Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתחיל משלום, נחשפתי לפורום הזה בפעם הראשונה לפני כמה דק' ומגניב לראות שיש קהילת פורומים כ"כ חיה בשנת 2023.

לעניינו, הרכב שלי הולך ומזדקן ואני מתכנן להחליף אותו. מדובר בתקציב של כ250K שח ואני מכוון לרכב ספורטיבי.

אהיה כנה, אני לא מומחה לרכבים. בעת האחרונה נפתחה לי הזדמנות לרכישת יגואר F-TYPE קופה 2016 מחבר שעובר לחו"ל- בדיוק בתקציב שלי ורכב מדהים. עם זאת, קיבלתי אזהרות על עלות ותדירות החלפת החלקים ביגואר- עד כה נסעתי במרצדס SLK, השאלה היא כמה ההבדל ניכר (אם בכלל) כי בכל זאת גם בה עלות ההחלפה לא הייתה זולה.

בגדול, בגלל שזה רכב של חבר (ואחד שהיה מייעץ לי בתחום הרכב בד"כ) אני נאלץ לפנות לייעוץ חיצוני וחשבתי שזה יכול להיות המקום המתאים. יש דגמים אחרים שמדברים אליכם בסכומים האלה? גם רכב מנהלים יכול להיות טוב בתנאי שיש לו מראה ברמה הדומה לזה של היגואר ונתונים מספקים.

כמו שקראתם, אין לי בעיה ללכת כמה שנים אחורה ולקנות רכש לא חדש אבל מהצד השני אני לא מעוניין ברכב ישן שאצטרך להחליף שוב בעוד כשנתיים - שלוש.

עריכה אחרונה על ידי Ftype
פורסם

ברוך הבא לפורום!

איזה חלק של 'ספורטיבי' חשוב לך שיהיה ברכב?

התנהגות? מהירות? מראה?

אתה מוציא אותה לטיולי נהיגה או מסלולים?

• אהבתי 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Froyne כתב:

ברוך הבא לפורום!

איזה חלק של 'ספורטיבי' חשוב לך שיהיה ברכב?

התנהגות? מהירות? מראה?

אתה מוציא אותה לטיולי נהיגה או מסלולים?

בגדול- כשאתה קונה רכב בסכום כזה אתה מצפה לתחושה בהתאם 😅, אם זה הרעש מהמנוע, ההאצה, המראה והתחושה של הרכב. חשוב לי לקבל את זה.

הנתונים עצמם לא כאלה קריטים- הרי זה לא שהבדל בההאצה מ0 ל100 של חצי שניה ישפיע על הנסיעה שלי בצורה כזו או אחרת. אני לא יוצא יותר מדי לטיולי נהיגה (שמיועדים לזה) אבל נסיעות של שעה-שעתיים על כביש החוף הם עניין שבשגרה.

בגדול רוצה לומר- מחפש את תחושת הפרימיום ורכב שכיף להסתכל עליו בנוסף לברור מאליו שזה רכב עם האצה טובה, זריזות וכל החבילה. כעקרון אני לא יודע ממש איפה להתחיל לחפש ותהיתי אם לחברי הפורום תהיה הצעה לרכב בסגנון דומה שעדיף מהסיבות XYZ או עדיף למטרות ABC. כאמור, אני לא מומחה לרכבים(או מתקרב לזה) ולכן קשה לי לשים את האצבע על התכונה הספציפית שחשובה לי, אבל אני מניח שכן יש מדדים אובייקטיבים וכללים ככה שמבין עניין יכול להגיד " בתקציב הזה הייתי הולך על מרצדס סי קלאס כי..." או משהו בסגנון.

לפני שעתיים, ofer3212 כתב:

היי

ב 250K תוכל לקנות סובארו BRZ חדשה שהגיעה עכשיו לארץ, קיים בידני ואוטומט 

תודה! הסובארו נראה רכב מעולה אבל פחות מדבר אלי מבחינת מראה ומותג. מכוון יותר למדרגה מעל- מרצדס, יגואר, BMW, אאודי וכו'.

עריכה אחרונה על ידי Ftype
פורסם (נערך)

טסלה 3 / Y פרפורמנס.

רכב עם ביצועים מטורפים ואין בכלל טיפולים.

לא תמצא רכב כזה גם במחיר כפול.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
פורסם

לא נראה לי שעומד בקריטריון המראה הספורטיבי.

הכביש מלא בטסלות וכולן נראות אותו הדבר.

• אהבתי 3

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 12 דקות, Froyne כתב:

לא נראה לי שעומד בקריטריון המראה הספורטיבי.

הכביש מלא בטסלות וכולן נראות אותו הדבר.

עומדת בענק.

image.jpeg.85490503bd878339c570cf38541c884a.jpeg

• משעמם 1
  • מצחיק 4
פורסם

היגואר יפהפה אז תתחדש, למה לחפש משהו אחר? תתכן ירידת מחירים רצינית כשתרצה למכור כי הוא לא היברידי/חשמלי/פלאג אין, אבל השאלה אם זה פרמטר שחשוב לך.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 3 שעות, Michazzz כתב:

היגואר יפהפה אז תתחדש, למה לחפש משהו אחר? תתכן ירידת מחירים רצינית כשתרצה למכור כי הוא לא היברידי/חשמלי/פלאג אין, אבל השאלה אם זה פרמטר שחשוב לך.

בגדול- אני לא אוהב לקבל החלטות פזיזות וזו ללא ספק החלטה מעט מהירה. בנוגע לירידת המחיר, בלתי נמנע עם רכבים מהסוג הזה אבל נחיה עם זה :)

תודה לעוזרים

פורסם

לפי מה שאני מבין ממך, בא לך לייף סטייל פחות חשובים לך הביצועים, בא לך מותג מעניין שיספק לך חוויה.

הייתי מתחיל ובודק את ה124 אבארט, הן אוטו', זריזות, מהנות וגם מספקות קוקפיט מעניין ונעים (חוץ מהיותו צפוף).

מיאטה ND RF, הגיעו מספר קטן ל כאלו ארצה בייבוא אישי, אתה יכול לפנות לאפיק הזה ולקבל במתכונת זהה אך בעיצוב שונה רכב מאוד אמין, יפייפה ומהנה.

באשר ליגואר אכן מדהימה בעיקר בתצורת הקופה לטעמי, בחן את עלויות האחזקה, מי יודע ומטפל בהן בארץ, האם סובלות ממחלות ותקלות כלשהן ובכמה כרוך הטיפול באותם מחלות ידועות.

שאר האופציות שוודאי חשבת עליהן ואם לא אז בחן את :

אודי TT, במוו סדרה 2 קבריולט, Z4, אולי יכנסו בתקציבך כמשומשות צעירות

פורסם

אז אני מבין שאתה במרצדס SLK, ורוצה רכב ספורטיבי איכותי, בדגש יותר על האיכותי. תקן אם אחרת.

יצא לך לנסוע ברכב שלו? בנוסף, אם לא ביררת, מציע שתברר איתו עלות טיפולים/תיקונים שהיו לו, ואיפה שם את האוטו (במוסך מורשה או אחרים), כך שיהיה לך מושג יותר טוב.

במידה וזה מעניין אותך -  לגבי רכבי יוקרה שנחשבים אמינים, יש את לקסוס. לקסוס IS Sport יכולה להתאים, אבל המחיר לחדשה החל מ-300 (אולי יש איתם מקום למשא-ומתן על המחיר).

מדובר אמנם ברכב יוקרה, אבל קשה לי להאמין שישתווה לך לאיכויות שה- SLK או ה- FTYPE מציעים.

מצד שני, אתה יכול לבקש נסיעת מבחן ואם ימצא חן בעיניך, אולי תוכל למצוא כזה משומש במצב טוב שייכנס בתקציב.

שים-לב שבשנים קודמות היו גם גרסאות היברידיות, ובאחרונה חזרו לטורבו הרגיל. הבנתי שעשו לו מבחן רכב מקיף בוידאו. 

ואם ננעלת על רכב מסויים, יש אנשים שיחפשו בשבילך עד שימצאו אקזמפלר(=רכב מסויים במצב טוב) מתאים. בתשלום, כמובן.

בהצלחה

פורסם

הלקסוס אחלה רכב, אבל קשה להשוות אותו ליגואר.

ה F-Type היא אחת המכוניות היפות שיש על הכביש.

מישהו כאן בקי בעלויות האחזקה?

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

לדעתי אודי TT היא אפשרות טובה.

היא מהממת, משתמשת במכלולים של הגולף כך שטיפולים במוסך מתמחה כמו רון אולי לא יהיו יקרים כמו טיפול ב F-type.
גם האודי A5 נראית נהדר בעיניי.

רוצה רכב מנהלים שנראה ספורטיבי? חפש קיה סטינגר, יש ממש מעט כאלה.

או פיג'ו 508 שגם ממנה יש ממש מעט. נדמה לי שחדשות מגיעות רק כפלאג אין היברידי אבל הייתי בודק מול הסוכנות בכל מקרה, כשהיו גרסאות בנזין הן היו במסגרת התקציב.
ויש כמובן את האלפא ג'וליה שיש ממנה לא מעט ובהחלט עונה להגדרה של רכב מנהלים ספורטיבי. אולי חדשה באה בחשבון.

אבל האמת היא שבלב שאיכשהו אני מקווה שבסוף תקנה את ה F-Type, היא נראית מדהים

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

לטעמי הF-TYPE זה אחד הרכבים היפים ביותר שיוצרו בעשור האחרון.

אם אתה חי עם עלויות האחזקה, לך על זה.

• תוכן חדש...