Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בקניית רכב ראשון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לעזרה בקניית רכב ראשון!

אני נהגת יחידה, ורוצה רכב לנסיעות בעיר ולפעמים מחוץ לעיר. 

התקציב שלי הוא עד 50,000, וחשוב לי בטיחות וצריכת דלק נמוכה.

ראיתי המלצות על טויטה יאריס (בתקציב שלי מדובר על רכב בין השנים 2012 - 2017 תלוי בנתונים), או יונדאי i20. אשמח לדעת אם יש עוד רכבים שכדאי לבדוק? וכן מה צריך לשים לב שהולכים לבדוק רכב יד שניה?

תודה!

פורסם (נערך)

אלו בהחלט אופציות טובות, אפשר גם ספייסטאר וסוויפט. אם כי יש לשים לב שבשנתונים נמוכים חסרה בטיחות אקטיבית.

מה בודקים -

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי topop
  • אהבתי 1
פורסם

להבנתי הנסועה (קילומטראז') הצפוי לא גדול, כך שנושא צריכת הדלק לא כל כך קריטי. 

כדי שהרכב יהיה חסכוני בכסף חשוב שיהיה אמין, והדגמים שהוזכרו עד כה נחשבים לכאלה.

הוזכרו אמצעי בטיחות אקטיביים - לא כל כך רלוונטיים במקרה שלך כי החלו להופיע בסביבות 2016 בדגמים יותר מאובזרים, אם כי חלחלו מהר מאוד גם לדגמים הבסיסיים. אבל כנראה שמדובר בשנים ודגמים שמעבר לתקציבך.

שתי הערות:

1. למדי היטב את המדריכים שקישר @topop.

2. האם התקציב שציינת הוא כללי או שהבאת בחשבון הוצאות נילוות? כי עלייך להביא בחשבון עוד הוצאות לא קטנות - "יישור קו" כלומר השלמת טיפולים ותיקונים כמו החלפת שמן, החלפת מצבר או צמיגים או כל מיני תיקונים קטנים שצפויים ברכב בן 8 +/-. ההוצאה בהחלט יכולה להגיע לכמה אלפי שקלים, תלוי במצב הרכב (תוכלי לנסות לקזז חלק מסכום זה במו"מ על מחיר הרכב, אבל התוצאה תלויה בכישורי המו"מ שלך ושל המוכר). כמוכן להביא בחשבון ביטוח שעלול להיות יקר אם את צעירה ונהגת חדשה, והוצאות שוטפות - דלק, טיפולים שוטפים, תיקונים לא צפויים, רישוי שנתי וכו'. אני כולל בהוצאות אלה גם את ירידת הערך - אותו סכום שעליך לחסוך לקראת החלפת הרכב בעוד כמה שנים.

שיהיה בהצלחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התשובות!

@sperial לגבי השאלה השניה ששאלת - לא לקחתי בחשבון הוצאות נילוות. האם הכוונה היא שמתי שקונים רכב יד שניה חייבים לעשות את הישור קו המדובר, או שאלו תיקונים שככל הנראה אצטרך לעשות עם הזמן?

ומבחינת בטיחות האם ספייסטאר וסוויפט נחשבים גם הם לבטיחותיים?

תודה!

פורסם

תלוי ברכב ובמצבו.

אם הרכב מטופל היטב ואת מקבלת תיעוד טוב תוכלי להמשיך את שגרת הטיפולים. אבל אם, למשל, המצבר ישן או הצמיגים יבשים או שחוקים תרצי להחליפם, וזו הוצאה של 2,000-3,000 ש״ח. טיפולים שוטפים במנוע כמו החלפת שמנים יעלו בין כמה מאות לאלפי ש״ח בודדים, תלוי מה נדרש.

לגבי בטיחות - יש ארגון אירופי שעורך מבחני בטיחות , קרוי EuroNCAP. בדקי באתר את דוחות המבחנים לדגמים הרלוונטיים  שימי לב לשלושה דברים:

1. בדרך כלל רכבים נבדקים בתחילת חיי הדגם. הדרישות עולות עם השנים, אז יש קושי להשוות ציון מ-2013 לציון מ-2016.

2. אל תסתפקי בספירת כוכבים, קראי את ה-PDF המצורף שבו מפורטים הממצאים.

3. שימי לב לאבזור הבטיחות בדגם שנבדק, האבזור ברכב שתרכשי עשוי להיות שונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפעמים אין עשור קו, או שהוא מינימלי בכזה תקציב.

הייתי בודק שברולט ספארק ברמות אבזור lt+ או ltz הבכורה. מאובזרות, זריזות, נוחות נסיעה די טובה וגיר רציף מעולה לעיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי חברים, 
אני אחרי קניית רכב הראשון, אבל אם אפשר, אני רוצה קצת עזרה בקניית רכב שני.

אני מחפש 
אמין
זריז
חסכוני 
לא יקר (עד 30.000)
אני בא משברולט קוז 2010, קניתי את הרכב במחיר זול, אבל הרכב מורט עצבים, אני בנאדם אם קוץ בין הישבנים, ואני לא סובל את הרכב שלי, זה רכב איטי למות.
אני מחפש משהו יותר מהר וחסכוני, לא צריך הרמה של BMW או מרצדס, אבל משהו שיאיץ מרמזור לרמזור, ועל הכבשי מהיר.

אשמח לעזרכם 

פורסם

נא לפתוח פוסט משלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...