Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באיזה תחום אתה עובד, קל למצוא עובדים עכשיו או שקשה?

זה עסק משפחתי או חברה ענקית? 

כמה מסובך להם יהיה להחליף אותך? עובד איתך מישהו שיודע לעשות כל מה שאתה עושה?
כמה נהוג לשלם בתחום הזה למישהו כמוך עם ניסיון של שנה?

לבקש העלאה זה אף פעם לא מזיק. אבל אל תבוא בגישה תוקפנית "למה אתם משלמים לחדשים כל כך הרבה ולי לא".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו שאלה מאוד מורכבת שמאוד תלויה באופי של הבוס.

אם זה מקום שמתייחס לעובדים כאל עוד אביזר שצריך לייצר כסף חפש מקום אחר כי גם אם תבוא עם הצעה ממקום אחר אתה כבר מסומן כ "מקולקל" על זמן שאול רק שעכשיו עולה יותר.

אם זה מקום עם יחס אישי שב ודבר תוך הכנה נפשית שעלולים להגיד לך לא. עם הלא  תחליט אם אתה בולע את הצפרדע או מחפש משהו אחר.

אישית מעלה לבד לעובדים ולא מחכה שיבקשו ועדיין קורה שעובד נכנס ומבקש. אם אני יכול הוא יקבל ואם לא אז אסביר לו למה לא ואכבד כל החלטה שלו.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

באיזה תחום אתה עובד, קל למצוא עובדים עכשיו או שקשה?

תחום הרפואה. קשה למדי. אני מניח שלעובדים החדשים הביאו שכר התחלתי גבוה יחסית, לא בגלל העיניים היפות שלהם. 

לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

כמה מסובך להם יהיה להחליף אותך? עובד איתך מישהו שיודע לעשות כל מה שאתה עושה?

זה לא שהחברה תשפוט רגל בלעדיי, אבל זה יעכב פרוייקטים ובעיקר יעמיס על המנהל שלי. כמה זה יהיה קריטי? תלוי כמה המנהלים הבכירים יראו לנכון לעכב דד ליינים.

לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

כמה נהוג לשלם בתחום הזה למישהו כמוך עם ניסיון של שנה?

שנה אין לי מושג, 3 שנים- 20-25% יותר ממה שאני מקבל עכשיו. אולי אפילו יותר, אלו הצעות קונקרטיות שקיבלתי. 

פורסם

שמועות לחוד ומציאות לחוד.

אנשים גם אוהבים לשקר לגבי שכר אז אני לוקח בערבון מוגבל שמועות.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

זו הסיבה שאת תלוש השכר כל אחד אמור לשמור לעצמו, במיוחד בהייטק... החוזים הם אישיים, סתם יוצר בלאגן ותסכול. כמובן שאם פות"ש היה בשכר נמוך בעליל אז אני שמח שזה העיר אותו, אבל יש כאלו שמרוצים בחלקם.

• רעיון טוב! 1

Miata ND2

פורסם
לפני שעה, Or05230 כתב:

זו הסיבה שאת תלוש השכר כל אחד אמור לשמור לעצמו, במיוחד בהייטק...

אני חושב הפוך

זו הסיבה שאתרים מדויקים כמו levels.fyi בארה״ב רק עושים טוב לעובד שיכול לדעת את מצבו האמיתי וכמה החברה שלו מציעה לאנשים שנכנסים עכשיו.

האינטרס היחיד לשמור על עמימות זה של המעסיק - לא של העובד. ושל העובד האינטרס הוא לשפר את התנאים למקום הוגן / הכי טוב שהוא יכול (בהתחשב באופציות שבהן הוא היה רוצה לעבוד)

• אהבתי 5

If living is for learning

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שקיפות זה הכי טוב. פותר הרבה בעיות תסכול ומרמור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עברתי בדיוק את אותו דבר, לפני הרבה שנים, בתחילת דרכי בהייטק. הייתי הנדסאי שרק יצא מהצבא (עתודאי) התקבלתי לחברה קטנה וצומחת, ומהר מאד כבר עבדתי בתפקיד של מהנדס כי זיהו שאני יכול, אבל השכר לא השתנה בהתאם.

ככה עברה שנה פלוס, ואז הבאתי חבר שלי לעבודה, שלמד איתי באותה מכללה, והגיע עם אפס נסיון.

רק שהוא שיתף אותי במה שמציעים לו, וזה היה 60% (!) מעל מה שאני קיבלתי.  פשוט הייתי קלולס ולא ידעתי מה המשכורות, ביחס למשכורת רגילה במשק זה היה נראה אחלה.

הרגשתי ממש מרומה ומתוסכל, ופתחתי את זה מול המנהל. עשו לי תיקון שכר שעדיין לא הביא אותי לאותו שכר (נשאר הבדל של כ-10%), לא נלחמתי עד הסוף, אבל כמה שנים אחר כך כשעזבתי -

לא היו לי שום ייסורי מצפון למרות שנתנו לי להשלים תואר מהנדס במקביל לעבודה, והשתתפו כספית גם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

נכון, זה מעצבן לגלות שהשכר שלך יכול להיות יותר גבוה, אבל זה רק צד אחד ממכלול שלם של פרמטרים בעבודה. 

זו הזדמנות טובה לבחון כמה אתה מרוצה. תעשה רשימה של בעד ונגד, תשתדל להיות כמה שיותר אובייקטיבי. 

זה יתן לך אינדיקציה לגבי מה לעשות. 

אם לא טוב לך, להתראיין לא עולה כסף.

תתחיל להתראיין, ככה גם תקבל פרפקטיבה לגבי היכולות שלך. 

בדרך כלל, מנסיוני, אין קורלציה בין איך אתה תופס את היכולות והתרומה שלך לארגון, לאיך הארגון רואה אותך

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

מכיר את זה, היה לי עובד מסוים שהשכר שלו הוא X

קיבלתי עובד חדש בעלות X+1000 (בזמן זה לא ידעתי את השכר של העובד הראשון)

העובד הקיים היה שווה את משקלו בזהב, כשנודע לי על ההפרש ביקשתי להעלות לו, לא אישרו.

הבחור הקיים עזב והיה צריך לגייס מישהו חדש שוב.

הבחור השלישי קיבל X+3000 (כלומר 2000 יותר מהבחור החדש הקודם)

למה ? כי היינו בלחץ של זמן, היינו צריכים למצוא עובד דחוף וזה מה שהוא ביקש, הוא התאים לנו ושילמו.

עד עכשיו (באופן אבסורדי) יש הפרש בין הבחור החדש האחרון לזה שלפניו, למרות שנצבר כבר ידע וותק והשכר במשק עלה - מה שמצדיק עלייה של 2000 ואפילו של 4000 - לא מעלים את שכרו.

(או את שכרי שלא משקף את השווי האמיתי שלי, ללא קשר לכמה קשה או לא למצוא מקום עבודה בימינו).

הצעד הבא זה לחפש בחוץ, כי ככל שזה נראה, המקום הנוכחי לא ישחרר עוד.

פורסם

לא מפתיע.

מה העלויות של לגייס עובד חדש אצלכם ? משהו ישב מול המספר הזה פעם ? 

(עלויות גיוס והשמה + ramp up עד שהוא יעיל באמת ברמה המצופה)

בטק המספר הזה כ״כ גבוהה שחברות שעושות את המתמטיקה ומסתכלות על המספר הזה מבינות שההעלאות זה גרושים לעומת עלות גיוס של עובד חדש ... 

(לא כל החברות עושות את זה כן ? שיהיה ברור ... הרוב אפילו לא)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

זה מתחלק ל - 2

פעילות החברה שעבדנו בה נרכשה והפכנו לעובדים של החברה החדשה לפני קצת פחות מחצי שנה

בחברה הקודמת גם אם המנהלים העידו שיש צורך בהעלאה, החברה הייתה בקשיים אז המנכל אמר לא (או לא עכשיו, לא זוכר)

בחברה הנוכחית (שהיא גדולה פי כמה) אני חושב שהרבה פחות מעניין אותם, לא אתה אז מישהו אחר.

מסיפורים ששמעתי על מקרי עבר, זה בסגנון של "לא טוב לך, תשאיר את המפתחות ותלך"

פורסם
לפני 7 שעות, ArikM כתב:

נכון, זה מעצבן לגלות שהשכר שלך יכול להיות יותר גבוה, אבל זה רק צד אחד ממכלול שלם של פרמטרים בעבודה. 

מעצבן זה בלשון המעטה. 

אני לא יודע כמה יש פה אנשים שחוו שאומרים להם "אי אפשר לעלות לך משכורת כי החברה בקשיים כלכליים כרגע", ואחרי חצי שנה מסתבר שיש כסף, רק לא עבורך. ולא אפילו למישהו אחר שגם מגיע לו, אלא פשוט לאנשים חדשים שאין לך שמץ של מושג מה תקבל מהם. 

זה משפיל ומזלזל וזה הורס כול רצון לתת מעצמך מעבר, שהרי אם מתייחסים אלייך בתור "זה לא שום דבר אישי, אלא רק עסקים", אז למה שאני אתייחס אחרת? 

לכן כמו שחלק אמרו לפני, אני בכלל תוהה גם אם יעלו לי את השכר, האם בכלל כדאי להישאר. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, Liviur כתב:

לא מפתיע.

מה העלויות של לגייס עובד חדש אצלכם ? משהו ישב מול המספר הזה פעם ? 

(עלויות גיוס והשמה + ramp up עד שהוא יעיל באמת ברמה המצופה)

בטק המספר הזה כ״כ גבוהה שחברות שעושות את המתמטיקה ומסתכלות על המספר הזה מבינות שההעלאות זה גרושים לעומת עלות גיוס של עובד חדש ... 

(לא כל החברות עושות את זה כן ? שיהיה ברור ... הרוב אפילו לא)

לא רק בטק.

היום לגייס אפילו עובד שכר מינימום אתה יכול כמעט רק דרך כוח אגם ועד שהוא הופך שלך הוא עולה לך 25% לחודש רק עמלה.

ברוב החברות היצרניות (עם מוצר פיזי)  ההוצאה על כוח אדם היא ממש לא העיקרית וניתן לצמצם הרבה יותר בהוצאות על ידי רכש וניהול מלאי יותר יעילים מאשר על עובדים יותר זולים.

על עובד טוב לא חוסכים. כשהוא מרוצה הוא לא רק יציב יותר אלא גם נותן יותר. אדם שמרגיש מנוצל חושב פחות טוב, איטי יותר והרבה פחות יצירתי.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

העלאות שכר זה לא רק כסף,במקרים מסוימים תמצא גם אלמנטים של אגו ומשחקי כוח.

זה שאתה עובד טוב לא אומר שלא יחליפו אותך בעובד גרוע שעולה הרבה יותר.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...