Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב שכר "נמוך" ובטחון תעסוקתי בחברות ממשלתיות, כמה חודשים ללא עבודה מקזזים יופי את כל הפערים הללו. 

• אהבתי 2

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

למה לאותו בוס של 20 עובדים ששם כ 10-20 מיליון שקל  אסור להרויח 80,000 לחודש (פחות מ 5% תשואה על ההון) אבל מנהל שכיר עם קשרים פוליטיים יכול להרויח ככה בלי לסכן או להשקיע שקל?

אין לי בעיה שבעלים של חברה פרטית ירוויח כמה שבא לו.

אבל רבים מהם הופכים מתישהו את החברה לציבורית, מגייסים כסף מקופות הפנסיה של הציבור וממשיכים להתנהל כאילו זו החברה הפרטית שלהם.

כמו מנכל פתאל שמחלק הטבות מפליגות לבנים שלו, שכמובן הגיעו למשרות שלהם רק בגלל כישורים ובלי קשר לזה שהם הבנים של הבוס.

https://newmedia.calcalist.co.il/magazine-19-01-23/m05.html

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, ArikM כתב:

אגב שכר "נמוך" ובטחון תעסוקתי בחברות ממשלתיות, כמה חודשים ללא עבודה מקזזים יופי את כל הפערים הללו. 

לא דובר רק על חברות ממשלתיות אלא על עבודה מאורגנת. עבודה מאורגנת זה כל מפעל עם ועד עובדים והסכמים קיבוציים. אתה מוזמן לספר לעובדי להבי ישקר על היציבות (ואם אתה רוצה ממשלתי אז לעובדי מכון התקנים).

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

אין לי בעיה שבעלים של חברה פרטית ירוויח כמה שבא לו.

אבל רבים מהם הופכים מתישהו את החברה לציבורית, מגייסים כסף מקופות הפנסיה של הציבור וממשיכים להתנהל כאילו זו החברה הפרטית שלהם.

כמו מנכל פתאל שמחלק הטבות מפליגות לבנים שלו, שכמובן הגיעו למשרות שלהם רק בגלל כישורים ובלי קשר לזה שהם הבנים של הבוס.

https://newmedia.calcalist.co.il/magazine-19-01-23/m05.html

אין ספק שזה לא תקין אבל במה זה שונה מחיים כץ שמכניס את הבן שלו לעשייה האוירית או כל בעל כוח בחברה ממשלתית שמכניס את המשפחה?

תבדוק מה קורה ברכבת וברפאל למשל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

עכשיו תראה לי איך בעבודה המאורגנת מישהו לא יוריד לך שקל שקיבלת בטעות או לא יבוא עם הרכב המפואר הצמוד שלו בגלל זה.

אתה שוב מפספס את הנקודה בקילומטרים.

באמת שאין לי איך להתדיין איתך כשאתה מסרב לנסות לקרוא את הצד השני.

אתה תמיד תמיד תמיד צודק.

אפשר לסיים את זה בבקשה?

לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

ולהתעלל בעובדים מתעללים גם בעבודה המאורגנת. ההבדלים היחיד הוא אחרון בא ראשון הולך ותנאים אחידים.

מתעללים בהם הרבה יותר במקומות קטנים ולא מאורגנים.

אבל באמת שזה חסר תועלת הדיון הזה,בבקשה אל תענה לי.

• רעיון גרוע 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

ביקשת אס לא נמשיך את הדיון.

אם תרצה דוגמאות אני יכול לתת לך המון (אפילו כולל שמות).

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

אין ספק שזה לא תקין אבל במה זה שונה מחיים כץ שמכניס את הבן שלו לעשייה האוירית או כל בעל כוח בחברה ממשלתית שמכניס את המשפחה?

אני לא טוען שמקומות הסתדרותיים הם טובים ואני גם לא רוצה לעבוד במקום כזה.

אני רק אומר שלכל מקום עבודה, הסתדרותי או פרטי, יש יתרונות וחסרונות ויש כאלו שמתאים להם האחד וכאלו שמתאים להם השני.

ואלו שעובדים ברפאל או בתעשייה האוירית, הם לא בהכרח בינוניים ועצלנים. כמו שלא כל פועל שעובד במפעל שלך הוא חרוץ ומבריק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ממש לא טענתי שכולם הם בינוניים ועצלנים (גיסי עובד ברפאל). טענתי שזה מקום שמתאים לאוכלוסייה דומה למשרתי הקבע והשב"ס שמוכנים לוותר על שאיפות מקצועיות ושכר עבור הידיעה שהמשכורת תדפוק עד הפנסיה.

גם לא אמרתי שזה פסול. יש לא מעט אנשים שמחפשים את זה ומוכנים להתפשר הרבה בשביל זה.

• אהבתי 1

פורסם

עבודה מאורגנת לא מונעת שחיתות. למעשה חלק ניכר מקריסת ההסתדרות לפני 40 שנה (פלוס מינוס, ז היה תהליך די ממושך) נבעה משחיתות.

העניין הוא שהסכמי שכר שקופים שמגדירים את התמורה לכל תפקיד, דרגה, השכלה, ניסיון וכו' מונעים את כל מה שתאר פות"ש. זה לא מונע פוליטיקה פנימית, לא מונע שחיתות ולא מונע רעות חולות אחרות. זה כן יכול לעזור בדברים אחרים - הרי היסטורית אחד הדברים החשובים שעליהם נלחמו ארגוני עובדים הוא תנאי עבודה בטיחותיים. גם שביתת הרופאים היום נובעת בדיוק מהעניין הזה (לא שאני מאמין שתעזור במשהו, כי הרקע לאלימות בבתי החולים דומה מאוד לאלימות בכבישים או בכל מרחב ציבורי אחר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני פשוט חייב להגיב כי זה מרגיז לי בעין.

יש ברפאל מחלקות מחקר שמוציאות תוצרים ברמה אקדמית,המון מרצים בטכניון מגיעים מרפאל וחוזרים אליה.

הייתי מספר פעמים בהרצאות של מהנדסים וחוקרים משם במסגרת התואר,

אולי אני מאוד טיפש והם בתכלס בינוניים רצח,אבל אני התרשמתי שהם ברמה מאוד גבוהה.

אני לא עובד שם ולא רוצה לעבוד שם אבל הזלזול מאוד לא במקום.

• אהבתי 1

פורסם

מסכים לגמרי עם התפוד. פוגש מדי פעם עובדי רפאל - אני מדבר על מהנדסים - חד משמעית, מהאנשים המבריקים ביותר שפגשתי. אבל אלי מגיעים עדיין אנשי "דור א'", אני לא בטוח עד כמה המילניאלס ירצו לעבוד שם. 

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל אנחנו חוזרים להתחלה.

זה שזה מקום שמתאים לבינוניים לא אומר שכולם שם בינוניים אלא שמי שבינוני ומחפש יציבות ינסה להיכנס לשם.

זה שבים יש מדוזות לא אומר שכל מי שבים הוא מדוזה.

פורסם
לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

טענתי שזה מקום שמתאים לאוכלוסייה דומה למשרתי הקבע והשב"ס שמוכנים לוותר על שאיפות מקצועיות ושכר עבור הידיעה שהמשכורת תדפוק עד הפנסיה.

זה מאוד נכון, ובדומה לשב"ס - זה בית כלא, רק שאתה יכול לצאת ממנו בערב. זה לא שהוא לא עוזב כי הוא לא רוצה, הוא לא עוזב כי הוא לא יכול. לפחות בתחום שאני עובד בו (תוכנה), אף אחד לא מגייס אנשים מרפאל כי יודעים שהרמה שם נמוכה.

להשאר במקום עבודה גרוע שאתה מתנוון בו בשביל "קביעות" זה הרבה יותר מסוכן מלעבור למקום בלי קביעות. מה הוא יעשה אם מחר יגיע מנהל שהוא לא יסתדר איתו? או שיעבירו אותו לצוות אחר? הוא הרי לא יתפטר, כי הוא לא יכול.

פורסם
Just now, sperial כתב:

אבל אלי מגיעים עדיין אנשי "דור א'"

אנשי דור א' זה עולם אחר. הם עבדו בתנאים שונים ומועדפי יחסית ל"עולם החופשי". אני מדבר על אלה שנכנסים היום.

פורסם

@MiniMiz3r כמובן שאתה מדבר על אנשי תוכנה. האמת היא שאני ממש לא מכיר את העולם הזה, אבל ברורים לי שני דברים: 1. עולם ההייטק אינו מייצג את שוק העבודה הכללי. 2. לאנשי ההייטק ייצוג לא פרופורציוני בפורום הזה.

אבל, נניח, מהנדס מכונות כמו פוטייטו: האם גוף כמו רפאל לא יציג ל אתגר מקצועי? האם, בקו התחתון, ההכנסה שלו ברפאל תהיה משמעותית נמוכה מזו במפעל השכן? מישהו זרק כאן דוגמה של 8.5 לעומת 10 אש"ח. אבל אם יש הסעות ואפשר לוותר על רכב אחד במשפחה ה-8.5 הופכים כבר ל-10.5 אש"ח, אז המקום המאורגן הזה כבר עדיף אפילו כלכלית.

פורסם (נערך)

אני לא מחפש עבודה בתחום יותר אבל נכון לפני חצי שנה.

בחברה בטחונית כלשהי הציעו באיזור ה2000 שקל ברוטו פחות(מחברות סטרטאפ או מדיקל,מפעלים תמיד השתרכו מאחור), אבל עם הסעות ושעות עבודה מוגדרות בלי ה"גלובאלי", אם הייתי עושה שעות נוספות מגיע לאותו שכר בנטו,אולי כמה מאות פחות.

עריכה אחרונה על ידי Potato

• תוכן חדש...