Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה יאריס וורסו 2002 לא נוסע בקור

מעבר לפיתרון נפתר ע"י zaf,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחורף אחרי ההתנעה ברכב שלי [טויוטה יאריס וורסו 2002] הרכב כמעט לא זז [במיוחד שהיציאה מהחניה היא ברוורס...] למשך כמה דקות. אני צריך ממש לפמפם הרבה זמן וגם אז אני צריך לקרוע את הגז עד שהרכב זז.

יש פתרון לזה? לא מדובר במעלות ממש נמוכות אלא אפילו כ16-17 מעלות בערב הירושלמי

אשמח לעזרה!

פורסם
לפני 6 שעות, tribel כתב:

תתחיל מהמצבר ובדיקת ניקיון של שסתום EGR 

שלום,

אשמח אם תוכל להסביר לי יותר לגבי מה שכתבת:

1. לגבי המצבר, להבנתי המצבר תקין, הרכב מתניע והחשמל עובד, הבעיה היא בשעות הערב שאחרי שהרכב מותנע הוא מתקשה מאד בנסיעה. האם עדיין אתה חושב שזה יכול להיות קשור למצבר? א"כ יש משהו שאני יכול לבדוק לבד או שאני חייב מוסך?

2. לגבי השסתום, תוכל להסביר לי יותר מה זה עלול לגרום? האם זה משהו שאני יכול לבדוק לבד?

תודה רבה

• פיתרון
פורסם

לפי התאור, גיר. או יותר נכון שמן גיר. לא מבצע חיבור כל עוד הטמפרטורה נמוכה/מתקשה להגיע לטמפ' עבודה. השמן כנראה ישן מאוד ומאבד מהצמיגות ולכן ממיר המומנט לא מתפקד או מתפקד גרוע. 

כנס למוסך לבדיקה.

• רעיון טוב! 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

השמן כנראה ישן מאוד ומאבד מהצמיגות

כמה זמן נקרא שמן ישן? כי לדעתי השמן הוא פחות משנה [חוץ מהשמן החדש שצריך להוסיף כל הזמן כי הרכב 'שותה' שמן].

פורסם
לפני 22 שעות, zaf כתב:

לפי התאור, גיר. או יותר נכון שמן גיר.

למה אתה לא חושב שהבעיה היא במנוע ובסל"ד נמוך מדי? "אני צריך ממש לפמפם הרבה זמן וגם אז אני צריך לקרוע את הגז עד שהרכב זז".

פורסם
לפני 2 דקות, mcaspi כתב:

למה אתה לא חושב שהבעיה היא במנוע ובסל"ד נמוך מדי? "אני צריך ממש לפמפם הרבה זמן וגם אז אני צריך לקרוע את הגז עד שהרכב זז".

כי אם זאת הייתה הבעיה לכאורה זה היה צריך לקרות כל הזמן ובמקרה שלי זה קורה רק כשהרכב קר בחורף ואחרי זמן שהוא שכב ולא הותנע

פורסם
לפני 6 דקות, mcaspi כתב:

השאלה הופנתה ל-ZAP שלדעתו מדובר בגיר.

אם יותר לי ובלי להבין יותר מדי עניתי במקומו...

הוא הסביר שזה עניין של השמן גיר שמאבד את הצמיגות ולכן לא מחבר בצורה נכונה את המנוע

פורסם

על מנת לבודד את הבעיה - העבר לניוטרל ותן גז,- האם המנוע מגיב בהתאם או "עייף" כמו שתארת?

אם אכן מעלה סל"ד לינארי, אז החשד נופל על ממיר המומנט של הגיר. מכיוון שזה גיר אוטומטי "רגיל" (פלנטרי) לפחות ככל שידוע לי על הדגם בשנה הזו. 

שמן ישן עשוי להיות הבעיה. 

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בעבר הרחוק היתה לי יונדאי ידנית מהעבודה. בחורף הייתי שם בהילוך שני לפני ההנעה כי אחרת ההילוך לא היה משתלב. הייתי מניע ונוסע ככה עד שהגיר היה "מתחמם". 

פורסם
לפני 8 שעות, zaf כתב:

מעלה סל"ד לינארי

מקווה שהבנתי מה התכוונת...

בכל אופן, גם כשרכב על הילוך המנוע מגיב מצויין מבחינת רעש וגם בלוח המחוונים הכל נראה בסדר מבחינת עבודת מנוע.

אבל בפועל הרכב כמעט ולא זז והוא מרגיש כאילו בניוטרל...

פורסם
לפני 14 שעות, ArikB כתב:

בעבר הרחוק היתה לי יונדאי ידנית מהעבודה. בחורף הייתי שם בהילוך שני לפני ההנעה כי אחרת ההילוך לא היה משתלב. הייתי מניע ונוסע ככה עד שהגיר היה "מתחמם". 

פה אתה מתאר בעיה אחרת של כנראה סינכרונים עייפים,אין שום קשר למה שפותח השרשור שאל.

• תוכן חדש...