Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגביי ABS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי היום ב"השתלמות" נהיגה "מתקדמת" מטעם העבודה ונאמר משהו שנשמע לי קצת מוזר והייתי רוצה חוות דעתכם בעניין.

בזמן בלימת חירום ברכב בעל מע' ABS, הגלגלים אמורים להאט עד לרמת סף שבה הם אינם ננעלים.

נאמר ע"י המדריך שבלימה ברכב ללא ABS, כאשר ננעלים הגלגלים, מרחק הבלימה מתארך יחסית למצב בו הגלגלים אינם ננעלים, בהסבר שכאשר הגלגל אינו מסתובב הוא מחליק לרמה שבה הבלימה מופחתת.

האם ההסבר נכון ? איך זה הגיוני ?

פורסם
הייתי היום ב"השתלמות" נהיגה "מתקדמת" מטעם העבודה ונאמר משהו שנשמע לי קצת מוזר והייתי רוצה חוות דעתכם בעניין.

בזמן בלימת חירום ברכב בעל מע' ABS, הגלגלים אמורים להאט עד לרמת סף שבה הם אינם ננעלים.

נאמר ע"י המדריך שבלימה ברכב ללא ABS, כאשר ננעלים הגלגלים, מרחק הבלימה מתארך יחסית למצב בו הגלגלים אינם ננעלים, בהסבר שכאשר הגלגל אינו מסתובב הוא מחליק לרמה שבה הבלימה מופחתת.

האם ההסבר נכון ? איך זה הגיוני ?

זה אכן נכון. כאשר הצמיג מסתובב, פני השטח שלו אינם נעים ביחס לכביש. הכח שהוא מסוגל להפעיל על הכביש כדי לבלום את הרכב נגזר ממקדם החיכוך הסטטי הנובע מהחומרים מהם עשויים הצמיג והכביש.

כאשר הצמיג נעול, הוא מחליק על הכביש, והכח שהוא מסוגל להפעיל על הכביש נקבע ממקדם החיכוך הדינמי שבין שני החומרים.

כאשר כל שאר הפרמטרים זהים, מקדם חיכוך סטטי תמיד גבוה ממקדם החיכוך הדינמי.

פורסם

לעניות דעתי:

בכביש יבש מרחק הבלימה מיתארך ברכב בעל ABS

לעומת זאת, בכביש רטוב מרחק הבלימה ברכב בעל ABS יהיה קצר יותר.

וכמובן, בכל מיקרה תהיה לנהג שליטה על ההיגוי...

פורסם

בכביש רטוב - אין ספק, ABS מקטין משמעותית את מרחק הבלימה. וכמובן נותן יכולת היגוי שלא קיימת בגלגלים נעולים.

בכביש יבש - מערכת ABS טובה אמורה לעצור פחות או יותר במרחק דומה למצב של נעילה. אבל עם הבונוס של יכולת היגוי.

כמובן שברכב בלי ABS ניתן לבלום רגרסיבית ולקבל מרחק בלימה קטן בלי נעילה - אבל זו מיומנות נרכשת שצריך לתרגל, ובכלל לא בטוח שנהג (אפילו טוב) יצליח לבצע זאת גם בהפתעה גמורה של "ילד קפץ לכביש" בנסיעה רגועה שלא מתבצעת בחושים מחודדים ו-0 הסחות דעת כמו נסיעה ספורטיבית מכוונת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לעניות דעתי:

בכביש יבש מרחק הבלימה מיתארך ברכב בעל ABS

לעומת זאת, בכביש רטוב מרחק הבלימה ברכב בעל ABS יהיה קצר יותר.

טעות.

מערכת ABS תמיד תעצור קצר יותר על כביש סלול, יבש או רטוב.

אתה מדבר על מערכות ABS פרימיטיביות מלפני עשרות שנים שהיו עוצרות טיפה יותר לאט על יבש, כיום במערכות ABS אלקטרוניות מודרניות ה-ABS תמיד יבלום יותר טוב.

לשואל המקורי - נעילת גלגלים משמעותה שעברת את סף החיכוך של הגומי, אתה מעבר לתחום היעיל ולכן הבלימה תתארך (כפי שנאמר לך).

מוטי.

• תוכן חדש...