Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

toslink vs rca

Sqwaden
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת רקע, לאחר התקנת מסך מולטימדיה מהדגמים של ה10.1 אינץ' מדוד עלי הופיעו רעשי אלטרנטור.

מה לא בדקתי...

משתיק ששמתי ולא עזר,כבלי rca, מינוס של מגבר שאפילו שייפתי כדי לוודא שלא עושה בעיות, מינוס של מסך מולטימדיה...

הגעתי למסקנה שהמסך עצמו עושה את הרעש.

היום הגיע מתאם דיגיטלי לאנלוגי שהזמנתי מדוד עלי.

חיברתי הכל וגם עם כבל toslink איכותי שקניתי בנפרד, באורך חצי מטר.

הרעש ב98%% נעלם, כשלוחצים על הגז כמעט ואין רעשים,

מה שכן שמתי לב לרעשים סטטים כאלה מהטוויטרים, כמו פיצוצים קטנים כאלה, אבל שוב, בקושי מורגש ולעומת מה שהיה קודם זה גן עדן.

לפני שסגרתי הכל אמרתי נעשה בדיקת סאונד כדי להשוות בין rca לtoslink,

מיד הבחנתי שעוצמת הווליום פשוט ירדה, זה אומר שהווליום במסך צריך להיות כפול כדי שישמעו כמו בעוצמה של חיבור rca.

דבר שני, החלפתי שוב ושוב בין rca ל toslink ושמתי לב שאיכות הסאונד בrca פשוט יותר טובה, נשמע לי סאונד יותר חזק, עשיר ומלא.

בסופו של דבר החלטתי להשאר עם rca כי יש הבדל גדול מדי באיכות הסאונד לפי דעתי.

הפתרון הבא שחשבתי עליו הוא dsp, הרי הוא בכל מקרה מתחבר גם למסך מולטימדיה שלי, אז הרעשים לא ישארו?

אולי לנסות חיבור coax עם המתאם שהזמנתי?

אשמח לתשובות של המומחים, תודה.

פורסם
לפני 9 שעות, Sqwaden כתב:

קצת רקע, לאחר התקנת מסך מולטימדיה מהדגמים של ה10.1 אינץ' מדוד עלי הופיעו רעשי אלטרנטור.

מה לא בדקתי...

משתיק ששמתי ולא עזר,כבלי rca, מינוס של מגבר שאפילו שייפתי כדי לוודא שלא עושה בעיות, מינוס של מסך מולטימדיה...

מה שכן שמתי לב לרעשים סטטים כאלה מהטוויטרים, כמו פיצוצים קטנים כאלה, אבל שוב, בקושי מורגש ולעומת מה שהיה קודם זה גן עדן.

מיד הבחנתי שעוצמת הווליום פשוט ירדה, זה אומר שהווליום במסך צריך להיות כפול כדי שישמעו כמו בעוצמה של חיבור rca.

דבר שני, החלפתי שוב ושוב בין rca ל toslink ושמתי לב שאיכות הסאונד בrca פשוט יותר טובה, נשמע לי סאונד יותר חזק, עשיר ומלא.

הפתרון הבא שחשבתי עליו הוא dsp, הרי הוא בכל מקרה מתחבר גם למסך מולטימדיה שלי, אז הרעשים לא ישארו?

אני יכול להמליץ מניסיון אישי חיבור coax ישיר מהמולטימדיה לdsp

אין דרך להתחמק rca מעביר רעשים 

גילוי נאות אני עובד בתחום האודיו לרכב . 
בעל עסק להתקנה ומכירת ציוד אודיו לרכב סאונד קלאב 

https://www.facebook.com/Soundclubgarage

פורסם

איזה מגבר יש לך ?

אולי יש לו כניסת היי לבל , אם כן נפתרה העניין

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

פורסם
לפני 57 דקות, DRcarLEd כתב:

איזה מגבר יש לך ?

אולי יש לו כניסת היי לבל , אם כן נפתרה העניין

מדובר על DLSX-A40.

מחיפוש קצר נראה שכן יש לו כניסת היי לבל:image.thumb.png.3ca8c2e66b89e125a73d594b95bceb5d.png

פורסם

האמת אני לא רואה בעיה בזה שצריך להגביר יותר כי במילא הסיגנל שיוצא הוא דיגיטלי? תקנו אותי אם אני טועה.. גם נשמע שהמתאם אולי לא איכותי אז עדיין הוא קולט קצת רעש.

בנוסף אני יודע שלכל יציאה יש לרוב SLA שאפשר לשלוט עליו, נגיד ראיתי באינטרנט שכדי להוציא מDeh 80PRS שזו אחלה יחידת ראש 4V-5V מיציאת הRCA היה צריך להעלות את הSLA ל+2 (+3 כבר נותן קליפינג), האם ליחידת ראש יש אפשרות כזאת בדומיין הדיגיטילי? ההגיון אומר שלא אבל מצד שני עדיין לא היה לי מערכת שבמובססת על יציאה דיגטלית ( בקרוב תהיה ומקווה שתעבוד טוב)

פורסם
בתאריך 11.12.2022 בשעה 23:33, Sqwaden כתב:

מה לא בדקתי...

קודם כל - לגבי הרעשים.

הרעשים שאתה שומע קשורים לרצפת הרעש - SNR שנפרצת ולכן הם שמיעים. 

רצפת הרעש עלולה להיות נמוכה כבר ביציאה מהHU שקנית או שהיא נפרצת בדרך אל המגבר או אפילו בתוכו. 

במעבר שעשית דרך הממיר מדיגיטלי לאנלוגי - ביטלת את כל הרעשים שהיו קיימים בHU עצמו - למה? כי בטווח אנלוגי אתה לא מעביר סיגנל חשמלי של אודיו אלא רק את המידע שלו - והרעשים האלה הם לא חלק מההקלטה, הם לא במידע עצמו. ולכן מבוטלים. 

למה עדיין נשארו לך רעשים? כי כנראה שלא רק הHU שלך רועש ברכב אלא גם משהו במסלול לאורך החיווט או החיווט עצמו. 

למה הווליום היה נמוך יותר? 

כי כנראה שהיציאה של הממיר דיגיטלי לאנלוגי - ממש חלשה לעומת הHU. 

זה אומר שאם כבר לקנות ממיר - לקנות אחד טוב! עם יציאה חזקה. 

זה אומר שיש לך סביבה מאוד רועשת ברכב הזה וכדאי לבחון היטב את כל התשתית וההתקנה - מחדש. 

הייתי מתחיל בלקחת מכשיר שיש לו יציאת אזניות אפילו - לחבר כבל 3.5 לRCA ישירות למגבר - ולראות אם ישנם עדיין כלשהם רעשים. - בחיבור עם כבל קצר וישיר ליד המגבר ולאחר מכן בחיבור עם כבל ארוך יותר במספר מסלולים לאורך הרכב - אם בזה שהחיווט הקיים עובר יהיו רעשים ובאחר לא - אתה כבר יודע מה אתה צריך לעשות. 

לפני שאתה הולך ומוציא כספים על שלל שדרוגים של מכשירים, וכבילה ומה לא - תעשה את בדיקות השפיות מעלה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני שעה, lanosforce כתב:

קודם כל - לגבי הרעשים.

הרעשים שאתה שומע קשורים לרצפת הרעש - SNR שנפרצת ולכן הם שמיעים. 

רצפת הרעש עלולה להיות נמוכה כבר ביציאה מהHU שקנית או שהיא נפרצת בדרך אל המגבר או אפילו בתוכו. 

במעבר שעשית דרך הממיר מדיגיטלי לאנלוגי - ביטלת את כל הרעשים שהיו קיימים בHU עצמו - למה? כי בטווח אנלוגי אתה לא מעביר סיגנל חשמלי של אודיו אלא רק את המידע שלו - והרעשים האלה הם לא חלק מההקלטה, הם לא במידע עצמו. ולכן מבוטלים. 

למה עדיין נשארו לך רעשים? כי כנראה שלא רק הHU שלך רועש ברכב אלא גם משהו במסלול לאורך החיווט או החיווט עצמו. 

למה הווליום היה נמוך יותר? 

כי כנראה שהיציאה של הממיר דיגיטלי לאנלוגי - ממש חלשה לעומת הHU. 

זה אומר שאם כבר לקנות ממיר - לקנות אחד טוב! עם יציאה חזקה. 

זה אומר שיש לך סביבה מאוד רועשת ברכב הזה וכדאי לבחון היטב את כל התשתית וההתקנה - מחדש. 

הייתי מתחיל בלקחת מכשיר שיש לו יציאת אזניות אפילו - לחבר כבל 3.5 לRCA ישירות למגבר - ולראות אם ישנם עדיין כלשהם רעשים. - בחיבור עם כבל קצר וישיר ליד המגבר ולאחר מכן בחיבור עם כבל ארוך יותר במספר מסלולים לאורך הרכב - אם בזה שהחיווט הקיים עובר יהיו רעשים ובאחר לא - אתה כבר יודע מה אתה צריך לעשות. 

לפני שאתה הולך ומוציא כספים על שלל שדרוגים של מכשירים, וכבילה ומה לא - תעשה את בדיקות השפיות מעלה. 

תודה.

כבר העליתי על זה פוסט אחד או יותר..

לפני שהתקנתי מסך מולטימדיה היה רדיו מקורי.

המגבר היה מחובר לטלפון שלי עם כבל rca ל aux, לא היו שום רעשים.

לאחר מכן חיברתי מתאם בלוטוס פשוט שקניתי באלי אקספרס למגבר דרך כבל rca ל aux נקבה וככה הפכתי את המגבר למשדר בלוטוס.

גם עבד מעולה והתחבר לטלפון בלי רעשים סטטים בכלל.

ככה שאני שולל לגמרי שיש בעיה במגבר או בחיווט שלו בכלל.

• תוכן חדש...