Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מסחרי לאדם פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

תלוי למה אתה קורה קרוסאובר.

יש שני סוגים:

א) substance over style - קרוסאובר על בסיס רכב פרטי אבל עם יכולות שטח מסוימות. כמו לאדה ניבה, סובארו פורסטר, פז׳ו 504 סטיישן 4*4, ועוד כמה. אלה בדרך כלל הקרוסאוברים המוקדמים, לפני שזה נהיה באופנה.

ב) style over substance - אין לו שום יכולות שטח אבל זה נראה כמו ג׳יפ.

סוג (א) איננו קרוסאובר, אלה SUVs אמיתיים (אולי הפ׳ז׳ו לא, כי אם אני זוכר נכון לא היה לו מירווח גחון לשטח, אלא רק נועד לדרכים ללא אספלט). השימוש בפלטפורמת טנדר כבסיס איננו הכרחי, אלא רק הגיוני ל-SUVs הגדולים יותר. לקטנים יותר זה לא דווקא המצב.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

יש שני סוגים:

א) substance over style - קרוסאובר על בסיס רכב פרטי אבל עם יכולות שטח מסוימות. כמו לאדה ניבה, סובארו פורסטר, פז׳ו 504 סטיישן 4*4, ועוד כמה. אלה בדרך כלל הקרוסאוברים המוקדמים, לפני שזה נהיה באופנה.

ב) style over substance - אין לו שום יכולות שטח אבל זה נראה כמו ג׳יפ.

ומה זה לדוגמא ניסאן קשקאי או X-trail או סקודה קודיאק, כולם 4X4?

אין יכולת שטוח אבל יש יכולת שבילים, בוץ ושלג הרבה יותר גבוהה מאשר ברכב פרטי. 

פורסם

אני אישית לא הייתי מתנגד לרכב בפורמט של ute - קופה מקדימה וארגז מאחורה. זה יותר מושך מסילברדואים למיניהם.

כמו שברולט אל קמינו או פורד פאלקון ute אוסטרלית זצ"ל.

מידות, התנהגות כביש ונוחות של רכב פרטי, שימושיות של טנדר.

image.thumb.png.c0bd1f4c6aecab245a635bf32d304847.png

סובארו פעם בנו כזה דאבל קבינה - לקחו אאוטבק, חתכו לה את הגג מאחורה וקראו לזה באהא:

image.png.6aa68b16aa3953dd98987b7c704db71e.png

או במימדים יחסית קומפקטיים - דודג׳ rampage על בסיס מיצובישי כלשהי. קרייזלר ידעו לבנות רכבים מיוחדים ומגניבים כשהם רצו.

image.thumb.png.b7b3cd037adbeab531a5034c82f8fa01.png

• אהבתי 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 20 שעות, vadim6385 כתב:

סובארו פעם בנו כזה דאבל קבינה - לקחו אאוטבק, חתכו לה את הגג מאחורה וקראו לזה באהא:

image.png.6aa68b16aa3953dd98987b7c704db71e.png

עוד הרבה לפני שה-Outback היה קיים, הם מכרו ב- 1977-1994 במספר שווקים את ה-BRAT, טנדר קטן ע״ב ה-Leone סטיישן הרגיל (מה שבארץ קראו פשוט סובארו 1300/1600 ללא שם דגם).
ל-BRAT היו רק שני מושבים רגילים ושתי דלתות, לא דאבל-קבינה, אבל בארה״ב הוא נמכר עם שני מושבי פלסטיק בארגז שפונים הפוך לכיוון הנסיעה, עם חגורות בטיחות תקניות, כדי שיקוטלג בתור רכב נוסעים ולא יצטרך לשאת במיסוי האמריקאי על טנדרים מחו״ל (25%, שעדיין קיים).
https://en.wikipedia.org/wiki/Subaru_BRAT
הדגם נמכר גם בארץ, בתור טנדר רגיל לכל דבר (ללא המושבים בארגז ואא״ט ללא 4x4), לשוק המסחרי הרגיל.spacer.png

פורסם

טנדרים, בתחילה עם כיסויי ברזנט ובהמשך עם ארגזים קשיחים, היו נפוצים מאוד בארץ. הנפוץ (או לפחות מוכר) ביותר היה הפיג'ו 404 (ובהמשך ה-504), אבל אלה היו כולם גרסאות טנדר של רכבים משפחתיים\סטיישן סטנדרטיים (בעיקר אירופיים, אבל גם יפניים כמו ההינו בריסקה), לא המפלצות האמריקאיות. כמובן לא עמדו בשום סטנדרד בטיחות של העשורים האחרונים. יצא לי לנהוג על טנדר 404 צבאית, הרכב המפחיד ביותר שבו נהגתי, בכל סיבוב הרגשתי שאוטוטו אני מתהפך. קצין אחר ביחידה הצליח.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני נהגתי המון בזמנו על ה504 טנדר, היה עם יותר מחצי מליון קלומטר ונסע,
סה"כ 6 מאחור בארגז (שני ספסלים), הרחב נסע בפלחה כמו 4X4 בנוחות יחסית,לא סחב מי יודע מה אבל תמיד הניע...

פורסם
לפני שעה, PinkDolphin כתב:

הדגם נמכר גם בארץ, בתור טנדר רגיל לכל דבר (ללא המושבים בארגז ואא״ט ללא 4x4)

היתה אפשרות לשני ספסלים בארגז לאורך דפנות הרכב, כמובן ללא חגורות בטיחות כלשהן, ובהחלט היתה 4x4.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 45 דקות, Fazer כתב:

היתה אפשרות לשני ספסלים בארגז לאורך דפנות הרכב, כמובן ללא חגורות בטיחות כלשהן, ובהחלט היתה 4x4.

תודה על התיקון.
וכמובן בכל הטנדרים שהיו אז היתה אופציה לשני ספסלים, בד״כ בייצור מקומי, ועם השלט שכנראה היה מחוייב לפי חוק ״אין לזרוק בדלי סיגריות וגפרורים החוצה״, שהניח כמובן שכל מי שמוסע בטנדר מעשן 🙃.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בארץ מכרו גם את השברולט אל קאמינו

לפני 3 שעות, sperial כתב:

אבל אלה היו כולם גרסאות טנדר של רכבים משפחתיים\סטיישן סטנדרטיים (בעיקר אירופיים, אבל גם יפניים כמו ההינו בריסקה), לא המפלצות האמריקאיות. 

גם לאמריקאים היה יצוג. שברולט אל קאמינו שמבוסס על שברולט מאליבו סטיישן. 

טנדר שני מקומות מגניב לגמרי עם מנוע גיבור.

בארץ כמו בארץ, היו כאלה שהוסיפו לו תוספת פיברגלס בארגז שהפכה אותו למעין קבינה וחצי ודחפו לשם ספסל אחורי.

אחחחח אם היה לי היום אחד כזה, מה הייתי עושה לו...

hqdefault.jpg

עריכה אחרונה על ידי YNV

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לפני 2 דקות, YNV כתב:

בארץ מכרו גם את השברולט אל קאמינו

גם לאמריקאים היה יצוג. שברולט אל קאמינו שמבוסס על שברולט מאליבו סטיישן. 

טנדר שני מקומות מגניב לגמרי עם מנוע גיבור.

בארץ כמו בארץ, היו כאלה שהוסיפו לו תוספת פיברגלס בארגז שהפכה אותו למעין קבינה וחצי ודחפו לשם ספסל אחורי.

אחחחח אם היה לי היום אחד כזה, מה הייתי עושה לו...

hqdefault.jpg

לדוד שלי, חקלאי, היה כזה, בשנת 1978 (אא״ט), ללא חיפוי או מושבים נוספים בארגז.
יחסית לכל הרכבים שהיכרתי קודם (סוסיתא, בעיקר), היו לו מתלים די רכים והיה נוח מאד כל עוד הכביש לא משובש.
הרכב הראשון שאי פעם הייתי בו שהיה בו מזגן. נדמה לי מנוע V6.

פורסם
לפני 12 שעות, PinkDolphin כתב:

שהניח כמובן שכל מי שמוסע בטנדר מעשן 🙃.

עישן ועוד איך, את גזי הפליטה בכל פעם שהרכב עצר ברמזור :)

הבוגרים פה בטוח זוכרים את זה

וכמובן שהיו מושיבים שם את הילדים בד״כ, בלי חגורות ובלי נעליים

בטיחות ובפרט בטיחות ילדים לא הייתה על הפרק באותם ימים

ה 404/504 כטנדרים היו פופולרים ונחשבו סוסי עבודה, גם בצה״ל.

יצא לי להיות מוסע ולנהוג (בתור נהג צעיר+חבר׳ה...) גם בסוסיתא כזאת, פחד אלוהים היום כשאני חושב על זה

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם
לפני 14 שעות, YNV כתב:

בארץ כמו בארץ, היו כאלה שהוסיפו לו תוספת פיברגלס בארגז שהפכה אותו למעין קבינה וחצי ודחפו לשם ספסל אחורי

כן, כזה (רואים שזאת קומבינה מפיברגלאס):

image.png.a00e75a2de6f01973dd5b02f18fbb3b8.png

image.png.4c38d253684de38ff6fdcdff4d3cf89d.png

image.png.b860f171bef190e096241d5d634c2017.png

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 17 שעות, PinkDolphin כתב:

תודה על התיקון.
וכמובן בכל הטנדרים שהיו אז היתה אופציה לשני ספסלים, בד״כ בייצור מקומי, ועם השלט שכנראה היה מחוייב לפי חוק ״אין לזרוק בדלי סיגריות וגפרורים החוצה״, שהניח כמובן שכל מי שמוסע בטנדר מעשן 🙃.

אתה כנראה תצחק הרבה אבל התקנה הזו עדיין בתוקף, כל רכב מסחרי עדיין מגיע עם השלטים האלו. בתמונה ברלינגו 2016 😁

20160616_120633.jpg.589ca95fdb95b5924e35b0737610ddbd.jpg

• מצחיק 1

• תוכן חדש...