Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

בדקתי הרבה באינטרנט, וזה נראה שהמחירון לא תמיד משקף את המציאות. חוץ מזה, מוכרים פרטיים מסתירים לא מעט מידע (לכן מעדיף לרכוש מחברות כמו כלמוביל/אלדן/שלמה/אוויס וכו' וכו') אז צריך את עזרתכם. עבור טווח הנסיעה שלי לא חושב שצריך את מלוא התקציב, אבל כולי אוזן.

תקציב: 60K-65K

שנתון: 2019+ (לא חובה, אבל מעדיף)

גיר: אוטומט

נסיעה: 100-180 ק"מ בשבוע (בינעירונית)

בונוס: רכב עם מנוע 'חלק' ולא חלש (כגון 1 ליטר של אייגו). ירידת ערך שנתית נמוכה.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי Mazda3_3
פורסם (נערך)

שלום,

גם סוכנויות רכב לא צדיקים גדולים. לכן כל רכב צריך לבדוק ב 7 עיניים.  רכבים שהיו בליסינג לרוב עוברים צביעה זולה על מוקדי פגיעה,  לזה הם קוראים "השבחה ".

אני כן הייתי מעדיף למצוא רכב מפרטי ( לא כולם מסתירים ליקויים לרכב יחסית חדש ).

התקציב מאפשר לרכוש רכב מיני כמו שברולט ספארק 1.4 או קיה פיקנטו/ יונדאי I10  עם מנוע 1.2 משנתון גבוה.

אלה לא רכבים המיועדים לנסיעות רבות בכבישים מהירים. אבל כמות הנסיעות שלך מאוד נמוכה, לכן לא הייתי פוסל רכב כזה לאדם בודד/ זוג.

בשביל רכב סופר מיני כמו יאריס / מאזדה 2 צריך לרדת בשנתון או לעלות.את התקציב משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני שעה, vladclar כתב:

שלום,

גם סוכנויות רכב לא צדיקים גדולים. לכן כל רכב צריך לבדוק ב 7 עיניים.  רכבים שהיו בליסינג לרוב עוברים צביעה זולה על מוקדי פגיעה,  לזה הם קוראים "השבחה ".

אני כן הייתי מעדיף למצוא רכב מפרטי ( לא כולם מסתירים ליקויים לרכב יחסית חדש ).

התקציב מאפשר לרכוש רכב מיני כמו שברולט ספארק 1.4 או קיה פיקנטו/ יונדאי I10  עם מנוע 1.2 משנתון גבוה.

אלה לא רכבים המיועדים לנסיעות רבות בכבישים מהירים. אבל כמות הנסיעות שלך מאוד נמוכה, לכן לא הייתי פוסל רכב כזה לאדם בודד/ זוג.

בשביל רכב סופר מיני כמו יאריס / מאזדה 2 צריך לרדת בשנתון או לעלות.את התקציב משמעותית.

תודה רבה על התגובה.

איך לדעתך שברולט ספארק / מיצובישי ספייססטאר לעומת היונדאי I10?

עריכה אחרונה על ידי Mazda3_3
פורסם (נערך)

ספארק יותר חזקה, מיצובישי יותר מרווחת ויותר חסכונית,

קיה/ יונדאי שומרות טוב יותר על המחיר ויש להם שילוב מנוע/ גיר  הנחשב יותר אמין לאורך הזמן.

למיצובישי מנוע 3 צילינדרים וגיר רציף .

לשברולט מנוע 4 צילינדרים וגיר רציף.

לקיה / יונדאי מנוע 4 צילינדרים וגיר אוטומטי.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בתאריך 14.1.2023 בשעה 20:26, הלוחש למכוניות כתב:

אל תטעה לחשוב שאצל כל חברות ליסינג גדולות אתה מקבל שקיפות מלאה לגבי העבר הביטוחי או המכני של הרכב.

השקיפות אצלן היא לפעמים אשליה ולכן יש צורך בבדיקה מקצועית גם שם לפני הקנייה.

את דעתי לגבי קניית רכב עם היסטוריית ליסינג בפרט, כתבתי כבר כאן ואתה מוזמן לקרא.

כאן אני כבר מדבר גם בתור אבא לנהגים, ולא רק כיועץ רכב - ברגע שמדובר בשימוש בינעירוני, אני ממליץ לעבור לקטגוריית משפחתיות קומפקטיות (גולף, אוריס, I30 ודומיהן) ובשום אופן לא לקנות מי מהגמדיות שהוזכרו כאן. הסיבה - נחיתות נוראית בבטיחות פאסיבית שלהן במקרה של תאונה. כפי שניתן להבין בסרטון המצורף, בהנחה ששאר הפרמטרים שווים בכבישים מהירים, תאונה שכזו עם גמדית יכולה להיות ההבדל בין פגיעה יחסית קלה לבין שיקום ארוך בבית לוינשטיין, וגרוע מכך. 

כפשרה - סופרמיני בטיחותית כגון פאביה/פולו/איביזה עדיין יעניקו רמת בטיחות סבירה בנסועה בינעירונית, אך יהיו הרבה יותר נוחות ובטוחות מאשר הגמדיות. גם בעיות הגיר הרובוטי שמהן סבלו בעיקר עד 2015 הן פחות רלוונטיות ברכב שמבלה את עיקר הנסועה שלו מחוץ לעיר.

כמובן שזה מרחיק אותך משנת ייצור 2019, אבל "החדשות הטובות" הן שאם תקנה פיקנטו ודומיו 2019 אתה ממילא מוציא כסף על רכב עם טכנולוגיה אפילו משנות ה-60 (בלמי תוף מאחור?? מי עדיין בולם ככה ברכב שאמור לשנע אותך בביטוחה ב-100 קמ"ש??) ובנוי בצורה כה זולה עד שאין מה לדבר על נוחות, התנהגות כביש וביצועים בהשוואה לסופרמיני טובה שתהיה עדיפה בכל פרמטר (פרט לחנייה..) גם אם היא 2-4 שנות מודל ישנות יותר. 

תודה רבה!

חשבתי על זה גם, אבל התבססות על EURO NCAP זה אמור להיות מספיק יחסית, לא ככה?

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 16.1.2023 בשעה 18:34, Mazda3_3 כתב:

תודה רבה!

חשבתי על זה גם, אבל התבססות על EURO NCAP זה אמור להיות מספיק יחסית, לא ככה?

אז זהו, שלא...

יש לזכור תמיד, שכוכבי הבטיחות של Euro NCAP אינם אבסולוטיים, אלא מתייחסים לכל רכב בפני עצמו, עקב שיטת הבדיקה שלהם.

עד לפני כשנה, היה המבחן החשוב ביותר זה של ריסוק OFFSET במהירות 64 קמ"ש (40 מייל) לתוך קצה קיר, עם חפיפה חלקית של 40% בלבד משטח הפנים של הפרונט, כאשר שאר 60% לא פוגעים בקיר ולכן החלק הקטן יותר סופג את מלוא המכה.

כאשר רכב קטן וקל יותר מקבל 5 כוכבים במבחן כזה, הרי זה אומר לך רק שאם תהיה מעורב בתאונה עצמית דומה, אן חלילה תתנגש ברכב זהה (לפחות בעל מסה זהה) במהירות דומה לשלך - הרכב שלך ישרוד יפה.

הבעיה היא, שבחיים האמיתיים אנחנו לא בוחרים במי נתנגש... ולכן - בכל מפגש בין 2 רכבים מודרניים עם 5 כוכבי בטיחות כ"א, יספוג הרכב הקטן אנרגיה גדולה בהרבה מאשר הרכב הגדול שיתנגש בו.

למשל, במפגש בין מיני ששוקלת טון לבין רכב כגון גולף ששוקל 1.4 טון, שמתקרבים כ"א לשני ב-50 קמ"ש (מהירות התקרבות 100 קמ"ש) המסה של הגולף ששוקל פי 1.4 מהמיני תהיה כמעט כפולה (1.4 בריבוע = 1.96) מהרכב הקטן.

למה הדבר דומה? שהאנרגיה שתחווה כל מכונית תהיה שונה מאד - מתוך 100 קמ"ש מהירות כוללת, הגולף יחווה כאילו התנגשות בקיר במהירות 35 קמ"ש לערך, ואילו המיני תחווה "קיר" במהירות 65 קמ"ש לערך - יחד זה אכן 100 קמ"ש, אך חלוקת וספיגת האנרגיה שונות בתכלית.

לכן אני ממליץ ומתעקש לפחות להציע, לכל מי שיודע שישתמש ברכב הרבה מחוץ לעיר, לחשוב קודם כל על הנקודה הזו, ואח"כ על כל השאר - כולל קלות החנייה...  עדיף לקלל בחנייה מאשר לחוות בית לוינשטיין חצי שנה, במקרה הטוב.

אגב, בשנה האחרונה הוחלף מבחן זה בהתנגשות חזיתית ברכב מבחן סטנדרטי עם חזית בטון ופלדה סופגת, ששוקל 1400 ק"ג ונוסע לתוך הרכב הנחן במהירות 50 קמ"ש - וזה כבר נועד לדמות מבחן בתנאים יותר ריאליים, מול רכב במשקל ממוצע שנוסע מול הרכב הנבחן.

ככה זה נראה (40 שניות ראשונות) מול גולף 2022 ששוקלת כמעט בדיוק כמו רכב המבחן - שני הרכבים נשארים במקומם בנקודת המפגש, אף אחד לא נזרק אחורה, חלוקת האנרגיה של המכה זהה.

• אהבתי 4

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

ככל שזה יישמע לא פופולרי בעליל, לא מבין למה מהשיקולים החשובים צ"ל גיר אוטומטי (למיניו) ולא גיר ידני כמו במרבית הרכבים באירופה ואסיה. ידני גם אמין יותר, חסכוני בדלק משמעותית, זול וקל יותר לתיקון.

והכי חשוב, בפקקים האינסופיים הוא נשחק הכי מעט בהשוואה לגירים אחרים.

כשלא יודעים, הכל פתוח.. :lol:

• תוכן חדש...