Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב 35,000 ק"מ ה Toyo Proxes R56 95H המקוריים, שמראים סימני התייבשות. מלכתחילה הגיעו כנראה עם flat spots מהמפעל ונדרש Hunter Road Force Balance שבוצע בהצלחה בצמיגי זוארץ הנפלאים. הם עדיין די קופצניים (גם המתלים מכוילים קשיח ויש קורת מתח מאחור).
הרכב ננהג 60 ק"מ ליום בממוצע בעיקר מחוץ לעיר, ורוב הזמן נמצא בחניה מקורה. מחפש מצד אחד שיפור בנוחות על כבישי ישראל המשובשים, ואשמח גם לאחיזה טובה (זה אוטו די שובב, אבל לא מיאטה). מעוניין בצמיגי premium summer touring.
שקלתי Michelin Primacy 4 Plus, אבל הם מגיעים עם 99V XL, ואני לא בטוח שזה טוב בהיבט הנוחות. יש גם Goodyear EfficientGrip SUV XL 99V שגם הם עם קוד עומס גבוה וקשיחים, ויש Goodyear EfficientGrip 2 95H - עם קוד העומס המקורי. Continental אני מעדיף פחות. 
אשמח להמלצת החברים :-)

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם

הייתי קונה Goodyear הלא מחוזקים ( 95H ) לטובת נוחות הנסיעה.

מישלין מעולים למי שנוסע המון. הם מתייבשים יותר מהר מאשר גודייר.

אגב, לא רשמת מה השנתון של הרכב. צמיגים אמורים להחזיק די הרבה שנים כאשר הרכב רוב הזמן חונה בחניה מקורה.

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

תודה רבה חברים.
האוטו מודל אמצע 2021, נדמה לי שהצמיגים נוצרו חצי שנה קודם - כלומר בני 2.5 שנים. הסוליה תקינה ובשרנית. הם נראים חיצונית מעט יבשים, האחיזה לא מספקת מבחינתי והנסיעה מעט קופצנית ולכן שוקל להחליף. הנסועה השנתית 20,000. הייתי הולך על המישלין - יש לי נסיון מעולה עם היצרן. אבל הם מחוזקים, ולכן מאמץ את המלצת שניכם ל Goodyear Efficientgrip Performance 2 95H. יש המלצה על ארץ ייצור/היכן לרכוש?

פורסם

לא תרגיש הבדל בנוחות הנסיעה בצמיג מחוזק לצמיג רגיל,

אני עברתי לקונטי פרמיום קונטק 7 xl, ממישלין פרימסי 4 רגילים, הרכב נשאר אותו הדבר בנוחות נסיעה, 

גם רמת הרעש בקונטי 72 דציבל, לעומת 69 במישלין, ממש לא מרגיש חזק יותר, אותו הדבר.

הקונטי עוצרים מהר יותר ברטוב וביבש.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 19.5.2023 בשעה 17:45, BassDriver כתב:

אבל הם מגיעים עם 99V XL, ואני לא בטוח שזה טוב בהיבט הנוחות

אל תשים את זה כמגבלה עבורך שכן בישראל יבואני הצמיגים לרוב תמיד מביאים רק את קוד העומס המרבי למידה בכדי לצמצם מלאי ועלויות, יש הבדל בנוחות אבל זה לא קריטי במיוחד וכאמור, זה יצמצם לך משמעותית את היצע הצמיגים. דווקא הקוניטיננטל פרימיום קונקט מעולים, אבל אם לא בא לך אז אפי 2 או פרימסי פלוס החדש הם אופציות טובות מאוד אלא אם יש לך דרישה מיוחדת על הצד הספורטיבי ואז לדוגמה הייתי מעדיף גודייר אסימטריק 6 לדוגמה (שבתכלס מקביל לפרימיום קונקט המעולה). 

פורסם

אני מחפש צמיג מאוזן בכל מיני פרמטרים, לכן הגודייר פרפורמנס 2 והמישלין פרימסי 4 + מתאימים. ב CX5 יש לי פיילוט ספורט 4 99V, הם בהחלט יותר ספורטיביים מהפרימסי שהיו קודם, זה בא על חשבון הנוחות, גם כנראה מהחוזק XL. נכון, אין מבחר של 95H. בחיפוש אחרי גודייר פרפ 2 95H רשום שהם צמיגים שמגיעים OE עם רנו - אולי עם הארקנה. במבחנים של Tyre Reviews הם קיבלו ציונים טובים מאוד בהשוואה ליצרנים אחרים. אז עדיפות ראשונה הן ושניה הפרימסי 4 +. עכשיו נותר רק למצוא מזדה 2/קיה פיקנטו במחיר שפוי (זה בשרשור אחר), ולאחר ישור קו, בכסף שישאר אחליף צמיגים ב CX30 :-)

פורסם (נערך)

פרמסי מעולים, תרגיש שיפור מיידי. שילוב די יוצא דופן של אחיזה ושקט.

בכלל, עם כל ההמלצות שהצטברו לאורך השנים בפורום על טויו - המציאות בפועל מכה אחרת. פשוט לא תוצרת טובה בשנים האחרונות. זול וזהו.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אלו בהחלט שני צמיגים מאוזנים מאוד, הייתי כנראה מעדיף את Primacy 4 Plus כי עיקר השדרוג בו הוא התמקדות בשמירה על תכונות הצמיג לכל אורך החיים (הארוכים מאוד שלו מבחינת שחיקה). 

פורסם (נערך)

נחשו מה?
שאלתי את ChatGPT על ההבדל בין 99XL ל 95:

Are 99 xl load index tyres more stiff and less convenient than 95 load index tyres?
"
The load index of a tire indicates its maximum load-carrying capacity. It is a numerical code that corresponds to a specific load capacity. Generally, a higher load index indicates a higher load-carrying capacity. In your case, a tire with a load index of 99 XL would have a higher load-carrying capacity compared to a tire with a load index of 95.
However, the load index alone does not determine the stiffness or convenience of the tire. Stiffness and convenience can be influenced by various factors, including the tire's construction, tread pattern, and overall design. These factors are more closely related to the tire's performance characteristics, such as handling, comfort, and noise levels.
It's worth noting that higher load-carrying capacity tires may have stiffer sidewalls, which can impact ride comfort to some extent. Stiffer sidewalls can provide improved stability when carrying heavy loads, but they may result in a slightly firmer ride compared to tires with lower load-carrying capacities.
Ultimately, when choosing tires, it's important to consider your specific needs and preferences. If you frequently carry heavy loads or require a tire with a higher load-carrying capacity, opting for tires with a higher load index, such as 99 XL, would be suitable. However, if you prioritize a more comfortable ride, you may prefer tires with a lower load index. Consulting with a tire professional or referring to the manufacturer's recommendations can help you select the right tires for your specific requirements."
פורסם
לפני שעתיים, BassDriver כתב:

אני מחפש צמיג מאוזן בכל מיני פרמטרים, לכן הגודייר פרפורמנס 2 והמישלין פרימסי 4 + מתאימים. ב CX5 יש לי פיילוט ספורט 4 99V, הם בהחלט יותר ספורטיביים מהפרימסי שהיו קודם, זה בא על חשבון הנוחות, גם כנראה מהחוזק XL. 

תיקון קטנצ’יק, במידה הנ״ל(225/55/19) 99 זה קוד עומס רגיל (STANDARD LOAD) וזה הקוד המקורי שמגיע על המזדה, המחוזק מגיע ב103.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...