Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

זה משפיל ומזלזל וזה הורס כול רצון לתת מעצמך מעבר, שהרי אם מתייחסים אלייך בתור "זה לא שום דבר אישי, אלא רק עסקים", אז למה שאני אתייחס אחרת?

תראה, זה באמת הכל רק עסקים מצד החברה. הנה, בן אדם שאני מכיר מגוגל (דרך הלינקדין אמנם, אבל עדיין) שעבד שם 16 שנה. ב-3 בלילה נחסמה הגישה שלו למערכת החברה וככה הוא גילה שהוא פוטר. אחרי 16 שנה, כן?

@Liviur - ראיתי את התשובה שלך. אענה לך בפוסט מסודר בהמשך. בינתיים רק אציין שזמן זה אחד המדדים למעבר לסניור והלאה, אבל לא היחיד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

ברור, כדי להבהיר למה אני התכוונתי - זמן הוא בעיקר מדד מינימאלי לtenure - ותק שמאפשר לך להוכיח שאתה בעיקביות מתפקד ברמה הבאה.

אבל מעבר למיד לבל - הוא לא אינדיקציה לדעתי (ולדעת רוב החברות שנתקלתי בהן.

משהו יכול בכיף להיות עם 10 שנות ניסיון ולא באמת סיניור חוץ מבוותק. אבל ההפוך - כנראה למשהו אין באמת סיכוי לפעול בעקביות כסיניור בלי מספר מסויים של שנים. בין השאר כי התפקיד הוא כבר מעבר ללשבת לבד מול בעיה אלא לפרק בעיות , לתכנן ולהכיר אלטרנטיבות , לקדם את הצוות מסביבך , להוביל פרוייקטים בין צוותים על פני כמה סטאקים וכו)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אשמח להסבר שמותאם לפשוטי העם כמוני מה זה ג'וניור, מה זה מיד ומה זה סניור חוץ מכותרת וותק 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מצד אחד, כמו שרשמת, זה מציין ותק. 

אבל, ותק לא == ניסיון. 

אתן דוגמא 

יכול להיות פועל ייצור שדפק במשך 15 שנה את אותו המסמר. כל פעם במקום אחר, אבל אותו מסמר. הוא אלוף בלתקוע מסמרים מהסוג הספציפי הזה.

מצד שני יש עוד פועל ייצור עם אותם שנות ניסיון שיודע גם לדפוק את אותו מסמר (אולי פחות טוב), אבל יודע גם להבריג ברגים, ולהשתמש גם במפתח שוודי.

לכן קבוצת המילים הללו יכולה לציין גם דרגת מיומנות.

כל חברה לפי הסטנדרט שלה

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

אז אם אני מבין נכון זו סתם הגדרה שרירותית להגדיר כמה עובד מביא תועלת רק במקום משהו רציף הגדירו את זה לשלוש רמות?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

אז אם אני מבין נכון זו סתם הגדרה שרירותית להגדיר כמה עובד מביא תועלת רק במקום משהו רציף הגדירו את זה לשלוש רמות?

זה תלוי במקום. יש מקומות שמחליטים שרירותית למדי. יש מקומות שממש לא (ויש הרבה מעבר ל3 דרגות אגב במקומות שפחות שרירותיים)

זה משמש לכמה דברים:

1. כיול רמת הראיונות שתקבל והדגשים בהם (משהו שרק סיים תואר לעומת משהו עם 10 שנים ניסיון על מערכות עם מליוני משתמשים והובלת צוותים - השאלות יהיו מאוד שונות)

2. זה מכוון את הציפיות ממך בעשיה היומיומית. מאוד על רגל אחת:

גוניור יעשה משימות לעוסות - אומרים לו בדיוק מה לעשות

מיד כבר יהיה יותר עצמאי ויוכל לקבל משימות שצריך לבדוק איך עושים אותן ולהשתתף בחלק מהתזמון, תכנון והערכת זמנים

סיניורים כבר מצופים להיות דיי עצמיים - להוביל את התכנון , לשבת עם המנהלי פרוייקט ולהבין את הצרכים ואיך לפתור ולפרק בעיות עמומות ומורכבות בשביל לחלק את העשייה שלהן למשימות ולצוות. בנוסף לעבוד עם הדרגות מתחת כדי לשפר את העבודה שלהם. יש עוד הרבה קטנות אבל זה בנפנופי ידיים.

פה יש עוד קצת מהניואנסים אבל זה גם מאוד בהסתכלות מרחוק:

https://www.levels.fyi/blog/swe-level-framework.html

3. זה מכוון את המדרגות שכר (תחשוב יותר לכיוון ה50% עליה בין הדרגות) ומענקי מניות / בונוסים שנתיים לפי הרמה שלך באותה דרגה (שיכולים להכפיל ומעלה את עצמם אם אתה בטופ. הרבה כסף)

4. זה מכוון את השיחות ביצועים ומה מצפים ממך מבחינת התפתחות מקצועית.

יש חברות שלוקחות את זה פחות ברצינות ויש שיותר. רוב החברות שמשלמות בצד הגבוהה לוקחות את זה מאוד ברצינות כי ההבדל בין גוניןר לסיניור באמת בשכר הוא בקלות פי 2-3 וגם ההבדל בציפיות מבחינת עשיה הוא אפילו יותר גדול (בפועל מבחינת אימפקט - שזה לא רק כתיבת קוד אלא איזה קוד בכלל לכתוב)

בחברות אחרות זה בערך בליל של תארי תרגיש טוב לפי הזמן שאתה בחברה - ולכן תראה בהרבה מקרים את מה שציינתי - כשבאים להתראיין במקום יותר מסודר - האנשים האלו יגלו שפעלו בערך ברמה של מיד לבל - כי מעולם לא היו מהם ציפיות מעבר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 20.1.2023 בשעה 15:47, garicho כתב:

קרה כבר שהעלתי לעובדים שכר ב-20-30%. אבל בדרך כלל זה עמד על 10-15%. מצד שני לפעמים עובדים יצאו החוצה וקיבלו 100% עליה בשכר. לי אין איך להתמודד עם זה - אני יודע מה העובד באמת שווה וכמה הוא אמור לקבל בחוץ. אני דואג להעלות משכורות גם לוותיקים כך שיהיו תחרותיות לשוק. אבל אם איזה חברה החליטה לקחת ג׳וניור שלי עם שנתיים ניסיון ולהפוך אותו לסניור עם משכורת פי 2 יותר גבוהה משלי, זה הבעיה שלהם.

מקווה שלפחות שלחת להם קו״ח 😉

פורסם
לפני 12 דקות, Nakamichi כתב:

מקווה שלפחות שלחת להם קו״ח 😉

לא המשכורת שלי שלי. המשכורת שאני מציע 😉

ואחרי מעקב של כמה שנים, זה סטארטאפים שרובם כבר עמוק בקבר…

פורסם
לפני 6 דקות, garicho כתב:

ואחרי מעקב של כמה שנים, זה סטארטאפים שרובם כבר עמוק בקבר…

העיקר הקפיצה בשכר והנסיון,זה שהמקום הזה לא קיים זה פרמטר מאוד משני.

לפני שעה, Night Driver כתב:

ג׳וניור - מישהו שאתה צריך ללכת איתו יד ביד ולעבור על כל מה שהוא עושה.

מיד - מישהו שאם תיתן לו משימה ידע להתמודד איתה ולא צריך פיקוח.

סניור - מישהו שתגיד לו מה אתה רוצה וידע להתנהל עם המידע הזה ברמה מקצועית ומערכתית.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 42 דקות, Potato כתב:

העיקר הקפיצה בשכר והנסיון,זה שהמקום הזה לא קיים זה פרמטר מאוד משני.

בתור עובד צעיר, אולי. עובד וותיק עם ניסיון של 10+ שנים מחפש דברים נוספים.

פורסם
לפני 15 דקות, garicho כתב:

בתור עובד צעיר, אולי. עובד וותיק עם ניסיון של 10+ שנים מחפש דברים נוספים.

אתה בפירוש כתבת עובד שהיה שנתיים בחברה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לפות"ש, אם אתה מרגיש שאינך מתוגמל כראוי ביחס ליכולותיך ותרומתך, זו בעיה ללא קשר לשכרם של עובדים חדשים. בטווח הארוך זה רק יוביל לעוד ועוד תסכול. בהקשר הזה שכרם של העובדים החדשים בעיקר מזיק לאגו.

עם זאת, תמיד יש לקחת בחשבון שיש פער בין איך שאתה תופס את מעמדך בארגון, ואיך בתורו, הארגון מעריך את תרומתך. השניים לא תמיד מסונכרנים, וזה ידידי, עשוי להוות מכה קשה עוד יותר לאגו.

כמעסיק (בהיקף די קטן למען ההגינות), אנו השותפים יודעים כיצד לשמר את מי שחייבים. בוא נסתפק בזה.

בכל פנים, לא הייתי ממהר ליזום שום שיחה שיש בה אפילו רמז של איום לעזוב. הייתי מבקש לשוחח עם הבכיר ביותר שאפשר ופשוט אומר את האמת: "אני מרגיש שאני ראוי לשכר גבוה יותר, שישקף את מסירותי, מאמציי ותרומתי. אני שנים רבות בארגון ואני מעוניין שהשידרוג ברמת החיים אליו אני שואף יעשה במסגרת החברה שלנו".

אני מעריך שהתגובה (לאו דווקא מיידית) תלמד אותך הרבה.

בהצלחה..

• אהבתי 2
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני 17 שעות, davemustaine87 כתב:

אני לא יודע כמה יש פה אנשים שחוו שאומרים להם "אי אפשר לעלות לך משכורת כי החברה בקשיים כלכליים כרגע", ואחרי חצי שנה מסתבר שיש כסף, רק לא עבורך. ולא אפילו למישהו אחר שגם מגיע לו, אלא פשוט לאנשים חדשים שאין לך שמץ של מושג מה תקבל מהם.

חוויתי סיפור דומה, אמנם בסביבה אחרת (תאגידית) שבה הייתה לי רשת בטחון חלקית, אבל הרעיון דומה. אם אתה בוחר לקחת את הארועיםבאופן אישי זו אשמתך בלבד - אפשר להיות ביחסים טובים עם ההנהלה, אבל רק מעמדת כוח.

תאסוף ראיות לאורך השנים, תראה שאתה מייצר ערך לחברה, וביום פקודה אף מנהל בינוני ומעלה לא יתן לך לעזוב. תשב בשקט ותעשה את העבודה שלך מבלי ליחצ"ן את עצמך מדי פעם, תו"כ ציפיה שמישהו למעלה ישים לב - יקרה בדיוק מה שקרה לך. זה שלב טבעי של התבגרות בשוק העבודה, ההבנה שבסופו של דבר אתה בסה"כ משאב אנושי וזה גם היחס שתקבל מבחינה מקצועית. קח את זה כשיעור לחיים ותתחיל להתראיין בשקט, עד שתמצא משהו יותר מבטיח ותעבור לשם. אצל המעסיק הנוכחי, לפי מה שאני מסיק מהכתוב, אין לך עתיד.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...