Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מוכרים הרבה רכבים עם 100-150K ק"מ ,כותבים במצב "טוב", "מצויין", "כמו חדש"....

ויש רכבים שיכולים לנסוע גם אחרי 200-250K ק"מ...

איך אני יודע האם שווה לקנות רכב עם קילומטראז' גבוהה?

עם הוא עבר את ה"בדיקה לפני קנייה" במכון אז אני יכול להיות רגוע?

פורסם

זה גם תלוי במשך כמה זמן הרכבים האלו נסעו, אם לדוגמה מדובר ברכב בן 3 עם 150 אלף ק"מ אז ככל הנראה שיהיה "עייף" יותר ובעל בלאי גבוהה יותר מרכב בן 10 שעבר את אותו ק"מ. לדעתי הממוצע ההגיוני לשנה הוא כ15-20 אק"מ. וכל עוד הרכבים טופלו נכון ובזמן (חשוב לבקש תיעוד טיפולים), מרביתם יוכלו להחזיק מעמד כמה מאות אלפי קמ

פורסם

תלוי בתוואי נסיעה , אופן טיפולים , ובעיקר גם פר דגם ספציפי. 

יהיו טויוטות שיעשו 200 אלף כמו כלום במסגרת טיפולים שוטפים ויהיו דגמים אירופאים שיחזיקו 170 בקושי עד שיתחילו להתפרק ולעשות בעיות 

פורסם

ממוצע שנתי בערך 17 אלף.

אם יש רכב שעבר מעט יותר זאת לא סיבה לפסול אם טופל כמו שצריך.

רכב יחסית חדש שעבר ק״מ גבוה, פחות הייתי ממליץ אלא אם המחיר בהתאם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, the Batman כתב:

ה גם תלוי במשך כמה זמן הרכבים האלו נסעו, אם לדוגמה מדובר ברכב בן 3 עם 150 אלף ק"מ אז ככל הנראה שיהיה "עייף" יותר ובעל בלאי גבוהה יותר מרכב בן 10 שעבר את אותו ק"מ

הפוך בדיוק!

רכב שעבר ק"מ גבוה בזמן קצר זה לא מעיד על עבר של חיים קשים או משהו, אלא להיפך, זה אומר שרוב הנסועה היתה בינעירונית שבה יש הרבה פחות בלאי, לעומת רכב שנסע 10/15K בשנה שסביר להניח שלא יצא הרבה מהעיר, וכך יש לו בנוסף לבלאי של השנתון (חלקים שמתייבשים וכו') גם את הבלאי של נסועה עירונית.

לפני 39 דקות, yulianx כתב:

רכב יחסית חדש שעבר ק״מ גבוה, פחות הייתי ממליץ אלא אם המחיר בהתאם

אני חושב שהנכון הוא להסתכל על רכבים לפי הק"מ ולא לפי השנתון,

נניח אם התקציב שלי מאפשר לי דגם X עם 150K ק"מ, אז אשמח לקבל כזה ק"מ ברכב בן 3 ולא ברכב בן 10.

כמובן שאם המוכר לא מבין שהתמחור צריך להיות לפי הק"מ ולא לפי שנתון אז לא שווה להתעסק איתו.

פורסם
בתאריך 4.6.2023 בשעה 19:20, chezik כתב:

הפוך בדיוק!

רכב שעבר ק"מ גבוה בזמן קצר זה לא מעיד על עבר של חיים קשים או משהו, אלא להיפך, זה אומר שרוב הנסועה היתה בינעירונית שבה יש הרבה פחות בלאי, לעומת רכב שנסע 10/15K בשנה שסביר להניח שלא יצא הרבה מהעיר, וכך יש לו בנוסף לבלאי של השנתון (חלקים שמתייבשים וכו') גם את הבלאי של נסועה עירונית.

אני חושב שהנכון הוא להסתכל על רכבים לפי הק"מ ולא לפי השנתון,

נניח אם התקציב שלי מאפשר לי דגם X עם 150K ק"מ, אז אשמח לקבל כזה ק"מ ברכב בן 3 ולא ברכב בן 10.

כמובן שאם המוכר לא מבין שהתמחור צריך להיות לפי הק"מ ולא לפי שנתון אז לא שווה להתעסק איתו.

אומרים את זה הרבה אבל אני לא מצליח להבין איך אתה יכול לדעת אם רכב שנסע  100,000 ק"מ בשלוש שנים - שזה בערך 90 ק"מ ביום - נסע באמת בכל יום מתל אביב לאשדוד (שגם שם יש פקקים) או שאולי נסע כל היום בתוך תל אביב בתור רכב חלוקה ולחילופין הרכב שנסע 100,000 ק"מ בעשר שנים ( 27 ק"מ ביום בממוצע) נסע כל יום מתל אביב לבת ים או עמד בחניה מקורה 5 ימים בשבוע ונסע בכבישים בינעירוניים בסופי שבוע

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 26 דקות, motior כתב:

אבל אני לא מצליח להבין איך אתה יכול לדעת

שום דבר אתה לא יכול לדעת בוודאות, אבל סבירות גבוהה יש לך.

אין הרבה רכבים פרטיים (למעט מסחרי או מונית) שנוסעים 90 ק"מ יומי בקווי חלוקה עירוניים וכדו', אבל יש הרבה מאד רכבים פרטיים שנוסעים מידי יום הלו"ש לעבודה מחוץ לעיר.

אותו דבר במקרה השני, אין הרבה בעלי רכבים שהרכב עומד אצלם כל השבוע ללא תזוזה ופעם בשבוע יוצאים לבינעירונית ארוכה, לעומת זאת הרבה מאד רכבים פרטיים נוסעים מידי יום לעבודה בעיר / קניות / פיזור ואיסוף ילדים וכו' = 20-25 ק"מ ביום בעיר.

אז הנתון הזה יכול לתת לך אינדיקציה של 90% כל זמן שאין לך סבירות לחשוב אחרת.

אישית אני מכיר הרבה רכבים פרטיים חדשים יחסית עם ק"מ גבוה לגילם, והם נראים ממש במצב טוב, ומכיר גם הרבה רכבים ישנים עם ק"מ נמוך לגילם שנראים כגרוטאות מתפרקות, אני לא מכיר כמעט מקרים הפוכים משני הצדדים.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...