Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

פיג'ו 208 ידנית 2014 עברה 75000 ק"מ, 1200 אטמוספרי מטופלת כמו שעון בחלקים מקוריים בלבד. 

עברה טיימינג יזום לפני כשנה. 
האוטו אצלי כ 3.5 שנים.

לאחרונה נדלקה נורת Check Engine ובסריקה התקלה שהממיר לא תקין.

עכשיו ההתלבטות: 

ממיר חליפי - 2600 שקלים כולל עבודה ומע"מ. 

מקורי - כמעט פי 2 מזה. 

השאלה- האם החליפיים שווים משהו? או שרוב הסיכויים שהם יתקלקלו מהר? 

אשמח לתשובה *מבעלי ניסיון בלבד* ובלי תגובות לא קשורות לנושא.

תודה רבה. 

פורסם

מנסיון שלי עם מאזדה לאנטיס - רק מקורי, חליפי נהרס לי חודש אחרי גמר האחריות

כמובן לבדוק איך נהרס הממיר - אצלי כתוצאה מהצתה לא תקינה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם ההמלצות במוסכים מתמחים בPSA כשהייתי, הייתה רק מקורי. עם החליפי אתה תחזור לסיבוב שני די מהר.

פורסם

עם ניסיון בסוזוקי - רק מקורי, חכול להיות מפירוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מי קבע שהממיר לא תקין?

אם הקביעה הזאת הגיעה לאחר קריאת קוד בלבד מבלי לבצע בדיקה מעמיקה לאמת - תחליף מכונאי.

אני נתקל ביותר מדי מוסכניקים שרואים את הקוד P0420 ומראים ללקוח "הנה תראה, כתוב ממיר קטליטי" ומיד קובעים שיש להחליף ממיר, ללא כל בדיקה נוספת.

הקוד אמנם קשור לממיר, אך ממש לא טוען כי הבעיה בו, הקוד עולה ברגע שיעילות הממיר יורדת ב25% או יותר,

לא הממיר ולא המחשב יודעים מה מצב הממיר, החיישנים לפני ואחרי לוקחים מדידות וקובעים עפ"י התוצאה,

כך שאם אחד החיישנים תקול, או החיווט, או הקונקטור שלהם - התוצאה שגויה - מדווח על ממיר תקול למרות שהוא לא

אצלי ברכב היה כשל ברכיב שלא קשור לממיר, אך הוא גרם להגברת צריכת הדלק עד למצב של הדלקת קוד P0420, החלפת הרכיב הלא קשור פתרה את הקוד.

• רעיון טוב! 3

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 9 שעות, yairw כתב:

מי קבע שהממיר לא תקין?

אם הקביעה הזאת הגיעה לאחר קריאת קוד בלבד מבלי לבצע בדיקה מעמיקה לאמת - תחליף מכונאי.

אני נתקל ביותר מדי מוסכניקים שרואים את הקוד P0420 ומראים ללקוח "הנה תראה, כתוב ממיר קטליטי" ומיד קובעים שיש להחליף ממיר, ללא כל בדיקה נוספת.

הקוד אמנם קשור לממיר, אך ממש לא טוען כי הבעיה בו, הקוד עולה ברגע שיעילות הממיר יורדת ב25% או יותר,

לא הממיר ולא המחשב יודעים מה מצב הממיר, החיישנים לפני ואחרי לוקחים מדידות וקובעים עפ"י התוצאה,

כך שאם אחד החיישנים תקול, או החיווט, או הקונקטור שלהם - התוצאה שגויה - מדווח על ממיר תקול למרות שהוא לא

אצלי ברכב היה כשל ברכיב שלא קשור לממיר, אך הוא גרם להגברת צריכת הדלק עד למצב של הדלקת קוד P0420, החלפת הרכיב הלא קשור פתרה את הקוד.

בכללי דבר פשוט שמכונאים (רבים מהם) לא מבינים או לא רוצים להבין (בשביל גזל)

זה שהמנוע והמחשב שלו לא יכולים לכסות את עשרות אלפי הרכיבים שיש ברכבים ואלפי הרכיבים הנעים ! הקודים הם רק הערכה והם שם בשביל לתת לך מיקום והכוונה ולא פיתרון

זה שכבות, ככל שיש יותר מידע אתה תתקרב יותר לתקלה, הקודים הם ההכוונה והמידע הראשוני

מכונאי חאפר שיתייחס רק לקוד, שלא יהיה מכונאי.

והרוב בארץ כאלה 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

היי חברים
ראיתי באיחור את מה שכתבתם ואת ההמלצה לדבר עם חברנו מלטבשי.

בכל אופן, אני החלטתי להחליף את הרכב עקב מעבר לגיר אוטומט (היה מתוכנן בלי קשר לתקלה, פשוט עכשיו החלטתי להקדים את ההחלפה)

אז אני הזמנתי כרגע ממיר תחליפי חדש.

לגביי עצם התקלה: הרכב נבדק ב 2 מוסכים שאחד מהם מורשה יבואן.

שניהם נתנו את אותה האבחנה ובשבוע האחרון הרכב התחיל לעשות רעש של קטנוע - ללא בעיות סחיבה.
בבדיקה שפותחים מכסה מנוע- הרגש מגיע מהממיר ככה שלא ניראה לי שיש פה משהו אחר לכאורה... 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
לפני 6 שעות, itamarg כתב:

היי חברים
ראיתי באיחור את מה שכתבתם ואת ההמלצה לדבר עם חברנו מלטבשי.

בכל אופן, אני החלטתי להחליף את הרכב עקב מעבר לגיר אוטומט (היה מתוכנן בלי קשר לתקלה, פשוט עכשיו החלטתי להקדים את ההחלפה)

אז אני הזמנתי כרגע ממיר תחליפי חדש.

לגביי עצם התקלה: הרכב נבדק ב 2 מוסכים שאחד מהם מורשה יבואן.

שניהם נתנו את אותה האבחנה ובשבוע האחרון הרכב התחיל לעשות רעש של קטנוע - ללא בעיות סחיבה.
בבדיקה שפותחים מכסה מנוע- הרגש מגיע מהממיר ככה שלא ניראה לי שיש פה משהו אחר לכאורה... 

רעש של אופנוע? אתה בטוח שיש לך ממיר בכלל?

פורסם (נערך)

אני ממש לא מומחה,

אבל אני עדיין די בטוח שהממיר לא בהרכח תקול,

אם כבר רכשת ממיר חלופי, תבקש את הממיר המקורי שהוציאו,

יש מאבחן תקלות (שלדעתי הוא מהטובים בעולם) ביוטיוב שאבחן תקלת ממיר ברכב זהה משנתון זהה,

בסרטון הוא מגלה סדק בממיר שמכניס אוויר ומשגע את המערכת - ריתוך קל והעניין סודר,

בסוף הסרטון הוא בודק ממיר מרכב זהה שפורק בגלל שהוא "לא טוב" וגם לממיר הזה היה בדיוק את אותו הסדק באותו המקום,

אולי זאת מחלה של הדגם הזה:

אפשר לקפוץ לדקה 12:44 לראות את הסדק

עריכה אחרונה על ידי yairw
  • אהבתי 1

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 13 שעות, CiUiK כתב:

רעש של אופנוע? אתה בטוח שיש לך ממיר בכלל?

כן, בוודאות יש ממיר והוא לא נגנב. 

לגביי הסדק- תודה רבה על הסרטון אני אנסה לבדוק זאת. 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...