Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, 

יש ברשותי אלנטרה 2018 שאמורה לעבור טיפול תקופתי (15000). 

את החלקים אני רוכש ומביא למכונאי שלי להתקנה. 

חשוב לי לבצע טיפולים בזמן לפי ספר הרכב (מה שחלק מהמוסכים לא מקפידים) עם שמנים וחלקים איכותיים. 

היסטוריית טיפולים:

רכב ליסינג נקנה עם 82000 ק"מ ועד לרגע הקנייה, הליסינג ביצעו טיפולים שוטפים בלבד.

הרכב כעת עם K138. מאז שברשותי הקפדתי על :

• טיפולים שוטפים בזמן שכוללים, מסנן אוויר, מסנן שמן מקורי והחלפת שמן מנוע. ב90K בוצעה גם החלפת פלאגים (מקורי). 
  • בהתאם לצורך הוחלפו גם רפידות, בולמים צמיגים מצבר ומנורות

טיפול נוכחי

כאן נכנסות השאלות וההתייעצות :)
אני רוצה לוודא שאני לא מפספס החלפה נדרשת. 
צירפתי למטה תמונות מספר הרכב של חומרי הסיכה, תוכנית טיפול לתנאים רגילים ותוכנית טיפול לתנאים קשים. 

• יבוצע בטיפול בוודאות - שמן רכב (Motul ACEA A5/B5 5L 5W30) , מסנן שמן מקורי ומסנן אוויר חלופי. 
  • שמן גיר - נוטה להחליף למרות שבתוכנית הטיפול הרגילה אין צורך. מניח שלא הוחלף מעולם. לפי חומרי הסיכה המומלצים מטה, אני מבין שזה השמן עבורי - קישור.
    האם אתם חושבים שכדאי להחליף והאם זה מתאים? במידה וכן, לפי ספר הרכב נדרש 6.7 ליטר וברוב המקומות ראיתי שזה מגיע רק כ1 ליטר (יצא 500 ש"ח רק שמן גיר? 😐)
  • נוזל קירור לרדיאטור - על פניו אין צורך להחליף עד 210K (גם לא באחזקה קשה). בתקופה שהרכב אצלי הוספתי מעט מים שהיה חסר (מזוקקים כמובן). 
    שוב, האם כדאי להחליף? פה אני גם לא סגור לגבי מוצר ספיצפי כי ספר הרכב אינו מרחיב על זה. 
  • נוזל בלמים - יש התייחסות בחומרי הסיכה, אך לא ראיתי התייחסות להחלפה בתוכניות הטיפול בכלל (גם לא באחזקה קשה). 
    האם זה נכון שלא נדרשת החלפה אף פעם? 

אשמח לשמוע כל הארה בנושא - שימוש במוצרים אחרים / דברים נוספים שכדאי לבצע בטיפול. 

תודה רבה מראש 

------------------

* מצרף גם את ספר הרכב כ-Reference. 

חומרי סיכה:

.thumb.jpg.28dbfb512b39af372bd1f60f6f791256.jpg

תוכנית טיפול רגילה:

1.thumb.jpg.58bdfe57cec24cf3e3df8b2214204b96.jpg2.thumb.jpg.b04676d615f325e59fece439325266f1.jpg3.thumb.jpg.638ba8044a538cd64e1a1c0a90445e7f.jpg

תוכנית טיפול לתנאי הפעלה קשים:

4.thumb.jpg.480122bd609e8f6da6ecea322ef40389.jpg

ספר רכב - אלנטרה 2018.pdf

• תוכן חדש...