב הצמיג בפועל ?

1. עוד לא היו לי צמיגים שלא הצריכו החלפה אחרי 3-4 שנים. זה מתאים גם מבחינת נסועה, נוסע סביב 12,000 ק״מ בשנה. במקרה הנוכחי היה פנצ׳ר חמור (הצמיג ירד ללחץ אפס תוך דקה-שתיים, ולקח איזה 20-30 דקות לנפח אותו עם משאבה קטנה ללחץ שיאפשר נסיעה של 200 מ׳ לשטח אופקי עד שה-TPMS שוב הראה לחץ כמעט אטמוספירי), והיתה גם שחיקה אסימטרית. כיוון פרונט בוצע כעבור מספר ימים.

2. היה לי תכנון להחלפה יזומה, אבל כאמור, היה פנצ׳ר וההחלפה הפכה דחופה. לא היה לי הזמן הדרוש לחיפוש צמיגים, נסעתי מוקדם בבוקר לפנצ׳ריה הקרובה, שלשמחתי גם נפתחת ב-7:30, כך שב-8:40 כבר הייתי במשרד (אחרי נסיעה של חצי שעה או טיפה יותר).

אגב, הצמיגים הקודמים היו Goodyear EfficientGrip, הייתי מרוצה מהם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, Tom_22 כתב:

אם אתה לא מרגיש בעיות מיוחדות, לדעתי אפשר למשוך עוד עונה-שתיים.

אם אתה מרגיש צורך להחליף, אישית הייתי בוחר בזוג זהה לאלו הקדמיים. לשמור על האיזון. אם ההחלפה תתבצע בקרוב, הייתי מתקין את החדשים מקדימה ואת הקדמיים מעביר לאחור. מעין רוטציה שכזו, למרות הדעה הרווחת להתקין את החדשים מאחור (הקדמיים יחסית צעירים).

קח בחשבון שצמיג חדש עשוי להיות קצת חלקלק, בעיקר ברטוב, עד שתעבור איתו כמה מאות בודדים של ק"מ.

אגב, לא בטוח שגם הצמיגים האחרים יהיו זמינים עם קודים 89V. אלא אם כבר בדקת ישירות בצמיגיה וראית במו עיניך.

לא בדקתי בצמיגייה אבל המישלין הנוכחיים הם 89 v ולפי אתרי הצמיגים , יש גם לקלבר ולגודייר

קודים אלו

פורסם

בפער הכספי הזה הייתי לוקח מישלין. הם גם כנראה יהיו השקטים ביותר. 

אגב, לא מדובר על 5 שנים מאז ההרכבה אלא הייצור. לכן, מכיוון שציינת שמצבם בסהײכ טוב, הייתי שוקל לדחות את ההחלפה לסוף הקיץ הקרוב. 

פורסם

אני הייתי מושך עוד עונה ואז מחליט.

בכל מקרה אם תחליט להחליף, במידה שהגודייר הם מדגם EfficientGrip Performance (ולא איגל ספורט) - הייתי בוחר בהם בלי למצמץ.

ברכב הקודם נעלתי את הגודייר שנים רבות והם לא אכזבו, כשבחרתי לנסות את הפרימסי 4+ של מישלין התאכזבתי מאוד,  בעיניי הם הרבה פחות טובים.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

מהמעט ניסיון שיש לי עם פאלקן הם ממש אחלה (במידה ויש את המידה שלך)

יש לי צמיג דומה או זהה בסטוניק החלפתי לגודייר אייגל, לא מרגיש שום הבדל ביחס קונטיננטל שכפולים במחיר שהוא החליף.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אישית הייתי מחליף ומתקין פרימסי 4, צמיג מצוין וגם שיהיה זהה לקידמיים.

למרות שהfm800 סביר לגמרי (רק התאילנדי, התורכי גרוע) שלך כבר זקנים וכנראה שקיים חוסר איזון דיי רציני בין האחיזה של הקדמיים והאחוריים, זה עלול לגרום להיגוי יתר שאתה לא מצפה לו. נהג טוב וזהיר כנראה לא יגיע לזה אבל הכל יכול להיות...

גם לא ברור לי איך הצמיגים שלך לא מראים סימני יובש, היה לי את הדאנלופ האלה ואחרי פחות משלוש שנים כבר הופיעו סימני יובש (אפילו בטסט העירו) והורגשה ירידה באחיזה בתנאים רטובים, וזה ברכב שכמעט ולא חונה בשמש.

פורסם (נערך)

כשיש ספק אין ספק.

צמיגים ישנים על הציר האחורי נשמע הרבה יותר מסוכן מעל הציר הקדמי. מתכון להיגוי יתר.

ככלל, עדיף שכולם יהיו מאותו סוג.

פעם קניתי רכב משומש עם רביעיית fm800 די חדשים, אחרי שבועיים החלפתי אותם כי זה היה אחד הצמיגים הגרועים שנתקלתי מבחינת אחיזה.

הצלחה בטסט אינה ערובה לצמיג תקין, הם פוסלים הרבה אחרי הזמן שכבר ממש היה צריך להחליף.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני מסכים שמעבר טסט אינו ראייה לתקינות הצמיגים.

מאידך , אינני מרגיש שום בעיית אחיזה

כל כוונתי בפתיחת השרשור היא האם להחליף בגלל שעברו 5 שנים מייצור הצמיג.

בעבר היו לי ברידג'סטון שהחלפתי לאחר 6 שנים ו90000 ק"מ .

אחזו היטב , לא היו יבשים , עברו טסט והחלפתי רק בגלל גיל , אלא שאז המידה היתה 195/65/15 ובמידה זו מוצאים זוג טוב ב600 שקל .

המידה שיש לי היום יותר יקרה ולכן אני מתלבט.

• אהבתי 1
פורסם

כתבתי לך - השגתי את הפאלקן ב-550 ש"ח ובקוד יותר גבוה - וזה בצמיגיה שכנראה לא מהזולות (אבל השירות טוב נראה מקצועי. למשל - תיקון פנצ'ר עולה 70 ש"ח, אבל בלי סימון בגיר אלא עם איזון תקני).

פורסם (נערך)

ZE310 (אבל עם קוד 93W) נמכר ב-415-500 ישירות דרך היבואן, במידה של פותה"ש. בצמיגיות צריך להיות אפשרי יותר בזול.

לפני 3 שעות, zvigolden כתב:

אינני מרגיש שום בעיית אחיזה. 

כל כוונתי בפתיחת השרשור היא האם להחליף בגלל שעברו 5 שנים מייצור הצמיג.

את הבעיה, אם יש, תרגיש במצב קיצון.

בפורום הרוח היא שצמיגים בני 4 ומעלה, בתנאים הרווחים בארץ, דינם להיות מוחלפים.

יחד עם זאת, אני חושב (וכותב שוב) שבמקרה שלך אתה יכול לחכות עוד קצת. כשההצדקה לכך בגדול היא מתיאורך את המצב. אגב, הדנלופ המדוברים מייצור תאילנדי כנראה בסדר ועדיפים מהטורקי (בדומה למה שהיה עם הגודייר אפישנטגריפ, טורקי מול אירופאי).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תוכן חדש...