Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה נסיתי למסור כמה פרטים משומשים כגון שני מקררים, שידה וכו'. 

פרסמתי בקבוצות מסירה ובאתר אגורה. 

קודם כל, אני מפעם לפעם מוסר דברים וכל עוד מדובר במשהו קטן שאפשר לסחוב ביד ולהוביל באוטו רגיל, לא הייתה שום בעיה. פונים, באים, לוקחים, אומרים תודה וזהו. 

אבל עם הדברים הגדולים שצריכים סבלים וטנדר או משאית, היו בעיות שהורידו לי כל חשק לתרום ולמסור דברים.

רשמתי במודעה מידות מדויקות, עדיין אנשים שואלים אם אפשר להוביל באוטו רגיל. מה בעיה לקחת מטר ולהבין שאי אפשר?

אנשים מתקשרים, קובעים מועד איסוף. נשמעים רציניים, אז אני אומר לאלו שפונים אחריהם שלא רלוונטי.

אבל אלו שקבעו, כנראה קודם קובעים ורק אז מבינים שאין להם רכב מתאים. לא באים ולא טורחים להודיע. היא כמה כאלה. 

היה אחד שאמר שאין לו רכב ושאל האם אני יכול להביא לו את המוצר עד הבית מרחק של איזה 40 דקות נסיעה.

בסוף הגיע מישהו עם רכב פרטי קטן, לקח את השידה ורק אז הבין שלא יכול להוביל אותה ברכב (המידות רשומות במודעה). הגיע ללא כלים, נתתי לו מברג ועזרתי קצת לפרק. בשלב מסויים ויתרתי, לדעתי הוא שבר אותה בפירוק. 

למקררים בכלל לא מצאתי מי שיקח, למרות כמה  פניות. כנראה ברגע שאנשים מבינים שצריך לשלם למישהו על הובלה וסבלות, הם לא מעניינים. אז למה פונים בכלל? 

אחרי הרבה פניות סרק, אנשים שלא קוראים מה כתוב במודעה, אנשים שקובעים ולא באים, אנשים שמבקשים ממני עזרה בפירוק וסבלות ושואלים האם אני יכול להביא את המוצר שאני תורם אליהם הביתה, ירד לי קצת החשק לתרום דברים.

אז איך תורמים נכון בלי להתבאס?

• אהבתי 3

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עשיתי את זה עם הרבה פרטים פחות שווים, את היותר שווים רציתי למסור למישהו שזקוק להם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

כשתדע, תספר לי.

בוואטספ השכונתי מספר מישהו שלאביו נשבר הטלפון והוא צריך טלפון.

אותו בחור לעיתים קרובות כותב, מי יכול לתת לו מוצרים כאלה או אחרים. מכיון שברור שמישהו בקשיים הצעתי לו מכשיר סמסונג שברשותי דגם A מדור קודם.

ואז הוא מבקש שאני יגיע אליו!

כתבתי לו בפרטי והסברתי,  שאני מטפל באימא סיעודית ושאין לי אפשרות לעזוב אותה לבד.

ואז הוא מנסה להתפשר איתי, שנפגש באמצע הדרך, הוא גר בשכונה אחרת וקשה לו להגיע אליי. (נ.ב - יש קו אוטובוס מהרחוב שהוא גר ועד פתח הבניין בו אני גר).

שוב אני מסביר ומזכיר, למה אני לא יכול לצאת מהבית.

והוא מתעקש ומנסה לקבוע איתי בנקודה שהיא 1/3 מהבית שלי 2/3 מהבית שלו.
כתבתי לו, שלא ייטרח להגיע אליי, שהטלפון כבר לא למסירה.

היה לי עוד מוצר ביתי למסירה, ואז למרות שיש תמונות והסבר שכתבתי, פונים אליי ושואלים אם יש לי מוצר כזה בצבע אחר.

אנשים הזויים.

מאז בכללי, אני מעדיף לזרוק ובכלל לא להתעסק עם אף אחד.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם (נערך)

ווצאפ שכונתי.

לבוא לקחת, בלי משא ומתן.

אין תגובה או יש רק ליצנים בתום שבוע - מורידים ליד הפח.

לבוקי - באופן אישי מה שהייתי עושה במקומך זה קובע התנהלות אחרת למוצרים הגדולים. לשאול רק בשכונה/משפחה, בלי פרסומים בקבוצות המוניות מבחינה גיאוגרפית, ומעבר די מהיר לפח אם אין תגובה.

בנוגע לשידות/ארונות וכו' - זה תלוי איך השידה בנויה - אבל אפשר לנקוט בשיטה הבאה:

1. לצלם אותן במצבן המורכב.

2. לפרק לבד.

3. רק אז להציע למסירה.

כך אתה חוסך על הדרך מקום ...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 3
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למה ללכת רחוק

היו כמה פעמים שהצעתי בפורום דברים למסירה ולא נאספו

היה לפני כמה שנים בחור (מהפורום) שבא לקחת שולחן עבודה גדול עם מדפים מובנים, אני פירקתי הכל והוא הגיע לא מוכן להעמסה

נתתי לו (ועזרתי לו להרכיב) גגון שרכשתי ב 300 שח כדי שיוכל להוביל את זה על הגג, הבטיח שיחזיר - מאז לא ראיתי את הגגון.

בדר"כ כשאנשים רואים משהו שהם רוצים למסירה, הם יוצרים קשר, אבל כשצריך לפנות זמן ו/או לעשות מאמץ ללכת לקחת, אנשים דוחים ודוחים ודוחים, עד שאין ברירה, ואז הם מוותרים כי לא נוח להם להגיע.

(לצערי זכור לי שגם אני חטאתי כך פעם) 

אבל כדי לאזן ,מוכרח לציין שיש גם אנשים רציניים שבאו מתי שאמרו שיגיעו.

• אהבתי 1
  • מבאס 4
פורסם

אולי לנסות למסור לעמותות, סיכוי גדול יותר שבגלל שהם מקבלים באופן תדיר מוצרים דומים הם יודעים במה זה כרוך ויש להם גם מתנדבים מובילים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Buki כתב:

או זה פשוט: אם אין יכולת לסנן את האנשים, אז לא תורמים. 

״חינם״ מושך אנשים מזן מסוים, וזה בדיוק הזן שלא בא לך להתעסק איתו.

רוצה לתרום? שים מחיר סמלי שיסנן אנשים מסוימים, וכשיגיע האדם הרציני תגיד לו ״סתם שמתי מחיר, שמור את הכסף ושיהיה לך בכיף״. 

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 4

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אתר אגורה זה מכה.

גם אני חוויתי בזבוז זמן עצום בגלל חוסר הרצינות של אנשים שם.

הפתרון הוא רק מסירה בשכונה.

אם זה דרך קבוצת וואצפ, או אפילו להשאיר בחוץ ואם מישהו לא אוסף תוך יום, אז זה הולך למחזור/זבל/איסוף עירייה.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

ברוב המדינות והערים 'אצלנו' במערב אירופה יש שירות של העירייה שאפשר לתאם איסוף של מוצרים גדולים אם אתה מתכוון לזרוק. מניח שגם בישראל זה קיים.

התחלתי להשתמש בשירות הזה גם עם מוצרים תקינים לגמרי אחרי שפרסום במחיר סביר גרר אפס תגובות, ופרסום במחיר סמלי או למסירה הביא אליי כל מיני בני דודים שניסו להלחיץ ולעשות עליי סיבוב כאילו אני עוד חייב להם כסף על הטרחה. הם לא ידעו שנפלו על ישראלי במיל' עם נסיון, אבל עצם ההתעסקות בחווייה גרם לי לאבד כל חשק להמשיך. בסופו של דבר אני עובד בהייטק ומרוויח יפה בדיוק כדי לא להתעסק עם הסחל'ה הזה. לצערי החברה בה אנו חיים היום לא מעריכה מוצרים ישנים שאפשר לתקן ולהמשיך להשתמש בהם, כך שאתה נותר עם השוליים שרק מאמללים את חייך ונענש על היוזמה.

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

ברוב המדינות והערים 'אצלנו' במערב אירופה יש שירות של העירייה שאפשר לתאם איסוף של מוצרים גדולים אם אתה מתכוון לזרוק. מניח שגם בישראל זה קיים.

קיים.

כל שבוע עוברת משאית של העיריה ואוספת את זה, יש יום ושעה מוגדרים לכל שכונה ולכל רחוב. 

אבל משם זה הולך למזבלה/מחזור.

המוצרים שמסרתי היו מוצרים תקינים במצב עבודה מצויין, לא היה צריך לתקן שם כלום ולכן היה חבל לי לפנות אותם בדרך הזאת...

וואלה, אם אתה עובד בהייטק אז גם אני עובד בהייטק...איזה קידום😁

• מצחיק 1

פורסם

כשיש מוצר תקין...

היה לי מיקרוגל מכני תקין, חדש עם האריזה והכל. הורדתי אותו למטה, והנחתי ברחוב קצת ראשי, ושמתי עליו פתק בולט וגדול שהמיקרו תקין.

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

מוריד את המוצר לרחוב, מפרסם פוסט עם תמונה בקבוצה הזו ומקווה שמישהו יבוא לאסוף.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 1 דקה, DareDevil כתב:

מוריד את המוצר לרחוב

כמו שכתבתי, לא הייתה לי שום בעיה עם מסירת מוצרים שאפשר לסחוב ביד.

אבל לדוגמא מקרר קצת קשה מאוד לסחוב ולהוריד לרחוב, אני ציפיתי שמי שיגיע לקחת אותו (תקין ולא ישן מידי, עובד מצויין) לפחות יעזור לי להוריד אותו. 

• תוכן חדש...