Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאיזו מדינה הייתם מהגרים

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, Derish כתב:

אני מחכה ליזם הישראלי שיזהה את ההזדמנות, יקנה כפר כזה

לאור הממשלה הנכנסת, לא אתפלא אם חברת הייטק או שתיים תעבור ככה לכפר איטקלי/ספרדי בעתיד הלא כל כך רחוק

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, G. P. Magnus כתב:

לאור הממשלה הנכנסת, לא אתפלא אם חברת הייטק או שתיים תעבור ככה לכפר איטקלי/ספרדי בעתיד הלא כל כך רחוק

ואז תהיה גירסה מודרנית של company town, איפה שהכל מנוהל ע"י אותה חברה, וכל מי שגר בעיירה כזאת, או עובד בחברה או מספק שירותים לעובדי חברה.

בתיאוריה זה אולי נחמד - אתה גר ועובד עם החברים שלך מהמשרד,

בפועל - החברה מנהלת את החיים שלך. אתה מקבל משכורת בcompany credits, שאותם אתה יכול לבזבז בחנויות של החברה, טיב השירות שאתה מקבל תלוי במיקום שלך בחברה, הבוס רואה 24/7 מה אתה והמשפחה שלך עושים, והכלכלה בcompany town בנויה כדי לגרום לך להתחפר בחובות.

לא רוצה להיות תלוי בחברה? בהצלחה, העיירה נמצאת בחור רחוק מציביליזציה. והcompany credits שהרווחת ביושר לא קבילים בשום מקום אחר.

החברה בעצם תקבע את החוקים ותקנות מיסוי, והיא גם תאכוף אותן. זה בעצם יהיה מדינה בתוך מדינה, כשהממשלה החיצונית לא מתערבת, או עושה את זה רק למראית העין.

מישהו בכיר בחברה פגע בך, גנב ממך, הטריד אותך? שיהיה בהצלחה. משטרת החברה לא תעשה כלום, משטרת המדינה לא תתערב.

היו עיירות כאלה בעבר בארה"ב ועוד מדינות, שנבנו סביב מכרות פחם לרוב.

יש אפילו שיר על זה (לא פחות ממדהים, ממליץ לשמוע בחום):

הבחור הזה מסביר טוב על התופעה:

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 24.12.2022 בשעה 11:30, Derish כתב:

לאורך השנים ראיתי לא מעט אנשים מפספסים הזדמנויות נהדרות עקב צרות אופקים ואובססיה למספרים שהוצאו מהקשרם. במיוחד כשמדובר היה במעבר פוטנציאלי לאירופה - הם היו כ"כ עסוקים בלא לצאת פראיירים שירידה בשכר הנומינלי נחשבה אצלם לתבוסה והפסד במו"מ, אפילו כשבמדינת היעד זה היה מאפשר להם רמת חיים הרבה יותר גבוהה. כך לדוגמה, אחרי חמש שנים בספרד אני מרוויח נומינלית 30-40% פחות ממה שאני 'שווה' בתיאוריה בישראל, אבל פה בפרק הזמן הזה כבר יש לי דירה, מכונית ושני אופנועים. גם אין לי רכב חברה (אוי לבושה) ואני לא מקבל שי לחג מהמעסיק, אבל יש הצמדה של השכר למדד והעסקה שסגרתי לפני חמש שנים לא כובלת אותי היום ולא מאלצת אותי לקפוץ מתפקיד לתפקיד רק ע"מ לשרוד כלכלית.

אני מניח שבמקרה הספציפי שלך עשית את כל שיעורי הבית והחישובים הפרופורציונליים לעלות המחיה המקומית, פלוס ברור שעמק הסיליקון זה אזור יקר למדי, אבל ההערה שלי מתייחסת באופן כללי למשפט שרשמת. מבחינתי, על כל ה'לא הסכמתי' הזה אפשר להתפשר כאשר התמונה הגדולה משתלמת, גם אם זה אומר שיצאת 'מופסד' בטווח הקצר והמעסיק חסך עליך. אבל זו גישה שמאמצים עם הזמן, אחרי ששדה הקרב היומיומי של ישראל יוצא לך קצת מהמערכת.

יש רק בעיה פוטנציאלית אחת, זה כרטיס בכיוון אחד.

כי אם יום אחד תרצה לחזור לישראל, מבחינה כלכלית לא תוכל לעשות את זה. 

לא שזה טוב או רע, רק מציין.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

"אם לא תנסה איך תדע"                               

בדקתי את האימרה הקלישאית בפועל-מבחינתי יכול רק להמליץ מנסיון אישי. הכנה טובה = סיכויים גבוהים להצליח ולהרוויח.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

פוסט נחמד, אבל די מגמתי וצר ראייה. לא מפתיע כשלוקחים בחשבון שהבחור גדל ברעננה, וכנראה לא סבל מחיים קשים במיוחד מלכתחילה. תחושת החופש, העלייה באיכות החיים והאפשרויות שנפתחות בפניך מורגשות הרבה יותר כשאתה לא בא מסביבה תומכת וחמימה בארץ/עיר המוצא שלך, ואז כשאתה כבר מוצא את התמיכה והאושר והחברים החדשים במיקום החדש - הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות זה להיצמד לאנשים מהעבר/בעלי רקע דומה לשלך שימשכו אותך למטה כמו עוגן. ככה לא גדלים ולא מתפתחים כבני אדם.

פורסם
לפני 42 דקות, Derish כתב:

תחושת החופש, העלייה באיכות החיים והאפשרויות שנפתחות בפניך מורגשות הרבה יותר כשאתה לא בא מסביבה תומכת וחמימה בארץ/עיר המוצא שלך, ואז כשאתה כבר מוצא את התמיכה והאושר והחברים החדשים במיקום החדש - הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות זה להיצמד לאנשים מהעבר/בעלי רקע דומה לשלך שימשכו אותך למטה כמו עוגן. ככה לא גדלים ולא מתפתחים כבני אדם.

זה לא בהכרח הגירה לחו"ל, זה יכול להיות גם מישהו שגדל שבכונת עוני עם ערסים, אבל יצא משם ועשה עם עצמו משהו.

יכול להיות מישהו שגדל בשכונת עוני בירוחם, אבל למד, התפתח, הלך לעבוד בהייטק ועבר לרעננה. או עשה קריירה צבאית, ולא רוצה שום קשר לסביבה הקודמת שלו.

יש דוגמא מעולה לזה בסדרה "זגורי אימפריה", בדמות של אביאל, שחוזר אל המשפחה שלו והם מדרדרים אותו בחזרה להיות ערס כמוהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם מישהו מכם בקטע ללמוד על רילוקיישן (ונדלן), מוזמנים לפגוש אותי בחיפה ביום שני.

מנסה לדחוף הר של ידע בכמה שפחות זמן, יהיה צחוקים!

(לא מתחייב על צחוקים)

ציטוט

אמ;לק

אור יוחנן, מומחה לנדל"ן (יזם ובעלים של The Investory ופרויקט 150 משכורות), נמצא בארץ לזמן קצר ומגיע להרצאה חד פעמית(!) בחיפה, אחרי שהכרטיסים בתל אביב נחטפו ב-12 שעות, בנושא נדל"ן בארה"ב ורילוקשיין.

---------

היי,

שמי אור יוחנן, אני מהנדס מחשבים במיל׳, בעל עסק לנדל״ן באוסטין טקסס, ערוץ יוטיוב, מנהל מס׳ קהילות חזקות ומס׳ עמודי פייסבוק (לינקים להכל בסוף)

אם הגעתם לפה כנראה שאתם מכירים אותי, או מכירים מישהו שמכיר אותי, אחרת למה שתסתכלו על השטות הזו בכלל!?

אני אוהב לעשות אופטימיזציות ולשתף ידע, במקרה יש לי הר של כאלו בנוגע לנדל״ן ורילוקיישן, ושבועיים בישראל לביקור מולדת. האמת שחשבתי שאף אחד לא יהיה מעוניין לשמוע את התובנות שלי אבל אחרי שפתחנו הרצאה בת״א דרך ״נינג׳ה פיננסית״ וכל המקומות התמלאו תוך 12 שעות, אמרתי לעצמי שוואלה חיפה גם ככה מקום יותר טוב מתל אביב (טכניון בייבי!!!) אז שווה לנסות גם שם.

לא לקחתי בחשבון ששני הנקניקים מת״א לא יצפינו איתי - אבל היי זה רק אומר שיש לנו יותר זמן יחד ובואו נודה בזה אני גם ככה יותר מגניב מנתי ואבי!

מה בתוכנית?
להעביר סשן תוכן מרוכז על השקעות נדל״ן, שבד״כ עולה כמה אלפי דולרים לחברות (וזו אחלה עסקה)
לדבר קצת על מצב השוק כיום עבור מי שמתלבט בנוגע לנדלן למגורים בסביבת ריבית קשוחה
ואז לנסות להוסיף על זה דברים שלמדתי על רילוקיישן, בשביל שיהיה לכם ידע בראש שיוכל לחסוך לכם עשרות אלפי דולרים ועגמות נפש אם תשקלו את הסיפור הזה בכלל

זה לא יותר מדי תוכן למעט מדי זמן?
תכלס כן חחחח שיהיה לי בהצלחה עם זה, כמו כן בסוף ההרצאה אשאר עבור אינסוף שו״ת עד שיסלקו אותי מהפאב

כמה זה עולה?
40 שקלים ליחיד, 70 שקלים לזוג

אז אתה אומר לי שזה מידע בשווי אלפי דולרים אבל מבקש סכום עלוב בכניסה? או שאתה עובד עלי או שאתה מנסה למכור לי משהו!!!
האמת שיש כאן אופציה שלישית: אני נהנה להעביר הרצאות. אם תריצו עלי גוגל או יוטיוב תבינו מיד את ההקשר :) אין לי מה למכור ואין לי מה לעשות עם שקלים. שמתי מחיר בכניסה בעיקר בשביל לחסום החוצה כל מיני קשקשנים שמגיעים להרצאות בחינם ואז מפריעים לכולם עם שאלות מטומטמות. כל ההכנסות ייתרמו למטרה טובה... לאשתי! על זה שגנבתי לה זמן מהביקור בשביל להנות עם אנשים זרים.

אבל אור - אני לא רוצה לשמוע בכלל על נדל"ן/רילוקיישן אלא רק על אחד הנושאים!!! - תשנה את זה עבורי בבקשה
תשמע אני מבין אותך לגמרי אבל אני פה לפאקינג שבועיים אחרי ארבע שנים בניכר עם שני ילדים על הראש אז וואלה תצטרך לדחוף לעצמך עוד קצת ידע לראש בו הו מסכני!! או שאל תגיע בפרנציפ ותלמד אותי לקח!!! (מנוסח בלשון זכר כי רק בן יכול לשאול את השטות הזו)

טוב טוב יא קרציה חפרת לי את החיים איפה זה ומתי?
פאב הפילוסוף, חלוצי התעשייה 114 חיפה, פתיחת דלתות 8 סיום משוער 10

אבל מי אתה בכלל ולמה יש לך דיבור נגוע???
facebook.com/or.yochanan
linkedin.com/in/oryochanan/
facebook.com/theinvestory
facebook.com/relocationinformation
facebook.com/150paychecks
youtube.com/theinvestory
youtube.com/150paychecks
@נינג׳ה פיננסית
@ישראלים עילאיים ומתנשאים ברילוקיישן
@קבוצת סיוע למשכנתאות

חינוך גרוע מההורים כנראה...

@falou נא למחוק אם אני עובר על החוקים, תייגתי מנהל שרירותי לא יודע איך לתייג קבוצת ניהול ]

• אהבתי 5

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

שרפתי עכשיו לא מעט זמן בלחשב כמה נתונים שסיקרנו אותי, אז חשבתי שיכול להיות נחמד לחלוק אותם בשרשור הזה.

אני פריק של דאטא ותיעוד וזו הסיבה שכבר שנים יש לי כל עסקה, כל הוצאה וכל הכנסה - הכל מתועד.

סיקרן אותי להשוות את כח הקנייה שלי בישראל כהייטקיסט שהרוויח יחסית טוב להייטסקיסט שמרוויח "בסדר" בסיליקון וואלי.

זוג בלי ילדים ובלי חיות מחמד, מחושבים - אבל לא מתכלבים - סה"כ קונים מה שבא לנו מבחינת אוכל וכו' בגבול ההגיון.

די בררנים, גם בישראל וגם בארהב עשינו קניות בכמה סופרים שונים + ירקן בשביל לקבל בדיוק את מה שאנחנו אוהבים

להלן המספרים:

קניות נטו (כל מה שנכנס תחת כובע ה "סופר")

ישראל: ממוצע 1740.61538₪ לחודש

קליפורניה: $505.461538 לחודש

(המספרים לזוג)

הוצאות נטו (רק לי) (הכל כולל הכל מלבד שכר דירה) (הערה: בישראל מדובר ב 2020, שנה לא מייצגת כי לא נסענו לחו"ל או לאף חופשה אחרת ולו פעם אחת, ב 2019 לדוגמה נסענו ל 5 חופשות בחו"ל, בהוצאה כוללת של בערך 20K₪ לאדם לכל החופשות ביחד. בארהב מדובר ב 2021 שנה שטיילנו המון, כולל 3 טיולים "גדולים" מחוץ לארה"ב)

ישראל: 3600₪

קליפורניה: קצת פחות מ $1000

שכר דירה

ישראל: 4300₪ (דירה מעופשת בבניין ישן בלי מעלית, התכלבנו ממש, זו היתה טעות)

קליפורניה: $3400

(המספרים לזוג)

שכר נטו

בדיוק השבוע העברתי משרה פתוחה שאני מגייס אליה מקליפורניה לישראל, אחרי שפשוט לא הצלחתי לאייש אותה במשך חודשים.

לקחתי את ההצעה הממוצעת שאיתה HR אומרים לך להתחיל בקליפורניה, וחישבתי כמה נשאר בנטו.

לקחתי את ההצעה הממוצעת שאיתה HR אומרים לך להתחיל בישראל לאותה משרה בדיוק באותו צוות, וחישבתי כמה נשאר בנטו.

הנטו בישראל הוא פחות מחצי מהנטו בקליפורניה (למשק בית שזו המשכורת היחידה בו, אם יש עוד משכורת הפער מצטמצם  אבל לא משמעותית)

אם מישהו מתעניין במספרים אבסולוטיים הפער יצא קצת יותר מ $130,000 בשנה למשרה המדוברת

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
  • אהבתי 1
פורסם

אין לי חישוב מדויק דומה לגבי שוודיה, וההשוואה לא תהייה פשוטה בגלל שצריך לצלול עמוק לתלוש המשכורת וההטבות מהמדינה, אבל כאן אנחנו חיים ברמת חיים גבוהה בהרבה ועדיין מצליחים לחסוך כל חודש פי כמה מאשר הצלחנו בישראל וכל זה ממשכורת ברוטו נמוכה בערך ב 30-50% מישראל (על הנייר לפי שער חליפין עדכני) אם כי שוב קשה להשוות כי למשל כאן אני לא משלם מהברוטו על פנסיה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות.

״רמת חיים״ כוללת את הבית, חופשות, רכב ועד לשירות רפואי וחינוך לילדים

פורסם

@Morningstar
@Rשף

אתם חיים בשתי המדינות שאולי הכי רחוקות אחת מהשניה מבחינת רשת בטחון סופציאלית ועדיין בשני המקרים מצבכם נשמע טוב בהרבה מהמצב בישראל. זה מאשש את התחושה שישראל היא הרע משני העולמות - גובים ממך מיסים כאילו מדובר במדינת רווחה, אך רמת השירותים נמוכה, ויש מיסוי עצום שלנו על ידי מונופולים בתחומים שונים בחסות המדינה.

• אהבתי 5

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

40 שנה נהנה קרוב משפחתי משירותי בריאות ברמה הטובה ביותר שיש לארה"ב להציע. לפני כחצי שנה מצאו אצלו גידול במוח ובאותו רגע - סליחה, שבועיים אחרי - לחייו אין כבר "ערך מוניטרי"

צח יוקד

24 בינואר 2023

כבר שישה חודשים שקרוב משפחה שלי שוכב במיטה ולא מסוגל לרדת ממנה. לפני חצי שנה מצאו אצלו גידול במוח ומאז הוא חי, אבל לא באמת. הגוף בקושי מתפקד, המוח מחוק כמעט לגמרי.

במשך כל חייו היה לקרוב המשפחה עסק עצמאי, כאן בארה"ב. את ביטוח הבריאות שלו מימנה אישתו מכיוון שהמרכז הרפואי בו היא עובדת מסבסד את העלות. סידור מקובל במונחים מקומיים. בשורה תחתונה, ההוצאה היא של כמעט 800 דולר בחודש, סכום גבוה ללא ספק הנובע בין היתר מהעובדה שהאיש סובל כל חייו מסוכרת. מצד שני, כבר יצא לי לפגוש אמריקאים שבגלל מחלות רקע כאלה או אחרות, חברות הביטוח בכלל לא הסכימו לגעת בהם. עניין של "ניהול סיכונים". ...

במשך 40 שנה נהנה קרוב המשפחה משירותי בריאות ברמה הטובה ביותר שיש לארה"ב להציע: .... גם כשהתגלה הגידול, הוא זכה לטיפול ראשוני מיטבי. ואז, כשהשעון סיים לספור שבועיים, חברת הביטוח סגרה את הברז לאלתר. 14 יום בדיוק - זה מה שהיא הקציבה לאדם ששילם יחד עם אשתו כמעט חצי מיליון דולר במשך ארבעה עשורים. אשפוז חינמי למשך שבועיים, ...ואז - ... "איחלנו לחולה בהצלחה בהמשך דרכו".

קרוב המשפחה שלי שוכב בביתו על מיטה רפואית עם בלון חמצן צמוד ומטופל על-ידי אישתו... ובשאר הזמן היא תלויה באחות פרטית. עלותה: כמעט 1,000 דולר לשבוע....

.... מה קורה לכל אחד ואחת מ-30 מיליון אמריקאים נטולי ביטוח בריאות, שאף מרפאה לא תעשה להם בדיקת דם מבלי שישלמו עליה מראש מאות דולרים מכיסם הפרטי. מה קורה לאישה שבמשך עשרות שנים לא עברה בדיקת ממוגרפיה בגלל שאין לה כסף לכך. .... מדובר במאות רבות של דולרים לכל בדיקה.

.... ומה לגבי חברת הביטוח? היא כבר מזמן רואה בקרוב המשפחה טוטאל לוס - אדם שלא מצדיק את עלות התיקון. ...

מקור:

https://www.haaretz.co.il/blogs/tzachyoked/2023-01-24/ty-article/.premium/00000185-e2ec-d2a0-aded-f7fd1ee80000

פורסם

אם אתה מחפש לשכנע את עצמך עם סיפורים דרך מתווך - אין ספק שתמצא דוגמאות. מה שנקרא confirmation bias במיטבו.

אין לי ספק שהסיפור הנ״ל הוא טראגי ויכול לקראת כן ? אני פשוט לא בטוח שיש פה את כל הפרטים / הם הובנו כראוי.

לפני כשעה, yehuda-k כתב:

את ביטוח הבריאות שלו מימנה אישתו מכיוון שהמרכז הרפואי בו היא עובדת מסבסד את העלות. סידור מקובל במונחים מקומיים. בשורה תחתונה, ההוצאה היא של כמעט 800 דולר בחודש, סכום גבוה ללא ספק הנובע בין היתר מהעובדה שהאיש סובל כל חייו מסוכרת. מצד שני, כבר יצא לי לפגוש אמריקאים שבגלל מחלות רקע כאלה או אחרות, חברות הביטוח בכלל לא הסכימו לגעת בהם. עניין של "ניהול סיכונים". ...

שום חלק בערך ממה שכתוב פה לא נשמע כל הפרטים.

800 דולר לביטוח עם השתתפות המקום עבודה - לשני אנשים (ואפילו למשפחה) נשמע מחיר לא הגיוני (במקסימום שילמתי בערך 350 דולר לחודש - מהברוטו) או מחיר לביטוח שהיה מכסה ה מ ו ן.

זה נשמע כמו ביטוח לא דרך מקום העבודה במחיר מלא עם כיסוי בינוני עד נמוך. (ועדיין - שוב - מוכר למס - כלומר מהברוטו - ואין פה מקביל של מיסים למערכת רפואה הציבורית שמגיעים ללא מעט אחוזים בישראל)

בנוסף במסגרת הסכמים קיבוציים כאלו -> אין הגבלות של ניהול סיכונים ומחלות רקע. ואפשר להמשיך את הביטוחים האלו באותם תנאים (רק בתשלום מלא מהכיס) גם אחרי שעוזבים מקום עבודה.

לפני כשעה, yehuda-k כתב:

שאף מרפאה לא תעשה להם בדיקת דם מבלי שישלמו עליה מראש מאות דולרים

בדיקת דם סטנדרטית בתשלום לא עולה מאות דולרים מראש. (קונטקסט - צריך לגרין קארד והביטוח לא מכסה לרוב - אלא אם עשית את זה במסגרת הבדיקות השנתיות או כצורך אז אני מכיר את העלויות)

במאמר מוסגר המצב בארץ עם מערכת הבריאות הציבורית הוא חד וחלק לא יותר טוב.

מהכירות עם חולי סכרת בישראל - המצב הזה לא פשוט מראש. אני מכיר כמה שנצמדים למקומות עבודה מסוימים כי הם מספקים ביטוחים משלימים קיבוציים שמכסים להם טיפול יותר נורמאלי.

כנ״ל לגבי ניתוחים (מכיר מההורים שלי וחברים. ההבדל בכמה קרוב הניתוח, התנאי אישפוז , בחירת הרופאים וכו - עצומה) , וכנ״ל לגבי אחות פרטית אחרי שיחרור מהיר מבית חולים ובמקרים סיעודיים (סבתא שלי עד שנפטרה).

למערכת הבריאות פה יש צדדים טובים ורעים - אבל אל תשלה את עצמך שבישראל יותר טוב. (ואני לא מדבר על מה לא בסל התרופות, על איסופי תרומות לניתוחים וטיפולי סרטן מחוץ לישראל , על תורים של חודשים למומחים וכל מני הזיות של הפניות וכו...)

• אהבתי 4

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 14 שעות, פינדר כתב:

בשוודיה נותנים למהגרים מוסלמים אזורים שבהם מותר להרוג יהודים, או לפגוע ביהודים

חשוב לעדכן שזה לא רק למוסלמים, כל אחד יכול לשכור רובה עם כוונת טלסקופית ולירות להנאתו ביהודים באזורים האלו. כשנגמרים היהודים משאיות מעמיסות יהודים חדשים ופורקת אותם שם.

• מצחיק 5
Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...