Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, Coro כתב:

ברור שמירה על הסביבה ולא כדי לחסוך.. PDF לא טוב לה ?לדעתי עדיף.

אז תדפיס את הPDF ותשים ברכב.

לדעתי האישית ספר פיזי סתם מיותר, עדיף PDF שאפשר לפתוח בטלפון ולעשות חיפוש בו.

ספר פיזי צריך להיות opt in - מי שעדיין רוצה כזה, צריך לתת לו את האופציה להזמין חינם או בתשלום. או לתת PDF שידפיס לבד.

לפני 18 שעות, laviil כתב:

לא ממש נח לה לעבוד מול טלפון.

בכל אופן אישה מבוגרת.

אתה יכול להדפיס לה את הPDF ולשים ברכב

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 15 שעות, Jack457 כתב:

מצטער להיות לא פוליטיקלי. ספר רכב נחוץ שיהיה ברכב, יש אינדקס ותוכן עניינים מפורט ואני לפחות רגיל לסמן בו דברים ורשום הערות, ספר פיזי זה עזר חשוב בשבילי. 

לספר גם לא יכול להגמר הבטרייה ואין לו בעיות קליטה (אולי לקורא רק 😜)

פורסם (נערך)

גם אם זה לא בהכררח נצרך זה דבר מאוד כייף אחרי שקנית ושילמת ממיטב כספך ( או עמידתך בהחזרי המימון לצורך העניין )

להכנס למיטה עם הספר לקרוא על האוטו נתונים זה כייף גדול  לא שעשיתי את זה ... הלואיי 

כמה כבר עולה להדפיס חוברת על האוטו לא צריך אפילו תמונות 

נתונים שגם ככה יש להם אותם כי הם צריכים לעבור מבחני דרך כדי לקבל אישור מהתקינות העולמיות

תעלה אותם על קובץ שלח לקלדנית שלח להדפסה 

אז מה החרטא הזאת סביבה  נהיו לי ירוקים ...

עריכה אחרונה על ידי ידני
  • אהבתי 2
פורסם

@ידני האמת היא שהספרים האלה עבים מאוד, ואחוז גדול מרוכשי הרכב לא טורחים לפתוח אותם אפילו פעם אחת. להדפיס,ספר בבית זו בעיה, כי מדובר במאות דפים, מה שעולה לט מעט נייר ובעיקר דיו/טונר, וגם אי אפשר לכרוך באמצעים ביתיים. ודווקא צריך תמונות, מה לעשות, מדובר במדריך טכני, וככזה השרטוטים/תמונות הם מרכיב חיוני.

מה שהרגיז אותי אצל צ'מפיון הוא שאפילו לא קיבלתי לינק לספר הרכב באינטרנט.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ספר נהג פורד פוקוס שקיבלתי ב-PDF -  סך הכל 484 עמודים.

הרבה יותר קל לקרוא ולחפש ב-PDF מאשר בספר פיזי שכדי שהוא לא יהיה עבה מדי וגדול מדי צריך להיות בפונט קטן מדי.

עם למעלה מ-20000 כלי רכב שעולים על הכביש כל חודש מדובר ביותר מ-8 מיליון עמודים מודפסים כל חודש. לא חבל?

עריכה אחרונה על ידי גור אדם
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 25.12.2022 בשעה 16:37, laviil כתב:

חמותי רכשה וקבלה רכב חדש לפני כשבועיים

אופל מוקה אאל"ט.

הרכב היה רכב הדגמה לפני כן.

השאלה היא האם באמת אין יותר ספרי רכב כדברי מוקד השירות של לובינסקי ("שמירה על הסביבה")

או שמחרטטים אותנו?

גם ביונדאי i-20 שקניתי לא מזמן אין ספר פיזי, רק ספר ממוחשב באתר (כמובן שהורדתי למחשב הביתי).

יצויין לזכותם שלא הסתירו את זה וזה היה ברור עוד לפני שביצעתי את ההזמנה.

ברוך ה', האופנה החדשה של "לא צריך צמיג רזרבי" עוד לא הגיעה לאוטו שלי.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
בתאריך 25.12.2022 בשעה 22:58, hans כתב:

ברצינות גמורה: חלק מטלטלת הסחורות פוסט-קורונה גרמה לעלייה חדה בעלויות דפוס, ברמות קשות. להדפיס ספרון של מאות עמודים בתפוצה קטנה זאת עלות גבוהה למדי. ב-pdf אפשר לערוך חיפוש, ואם יש למישהו פה הורים מבוגרים אז אפשר ללמד אותם, זה עוד לחיצה או שתיים בכל פלאפון שהוא.

עם התגובה הזאת אפשר לסגור את הדיון. רצה הגורל והדפס הראשי של תעשיית הרכב הגרמנית (שממוקם באופן לא מפתיע בשטוטגרט) הוא אחד מלקוחותיי הכבדים. אין לכם מושג מה עובר על בתי הדפוס בשנתיים האחרונות וכמה מהם נסגרו או נקלעו לקשיים ונאלצו להתאחד. כמה מקומות עבודה הלכו לאיבוד, כולל בכירים ביותר. יש מחסור רציני בנייר שאפילו כסף לא יכול לפתור, עיכובי אספקה של שבועות וחודשים. מחסור בחלקים למדפסות, כי הספקים עוד לא התאוששו מהקורונה. ועוד ועוד. זה לא צחוק ולא נסיון לחסוך, אלא כורח המציאות הקשה בתחום.

על הדרך, כן, היצרנים גילו שזה חוסך להם כסף. אבל זה בטל בשישים כרגע לעומת מה שהם מדממים כל חודש עם כל צרות הלוגיסטיקה האחרות שלהם. אז חלק פיתחו אפליקציה וחלק פשוט התחילו לספק PDF (שהרבה יותר קל לחפש בו כאמור), פלוס ברקע התחילו דיבורים על קיימות ובשביל מה הטקס המטומטם הזה של הדפסת ספר ש-95% מהנהגים כנראה בחיים לא יפתחו. עכשיו זה הפך לסטנדרט וכולם נושמים לרווחה - היצרנים, הדפסים, וגם העצים. רק חברות כמו שלי איבדו קצת הכנסה, אבל גם זה לא נורא - יש מאיפה להשלים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

עם התגובה הזאת אפשר לסגור את הדיון. רצה הגורל והדפס הראשי של תעשיית הרכב הגרמנית (שממוקם באופן לא מפתיע בשטוטגרט) הוא אחד מלקוחותיי הכבדים. אין לכם מושג מה עובר על בתי הדפוס בשנתיים האחרונות וכמה מהם נסגרו או נקלעו לקשיים ונאלצו להתאחד. כמה מקומות עבודה הלכו לאיבוד, כולל בכירים ביותר.

רחמיי

פורסם

ב-2013 קיבלתי בתא הכפפות של הסויפט שני ספרים - באנגלית ובעברית.

ב-2020 (תחילת הקורונה - סוף הסגר הראשון) קיבלתי עם הארונה איזה quick reference בסגנון דף הנחיות להתקנה שהיה מגיע עם מדפסות, משהו כמו 12 עמודים. אבל שום התייחסות ל-PDF שאותו הייתי צריך לחפש בעצמי.

לגבי שימושיות - 'צטערת - אין כמו ספרון שאתה מדפדף בו. ה-PDF בסדר על מסך המחשב בבית, אבל כשאתה צריך למצוא משהו על מסך ה-"6 של הטלפון כשאתה תקוע בין מצפה לעובדה, או, אפילו, בין חצור לקצרין, ואם עברת את גיל 40 והראיה כבר לא כל כך אייאייאיי אז בכלל..

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 51 דקות, sperial כתב:

לגבי שימושיות - 'צטערת - אין כמו ספרון שאתה מדפדף בו. ה-PDF בסדר על מסך המחשב בבית, אבל כשאתה צריך למצוא משהו על מסך ה-"6 של הטלפון כשאתה תקוע בין מצפה לעובדה, או, אפילו, בין חצור לקצרין, ואם עברת את גיל 40 והראיה כבר לא כל כך אייאייאיי אז בכלל..

ב-PDF אתה יכול לחפש בפשטות, גם במסך ה-6" וכמובן להגדיל את הפונט כאוות רצונך עבור בעיות הראייה ואם בעיית הראיה ממש כבדה - אתה יכול שהטלפון יקריא לך את הטקסט הרצוי.

אחת הברכות הכי גדולות שנוצרו עבור בעלי מוגבלויות ראייה היא הטלפונים הניידים - הנגשת המידע דרכם עבורם היא מדהימה.

• אהבתי 1
פורסם

אפשר? בהחלט.

נוח? ממש לא.

כשאתה מגדיל את הפונט אתה צריך לרוץ כל הזמן ימינה ושמאלה, וגם למטה ולמעלה. אני עם מסך "6.7, וממש לא נוח לי לקרוא ספר רכב. אז אם אין ברירה אז אין ברירה, אבל זה מכביד.

ודרך אגב, על מערכת המדיה של הרכב בכלל לא הייתי סומך, הרי תקלות חשמל משביתות אותה תמיד בזמן בכי גרוע.

• אהבתי 1

פורסם

לא מקבלים גם ברכבי היוקרה כמו מרצדסים (אפילו S קלאס)

לנד רוברים

וכו'...

בארץ לא הנידו עפעף כדי לעזור להשיג ללקוחות מבוגרים, שולחים לאינטרנט ותסתדר משם, גם לאחר שיחה עם מנהלים.

מה שכן הצלחתי להשיג ללקוחות שלי זה רק דרך הזמנות מיוחדות דרך האתרים הרשמיים של הדילר דרך כניסת ספקים בחו"ל בכל שפה כרצוני

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, sperial כתב:

לגבי שימושיות - 'צטערת - אין כמו ספרון שאתה מדפדף בו.

EJcSiyrXYAA1V8j.thumb.jpg.e4b2c8058bee4e9f12049d3e490295bc.jpg

והריח של הנייר, שכחת לומר!

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • תוכן חדש...