Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, 

אשמח לקבל המלצות לגבי דגם/מותג/הספק. 

הכוונה פה לחבר רכיבים קריטיים כמו מקרר לכמה ימים. הרושם שקיבלתי הוא שרוב המותגים הנמכרים בארץ הם באיכות נמוכה למעט היפנים שעולים הרבה מאוד. 

מה שבינתיים למדתי שצריך דגם מושתק עם מייצב מתח. רצוי סטרטר חשמלי אבל לא חובה. 

תודה

עריכה אחרונה על ידי Noybee
פורסם

קודם כל - נתחיל מזה שמה שאתה מבקש לא טריוויאלי (ולא בטוח שנחוץ) ואין באמת מספיק פרטים.

גנרטורים (חוץ מקבועים שמחוברים לתשתית גז - עדיף קבועה ולא בקבוקים) - לא באמת פועלים כמה ימים רצוף בלי לתדלק אותם. רוב אלו שנתקלתי בהם מתוכננים לפעול 4-8 שעות רצוף בין תדלוק לתדלוק. (זה חלק מאיך שמתכננים את המיכל דלק שלהם מראש) החישוב בין הנמוך לגבוהה הוא לפי העומס אגב.

דבר שני - אינוורטר שקט (שזה מה שציינת) זה פרמטר שמאוד מייקר את הגנרטור. ולפחות בחלק של המיוצב (אינוורטר) - לא בטוח שזה בכלל נחוץ אם המטרה היא מקרר נגיד.

דבר אחרון צריך לדעת באמת את ההספק של מה שאתה הולך לחבר אליו (ופרמטר חשוב זה זרם התנעה במכשירים כמו מקררים - שגבוהה משמעותית מעבודה רציפה).

בקטגוריה שדיברת עליה (עם ההתחשבות בזה שתצטרך לתדלק אותו כל הזמן) - הgold standard הוא ההונדה EU2200i. הוא בטופ ולא סתם. שקט, עובד יעיל , אמין מאוד - וכן - יקר מאוד. המתחרים שלו פה (ווסטינגהאוס , ג׳נרק , ריובי , דוולט) עולים חצי בערך.

בארה״ב הוא קבוע מעל 1000 דולר לגנרטור דיי קטן. לשם השוואה אם תלך על אחד לא מיוצב ומיצרן יותר קטן - אתה מגיע לגנרטורים פי 3-4 יותר חזקים ממנו.

הייתי מתחיל מלהבין - ריאלית:

1. מה אתה צריך (כמה חזק , לכמה זמן, והאם באמת נחוץ אינוורטר שדרוש לרוב למכשירים עדינים בעיקר)

2. איזה סוג דלק

3. מה יש בארץ / תקציב

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה על התגובה המפורטת, אנסה להבהיר כמה פרטים. 

1. וודאי שתדלוק נחוץ בשביל כמה ימי פעולה. הבנתי שגנרטורים שקטים יותר זה בנזין בדרך כלל. 

2. בעולם אידאלי כל הלוח חשמל היה מחובר אצלי לסוויצ' אוטומטי והכל היה חוזר לפעולה. אבל זה לא המצב, יש לי מזגן תלת פאזי ואין לי באמת צורך בגיבוי כזה. המטרה היא לתת חשמל לאלמנטים קריטיים כמו מקרר, לפטופ, טלפונים ואולי מייבש/מדיח/מכונת כביסה. 

3. התקציב צריך להיות הולם לתמורה. מדובר על גנרטור למקרה חירום, לא שגרה. מצד שני, ההבנה שרוב המותגים יכולים לאכזב במצב שכזה מאפשרת רכישה של הונדה, אם זה אכן מצדיק. 

פורסם

תפוס שכן עם רכב חשמלי עם יכולות V2L ויש לך חשמל לכמה ימים. 

• מצחיק 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תן להיות קצת רציני, בשעת חירום, זה יהיה כל אחד לעצמו. 

אי אפשר להסתמך על השכן שיסכים מטובו ליבו למשוך חשמל מהרכב החשמלי שלו. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

עם הצחוק בצד - הF150 החשמלי החדש כולל בדיוק את היכולת הזו. כמה ימים ? אולי עם שימוש מאוד מינימאלי של חשמל - אבל זה בהחלט היה חלק מהתכנון שלו.

לפני שעה, Noybee כתב:

בעולם אידאלי כל הלוח חשמל היה מחובר אצלי לסוויצ' אוטומטי והכל היה חוזר לפעולה

ככה עובדים גנרטורים קבועים מן הסתם.

אצלי לדוגמא עשיתי משהו שהוא חצי דרך (ועשירית מהעלות הכוללת. אני לא מגזים) וזה Transfer switch.

במקרה של חוסר חשמל - יש לי גנרטור קטן (4500W , עדיין כפול מההונדה המדובר אבל לא מיוצב) שאני יכול לחבר לחיבור גנרטור שהולך כל הדרך ללוח חשמל שלי. - ואז אני פשוט מוריד את הסוויטצ׳ים של המזגנים והדברים הלא קריטים לדוגמא.

השנה אני בדיוק שוקל אם להביא גנרטור של 8500-10000 נייד אבל עם חיבור לגז (התשתית גז שלנו תת קרקעית ומאוד אמינה, עלות של סביב ה1500 דולר עם החיבור גז) , לחסוך לאחד קבוע (עלות של 15 אלף דולר) שאני לא אצטרך לדאוג יותר , או לקנות Ego nexus (גנרטור חשמלי מבוסס סוללות , יש לי את הסוללות של הנקסוס מהכלי גינה החשמליים שלי - מדובר בסוללות דיי רציניות) של 3000w בנוסף לקטן שיש לי (עלות של כ1000 דולר עם עוד 2 סוללות לסה״כ של 6 סוללות)

אצלינו - החשמל נופל באמת רק פעם בכמה שנים ליותר מכמה דקות - אבל כשזה נופל זה בגלל סופה שהפילה עץ על קו חשמל (ולרוב הסיפור הוא לא עץ אחד - אלא עשרות עצים באיזור בסופה כזו) - מה שיכול לקחת כמה ימים טובים לתקן בשיא החורף.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...