Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

שנה חדשה החלה ואיתה חישוביה. 

מעבר לאפיקי החסכון שיש לנו (קרן השתלמות ותוכניות החסכון לשני הילדים ובנוסף מספר מניות שאת ההשקעה אני מנהל בעצמי), אני חושב שאוכל להפקיד כל חודש לתוכנית חסכון ארוכת טווח סכום שבין 1500-2500. העניין הוא שאני לא מעוניין שירד ממני בהוראת קבע סכום זהה, אלא שאוכל להפקיד כל סכום שארצה כתלות ביתרת הע"וש. זמן החסכון מעל 5 שנים, כרגע המחשבה היא לרכוש נכס נדל"ן במדינה אחרת. 

האם יש קופת גמל להשקעה שמאפשרת לי הפקדה גמישה כזו ושמאפשרת לי גמישות בהוצאת הכסף?

תודה

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אפשר בקופת גמל להשקעה להעביר סכום קבוע בהוראת קבע, או להעביר איזה סכום שבא לך מתי שבא לך עד לתקרה.

הייתי מציע לך משהו אחר דווקא - תפזר.

קח סתם לדוגמה או קופת גמל להשקעה או איזה מוצר אחר שאתה תפקיד אליו סכום קבוע בהורא  קבע (איזה מספר מינימלי שאתה בטוח שיהיה לך כל חודש) ואת ההפקדות ה"יוצאות מהכלל" תסגור באפיק אחר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 שעות, hans כתב:

אפשר בקופת גמל להשקעה להעביר סכום קבוע בהוראת קבע, או להעביר איזה סכום שבא לך מתי שבא לך עד לתקרה. - זה דווקא מצוין לי, אם ישנה אפשרות כזו אז הבעיה לדעתי נפתרה

הייתי מציע לך משהו אחר דווקא - תפזר.

קח סתם לדוגמה או קופת גמל להשקעה או איזה מוצר אחר שאתה תפקיד אליו סכום קבוע בהורא  קבע (איזה מספר מינימלי שאתה בטוח שיהיה לך כל חודש) ואת ההפקדות ה"יוצאות מהכלל" תסגור באפיק אחר.

מודגש בירוק.

האם כדאי להשקיע בקופת גמל מחקה מדד S&P500 לזמן החסכון שרשמתי, כ-5 שנים ומעלה?

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם (נערך)

אני האחרון שימליץ למישהו מה לעשות עם הכסף שלו... אין לי מושג ולא רוצה להכשיל אף אחד.

ספציפית בנוגע לקופת גמל להשקעה - זה מה שיש לי, כמה שהן על בסיס הוראות קבע ואחרת שמדי פעם אני מזין בכסף. התקרה השנתית היא בערך 70,000, בקיצור, מתאימה לסכומים שהזכרת פה.

בקיצור, פנה לסוכן.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 46 דקות, Shmulik_Miata כתב:

תשאל את עצמך עד כמה אתה צריך את הכסף בעוד 5 שנים.

מה יקרה אם בעוד 5 שנים תגלה שאתה מופסד? האם זו תהיה מכה קשה, או שתוכל להמשיך להפקיד עוד 5 שנים, מתוך תקווה שיהיה תיקון?

רק אתה יכול לענות על זה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, Shmulik_Miata כתב:

מודגש בירוק.

למה לא פשוט לקנות תעודת סל על המדד מדי חודש בסכום שאתה רוצה? כמובן בתיק השקעות עצמאי, עם עמלות נמוכות משמעותית מבנק ומקופת גמל להשקעה (שהיתרון שלה הוא מיסוי במשיכה בפנסיה, לא משהו שנראה רלוונטי לסיטואציה שאתה מתאר).

אין באמור להגיד שהשקעה במדד S&P500 היא כדאית לתקופה הזאת, אבל אם הגעת למסקנה שכן אז האלטרנטיבה הישירה טובה יותר, להערכתי.

• אהבתי 1
פורסם

אני מחזיק חשבון נוסף שאליו אני זורק את העודפים ופעם בכמה זמן כשמצטבר מספיק סוגר את הכסף באפיק הרלוונטי לאותה התקופה בהתאם לייעוד.

דואג תמיד להשאיר בו סכום נזיל לקטסטרופות לא מתוכננות (מקרר שמת, צינור שהתפוצץ ומחייב שיפוץ וכו').

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

דואג תמיד להשאיר בו סכום נזיל לקטסטרופות

סכום כזה כדאי לשים בקרן כספית. גם נזיל וגם צובר קצת ריבית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בשביל כמה עשרות שקלים בחודש מעדיף אותו בעו"ש.  נכון שכלכלית זו טעות אבל על נוחות משלמים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

תודה חברה,

אני אנסה לקבל גם ייעוץ מהסוכן שעובד עם החברה בה אני עובד, אולי נתחיל להפקיד בקרוב.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

בשביל כמה עשרות שקלים בחודש מעדיף אותו בעו"ש.  נכון שכלכלית זו טעות אבל על נוחות משלמים.

אתה ילד גדול ואני בטוח שאתה יודע מה שאתה עושה.

הנחתי שסכום שמיועד לקטסטרופה הוא יותר מכמה עשרות שקלים. העברה\משיכה בקרן שיקלית היא עניין של דקה באפליקציה של הבנק. ללא עמלות בכלל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

משאיר סדר גודל של 10,000-15,000.

אשתי לא תסתדר עם זה ודווקא כשאני אהיה הכי עמוס שבעולם היא תרצה שאוטפל בזה. בגלל זה שווה לי לוותר על התשואה הזו.

פורסם
לפני 6 שעות, פינדר כתב:

אתה ילד גדול ואני בטוח שאתה יודע מה שאתה עושה.

הנחתי שסכום שמיועד לקטסטרופה הוא יותר מכמה עשרות שקלים. העברה\משיכה בקרן שיקלית היא עניין של דקה באפליקציה של הבנק. ללא עמלות בכלל.

הוא התכוון שהרווח הוא כמה עשרות שקלים, לא הקרן.

ולגבי "עניין של דקה", לא יודע. אצלי הכסף נצפה בעו"ש אחרי יומיים לפחות (כספית שקלית בימי מסחר רגילים, לא סופ"ש)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
בתאריך 4.1.2024 בשעה 08:43, hans כתב:

אני האחרון שימליץ למישהו מה לעשות עם הכסף שלו... אין לי מושג ולא רוצה להכשיל אף אחד.

ספציפית בנוגע לקופת גמל להשקעה - זה מה שיש לי, כמה שהן על בסיס הוראות קבע ואחרת שמדי פעם אני מזין בכסף. התקרה השנתית היא בערך 70,000, בקיצור, מתאימה לסכומים שהזכרת פה.

בקיצור, פנה לסוכן.

גם לי יש כזאת, במנורה, כל חודש נכנס סכום קבוע, שתמיד קיים בעובר ושב, ובסוף שנה אפשר להפקיד סכום גדול, עד תקרה של 70 אלף, והכסף נזיל.

אצלי זה על מחכה מדד 500 כל השנים, לטווח הארוך זה השתלם לי.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 19 שעות, Shmulik_Miata כתב:

אני אנסה לקבל גם ייעוץ מהסוכן שעובד עם החברה בה אני עובד, אולי נתחיל להפקיד בקרוב.

קח בחשבון כי זהו סוכן פנסיוני ולא יועץ. המשמעות היא שהוא מקבל עמלות מחברת הביטוח על הפניית לקוחות/ פתיחת חשבון בחברת הביטוח.

כלומר, יש לא מעט מקרים בהם סוכני הביטוח דואגים לכיסם ומפנים אותך לחברה שתיתן להם עמלה רווחית. הם פחות דואגים לך ולרווח שלך בתור לקוח.

לפני 12 שעות, avargel כתב:

ולגבי "עניין של דקה", לא יודע. אצלי הכסף נצפה בעו"ש אחרי יומיים לפחות

הטיפול בקניה/ מכירה של קרן כספית- לוקח זמן קצר (אפילו פחות מדקה).

הכסף נמצא זמין בחשבון בנק לאחר כ-2 ימי עסקים (הניירות נמכרות בסוף יום עבודה של הבורסה ועוד יום עבודה עד שהכסף נמצא בחשבון).

• תוכן חדש...