Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב ,סיטרואן c4 nfu מנוע 1600 שנת 2009 אצלנו 5 שנים ומרוצה מאוד מטופלת מאוד עם 90,000, בזמן שהרכב מונע יש נזילה לא קטנה מאזור המכסה של הפילטר שמן , יש לציין שהוחלף פילטר מקורי ושמן לפני חודש , שאלתי במוסך אם החליפו גומייה אמרו שכן , מה הפתרונות ? להחליף מכסה ? צריך להחליף שוב פילטר ושמן חדש ?תודה - מצורף צילום עם חץ באדום שם מתמלא שמן ונוזל20230907_235211.thumb.jpg.dd1da426da25dfd9c598e5af89895035.jpg

פורסם

להחליף מכסה ולוודא שבמוסך סוגרים עם ידית מומנט על 25 נ"מ.

המכסה שלך של sofima מה שאומר שהוא יחסית חדש, לכן לדעתי הוא נוזל נטו כי עיוותו אותו במוסך.

מכסה חדש כזה עולה בארץ סביב ה 250-300 שח. בעליאקספרס מכסה זהה עולה סביב ה 50.

פורסם

תבדוק כמה דברים.

1. האם המכסה סגור ומהודק לפי המלצות הייצרן ?

2. לפרק את המכסה ולבדוק שהאטם לא נקרע בזמן הידוק המכסה.

3. לבדוק שהמכסה לא נסדק.

4. לפעמים מוסכניק שלא מבין מרכיב גם 2 אטמים. בדוק שמותקן רק אטם אחד.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני יכול לפתוח לבד לראות לפני שאגרור למוסך? המוסך 3 קמ מרחק אפשר לנסוע ככה ? לא חסר שמן בדקתי ,אם אני פותח ומחזיר חזרה ובודק לא ישפך שמן ?

עכשיו אני רואה שהחליפו לי מכסה שמן לפני שנתיים באמת שעלה 450 ש"ח לפני עבודה , בטח מקורי 

פורסם
לפני 7 דקות, ציטי כתב:

אני יכול לפתוח לבד לראות לפני שאגרור למוסך? המוסך 3 קמ מרחק אפשר לנסוע ככה ? לא חסר שמן בדקתי ,אם אני פותח ומחזיר חזרה ובודק לא ישפך שמן ?

במידה והפילטר עומד יישפך מעט שמן שנמצא במסנן.

אתה יכול בהחלט לנסוע למוסך במידה ולא חסר שמן בצורה משמעותית והדליפה של השמן ממכסה הפילטר קטנה.

פורסם
לפני 38 דקות, ציטי כתב:

אני יכול לפתוח לבד לראות לפני שאגרור למוסך?

כן, יש לך בוקסה 27 וידית מומנט?

אפשר גם לנסוע למוסך ככה.

לפני 39 דקות, ציטי כתב:

אם אני פותח ומחזיר חזרה ובודק לא ישפך שמן

לא. כמה טיפות מהפילטר עצמו אולי.

בכל מקרה אם אתה מחזק תוודא לחזק לפי מומנט, למרות שמהנסיון שלי לרוב סוגרים חזק מדי ולא הפוך.

פורסם

אם יש לך בוקסה וידית מומנט ובסוף צריך להחליף את המכסה, תקנה מכסה בעצמך ותחליף בבית.

ככה אתה יודע שאתה סוגר במומנט המתאים וגם יהיה זול יותר.

פורסם

המכסה הזה זה מחלה ב NFU.

בזמנו ב206 כמעט תמיד לקראת מועד החלפת השמן (אחרי שנה) הגומיה התחילה לנזול והשמן התחיל לטפטף.

החלפתי מכסה למקורי חדש ומן הסתם פילטרי השמן שהחלפתי היו מקוריים והקפדתי לסגור ב25nm ועדיין לעיתים לקראת מועד החלפת השמן התחילה נזילה.

היו פעמים שהנזילה הייתה דיי משמעותית ונאלצתי להחליף גומיה ופילטר על המקום לכן תמיד החזקתי איתי פילטר מקורי ספייר בבגאז :)

נ.ב המכסה של SOFIMA לטעמי הוא לא המקורי, המקורי הוא של PURFLUX. מק"ט מקורי: 1103L7.

ROOONEEYY

פורסם
לפני 55 דקות, Ooga כתב:

בכל מקרה אם אתה מחזק תוודא לחזק לפי מומנט, למרות שמהנסיון שלי לרוב סוגרים חזק מדי ולא הפוך.

האמת שאצלי ברכב יש גם קרב מסנן ומכסה מפלסטיק ואני תמיד סוגר בכוח היד. חצי או רבע סיבוב נוסף לאחר שמרגישים שהמכסה נוגע בבית המסנן.

פורסם

אין יותר פורפלוקס למקט הזה, המקורי זה סופימה.

מנסיון עם שלושה רכבים עם nfu, שניים מהם זהים לזה של פותש - אין בעיות נזילה או הזעה בכלל בין טיפול לטיפול.

לפעמים כדאי לחזק מספר ימים אחרי הטיפול כשהרכב חם, זה יוסיף עוד רבע סיבוב באותו המומנט.

פורסם
לפני 47 דקות, ציטי כתב:

כן יש לי בוקסה וידית , תודה על העזרה, לפחות אראה רושם ראשוני אם סדוק או גומייה קרועה או לא יושבת טוב 

אם אתה רוצה לקנות מכסה חדש של ייצרן OEM תזמין מהקישור המצורף.

המחיר כולל משלוח בסביבות 120 שקלים למכסה איכותי.

https://cars245.com/en/item/vaico-V220128-cover-oil-filter-housing/

https://cars245.com/en/item/meat-doria-91695-oil-filter-housing-cap/

פורסם

עדכון : הייתי במוסך שהחליף פילטר שמן , פתח ,אמר כנראה הגומייה יבשה , כלומר הגומייה לא הוחלפה עם הפילטר הקודם כנראה , דרשתי שיזמין  פילטר מקורי אליו וייקח משם את הגומייה , ואכן רואים שהגומייה החדשה יושבת טוב ועם יותר בשר , סגר ואין נזילה ,כמובן שהזכרתי לו לסגור במומנט 25 , הייתי נוכח במקום ,אין כמו מראה עיניים , תודה לכם על העזרה 

השארתי את הפילטר הישן  (הוחלף לפני חודש ) 

• תוכן חדש...