Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מציע דווקא כן להשקיע בתאורה עכשיו, אם רוצים לחסוך - להזמין גופי תאורה מאליאקספרס בחמישית מחיר מהארץ. כנ״ל לגבי ברזים ואביזרי אמבטיה.

הבאסה בהתקנת גופי תאורה זה קדיחה בתקרה שזה סיוט ועושה אבק גם עם כל הפטנטים של שואב ומגן אבק.

זה לא סיפור מאד יקר אם קונים מסין, וזה גם משדרג מאד את הבית.

- וילונות, אותו סיפור.

- מקלחונים - ממליץ מאד, וילונות זה נוראי, אבל זה באמת לא כזה דחוף, לא עושה המון לכלוך בהתקנה.

- דלת פנימית לממ״ד, בנוסף לדלת המקורית, זה חובה, בטח אם זה חדר עבודה עם מיזוג משלו.

- ארונות קיר, גם כדאי מאד לבנות אותם בחדר פנוי מריהוט.

- אצלי במחיר למשתכן היו תריסים לא חשמליים אז התקנתי מנועים וכל מה שכרוך בזה (חשמל, חציבה).

- תוספת שקעים במקומות שצריך, כדאי מאד לחשוב על נקודות לא שגרתיות כמו נקודות לחיבור מצלמות, יציאות USB מובנות לטעינת מכשירים איפה שצריך.

- ארון תקשורת משופר, מה שהקבלן נותן לא שווה כלום. שיהיה מקום להכניס ראוטר נורמלי, אם לא מתאים במקום הנוכחי אפשר לעשות תעלה לכבל רשת בודד לארון חדש ולשים סוויץ׳ בארון המקורי.

- אם יש כוונות לעשות בית חכם ברמה כלשהי - במינימום להעביר לכל מפסק (תאורה ותריסים) מינוס/פאזה קבועים. קל מאד וחוסך הרבה כאבי ראש בהמשך (זה כדי לאפשר התקנה של מודול חכם נסתר מאחורי המפסקים).

עריכה אחרונה על ידי misterb
  • אהבתי 2

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני התאכזבתי מאוד מגופי תאורה שראיתי ברשת. הזכרתי כאן לאחרונה שאמנם קניתי בשעתו גוף תאורה אחד מסין (באיביי אם זה חשוב למישהו) והוא מוצלח, אבל לא מעט גופים שנראו מרשימים מאוד בתמונות ברשת הוצגו בחנויות בארץ ובמציאות התבררו כמגעילים. חוץ מזה, בתמונות תמיד נראה שהגופים האלה מאירים באור נגוהות, במציאות זה כנראה ממש לא כך. הלכלוך של קדיחה להתקנת תאורה בטל בשישים, לכן אם התקציב מגביל אפשר להסתפק במשהו זמני ולהשתדרג בהדרגה עם הזמן. היוצא מהכלל הוא גופים שקועים, כי צריך להכין את הפתחים\שקעים בגודל המתאים.

אותו סיפור עם וילונות. ודרך אגב, חוץ מהויטרינות בסלון אפשר להסתדר עם וילונות מאיקאה או כל מיני דוכנים. המחיר מאפשר להחליף אותם בתדירות גבוהה אם הם מתקלקלים. גם כאן מדובר בהתקנה לא מורכבת, וילונות לחלונות הקטנים תוכל להתקין בעצמך עם מקדחה ומברגה, לסלון העזר בבעל מקצוע. אבל, כאמור, זה ממש, ממש לא דחוף.

הוזכרו ארונות קיר, אם יש לך חדר ארונות בהחלט לצייד אותו - אני קניתי את המדפים מאיזה ספק באיזור ירושלים שבא לחיפה והתקין אותם והאיכות מצויינת. מדובר בהוצאה לא גדולה ואני יכול לחפש את החשבונית.

וילונות במקלחות - נכון שזה לא נעים וזה תופס עובש, אבל מדובר בפרוטות כך שאין בעיה להחליף פעם בשנה, עד שהתקציב יאפשר התקנת מקלחונים (וגם לה אינם הוצאה גדולה). אני מניח שאין לכם מקלחות מוזרות שמצריכות בנית מקלחון לפי מידה. חייתי עם הדברים האלה הרבה שנים ולא סבלתי יותר מדי.

תשתיות חשמל ותקשורת - הזכרתי בהודעה הראשונה שלי. מדובר בהוצאה לא קטנה, אבל אם יש צורך בהם זה צריך להיעשות לפני הכניסה לדירה, כי מדובר בהרבה לכלוך של חציבה, סגירה וצביעה. דרך אגב, זה חלק מהסיפור של המטבח ותכנונו, ונסה לחשוב על מספר המכשירים הקטנים על השיש, ממכונת קפה דרך מיקסר ועד  מיקרוגל.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, zaf כתב:

בדיוק. 

התמורה בדרך כלל של חברות כאלה לניקיון יסודי היא נמוכה ביחס למה שתקבל אם תעבוד בצמוד לעזרה על בסיס שעות. המנע ככל האפשר להשטיפה עם צינור כדרכן של חברות רבות שמציפות לך את הדירה.

אם אין איטום ראוי בין המרצפות ("רובה בפוגות") ההצפה רק תגרום להצטברות מיים תחת הריצוף וזו כבר תהיה בכיה להרבה זמן.

השכרת מכונת ליטוש למרצפות זה 250 שקל ליום. אם יש לך מעט יכולת זה ממש לא מסובך.

ניקוי יסודי עם מטליות ושואב עם אביזרים רגילים - תשתמש יותר בראש עם המברשות. יתן לך הרבה יותר ממריחה עם מטלית לחה שמקובל אצל החברות.

תתחדש

מכונת ליטוש? that escalated quickly... ואני לתומי חשבתי שאמורים לקבל רצפה נקיה.

טוב, המסר הובן. נחפש המלצות ונאזין לתובנות בקבוצת הוואצאפ, לפעמים יש שם אינפורמציה חשובה בין בלבולי המוח.

לפני 11 דקות, sperial כתב:

אותו סיפור עם וילונות. ודרך אגב, חוץ מהויטרינות בסלון אפשר להסתדר עם וילונות מאיקאה או כל מיני דוכנים. המחיר מאפשר להחליף אותם בתדירות גבוהה אם הם מתקלקלים. גם כאן מדובר בהתקנה לא מורכבת, וילונות לחלונות הקטנים תוכל להתקין בעצמך עם מקדחה ומברגה, לסלון העזר בבעל מקצוע. אבל, כאמור, זה ממש, ממש לא דחוף.

ככל שהדבר תלוי בי, לא יהיו בבית וילונות! אחד הדברים המיותרים מבחינתי. לכל היותר זה טוב לסיטואציות ומיקומים ספציפיים, נניח חדרים שפונים לבניין סמוך במרחק כמה מטרים.

לפני 11 דקות, sperial כתב:

הוזכרו ארונות קיר, אם יש לך חדר ארונות בהחלט לצייד אותו - אני קניתי את המדפים מאיזה ספק באיזור ירושלים שבא לחיפה והתקין אותם והאיכות מצויינת. מדובר בהוצאה לא גדולה ואני יכול לחפש את החשבונית.

אכן, כבר ברשימה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני 7 שעות, קורן בן אשר כתב:

אין שום אפשרות לעשות שינויים לפני הכניסה לדירה, וכפי שהוסבר, היקף השינויים שאני מתכנן קטן למדי. לא יודע אם צריך מעצבת, אבל נשקול

המילה מעצבת קצת מטעה.

קבע פגישות אצל חברות מטבחים. הם יציעו לך תכנון (ולא יתנו לך אותו) ותוכל לקבל רעיונות. 

אם תקבע עם חברות שהן נגריות (לא רגבה, סמל וחבריהם אלא מטבחי משה ובניו) הם יוכלו להשתמש בקיים ולבנות עליו תוספות/ שדרוגים. זה כמובן תופס גם לחברת המטבחים שמספקת את המטבח לקבלן.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ביציאה מכל ישיבת עיצוב כזו מתישבים בצד ורושמים סקיצה מהזכרון. ממה שאוספים מסנתזים תוכנית בסיוע מעצבת\אדריכלית ועם זה פונים לנגריה. הבעיה היא שקשה, למשל, להסתדר עם השיש הקיים. אם מתכוונים להתקין את המטבח של הקבלן כדאי לקבל הצעת מחיר להרחבה מאותו ספק, לפחות כ-reference. בכל מקרה, זה די דחוף, כי אם אתה רוצה להזדכות על מטבח הקבלן זה צריך לקרות לפני שהוא מותקן. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כתבתי כבר. לא נזדכה על מטבח קבלן. הזיכוי מגוחך, ולא נשקיע כרגע עשרות אלפי שקלים במטבח חדש. גם אין שום אפשרות לגעת בדירה לפני המסירה.

חפרתי ומצאתי תרשים של המטבח, בגדול זה משהו כזה. לא סוף העולם. בעיקר חסר שם מקום אחסון, לכן הקלאפות.

הדבר היחיד שאני מתחרט עליו, שבחרנו משטח בלי קאנט. זה אולי מצטלם טוב בז'ורנלים, אבל שימושי זה לא.

image.thumb.png.93f773395af078b6dfd623b47ad15d39.png

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

די מכובד. 

לדעתי צור קשר עם הספק לגבי ארונות עליונים. מן הסתם לא יהיה הכי זול, אבל תוכל לשמור על אסתטיקה של תאימות לארונות הקיימים. גם זה שווה משהו.

מסכים לגבי הקאנט, הוא לא אופנתי אבל שימושי. בשטוח יש איזה גומה שאמורה לקלוט את המים, אין לי מושג עד כמה זה יעיל (התחושה אומרת שלא). 

דרך אגב, איזה כיריים אתה מתקין?

פורסם
לפני 23 שעות, קורן בן אשר כתב:

משימות בקטגוריית must have

הזמנת בדק בית - נדון בשרשור של נקמיצ'י

החלפת צילינדר בדלת כניסה
ניקיון והדברה במידת הצורך
בדיקת קרינה וראדון
להתקין מגן נחשול מתח דירתי בלוח חשמל
רשתות יתושים

חלון למרפסת שירות - אם אין (נדמה לי שיש - לא סגור על זה)

קלאפות למטבח - מטבח קבלן מגיע עם ארונות תחתונים בלבד. להזמין שלוש קלאפות כולל התקנה.

מיזוג - נושא ענק. חייב מיזוג טוב בבית. דעתי נוטה לכיוון VRF יפני. חדר העבודה שלי יהיה בממ"ד, בגלל שזה ממ"ד יהיה צורך במזגן on-off קטן נפרד. הדירה בגודל כ-120 מ"ר, קומת ביניים במגדל, מפנה צפוני. איזו תפוקת קירור תספיק לי, וכמה בערך היא תעלה? (בהנחת VRF יפני, מיצובישי או פוג'יטסו או דייקין.)
כירת אינדוקציה תלת-פאזי

נושאים בקטגוריית פחות דחוף

פתרון חימום מים - נהיה עם דוד חשמלי בלבד (בעסה). להתקין מתג סטייל סויצ'ר לדוד. חושב שננסה להעביר ככה שנה ראשונה, אם לא יהיה מספיק טוב לנו, נתקין אטמור. גז לא יהיה בבית.
מקלחון?
מטף, גלאי עשן?
קולט אדים?
להתחבר לסיב אופטי

בדיקת קרינה וראדון - ?! בשביל מה? אם יש - מה תעשה עם זה? ממ"ד פולט יותר. תקפיד על איורור כל החדרים. אין לך מה לעשות מעבר.

מזגן ממ"ד. לחדר 10-12 מ"ר 1 כ"ס שזה 9400BTU יספיק. אבל למה לעשות נפרד מה-VRF?

גלאי עשן - יש לך בבית ספרינקלרים. יש גלאי עשן מובנה.

לגבי מה שספיראל אמר - תשמע. אני גם חשבתי על זה לא מעט. 

השאלה  אם אתה נכנס עכשיו לשיפוץ. אז זה הזמן להוסיף נקודות חשמל/תקשורת.

אם לא זה ממש בסדר להוסיף ארונות עליונים בלבד. גם לא צריך שזה יהיה תואם. גם שקונים מאותו מקום הרבה פעמים עושים את הקלאפות עם איזה ציפוי אחר לתת ניגוד ויום אחד שיהיה כסף - תחליף הכל. או לא.

מקלחון - תגיד @ברווז אז איך אתה מתקלח? פשוט נכנס למקלחת פתוחה לגמרי, מפעיל את הדוש ועושה שטיפת קירות על הדרך? אין וילון? משהו? 

פורסם
לפני 35 דקות, קורן בן אשר כתב:

הדבר היחיד שאני מתחרט עליו, שבחרנו משטח בלי קאנט. זה אולי מצטלם טוב בז'ורנלים, אבל שימושי זה לא.

הקאנט מאוד נוח.

ההמלצה שלי להוסיף גם אחד אחורי. מונע כל אפשרות חלחול מאחורי הארונות.

לפני 19 דקות, Nakamichi כתב:

מקלחון - תגיד @ברווז אז איך אתה מתקלח? פשוט נכנס למקלחת פתוחה לגמרי, מפעיל את הדוש ועושה שטיפת קירות על הדרך? אין וילון? משהו?

הוא ברווז.

נכנס לגיגית, צולל ומתנער. 

אם הוא רעב אז יוצא ממנה גם עם איזה דג על הדרך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, Nakamichi כתב:

בדיקת קרינה וראדון - ?! בשביל מה? אם יש - מה תעשה עם זה? ממ"ד פולט יותר. תקפיד על איורור כל החדרים. אין לך מה לעשות מעבר.

תכל'ס כמעט אין מה לעשות. זה יותר בשביל להרגיע את הצודקת.

לפני 43 דקות, Nakamichi כתב:

מזגן ממ"ד. לחדר 10-12 מ"ר 1 כ"ס שזה 9400BTU יספיק. אבל למה לעשות נפרד מה-VRF?

נדמה לי שיש שם מגבלה טכנית. אבל אני אבדוק. אם אפשר, אין סיבה לעשות מזגן נפרד.

לפני 41 דקות, Night Driver כתב:

הקאנט מאוד נוח.

ההמלצה שלי להוסיף גם אחד אחורי. מונע כל אפשרות חלחול מאחורי הארונות.

בדיחות של בריטים בעוד 3..2..1...

נראה מה המצב כשנכנס. אולי נוסיף קאנט בדיעבד, ככל שזה מעשי.

לפני כשעה, sperial כתב:

דרך אגב, איזה כיריים אתה מתקין?

אינדוקציה. לא יהיה גז בבית.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, Nakamichi כתב:

לגבי מה שספיראל אמר - תשמע. אני גם חשבתי על זה לא מעט. 

השאלה  אם אתה נכנס עכשיו לשיפוץ. אז זה הזמן להוסיף נקודות חשמל/תקשורת.

אם לא זה ממש בסדר להוסיף ארונות עליונים בלבד. גם לא צריך שזה יהיה תואם. גם שקונים מאותו מקום הרבה פעמים עושים את הקלאפות עם איזה ציפוי אחר לתת ניגוד ויום אחד שיהיה כסף - תחליף הכל. או לא.

אז זהו, מה שלא יבוצע כעת לא יקרה ב-20 השנים הקרובות. ברגע שנכנסים לגור בדירה כל שינוי מהותי הופך למבצע גדול. לכן צריך להחליט עכשיו מה חשוב ומה לא, ולהיותֶ מוכן לשלם תמורת השינוי. 

אם הקלפות האלה לא יתאימו הן יציקוֶ לך ולאשתך כמו שריטה ברכב, אבל כמה שעות כל יום. אז אם אתה זקוק לשטח ֶהאחסון, וקרוב לודאי שאתה צריך, תעשה את. זה כך שלא יפריע בעין במשך שנים. או, לפחות, בדוק את העלותֶ וקבל החלטה מושכלת כשכל הנתונים  לפניך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 9 שעות, קורן בן אשר כתב:

נדמה לי שיש שם מגבלה טכנית. אבל אני אבדוק. אם אפשר, אין סיבה לעשות מזגן נפרד.

יש לך מקום פיזי לעוד מזגן בכלל? אני לא יודע אם זו חקיקה ארצית או לא, אבל חושב שיש דרישה היום להסתיר את מנועי המזגנים ולכן אתה גם מוגבל באפשרויות יחסית.

לפני 9 שעות, Nakamichi כתב:

מסכים. החלפה של מטבח כזה זה 20-30 אלף שח לפחות למטבח ועוד אלפי שקלים למשטח. אישית במצב כזה הייתי מתפשר ומוסיף ארונות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מי שרוצה לשמח את ספריאל שיפתח שרשור שפצורים לבית או איך מייעלים קניות בסופר

מי שרוצה להעציב אותו שיפתח שרשור התייעצות איזה רכב לקנות שהוא לא סוזוקי קרוסאובר

• מצחיק 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 13 שעות, קורן בן אשר כתב:

ככל שהדבר תלוי בי, לא יהיו בבית וילונות!

וילון זה גם אביזר עיצובי, והזכרת את הצודקת בהמשך השרשור.

לצורך שכנים קרובים, ניתן להשתמש בתריסים. מקווה שיהיו בדירה תריסי אור.

לפני 12 שעות, קורן בן אשר כתב:

חפרתי ומצאתי תרשים של המטבח, בגדול זה משהו כזה.

המטבח בתצורה טובה, עם פוטנציאל עתידי. החלון לא ממוקם מעל המשטחים, מה שיאפשר לך בעתיד לשדרג למטבח עם ארונות עליונים עם שטח אחסון נאה.

לגבי סורגים, אני גם בהתלבטות. יהיה לנו נוף מקסים, לא רוצה לקלקל.

מצד אחד, יש נכדים שיגיעו לביקור, וצריך למנוע נפילה.

מצד שני, החשש של האישה הוא מפריצה.

לדעתי, אצלנו, לא יהיה אפשרי להגיע לדירה מבחוץ, והאישה עדיין מוטרדת.

אולי מערכת אזעקה תרגיעה אותה.

פורסם
לפני 14 שעות, קורן בן אשר כתב:

בעיקר חסר שם מקום אחסון, לכן הקלאפות.

רעיון מצויין, אני בגישה שאם מקום האיכסון בתוספת הקלפות לא יספיק, אז יש לך יותר מידי "זבל" שסתם תופס מקום.

אישתי למשל נוטה לשמור קופסאות פלסטיק ומגשיות. אני "מדלל" את המלאי בכל סוף שבוע. היא ולא אף אחד אחר בכלל מרגיש בזה 😉

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...